جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۲۹ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۷۳۲
دانشگاه

چالش جدید دولت با دانشجویان معترض

دولت,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

ولی با گذشت مدت زمان حدود ۳ ماهه و اتمام وقت قانونی رئیس جمهوری در این باره؛ ظاهرا موفق شده گزینه‌ای که مورد اقبال بخشی از دانشجویان و هر دو جناح سیاسی کشور و همچنین تایید رهبری و مراجع ذی صلاح باشد را بالاخره از بین گزینه‌های متعددی که به او معرفی شده بود، انتخاب کند.

 

منصور غلامی،‌ رئیس دانشگاه بوعلی سینای همدان و گزینه احتمالی وزارت علوم طی گفت وگویی اعلام کرده که امروز شنبه برنامه‌های خود را اعلام خواهد کرد. گفتنی است از طرف رئیس جمهوری به فراکسیون امید ماموریت داده شده است که مسئول بررسی سوابق و شرایط غلامی برای تصدی مسئولیت این وزارتخانه باشد. بنابراین پیرو این سخنان؛ گزینه احتمالی وزارت علوم که ظاهرا گزینه قطعی و نهایی وزرات علوم است، قرار شده است همراه با علی اردکانی، گزینه نهایی وزارت نیرو فردا یکشنبه به مجلس شورای اسلامی معرفی شوند. در این راستا اکبر رنجبرزاده، عضو هیات رئیسه مجلس گفته است که خبرهای شفاهی و غیررسمی حاکی از این است که دو پیشنهادی علوم و نیرو یکشنبه (۳۰ مهرماه) به مجلس معرفی خواهند شد و زمانی که رئیس جمهوری طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی کتبا وزرا را به مجلس معرفی کنند و رئیس مجلس آن را از تریبون صحن علنی اعلام کند، این معرفی رسمیت می یابد.

 

او همچنین درباره دوگزینه احتمالی تصدی دو وزارتخانه علوم و نیرو گفت: «خبرهای شفاهی و شنیداری با توجه به ارتباطی که با دولت داریم و افرادی که درخواست ملاقات با رئیس مجلس داشته‌اند و با ما صحبت‌هایی انجام داده‌اند حاکی از این است که می دانیم این افراد به احتمال بسیار آقایان رضا اردکانیان،عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف برای وزارت نیرو و منصور غلامی، رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان برای وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری مطرح بوده و معرفی خواهند شد.»

 

با همه این تفاسیر همانطور که از طریق رسانه ها اعلام شد منصورغلامی، گزینه احتمالی وزارت علوم پایان هفته گذشته در دفتر محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید با محمود صادقی و فاطمه سعیدی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و جلال میرزایی عضو فراکسیون امید به همراه عارف جلسه ای ۲ ساعته داشته اند و درباره برنامه های وزیر پیشنهادی و شائبه ها و سوالاتی که درباره او مطرح شده است، رایزنی و گفت وگو کردند. جلال میرزایی، عضو فراکسیون امید و یکی از نماینده‌هایی که در این جلسه ۲ ساعته با وزیر پیشنهادی علوم در دفتر عارف حضور داشت، درباره این گزینه پیشنهادی گفت: قطعا باید یک دانشگاهی در راس وزارت علوم باشد و آقای غلامی هم یک چهره دانشگاهی با تجربه است که فعالیت سیاسی هم داشته است.

 

از آنجایی که وزارت علوم یک پست سیاسی است و کسی که در راس این وزارتخانه قرار می گیرد، باید الفبای سیاست را بداند. آقای غلامی هم فرد دانشگاهی و با تجریه‌ای است که هم فضای سیاسی و خط و ربط‌های سیاسی را می داند و هم کاربلد است. البته محمود صادقی، دیگر عضو فراکسیون امید در این رابطه زیاد با نظر جلال میرزایی موافق نیست و در این باره گفته است:‌« غلامی گزینه ایده‌آل برای وزارت علوم نیست اما درنهایت باتوجه جمیع شرایط و بن‌بستی که در این حوزه ایجاد شده است، حضورش می‌تواند راهگشا باشد.»

 

این نماینده مردم تهران در مجلس به بخشی از جزئیات این جلسه ۲ ساعته اشاره کرد و افزود: «این جلسه دو ساعته به‌منظور آشنایی بیشتر با برنامه‌ها و دیدگاه‌های آقای غلامی و همچنین بیان برخی انتقادهایی که به عملکردشان در دانشگاه بوعلی‌سینای همدان به‌ویژه در ۴ ساله دولت روحانی وارد شده است، برگزار شد و مسائلی که در فضای مجازی عنوان شده و نیز برخی دیگر از مسائل و مشکلاتی که در این مدت، ازسوی دانشگاهیان به بنده و دیگر همکاران انتقال داده شده را با صراحت و بی‌پرده مطرح کردیم و آقای غلامی نیز به تفصیل پاسخ دادند.»

 

این نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: «درنهایت، نظر به مسائلی که در این جلسه مطرح شد و پاسخ‌هایی که آقای غلامی ارائه کردند، ما ۳ نفر یعنی بنده، خانم سعیدی و آقای جلالی به این جمع‌بندی رسیدیم که گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم باتوجه به جمیع شرایط مناسب است.» همچنین میرزایی هم درباره گزینه پیشنهادی وزارت علوم با بیان اینکه قطعا گزینه مطرح شده بهترین گزینه موجود در این حوزه نیست، گفت: ‌«همه ما سیاست را می‌فهمیم و می‌دانیم در کار سیاسی و پیگیری مطالبات همیشه به آن ایده آل‌ها نمی‌رسیم، چون از بین گزینه‌های متعدد فقط یک نفر با رایزنی بسیار انتخاب می شود.

 

ضمن اینکه در عرصه سیاست هیچ وقت یک نفر همه کاره نیست و باید محدودیت‌های رئیس جمهوری را درنظر بگیریم. در برخی نظام‌های غربی احزاب و گروه‌های بانفوذ و انجمن‌ها در انتخاب وزرا دخیل هستند، در ایران علاوه بر جلب نظر رهبری، مراکز بانفوذی در قدرت وجود دارند که باید با آنها هم هماهنگی‌هایی انجام شود. بنابراین با وجود این محدودیت‌ها که در عرصه سیاست امری طبیعی است؛ باید با رایزنی‌ها به یک گزینه رسید.» آنچه مسلم است ظاهرا جریان اصولگرا نیز از این انتخاب روحانی راضی هستند. چون تا کنون واکنش منفی درباره این انتخاب و خبر نداشتند. 

 

شخصیت‌هایی که بتوانند در جایگاه وزیر علوممطرح شوند، کم نیستند

 

ولی طبق اظهارات شنیده شده ظاهرا ناراضی اصلی این انتخاب سید ضیاءهاشمی، سرپرست فعلی وزارت علوم است. او درباره این انتخاب معتقد است که حوزه وزارت علوم شخصیت برای وزیر شدن کم ندارد. هاشمی در گفت وگویی در پاسخ به این سوال که آیا در انتخاب وزیر علوم با او مشورت شده است یا خیر، گفته است: «مشخصات و رزومه مجموعه‌ای از همکاران که نام‌شان به عنوان گزینه‌های وزارت علوم مطرح شده است را بنده ارائه داده‌ام.

 

به مجموعه دولت و همکارانم گفته‌ام در وزرات علوم شخصیت‌هایی که بتوانند در جایگاه وزیر مطرح شوند، کم نیستند.» سرپرست وزارت علوم تاکید کرد: « وزارت علوم از چنان غنایی برخوردار است که اگر دولت و مقام‌های عالی کشور به جمع‌بندی برسند و انتخاب کنند، با انسجامی که در حوزه آموزش عالی وجود دارد، وزیر منتخب دولت و مورد تائید مجلس با همکاری و همراهی خوبی مواجه خواهد شد».

 

البته جلال میرزایی با اشاره به حساسیت علی مطهری، نایب رئیس مجلس درباره انتقاد از روحانی برای اینکه گفته بود برای انتخاب وزرا با رهبری و برخی نهادها هماهنگی‌هایی را انجام می‌دهد گفت: «با توجه به رایزنی‌هایی که عرف سیاست است، یکی از افرادی که در جریان انتخاب و بررسی گزینه‌های وزات علوم بوده‌اند، خبرداد که دکترغلامی از بین ۲۴ گزینه معرفی شده، انتخاب شده‌است. که البته همانطور که آقای مطهری درباره این موضوعات حساسیت‌هایی دارند برای من هم مهم بود که بدانم ایشان به چه واسطه به شخص رئیس جمهوری معرفی شده اند.»

 

او افزود: «برخی دوستان اصلاح طلب مطالبی را درباره انتخاب آقای غلامی برای وزارت علوم مطرح می کردند و با توجه به دغدغه‌ای آقای مطهری من هم برایم مهم بود که ایشان از طرف کدام نهاد یا شخصیت برای این سمت به رئیس جمهوری معرفی شده اند و می خواستم بدانم این معرفی ازطرف بسیج اساتید بوده یا نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها. تحقیق کردم و مشخص شد که ایشان از بین گزینه های اصلاح طلب و روسای دانشگاه‌های مختلف انتخاب شده است.» میرزایی ادامه داد: « در اصلاح طلب بودن آقای غلامی شکی نیست ولی نیروهای اصلاح طلب روش کارشان متفاوت است.

 

از نظر گفتمان در گفتمان اصلاح طلبی قرار می گیرند، ولی روششان تفاوت است. یکی برای رسیدن به نتیجه عجله دارد و دیگری معتقد است باید با آرامش بیشتری کار را دنبال کرد تا با هزینه کمتری به نتیجه رسید. به نظر من آقای غلامی جزو دسته بندی دوم است.» او همچنین افزود: «می خواستم بدانم این فرد قدرت طلب است و برای معرفی خود رایزنی و تلاش کرده و دیگران را برای معرفی خود واسطه کرده است یا اینکه او را برای این سمت پیشنهاد داده‌اند.

 

ولی متوجه شدم از دفتر رئیس جمهوری با او تماس گرفته‌اند و خواسته‌اند که به ملاقات رئیس جمهوری برود و قرار شده است برنامه‌هایش را امروز به ایشان ارائه دهد. این خیلی خوب است که بدون اینکه فردی برای گرفتن مسئولیتی چند نفر را واسطه کند، طبق بررسی‌ها به آن گزینه برسند.»

 

البته با وجود توضیحاتی که برخی نمایندگان درباره این انتخاب داده اند ظاهرا جامعه دانشگاهی موافق این انتخاب رئیس جمهوری نیست و در اعتراض به این انتخاب روز گذشته ۵۲۵ فعال نشریات دانشجویی خواستار معرفی وزیر علوم همسو با شعارهای روحانی در انتخابات شدند. گفتنی است؛ بیش از ۵۰۰ فعال نشریات دانشجویی سراسر کشور نیز با امضای نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهوری، نسبت به بلاتکلیفی وزارت علوم، فناوری و تحقیقات و عدم معرفی «وزیر دانشگاه» انتقاد کرده و خواستار معرفی گزینه‌ای همسو با شعارهای روحانی در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری شدند.

 

البته میرزایی درباره نظر دانشجویان نسبت به غلامی به «ابتکار» گفت: « برخی دانشجویان بیانیه ای اخیرا دراین باره صادر کرده‌اند و مواردی را اشاره کرده که آقای غلامی درباره آن موارد توضیح دهد، ولی با بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم موضوع آنطور که دانشجویان مطرح کرده‌اند، نبوده است. مثلا یک دانشجویی عملی خلاف قانون مرتکب شده است و رئیس دانشگاه را متهم به کوتاهی در ورود به موضوع کرده است در حالی که موضوع خارج از دانشگاه اتفاق افتاده ولی رئیس دانشگاه معاون حقوقی دانشگاه بوعلی را مامور پیگیری مسئله کرده است تا آن دانشجو آسیب کمتری ببیند.

 

بنابراین معتقدم آقای غلامی مثل برخی دیگر به دنبال شو و کارهای نمایشی نیست و این کار را بدون سرو صدا و به طور منطقی پیگیری کرده است و گزینه مناسبی برای این وزارتخانه است.» آنچه مسلم است اینکه با توجه به محدودیت‌هایی که رئیس جمهوری در انتخاب گزینه وزارت علوم دارد، رئیس دانشگاه بوعلی را برای این سمت انتخاب کرده‌اند. گزینه‌ای که می‌تواند با کمی چشم پوشی مورد تایید نمایندگان هر دو طیف قرار گیرد .

 

ولی نباید فراموش کرد که شخصی باید سکان اداره وزارت علوم را دردست بگیرد که مورد تایید و حمایت جامعه دانشگاهیان باشد در صورتی که ظاهرا بدنه علمی کشور و دانشجویان چنین نظر مثبتی نسبت به غلامی ندارند و از رئیس جمهوری خواسته اند که در انتخاب خود تجدید نظر کند. پس باید منتظر بود و دید با توجه به اعتراضات دانشجویان آیا روحانی همچنان او را به عنوان گزینه نهایی به مجلس معرفی می کند و نمایندگان نیز به این گزینه اعتماد خواهند کرد یا صدای اعتراض دانشجویان از سوی رئیس جمهوری و یا نمایندگان ملت شنیده خواهد شد و فردی مطابق خواست آنها سکان اداره این وزارتخانه مهم و حساس را به دست خواهد گرفت.

 

 

 

ebtekarnews.com
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش