دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۵۲

معرفی دانشکده ها و آموزشکده های دانشگاه بیرجند

دانشگاه بیرجند,دانشکده های دانشگاه بیرجند,رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجندجذب دانشجویان خارجی از اولویتها و اهداف دانشگاه بیرجند است
دانشگاه بیرجند با نیروهای انسانی فعال و پرتلاش در جهت دستیابی به مرزهای دانش و بومی سازی و گسترش آن ها مخصوصاً در دانش های نوین و پیشرفته، پرورش نیروهای انسانی متخصص و متناسب با نیازهای محلی، ملی و منطقه ای، تقویت هویت فرهنگی ملی ـ اسلامی نقش ارزنده ای در جهت توسعه پایدار ملی ایفا می کند.

دانشگاه بیرجند

دانشگاه بیرجند دانشگاهی دولتی است که  در سال ۱۳۵۴ تأسیس شده و در شهر بیرجند، استان خراسان جنوبى  قرار دارد. این  دانشگاه، قطب علمی و از قدیمی ترین دانشگاه های شرق کشور به شمار می رود. این دانشگاه جزء پردیس اصلی در بیرجند دارای پردیس اقماری در شهرهای قاین،  فردوس ، نهبندان،  سربیشه و سرایان می باشد. یکی از قطب های مهم علمی در زمینه اموزش دانشگاهی فرش دستباف، دانشکده هنر دانشگاه بیرجند می باشد.

پیشینه دانشگاه بیرجند

براساس موافقت شورای گسترش آموزش عالی دانشگاه بیرجند در سیزدهم خرداد ماه ۱۳۵۴ در قالب یک موسسه آموزش عالی به ریاست زنده یاد پروفسور محمدحسن گنجی از دانش آموختگان مدرسه شوکتیه و پدر علم جغرافیای نوین ایران تأسیس شد. از مهرماه سال ۱۳۵۶ فعالیت آموزشی و علمی  دانشگاه بیرجند در سه رشته کارشناسی شیمی، فیزیک و ریاضی با پذیرش ۱۲۰ دانشجو آغاز گردید. دانشگاه بیرجند پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مجتمع آموزش عالی تغییر یافت و مراحل رشد و شکوفایی خود را با سرعت بیشتری ادامه داد. بعد از آن در سال ۱۳۶۸ به مجتمع دانشگاهی تبدیل شد و در اسفندماه ۱۳۷۱ از نظر موقیعت شایسته علمی به دانشگاه بیرجند ارتقاء یافت.

موقعیت مکانی دانشگاه بیرجند,دانشگاه بیرجند,پذیرش دانشجو در دانشگاه بیرجنددانشگاه بیرجند براساس رتبه بندی مؤسسه تایمز یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی جهان است

موقعیت مکانی  دانشگاه بیرجند در شهرستان بیرجند

بزرگ ترين پردیس و سایت اصلی دانشگاه بیرجند، پردیس شوکت آباد نام دارد که شامل سازمان مرکزی و معاونت های اداری و اکثر دانشکده ها می باشد.

پردیس امیرآباد 

در پردیس امیرآباد، دانشکده های مرتبط با کشاورزی قرار دارد و بطور مستقل امکانات ورزشی و مذهبی و خوابگاهی را دارا می باشد.

پردیس شهداء

در مرکز شهر بیرجند در خیابان دانشگاه بیرجند، پردیس شهداء دانشکده های علوم تربیتی و هنر واقع شده اند.

پذیرش دانشجو در دانشگاه بیرجند

دانشگاه بیرجند در مقطع کارشناسی هر ساله همانند دیگر دانشگاه های کشور از طریق کنکور سراسری و سازمان سنجش آموزش کشور از رشته های ریاضی فیزیک علوم تجربی وعلوم انسانی پذیرش دارد. دانشگاه بیرجند در استان برای دوره های لیسانس و بالاتر تنها داوطلبان را پذیرش می کند و دوره های فوق دیپلم و کارشناسی ناپیوسته مربوط به آموزشکده های شهرستان های استان است. این دانشگاه در قالب تفاهم نامه هایی با دانشگاه های بزرگ جهان با توسعه ارتباطات علمی و بین المللی برای تبادل استاد و دانشجو آمادگی پذیرش دانشجو به خصوص از کشورهای همسایه را داراست.

دانشکده ها و آموزشکده های دانشگاه بیرجند

دانشگاه بیرجند در حال حاضر از ۳ آموزشکده شامل آموزشکده کشاورزی سرایان، آموزشکده فنی نهبندان، آموزشکده کشاورزی سربیشه و۱۱ دانشکده به شرح زیر تشکیل شده است:

* دانشکده مهندسی دانشگاه بیرجند:

 در سال ۱۳۶۷ دانشکده مهندسی دانشگاه بیرجند تحت عنوان آموزشکده فنی تأسیس گردید و با پذیرش دانشجو در سال ۱۳۶۸ در رشته کاردانی الکترونیک كارش را شروع کرد. باتوجه به ایجاد رشته های جدید و پذیرش دانشجو در مقاطع كارشناسی، در اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۲ با تائید شورای گسترش آموزش عالی این دانشکده به دانشكده مهندسی تكنولوژی تبدیل شد. سرانجام در راستای اصلاح طرح جامع دانشگاه بیرجند و بر اساس تصویب دفتر امور آموزش عالی سازمان مدیریت در سال ۱۳۸۲ به دانشكده مهندسی تغییر نام یافت. در سال ۱۳۹۰ دانشکده مهندسی به دو دانشکده مهندسی و دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر تفکیک شد. اکنون این دانشکده سه گروه آموزشی مهندسی،  مکانیک،  عمران و معدن دارد.

آموزشکده های دانشگاه بیرجند,پیشینه دانشگاه بیرجند,دانشگاه بیرجنددر سال ۱۳۶۷ دانشکده مهندسی دانشگاه بیرجند تحت عنوان آموزشکده فنی تأسیس شد

* دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند:

 گسترده ترین و مجهز ترین واحد آموزشی و پژوهشی استان پهناور خراسان جنوبی در حوزه تخصصی مهندسی برق، دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند میباشد که با همکاری بعضی از اعضای هیئت علمی تمام وقت و گروهی از مهندسین مجرب و بهره مندی از آزمایشگاه ها و کارگاه های کارآمد، در توسعه علمی کشور عزیزمان نقش آفرینی نموده و تا به حال دانش آموختگان فراوانی را برای خدمت به کشور ایران تربیت کرده است.

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند در حال حاضر در دوره های کارشناسی الکترونیک، مخابرات، کنترل، قدرت، نرم افزار ، سخت افزار کامپیوتر و فناوری اطلاعات و دانشجوی تحصیلات تکمیلی در تمامی گرایشهای گوناگون مهندسی برق، شامل الکترونیک، مخابرات سیستم، کنترل و قدرت، مشغول به تحصیل هستند. فعالیت اساتید دانشکده در حوزه پژوهشی نیز، به همراه دانشجویان تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری، موضوعات متنوعی از شاخه های مختلف مهندسی برق نظیر" طراحی، بهره برداری و مدیریت سیستمهای قدرت" –" منابع انرژی تجدید پذیر" –" ریز شبکه و شبکه های هوشمند" –" پردازش سیگنالهای صوتی، تصویری" –" بازشناسی الگو و ماشین بینایی" –" داده کاوی و سیستم های تصمیم یار" –" سیستمهای میکروالکترومکانیکی( RF MEMS)" –"‎ پردازش سیگنالهای مخابراتی" –" شبکه های مخابرات سیار و مخابرات مشارکتی" –" کدینگ کانال، منبع و کدینگ شبکه( network coding)" –"‎ شبکه های حسگری". را در برمیگیرد.

* دانشکده علوم دانشگاه بیرجند:

دانشکده علوم پایه دانشگاه بیرجند در سال ۱۳۵۴ بعنوان نخستین دانشکده این دانشگاه تأسیس شد و فعالیت خود را با سه رشته شیمی، فیزیک و ریاضی در سال ۱۳۵۶ شروع نمود. بعدها بخش ریاضی از دانشکده ععوم تفکیک شده و هم اکنون بعنوان یک دانشکده مستقل با عنوان دانشکده علوم ریاضی و آمار به فعالیت خود ادامه می دهد.

دانشگاه بیرجند,رشته های ارشد دانشگاه بیرجند,امکانات دانشگاه بیرجنددانشکده علوم پایه دانشگاه بیرجند در سال ۱۳۵۴ بعنوان نخستین دانشکده این دانشگاه تأسیس شد

* دانشکده علوم ریاضی و آمار دانشگاه بیرجند:

در سال ۱۳۹۲ دانشکده علوم ریاضی و آمار دانشگاه بیرجند از دانشکده علوم تفکیک شد. همواره در بین گروه‌های آمار سراسر کشور گروه آمار دارای جایگاه خاصی بوده به طوری که معمولاً دانشجویان این گروه در بین رتبه های برتر المپیادهای دانشجویی حضور داشته اند. 

* دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند:

آموزشکده کشاورزی مجتمع آموزش عالی بیرجند فعالیت خود را در سال ۱۳۵۸ در گروه کشاورزی دوره کاردانی تکنسین عملی کشاورزی  در مرکز آموزش کشاورزی بیرجند با پذیرش ۳۳ دانشجو آغاز کرد و در نهایت در سال ۱۳۶۰ به اموزشکده کشاورزی ارتقا یافت.

* دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه بیرجند:

در سال ۱۳۹۱  دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست از مجموعه دانشکده کشاورزی مجزا شد و اینک در پردیس امیرآباد بعنوان دانشکده ای مستقل مشغول فعالیت می باشد.

* دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند:

در سال ۱۳۶۹  دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند، فعالیت خود را با پذیرش دانشجو در دو رشته زبان و ادبیات فارسی و علوم تربیتی( گرایش برنامه ریزی درسی) و با ۷ نفر عضو هیأت علمی شروع کرد. فعالیت های آموزشی دانشکده به تدریج با اضافه شدن رشته هایی همچون کتابداری و اطلاع رسانی، تربیت بدنی و علوم ورزشی و تاریخ، گسترش یافت. 

عکس های دانشگاه بیرجند,دانشگاه بیرجند,رشته های دکتری دانشگاه بیرجنددر دانشگاه بیرجند، رشته‌های فیزیک، شیمی و ریاضی از قدمت بیشتری برخوردار هستند

* دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی:

دانشگاه بیرجند از سال ۱۳۷۱ در رشته علوم تربیتی نسبت به پذیرش دانشجو اقدام نمود و در رشته های علم اطلاعات و دانش شناسی( ۱۳۷۳) و روانشناسی( ۱۳۸۵) با تداوم پذیرش دانشجو زمینه ایجاد دانشکده مستقل فراهم شد. از بهمن ماه سال ۱۳۸۷ دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی با موافقت هیأت رئیسه دانشگاه، تشکیل شد و از نظر ساختاری و فیزیکی استقلال یافت.

* دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بیرجند:

در سال ۱۳۷۴ رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بیرجند با گزینش دانشجو در دوره روزانه در دل دانشکده ادبیات و علوم انسانی تأسیس گردید. طرح تفکیک دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۸۶ به شورای توسعه و گسترش آموزش عالی ارائه، و در شورای گسترش آموزش عالی( مورخ ۱۳۸۸/۱۲/۲۷) موافقت اصولی آن گرفته شد.

* دانشکده هنر دانشگاه بیرجند:

در دهه فجر سال ۱۳۸۱ دانشکده هنر دانشگاه بیرجند در مقطع کاردانی رشته باستان شناسی با پذیرش ۳۵ دانشجو، در عمارت تاریخی باغ جهانی اکبریه افتتاح شد و هم اینک در شرق کشور یگانه مرکز دانشگاهی هنر به شمار می رود.

* دانشکده فنی و مهندسی فردوس دانشگاه بیرجند:

جهت تربیت نیروی متخصص فنی در شهرستان بیرجند، با گشایش شعبه ای از دانشگاه بیرجند برای افتتاح آموزشکده فنی فردوس موافقت شد و متعاقباً در سال ۱۳۸۶ موافقت اصولی جهت ایجاد آموزشکده فنی فردوس اخذ گردید.

امکانات دانشگاه بیرجند,عکس های دانشگاه بیرجند,دانشگاه بیرجنددانشگاه بیرجند در ۳۹ رشته دانشگاهی براساس سوابق تحصیلی دانشجو می‌پذیرد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش