جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۳۰ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۰۶۷
اخبار کنکور و آزمون ها

آمارهای پساکنکوری

رکوردهای پساکنکوری,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
وزارت علوم هنوز وزیر ندارد، اما تا پنج روز دیگر موج جدید دانشجویان راهی ۲۶۴۰‌ واحد دانشگاهی می‌شوند که ۶۸درصدشان قرار است زیر چتر وزارتخانه بدون وزیر درس بخوانند.

آمار قبول شده‌های نهایی کنکور ۹۶ دیروز اعلام شد، تعدادشان ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر است؛ تقریبا ۲۰ هزار نفر کمتر از پذیرفته شدگان کنکور سال گذشته و ۵۰ هزار نفر کمتر از کنکور دو سال قبل. (سال ۹۵، ۳۹۸ هزار و ۸۲۳ نفر و سال ۹۴، ۴۲۸ هزار و ۴۷۸ نفر در دانشگاه‌ها پذیرفته شدند.)

 

زنان و دختران جدول پذیرفته‌شدگان کنکور امسال را قرق کرده‌اند، اصلا بحث دیگر دارد زنانه می‌شود و مردان و پسران دارند نرم نرمک به حاشیه می‌روند.

 

این اتفاق تازه‌ای نیست، چند سالی می‌شود که وضع به همین منوال است . سال گذشته ۲۲۷ هزار و ۳۲۴ زن در ازای ۱۷۱ هزار و ۵۰۸ مرد در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پذیرش شدند که می‌شدند ۵۷ درصد قبول شده‌های کنکور. سال قبل‌ترش هم قبولی ۵۲ درصدی زنان مقابل قبولی ۴۸درصدی مردان بود که خبرساز شد.

 

این بار اما رکوردی دیگر ثبت شده است. امسال ۲۱۳ هزار و ۸۸۴ راه یافته به مراکز آموزش عالی زن هستند و بقیه مرد، چیزی حدود ۱۶۵ هزارنفر، یعنی ۴۸هزارنفر کمتر از زنان.

 

این فاصله سال به سال بیشتر می‌شود، در زمانی نه چندان دور بیشترین صندلی‌های دانشگاه‌ها از آن مردان بود، مدتی بعد این وضع تعدیل شد و صندلی‌های دانشگاه تقریبا نصف به نصف میان زنان و مردان تقسیم شد. اما چند سالی است کفه ترازو به نفع زنان سنگین شده و از سال ۹۴ به این طرف‌، این سنگینی ملموس‌تر شده است؛ حالا نزدیک به ۶۰درصد کسانی که در کشور رخت دانشجویی می‌پوشند، مونث‌اند.

 

پیروز در قبولی، عقب در رتبه برتری

اما مردان هنوز در کنکورهای سراسری حرف برای گفتن دارند، خوب هم دارند؛ مخصوصا امسال که وقتی در میانه مرداد اسامی اولیه پذیرفته‌شدگان آزمون اعلام شد، رتبه‌های برتر در قبضه آنها بود. پسرها در کنکور ۹۶ بی‌تعارف رکورد زدند. از ۳۶ نفری که روز پانزدهم مرداد به عنوان برگزیدگان کنکور در پنج گروه آزمایشی معرفی شدند، ۲۸ نفرشان پسر بودند و دخترها فقط هشت عنوان برتر داشتند.

 

این برتری در گروه آزمایشی علوم ریاضی و تجربی مشهودتر بود و درجمع ۲۰ برگزیده فقط یک دختر حضور داشت. با این حال درخشش دختران در رشته هنر قابل انکار نبود و مثل همیشه سه رتبه برتر در مشت‌شان بود.

 

این آمارها همه یک حرف دارند؛ این‌که معادلات کنکور دارد به هم می‌ریزد، این که دختران بیشترین ثبت‌نام کننده‌های آزمون‌های سراسری هستند و بیشترین پذیرفته‌شدگان در دانشگاه ها، ولی برای جاگیر شدن میان رتبه‌های برتر، میان آن ده نفر نخست، هنوز باید تلاش کنند.

 

بیکاری در کمین دختران

مهر که بیاید۲۱۳ هزار و۸۸۴ زن در سراسر ایران پای درس استادان خواهند نشست، دخترانی که جمعیت قابل توجهی از آنها تحصیلی موفق خواهند داشت و در زمره پرتلاش ترین دانشجویان کشور خواهند بود، اما بیکاری در کمین آنهاست؛ پیش بینی این اتفاق چندان دشوار نیست و می‌شود با نیم‌نگاهی به آنچه مسئولان تا به حال گفته‌اند آن را به امسال به بعد نیز تعمیم داد.

 

آخرین نفری که در مورد احتمال بیکار ماندن زنان تحصیلکرده حرف زده، فهیمه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده است. او از افزایش روند نرخ بیکاری زنان در ۱۰ سال گذشته خبر داده و اضافه کرده که شاخص نرخ بیکاری زنان دارای تحصیلات عالیه دوبرابر مردان است.

 

با این حال دکتر محسن شریفی، معاون پژوهشی وزارت علوم به جام‌جم گفت آمار دقیقی از میزان بیکاری درس خوانده‌های دانشگاهی وجود ندارد، اما آمارهایی که موجود است، بیکاری زنان تحصیلکرده و رقم درشت‌ترش را نسبت به بیکاری مردان دانشگاه‌رفته، تائید می‌کند.

 

شریفی اما خبر داد در موسسه آموزش و پژوهش وابسته به وزارت علوم، طرح جامع رصد و پایش فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در دست اجراست که به کمک آن میزان جذب فارغ‌التحصیلان در بازار کار به تفکیک رشته و دانشگاه و همچنین فاصله میان دانش‌آموختگی تا یافتن شغل به‌طور دقیق مشخص خواهد شد.

 

اگر این طرح جامع اجرا شود و آمارها در بعد ملی یک کاسه شود، عددهای کنونی در مورد بیکاری پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه قطعا اصلاح می‌شود و حتما بازهم بیکارماندن زنان بیش از مردان تائید می‌شود.

 

با این حال شریفی از ما می‌خواهد چندان نگران نباشیم،چون او تمایل دختران را به تحصیل در دانشگاه با وجود قوی بودن احتمال بیکاری شان به فال‌نیک می‌گیرد و می‌گوید همین که دخترها درس می‌خوانند و خانواده‌ها به تحصیلات عالیه دخترانشان روی خوش نشان می‌دهند، باعث خوشحالی است.

 

رکوردهای پساکنکوری,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
jamejamonline.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش