جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۸ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۸۱۲
دانشگاه

فرهاد رهبر:

دانشگاه‌ها مسابقه مدرک دادن گذاشته اند

فرهاد رهبر,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد گفت: آمار بیکاری در فارغ التحصیلان نشان می‌دهد که دانشگاه‌های کشور با یکدیگر مسابقه مدرک دادن به دانشجویان را گذاشته‌اند.

به گزارش مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد رهبر در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و واحد مشهد گفت:‌ دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۳۰ سال قبل به اراده امام راحل و مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی غرس شد و با زحمت مسئولان، امروز بارور شده است.

 

وی افزد: باید با همکاری یکدیگر بتوانیم به اصول مورد نظر امام راحل و مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در راه‌اندازی این دانشگاه برسیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد، یکی از اهداف دانشگاه را پرکردن خلاهای آموزشی و ارتقای سطح علمی جوانان دانست و گفت: امروز این دانشگاه بیش از نیمی از مسئولیت آموزش عالی کشور را بر عهده دارد، عملکرد این دانشگاه تاکنون در زمینه آموزشی خوب بوده اما باید توجه داشت آنچه که ما را به تعالی می‌رساند، ایمان و علم است.

 

رهبر تاکید کرد: چنانچه علم و یا ایمان دچار نقص شوند به اهداف مورد نظر امام راحل درباره دانشگاه آزاد نخواهیم رسید. تاکنون با همه تلاش و فعالیت‌ها توانسته‌ایم به قله‌هایی از موفقیت‌ برسیم اما هنوز با قله رفیع مد نظر فاصله داریم و برای رسیدن به این قله رفیع باید در علم و ایمان برنامه ریزی داشته باشیم.

 

وی عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی امروز کشور بیکاری جوانان بویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی است. امروز ۳۰ درصد از جمعیت بیکار کشور را فارغ‌التحصیلان تشکیل می‌دهند، این آمار بیکاری در فارغ التحصیلان نشان می‌دهد که دانشگاه‌های کشور با یکدیگر مسابقه مدرک دادن به دانشجویان را گذاشته‌اند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اظهار داشت: تربیت دانشجو برای مقطع دکتری تنها باعث می‌شود که آنان متقاضی عضویت در هیات علمی دانشگاه شوند. این‌ چرخه که آموزش دهیم برای آموزش، ممکن نیست که ما را به نتیجه‌ای برساند.

 

رهبر تاکید کرد: دانشگاه‌ها امروز رسالت خود در امر آموزش و پژوهش را انجام می‌دهند اما باید فکر کنیم که این آموزش و پژوهش در راستای کدام یک از نیازهای جامعه باید انجام شود. دانشگاه‌ها باید مزیت، چالش و مشکلات استانی خود را شناسایی کنند و با توجه به این مزیت و چالش‌ها، راه‌حلی برای مشکلات مردم پیدا کنند.

 

دانشگاه‌ها باید مسائل کشور را حل کنند

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید مسائل کشور را حل کنند و در این صورت است که دانشجو با چگونگی انجام کار پژوهشی آشنا می‌شود، بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی توانسته‌ چند مسئله اساسی کشور را حل کنند اما این مقدار کافی نیست. دانشگاه‌ها باید علاوه بر حل مسائل کشور به فکر ارتقای آموزش نیز باشند.

 

رئیس دانشگاه آزاد با انتقاد از مقالاتی که تولید اما تبدیل به ثروت نمی‌شوند، تصریح کرد: تنها چند درصد از مقالات دانشگاهی توانسته تبدیل به ثروت شود، متاسفانه مقالات دانشگاهی برای چاپ در مجلات ایجاد می‌شود.

 

وی اظهار داشت: سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی تنها به ایجاد ساختمان نیست بلکه در نیروی انسانی آن است، باید ببینیم که تا به امروز چقدر از این سرمایه استفاده کرده‌ایم.

 

رئیس دانشگاه آزاد خطاب به مسئولان این دانشگاه گفت: باید ببینید که چند مساله و مشکل را حل کرده‌اید. اکنون واحدهای دانشگاهی نیروی انسانی ارزان و پتانسل‌های عظیمی را در اختیار دارند اما از آنها بهربرداری خوبی نشده است.

 

رهبر درباره فضای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: فضای فرهنگی و علمی دانشگاه خوب است اما هنوز از منویات امام راحل، مقام معظم رهبری و مرحوم آیت‌الله هاشمی فاصله داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی، دکتر جاسبی و دیگران زحمات بسیاری برای دانشگاه آزاد اسلامی کشیدند و بهتر است که منویات آنان را فراموش نکنیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد متذکر شد: این دانشگاه را نمی‌توان طایفه‌ای اداره کرد چون در این صورت هر کسی راه خودش را خواهد رفت.

 

رهبر با بیان اینکه سیاست‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی بر نظارت، هدایت و تفویض اختیارات متناسب با مسئولیت‌های افراد است، برخی از اتفاقات ناخوشایند در برخی از واحدهای این دانشگاه را مورد انتقاد قرار داد.

 

وی خاطرنشان کرد: نمره دانشجویان از موضوعات مهم دانشگاه آزاد است و دستکاری در آن و اتفاقات مشابه، اعتبار دانشگاه را از بین خواهد برد بنابراین باید خیلی مراقب باشیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد افزود: این دانشگاه بزرگ شده و طبیعتا هزینه‌ آن نیز افزایش یافته است بنابراین باید مدیریت در هزینه‌ها را داشته باشیم که این کار را ابتدا از خودمان آغاز کرده‌ایم.

 

باید جانشینی برای درآمد شهریه ایجاد کنیم

رهبر با یادآوری اینکه درآمد شهریه مانند پول نفت است و متاسفانه در حال افول، گفت: باید تلاش کرد که جانشینی برای درآمد شهریه ایجاد کنیم و از درآمد پژوهش، شرکت‌های دانش بنیان و تولید علم به ثروت بهره‌برداری کنیم.

 

وی تاکید کرد: برای رسیدن به اهداف باید به جوانان اعتماد کرد حتی اگر بدانیم که آنان باعث خرابکاری در انجام مسئولیت خود خواهند شد. جرات دادن به دانشجویی که ایده‌پرداز است باعث ارتقای علمی دانشگاه خواهد شد. در جنگ تحمیلی امام راحل به جوانان اعتماد کرد تا جایی که افراد ۲۰ ساله فرماندهی یک لشکر را بر عهد داشتند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «اعتماد به جوانان و فرصت دادن به آنان باعث کاهش نرخ بیکاری و نجات کشور می‌شود. تجربه ثابت کرده که دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند ابزاری برای نجات کشور و کاهش بیکاری باشد.

 

رهبر گفت: محیط دانشگاه آزاد اسلامی باید سیاسی باشد اما نباید جولانگاه احزاب و جریانات مختلف سیاسی شود. باید در دانشگاه آزاداندیشی وجود داشته باشد و دانشجو سطح آگاهی خود را افزایش دهد و جلسات بحث و گفت‌وگو نیز برقرار باشد و دانشجو باید بتواند مسئولان دانشگاه و دیگر مسائل کشور را نقد کند.

 

وی با بیان اینکه ولنگاری در دانشگاه آزاد جایی ندارد، گفت: باید در دانشگاه آزاد مشهد فضای فرهنگی در شان این شهر مستقر باشد. انبساط و انقباض نباید در دانشگاه وجود داشتته باشد بلکه باید تعادل برقرار شود.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش