جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۵۸ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۸۵۲
آموزش و پرورش

رئیس مرکز سنجش و پذیرش آموزش و پرورش:

امتحان نهایی در پایه ششم و نهم نباید برگزار شود

رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش در نشست هم‌اندیشی ارزشیابی آموزشی با تاکید بر اینکه در پایان دوره ابتدایی ارزیابی باید نتیجه محور باشد گفت: امتحان نهایی در پایه ششم و نهم نباید برگزار شود.

به گزارش ایلنا، محمدرضا مجتهد؛ مدیرعامل موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو در نشست هم اندیشی درباره ارزشیابی آموزشی که به همت موسسه آموزشی فرهنگی گزینه دو در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید جهت ارزشیابی و سنجش آموزشی سمت و سوی علمی و تخصصی داشته باشد گفت: متاسفانه امروز یک نگاه کاسبکارانه و تجاری وجود دارد و اثرات سویی بر روند آموزش به جای گذاشته است. امید است با برگزاری نشست هایی از این دست، حرکت در خلاف جریان حاکم صورت گیرد و تقویت شود. اگر رقابتی هست باید بر سر این باشد که کدام موسسه ارزشیابی متنوع تر و استاندارد تری طراحی می کند و از خلاقیت بیشتری برخوردار است.

 

 

وی با اشاره به اینکه عیب‌های زیادی در ارزشیابی آموزشی فعلی وجود دارد گفت: فعلا کنکور حاکم و اجتناب ناپذیر است اما اینکه موج آن به پایه ها و مقاطع تحصیلی پایین تر رسیده بسیار تاسف برانگیز است. در این میان یکی از بهترین راهها در کنار پژوهش های دانشگاهی این است که از تجربیات دیگر کشورها استفاده کنیم.

 

مجتهد با بیان اینکه نگاه علمی به ارزشیابی در آموزش و پرورش بسیار مهجور است گفت: متاسفانه در مدارس و بین معلمان و خانواده های ما ذهنیت اشتباهی وجود دارد و تا اسم آزمون به میان می‌آید کنکور و المان‌های آن را درنظر می گیرند. گرفتار کنکور زدگی در جامعه هستیم. کنکور زدایی از مفهوم سنجش بسیار مشکل است و امید است شاهد تغییر این فرهنگ باشیم.

 

نقش ارزشیابی ملی دانش آموزان در تخصیص بودجه به مدارس

دکتر رسول صادقی نیز در این نشست در ابتدا به معرفی سیستم آموزشی استرالیا پرداخت و گفت: نظام آموزشی در استرالیا کاملا با ایران متفاوت است. به عنوان مثال در استرالیا قدرت مدیر مدرسه از وزیر آموزش و پرورش دولت فدرال بالاتر بوده و مدیر است که تصمیم می گیرد بر اساس نیازهای دانش آموزان چه برنامه ای اجرا شود.

 

او افزود: در استرالیا چهار مقطع و رده تحصیلی وجود دارد.  مقطع اول یا دوره ابتدایی از کودکستان تا ششم و مقطع دوم یا متوسطه از هفتم تا دهم است. تحصیل از کودکستان تا کلاس دهم اجباری است.

 

صادقی با اشاره به اینکه ارزشیابی از دانش آموزان به چهار طریق انجام می شود، افزود: ارزشیابی اول در سطح دانش آموز ، ارزشیابی دوم در سطح کلاس، ارزشیابی سوم در سطح مدرسه و ارزشیابی چهارم در سطح ملی انجام می‌شود.  ارزشیابی مدرسه ای ساده ترین روش ارزیابی است که معلم در کلاس درس انجام می‌دهد.

 

وی ادامه داد: وظیفه نظام آموزشی در استرالیا این است که اهداف آموزشی را بر اساس برنامه درسی مشخص کند، اما بعد از آن چگونگی برنامه ریزی بر عهده مدرسه است و مدیر مدرسه تصمیم می گیرد از کدام محتوای آموزشی استفاده کند. به همین خاطر معمولا کتب درسی از مدرسه ای با مدرسه دیگر متفاوت است و هرکدام برنامه ریزی متفاوتی دارند. ارزیابی ایالتی در همینجاست که اهمیت پیدا می کند. ایالت آزمونهایی می گیرد و بازخوردها را به مدرسه می دهد تا بتوانند بر اساس آن خود ارزیابی کنند.

 

روانسنج ارشد در موسسه ACARA استرالیا با بیان اینکه معمولا چهار مدل آزمون در سطح ملی برگزار می‌شود، گفت: آزمون نخست مبتنی بر اطلاعات است و هرسه سال یکبار برای کلاس ششم و دهم انجام می‌شود. آزمون دوم تعلیمات مدنی است و هر سه سال یکبار برای کلاس ششم و دهم انجام می شود. آزمون علوم هم هر سه سال برگزار می شود و فقط کودکان کلاس ششم را تست می کند که البته قرار است کلاس دهم هم به آن افزوده شود. در این سه مدل نمونه های تصادفی را انتخاب می کنند و نتیجه را تعمیم می دهند.

 

وی با بیان اینکه همانند هر برنامه آموزشی یک عده همیشه ساز مخالف می زنند، افزود: عده ای معتقدند فشار زیادی به دانش آموزان وارد می شود. یک سری از معلمان نیز معترض اند که نپلن بیش از اندازه به برنامه درسی توجه دارد و سایر مهارت ها را لحاظ نمی کند.

 

این کارشناس اندازه گیری آموزشی به مرور دیگر چالش ها و انتقادات وارد بر نپلن پرداخت و گفت: برخی معتقدند که نپلن مهارت هایی را که تست می کند بسیار محدود است. ما هر ساله ۴۰سوال چندگزینه ای طراحی می کنیم. نقد دوم این است که نپلن نمی تواند امکان ارزشیابی توصیفی و تشخیصی را فراهم کند. چالش سوم تفاوت های فرهنگی و زبانی است و برای کسانی که زبان اصلی و بومی شان انگلیسی است طراحی شده و برای مهاجران ایجاد مشکل می کند و چهارم اینکه برای کودکان معلول دچار مشکل حرکتی و... کارآمد نیست. 

 

معتقد به برگزاری آزمون نهایی در پایه ششم و نهم نیستیم

عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش و پذیرش وزارت آموزش و پرورش هم در این نشست در پاسخ به اینکه " راهکاری در سند تحول داریم که در آن بر ضرورت توجه به استانداردهای ملی در گذر از دوره ها تاکید شده است، دو راه وصل آزمون نهایی به آزمون ملی و سپردن ارزشیابی به مدارس برای آن دیده شده است، نظر شما درباره برگزاری آزمون جامع چیست؟ گفت: دو سال پیش اخبار به نقل از بنده درباره برگشت دوره ابتدایی به سیستم ارزیابی نمرهای منتشر شد که صحیح نبود و سوءاستفاده هایی از اظهارات بنده صورت گرفته بود.

 

وی افزود: در سند تحول آمده است که در گذر از دوره ابتدایی باید ارزیابی نتیجه محور باشد. البته با برگزاری آزمون جامع موافقتر از امتحانات نهایی هستیم. بسیاری از شاخص های سنجش کیفی اند. حدود ۲۰شاخص کمی داریم اما بخش عمده شاخص ها کیفی هستند و تنها در گذر از دوره های تحصیلی از طریق آزمون جامع می توانند ارزیابی شوند.

 

عمادی با بیان اینکه معتقد نیستم باید امتحان نهایی در انتهای پایه ششم و نهم برگزار شود گفت: امتحان نهایی در انتهای پایه دوازدهم هم همچنان محل بحث است و قرار است در شورای عالی آموزش و پرورش در این باره تصمیم گیری شود. هرچند تاکید ما برگزاری امتحان نهایی در پایان دوازدهم است.

 

رئیس مرکز سنجش آموزش وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه مدافع ازمون جامع برای گذر از دوره ها هستم گفت: امتحان نهایی نمی‌تواند نقش ازمون جامع را ایفا کند. امتحان نهایی از یک منبع مشخص است و توقعی از امتحان نهایی برای ارزیابی همه شاخص ها نداریم. امتحان نهایی نشان می‌دهد نسبت مشخصی از فرصت های آموزشی در کشور توزیع شده است یا خیر؟

 

عمادی درباره نحوه تعامل آموزش و پرورش با موسسات خصوصی نیز اظهار کرد: سیاست ما واگذاری امر به استانهاست. اگر موسسه ای خواست تعامل داشته باشد و به امر آموزش کمک کند تصمیم بر عهده شهرستان ها و خود مدارس است. هرچند هنوز فعالیت بخش خصوصی به رسمیت شناخته نشده و ممکن است برخی مدیران مدارس همکاری نکنند.

 

 

 

 

  • 15
  • 13
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش