یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۱۵ - ۱۸ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۳۸۷۵
دانشگاه

وزیر علوم: تجمع دانش‌آموزان در رشته‌ تجربی، کاهش دانشجویان علوم پایه را نگران‌کننده کرد

منصور غلامی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
وزیر علوم با بیان اینکه اجبار خانواده‌ها به تحصیل فرزندان در رشته تجربی اشتباه است، گفت: در نتیجه تجمع دانش‌آموزان در رشته‌های تجربی، کاهش دانشجویان در رشته‌های علوم پایه در سال‌های اخیر نگران‌کننده شده است.

به گزارش فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای دانشگاه قم و هیأت ممیزه این دانشگاه، ایجاد شبکه علمی در استان‌ها را ازجمله برنامه‌های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: محوریت این شبکه با دانشگاه‌های مادر هر استان شکل می‌گیرد و با اتصال تمام مراکز آموزش عالی به یکدیگر استفاده بهینه از امکانات، حذف موازی کاری‌ها، کاهش هزینه‌ها و مأموریت محور شدن دانشگاه محقق می‌شود.

وی با اشاره به تلاش برای بازگشت استقلال به مراکز آموزش عالی اظهار داشت: برنامه وزارت علوم، ارائه آزادی عمل بیشتر به دانشگاه‌ها است و مراکز علمی که ظرفیت این اقدام را داشته‌اند، این موضوع در آن‌ها محقق شده است.

*کاهش دانشجویان در رشته‌های علوم پایه در سال‌های اخیر نگران‌کننده است

وزیر علوم، کاهش دانشجویان در حوزه علوم پایه در سال‌های اخیر را نگران‌کننده دانست و گفت: تجمع دانش‌آموزان به سمت رشته‌های تجربی موجب شده است تا نگرانی‌ها و کمبودها در حوزه علوم پایه در کشور تشدید شود.

وی افزود: گرایش خانواده‌ها به الزام فرزندان خود برای تحصیل در رشته تجربی اشتباه است و باید با فرهنگ‌سازی این مسیر اشتباه در کشور اصلاح شود.

غلامی، بابیان اینکه تحریم‌ها، فرصت‌ها و چالش‌هایی برای وزارت علوم و دانشگاه‌های کشور ایجاد کرده است، گفت: چالش‌ها عمدتاً موضوعات مالی است ولی فرصت‌های بسیاری برای مراکز آموزش عالی کشور ایجادشده است.

وی، افزایش احساس نیاز صنعت به دانشگاه‌های کشور را ازجمله فرصت‌های ایجادشده در قبال تحریم‌ها دانست و افزود: احساس نیاز به نقش‌آفرینی دانشگاه برای رفع نیازهای کشور بسیار زیاد شده که این مسئله، فرصت‌های جدیدی برای نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در کشور ایجاد کرده است.

وزیر علوم در ادامه گفت: اقدام‌های خوبی در راستای حل مشکل صنعت توسط دانشگاه‌ها انجام‌شده که امضای قراردادهای متعدد میان دانشگاه‌های کشور و وزارت نفت در حوزه اکتشاف و رفع نیازهای صنعت نفت ازجمله این اقدام‌های ارزشمند است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بابیان اینکه بدنه دانشگاه نباید از تغییر مدیریت در سطح کلان دچار انفعال شود، اظهار داشت: ایجاد فرصت مطالعاتی در صنعت، تعریف طرح‌های مشترک میان صنعت و دانشگاه و همچنین استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی ازجمله اقدام‌هایی است که بیش از گذشته در دستور کار است.

غلامی، بابیان اینکه دانشگاه قم، با توان و ظرفیت خوبی شکل‌گرفته و ادامه فعالیت داده است، گفت: مجموعه‌های آموزش عالی که در قم در ذیل وزارت علوم فعالیت می‌کنند، مجموعه‌های خوب با هیأت‌علمی و برنامه‌ریزی‌های مناسب هستند.

وی بابیان اینکه وزارت علوم به‌صورت سنتی با کمبود بودجه مواجه بوده و در سال‌های اخیر این محدودیت‌ها بیشتر بوده است گفت: سازمان برنامه‌وبودجه نسبت به تأمین نیازهای آموزش عالی کشور کمال همکاری را داشته ولی استفاده بهینه از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها باید در دستور کار مدیران دانشگاه‌ها باشد.

همچنین در این نشست دیرباز، رئیس دانشگاه قم، روسای دانشکده‌ها و اعضای هیئت ممیزه این دانشگاه، دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند.

*اینکه الگوی تمام دانشگاه‌ها، تبدیل شدن به دانشگاه جامعی مانند دانشگاه تهران شود، درست و دست‌یافتنی نیست

وزیر علوم در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان قم در نشست شورای دانشگاه حضرت معصومه (س) قم گفت: دنیا در حوزه علوم و تحقیقات به سرعت در حال تحول است و دانشگاه‌های ما نیز باید با این تحولات همراه شوند.

در این نشست غلامی با بیان اینکه دانشگاه حضرت معصومه (س) یک دانشگاه جوان است که مسیر طولانی تا رسیدن به نقطه ایده‌آل دارد و باید در این زمنیه تلاش‌های بیشتری صورت گیرد، اظهار داشت: وظیفه وزارت علوم، حمایت‌های مالی و معنوی از دانشگاه حضرت معصومه (س) در جهت گسترش و پیشرفت این دانشگاه است و کیفی‌سازی آموزشی این دانشگاه از اولویت‌های وزارت علوم در زمینه پیشرفت و گسترش این دانشگاه است.

وزیر علوم افزود: از دانشگاه‌های جوان انتظار نمی‌رود که مانند دانشگاه‌های باسابقه کشور خروجی داشته باشند ولی این انتظار وجود دارد که دوره‌های آموزشی با کیفیت بالا ارائه کنند تا زمینه پیشرفت و گسترش همه جانبه این دانشگاه‌ها فراهم شود.

وی ادامه داد: اینکه الگوی تمام دانشگاه‌ها، تبدیل شدن به دانشگاه جامعی مانند دانشگاه تهران شود، درست و دست‌یافتنی نیست، زیرا تحولات گسترده‌ای در حوزه علم رخ می‌دهد و نمی‌توان به سرعت خود را با تحولات منطبق کرد، بر همین اساس باید دانشگاه‌های جوان در رشته‌های خاص با استفاده از آینده‌پژوهی از ظرفیت خود استفاده کنند تا بتوانند اثرگذار باشند.

غلامی تصریح کرد: ایجاد شبکه علمی بین دانشگاه‌های استان و سپس در حوزه منطقه‌ای در اولویت برنامه‌های وزارت علوم قرار دارد و به‌زودی اجرایی خواهد شد و براساس آن تمام دانشگاه‌های استان با محوریت دانشگاه مادر عضو شبکه علمی دانشگاه‌های استان خواهند شد، طبق این ساماندهی، برنامه‌های علمی و اجرایی به صورت بهتری در دانشگاه‌های استانی مدیریت خواهد شد.

وزیر علوم تاکید کرد: باید به خوبی دنیای آینده را رصد کنیم و باید جوانان را برای آینده آماده کنیم و این نیاز به برنامه‌ریزی و تلاش گسترده دارد تا بتوانیم در دنیای علم اثرگذار باشیم.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش