جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۱۲ - ۰۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۸۰۴
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

خاطرات جالب یک آمریکایی از سفر به ایران

گردشگر آمریکایی,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
ایرانی‌ها، متمدن، دیپلمات و مهمان‌نواز هستند که ارزش‌های خانوادگی قدرتمندی دارند. ایران دارای یک طبقه متوسط بزرگ و تحصیلکرده است. دموکراسی برای مردمان ایران به شدت ارزش دارد و در انتخابات به شکل گسترده شرکت می‌کنند. آن‌ها توجه عمیقی به حقوق بشر دارند.

به گزارش فرارو، یک شهروند آمریکایی پس از سفر به ایران به شدت از رویکرد کشورش در قبال ایران انتقاد کرد و خواهان رفع سوءتفاهم بین دو کشور شد.

 

ریچارد پیتیگرو، طی یادداشتی در روزنامه آمریکایی ریجیسترگارد ضمن انتقاد از رویکرد آمریکا در قبال ایران نوشت: شیطان‌نمایی از ایران را متوقف کنیم. روابط ما با این کشور در دهه‌های اخیر بر سوء تفاهم استوار بوده است. کلیشه‌های نادرست، بر مفهوم ایران و مردمش حاکم هستند. ما نیاز داریم تا این کلیشه‌ها را رد کرده و نگاهی تازه به این کشور و مردمش و نقش احتمالی‌اش در ایجاد صلح و رونق در خاورمیانه بیندازیم.

 

پیتیگرو، مدیر اجرایی انستیتوی میراث باستانشناسی، به همراه تعدادی از آمریکایی‌ها اخیرا از یک سفر ۱۷ روزه به ایران بازگشته‌اند. او این سفر را دلپذیر، هیجان‌انگیز و شگفت‌انگیز توصیف کرد و از تکرار سفر به ایران در سال آینده خبر داد.

 

وی درباره این سفر نوشت: بر خلاف کلیشه‌ها، استقبال از ما در ایران، پرحرارت و جهانی بود. گهگاهی ایرانیانِ مشتاق گرد ما جمع می‌شدند و با ما عکس سلفی می‌گرفتند. ما همه جا احساس امنیت می‌کردیم. اماکنی که ما از آن‌ها بازدید کردیم، به طرز خیره‌کننده‌ای مؤثر بود.

 

تفاوت آنچه که ما دیدیم با آنچه که اغلب در غرب درباره ایران وجود دارد، شدید بود.

 

ایران یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای خاورمیانه است که بیشتر از نصف جمعیت آن، کمتر از ۳۵ سال هستند. ایران به شکل استراتژیک در قلب خاورمیانه و در مهد تمدن قرار دارد.

 

ایرانیان به شکل قابل‌توجیهی خودشان را وارث سنت‌های فرهنگی ریشه‌دار و گسترده می‌دانند. منافع آنان، به ماورای مرز ایران می‌رسد. زیرا تاریخ یک حوزه‌ای از نفوذ برای آن‌ها ایجاد کرده است. حوزه‌ای که از دریای مدیترانه تا دورازه‌های چین امتداد دارد. طی هزار سال، آنها، از تهاجم‌های یونانی‌ها، رومی‌ها، عرب‌ها، ترکان سلجوقی و عثمانی، مغولان، افغان‌ها، روسی‌ها و عراقی‌ها رنج برده‌اند، اما یک هویت ملی قدرتمندی را حفظ کردند که شامل تنوع قومی و مذهبی مهمی است.

 

ایرانی‌ها عرب نیستند، آن‌ها با یک زبان هندواروپایی (فارسی) مرتبط با انگلیسی سخن می‌گویند. بسیاری از مردم کشورهای دیگر از سوریه گرفته تا ترکمنستان از جمله افغانستان و پاکستان، به زبان فارسی یا زبانی نزدیک به آن سخن می‌گویند. 

 

ایرانی‌ها، متمدن، دیپلمات و مهمان‌نواز هستند که ارزش‌های خانوادگی قدرتمندی دارند. ایران دارای یک طبقه متوسط بزرگ و تحصیلکرده است. دموکراسی برای مردمان ایران به شدت ارزش دارد و در انتخابات به شکل گسترده شرکت می‌کنند. آن‌ها توجه عمیقی به حقوق بشر دارند.

 

اگر چه اغلب، ایران به حمایت از تروریسم متهم می‌شود، اما ایران و مردمش دشمن قسم‌خورده داعش، طالبان، القاعده، بوکو حرام، الشباب و سایر گروه‌های تروریستی هستند. اسلامِ شیعی ایران، از اسلام سنی سفت‌وسخت کشورهای عربی، لیبرال‌تر است. به همین دلیل، مساجد شیعه از اهداف تروریست‌ها هستند.

 

پیتیگرو مدعی شد: از این فراتر، بسیاری از ایرانیان، بخصوص جوانان، به هیچ وجه متدین نیستند. زنان در بازار کار حضور برجسته‌ای دارند، رأی می‌دهند، سمت‌های عمومی دارند و رانندگی می‌کنند. ما حتی یک زن را دیدیم که راننده کامیون بود.

 

در ادامه یادداشت آمده: علیرغم اعلامیه‌های ضدغربی و بخصوص ضدآمریکایی حکومت، حقیقت کلیدی این است که ایرانیان مایل هستند با ما دوست باشند. در ایران جنگ قدرت بین اصلاح‌طلبان عملگرا و تندرو‌ها وجود دارد. بیانیه‌های گزنده و تهدید‌آمیز ترامپ و دیگران علیه ایران در حقیقت تندروهای ایران را تقویت می‌کنند و برخلاف منافع مردم ایران هستند. 

 

پیتیگرو نوشت: مخالفان ایران در آمریکا، به طور مؤثر متحدان تندروهای ایران هستند. زیرا هر دو از گرم شدن روابط رسمی نگران هستند. این گرم شدن، به معنای پایان قدرت سیاسی آنهاست. ما امروزه با دشنمان ژئوپولیتیک و ایدئولوژیک مانند چین، ویتنام، روسیه و اخیرا با کوبا روابط همکاری داریم. چرا ما باید با ایران با آن جغرافیای استراتژیکش و جایگاه مهم‌اش، دشمن باقی بمانیم؟ 

 

نویسنده در پایان پیشنهاد کرد اکنون وقت آن رسیده که آمریکا به سمت ایران بیاید و درباره حل نزاع‌های تاریخی و ایجاد بینش مشترک در خصوص آینده، گفت‌وگو کند. به اعتقاد نویسنده گرم شدن روابط بین ایران و آمریکا، مسیری به سوی ثبات و رونق در خاورمیانه خواهد بود

 

 

 

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش