جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۳۶ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۳۸۲
دانشگاه

معاون فرهنگی وزیر علوم:

برخی از سر نادانی اختلاف ایجاد می‌کنند/ دانشگاه مرکز فکر است

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,سید ضیاء هاشمی
معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ در دانشگاه‌ها تصریح کرد: در محیط‌های دانشگاهی فرهنگ به معنای کنترل رفتارها و برخوردها نیست.

به گزارش ایسنا،، دکتر ضیاء هاشمی صبح امروز در گردهمایی معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در هتل پردیسان مشهد با بیان اینکه نخستین محور فعالیت‌ها نوع نگاه به فرهنگ است اظهار کرد: اعتقاد دارم نگاه رایج به فرهنگ به جامعه ما درست نیست. فرهنگ غالبا با منویاتی شناخته می‌شود که چه کارهایی اجام شود یا چه کارهایی انجام نشود اما باید توجه داشت که در حوزه فرهنگ باید با رویکرد ایجاد فعالیت کرد.

 

وی ادامه داد: فرهنگ یک پدیده سلبی نیست و در دین ما نیز امر به معروف و نهی ازمنکر به شکلی توامان مطرح شده است. بی‌توجهی به جنبه ایجابی فرهنگ موجب افزایش مشکلات خواهد شد.

 

هاشمی با بیان اینکه برخی‌ها وقتی می‌خواهند فعالیت‌های ما را نقد کنند می‌گویند چرا با این رفتارها برخورد نمی‌کنید، اظهار کرد: ما قرار است مشترکات فرهنگی را ترویج کنیم که نتیجه آن زندگی سالم و متعالی خواهد بود. فرهنگ باید وحدت آفرین باشد در حالیکه برخی از دغدغه‌مندان از سر نادانی یا بدخواهی و بدگمانی دغدغه‌های خود را به گونه‌ای اجرا می‌کنند که اختلاف ایجاد می‌کند. باید با نگاه ایجابی در حوزه فرهنگ فعالیت کرد.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به رویکرد علمی و آکادمیک به فرهنگ آن را محور دیگری از فعالیت‌های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: ما نمی‌توانیم نگاهی عامیانه به فرهنگ داشته باشیم و توقع داشته باشیم مخاطبان ما از مواضعمان استقبال کنند. حوزه فرهنگ حوزه پیچیده‌ای است و حتی علوم اختصاصی در این حوزه وجود دارد.

 

وی تاکید کرد: ما در باید در حوزه فرهنگ پیشگام باشیم. مدیران ارشد کشور نیز حامی این نگاه هستند. در حوزه کار ما بدون شناخت و تخصص و بهره‌گیری از علم موجود نمی‌توان کار کرد.

 

دکتر ضیاء هاشمی با بیان اینکه فرهنگ در دانشگاه باید در کنار علم دیده شود، عنوان کرد: دانشگاه فقط یک نهاد علمی صرف نیست کسانی که می‌گویند دانشگاه تنها یک مرکز علمی است اشتباه می‌کنند. دانشگاه یک مرکز فکر است.

 

هاشمی در ادامه اظهار کرد: امروز در نظریه‌های آموزش تغییرات زیادی ایجاد شده است. من نگرانم که دانشگاه‌های ما با این مدل چقدر عمر می‌کنند. دانشگاه و مدرسه‌ای که مدرک را از آن بگیریم چیزی ندارد در این شرایط می‌خواهد چه فعالیتی را دنبال کند.

 

وی تاکید کرد: آنچه دانشگاه و آموزش ما را می‌تواند به روز کند تکمیل و تقویت بستر فرهنگی به معنای جامع و کامل خود است. ما قرار نیست زمینه‌ساز برگزاری کلاس آموزشی و تحقیقات پژوهشی باشیم. ما خود آموزشگر هستیم و برای پیشبرد دانشگاه به سمت دانشگاه ایده‌آل باید حرکت کنیم.

 

معاون وزیر علوم با تاکید بر توجه به توانمندی‌های دانشجویان یادآور شد:‌ قرار است این توانمندی‌ها در دانشگاه ایجاد شود. حتما حوزه فرهنگ در این زمینه نقش برجسته‌ای خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه رویکرد ما در حوزه فرهنگ علاوه بر ایجابی و علمی بودن باید جامع نیز باشد، خاطر نشان کرد: ما نمی‌توانیم تنها با برنامه‌های مناسبتی فعالیت خود را ادامه دهیم. به عنوان نمونه طرح‌های دانش افزایی اساسی که روند خوبی را طی نکرد را مورد توجه قرار دادیم. ما متوجه شدیم در قانون این طرح حوزه مهارتی مقفول مانده است. مگر یک استاد می‌تواند از فنون و اصول کار در دانشگاهی بی‌بهره باشد . استاد باید عالمی معلم باشد.

 

هاشمی با بیان اینکه یکی از اهداف ما تقویت هویت ملی و دانشجویان است بیان کرد: این‌ها باید با روش‌های آموزشی انجام شود. رویکرد مدیریت فرهنگی باید شجاعانه و مسئولانه بوده و از متهم شدن و هزینه دادن نهراسیم.

 

معاون وزیر علوم با اشاره به نوآوری و خلاقیت آن را لازمه کار در حوزه فرهنگ دانست و گفت:‌ ما باید آمادگی برای ایفای نقش در دنیا را داشته باشیم. یکی از بحث‌ها در این راستا بین‌المللی شدن آموزش عالی است. جامعه دانشگاهی ما به سمت بین‌المللی شدن تعاملات پیش می‌رود. امروز تعداد دانشجویان خارجی زیاد شده است. زمانی که مقام معظم رهبری به جوانان غربی پیام می‌دهد و از آنان برای شناخت قرآن دعوت می‌کند این تعامل را باید دانشجویان ما ایجاد کنند.

 

وی افزود:‌ برخی به گونه‌ای صحبت می‌کنند که هرکه از خارج از مرزها آمده جاسوس است. نگاه غلط در استان‌های مرزی وجود داشت که اجازه جذب دانشجو نمی‌داد. خوشبختانه این نگاه برداشته شده و نباید نگاه امنیتی دست و بال حوزه علمی را ببندد.

 

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری و فعالیت در حوزه اجتماعی عنوان کرد: مسأله آسیب‌های اجتماعی امری است که مقام معظم رهبری بسیار هم بسیار پیگیرانه بر آن تاکید دارند. محیط‌های دانشگاهی بدون شک از نظر آسیب‌ها بهتر از میانگین جامعه است و سلامت در آن بیشتر است.

 

وی ادامه داد: مسائلی مانند خودکشی، انزوا، یاس و ناامیدی ،‌اعتیاد و ... مسائل مهمی است. برخی آمارهایی که در این حوزه داده می‌شود اشتباه است.

 

وی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقتصاد مقاومتی و شعار سال آن را یکی دیگر از محورهای به روز کردن فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه ها دانست و افزود: اگر اقتصاد مقاومتی به درستی تعریف شود خواهیم دید که امری خطیر است. هم‌چنین اصلاح الگوی مصرف، کارآفرینی، دانش‌بنیان کردن اقتصاد و ... از مسائلی است که در اقتصاد مقاومتی به عنوان یک محور به حساب می‌آید. یکی از اقدامات ما در این زمینه می‌تواند برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی و مناظرات دانشجویی باشد.

 

هاشمی تصریح کرد: ما باید مزیت‌های نسبی دانشگاه‌ها و حوزه‌های کاری را بشناسیم.

 

وی یکی دیگر از محورهای فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها را مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی دانست و اظهار کرد: خوشحالیم که دانشگاهیان در سال انتخابات نقش موثری در این زمینه داشتند. برخی فکر می‌کنند که این خلاف قانون است. این مسأله به این معنا نیست که ما در دانشگاه در حوزه انتخابات ساکت باشیم. یکی اقدامات مهم در این زمینه ایجاد اتاق های فکر دانشگاهی بود.

 

هاشمی تاکید کرد:‌ دانشگاه بازوی علمی مسئولان است. ما در این راستا پیشنهاد دادیم دانشگاه‌ها کاندیداها را دعوت کرده تا به آن‌ها پاسخگو باشند. دانشگاه نهادی سوال کننده است و ما باید از برنامه‌های آنان سوال کنیم. دانشگاهیان باید بپرسند یک نماینده برای ریزگردها مشکل آب، انرژی و ... چه برنامه‌ای دارد. نماینده و کاندیدا باید بیایند و پاسخگو باشند.

 

وی با اشاره به شرایط سال ۹۵ اظهار کرد: بخشی از شرایط در این سال جدید است. امسال انتخابات برگزار شده و زمینه مشارکت سیاسی فراهم شده است. از سوی دیگر بحث پسابرجام مطرح است.

 

هاشمی افزود:‌راجع به برجام بحث‌های مختلفی می‌شود. من تعجب می‌کنم که برخی در مورد برجام موضع گیری دارند. مگر می‌شود که برجام غیرقابل تقدیر باشد. کسانی که ظلمی از دوش این ملت برداشتند قهرمانان ملت هستند. ما نمی‌گوییم که برجام جزو مقدسات است ولی باید قدر قهرمانان ملی را بدانیم.

 

وی تاکید کرد‌: البته ظالمان همچنان در جای خود هستند ولی ما باید در این زمینه هوشمندانه رفتار کنیم. چه دلیلی دارد کسانی که تا دیروز به دنبال نابودی ما بودند امروز دشمنی را کنار بگذارند. دوران پسا برجام ظرفیت‌های خوب و جدیدی را ایجاد کرده است.

 

 

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش