جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۱۹ - ۲۲ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۱۷۴
مشاوره پزشکی

نمک دریایی، مضرترین نمک خوراکی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد:بعضی اشخاص با بهانه های گوناگون مانند طب سنتی باورهای غلط تغذیه ای را در بین مردم رواج دادند، به عنوان مثال توصیه استفاده از نمک دریایی بسیار افزایش پیدا نموده است درحالی که نمک دریا مضرترین نوع نمک خوراکی است.

جلال رحمانی در نشست خبری که امروز ۲۲ دی ماه در محل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برپا شد، اعلام کرد :از زمانی که سویه کرونا امیکرون در استان های مجاور ما رؤیت شد، پیش بینی می کردیم که این سویه در قزوین نیز شیوع پیدا می کند، روزانه ۱۰ هزار نفر بین استان تهران و قزوین تردد می کنند بدین ترتیب انتقال این ویروس خواه ناخواه اتفاق می افتاد.

او گفت:پیش بینی می شود که در هفته های اواسط بهمن ماه شاهد پیک امیکرون در کشور و قزوین باشیم، مطالعات علمی نشان می دهد که این سویه شدت سرایت بالایی دارد ولی شدت بیماری نسبت به سویه دلتا کمتر است؛ تا به حال در کشور مرگی براثر امیکرون اعلام نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد :اجرای طرح مدیریت هوشمند کرونا با پایلوت قزوین شروع شد، در حال حاضر آگاهی ها نسبت به این طرح کامل و ۵۰ درصد طرح، اجرایی شده است، ۸۴ درصد از مردم استان واکسن زدند و اقبال خوبی از واکسیناسیون صورت گرفته است.

او در مورد رعایت پروتکل ها در مدارس، گفت :دستورالعمل ۰۷ به مدارس ابلاغ شده است که طی آن باید دانش آموزان واکسن دریافت نمایند ولی هم چنان دستورالعمل ۰۶ در مدارس اجرا میشود که طی آن زدن واکسن اجباری نیست، نظارت مستمر بر مدارس استان در مناطق شهری و روستایی اجرا میشود و تلاش داریم کمترین آسیب به دانش آموزان وارد شود در حال حاضر دستورالعمل ۰۷ در مدارس لغو شده است.

رحمانی تأکید کرد:همه ساله یک هفته از دی ماه به هفته ملی تغذیه اختصاص پیدا می کند، هدف این است که سطح سواد تغذیه در بین مردم افزایش پیدا کند و ما موظف هستیم سطح سواد سلامت را در این هفته ارتقاء دهیم، با توجه به اینکه در دوران کرونا قرار داریم و تغذیه در دوران کرونا اهمیت بالایی دارد، شعار سال جاری برای این هفته از طرف وزارت بهداشت« تغذیه، کرونا و واکسیناسیون» انتخاب شده است.

او با اشاره به باورهای غلط غذایی مردم متذکر شد :بعضی اشخاص با بهانه های مختلف مانند طب سنتی باورهای غلط تغذیه ای را در بین مردم رواج دادند، برای مثال توصیه استفاده از نمک دریایی بسیار افزایش پیداکرده است درحالی که نمک دریا مضرترین نوع نمک خوراکی است، بعضی نیز تأکیددارند همواره از روغن کرمانشاهی جامد استفاده شود که این باور غلطی است و نیاز است که آموزش های درستی ارائه شود.

اهمیت تغذیه در دوران کرونا

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد :در دوران کرونا تغذیه اهمیت بالایی دارد، افراد باید غذاهایی مصرف کنند که بیماری زودتر از بدنشان خارج شود، برای جلوگیری از کرونا اصلی ترین توصیه ما واکسن و ماسک است ولی در صورتیکه کرونا گرفتیم می توانیم از دستورالعمل تغذیه های مناسب با کالری بالا استفاده کنیم.

او گفت :استفاده از مایعات کافی، استفاده از آبمیوه ها، چای، انواع سوپ ها، استفاده از مغذی های دارای ویتامین سی ، ویتامین دی، مواد معدنی روی و منیزیم در دوران ابتلا به کرونا توصیه می شود، بیشترین نکاتی که باید موردتوجه قرار بگیرد استفاده زیاد از مایعات به ویژه آب است، نوشیدن آب زیاد باعث می شود که روند سم زدایی تقویت شود.

رحمانی با اشاره به عادات بدغذایی ایرانی ها تصریح کرد :ذائقه مردم به شوری و شیرینی عادت دارد بدین ترتیب ما ۴ برابر حد عادی شکر و ۳ برابر آن نمک استفاده می کنیم؛ ماهی به مقدار کمی استفاده می شود، سرانه استفاده از شیر و میوه کم و سرانه استفاده از نوشابه بالا است.

وی در ادامه بیان کرد :۵۰ درصد از جمعیت استان ما فعالیت بدنی کمی دارند و در حوزه اضافه وزن نیز رتبه ۸ کشوری را داریم و ۳۹ درصد افراد اضافه وزن دارند، در حال حاضر مصرف نمک در بین شهروندان قزوینی کاهش پیداکرده است اما مصرف نمک در آقایان نسبت به سال های گذشته با افزایش روبرو شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد :همچنین ۳۷ درصد شهروندان قزوینی ۲ بار در هفته میوه مصرف می کنند، علی رغم اینکه استان قزوین در مورد مصرف سبزیجات آمار بالایی ندارد اما در رتبه دوم کشوری قرار داریم این نشان می دهد که وضعیت کشور در مصرف سبزیجات خوب نیست.

او بیان کرد :در حوزه دخانیات نیز رتبه ۶ کشوری داریم و ۲۳ درصد از شهروندان قزوینی دخانیات استفاده می کنند، رتبه قزوین در مصرف سیگار یک است ولی در دخانیات دیگر مانند قلیان رتبه پایین تری داریم؛ بر اساس نظرسنجی انجام شده ۷ درصد از زنان قزوینی سیگار مصرف می کنند.

رحمانی گفت :۳۱ درصد مردم قزوین به کلسترول بالا مبتلا هستند، همچنین در ابتلا به دیابت رتبه ۱۶ کشور هستیم درگذشته رتبه دوم داشتیم ولی امسال رتبه ۱۶ به دست آوردیم و ۱۴ درصد افراد ۳۰ سال به بالا دیابت دارند، این نشان می دهد که وضعیت کشور در بخش ابتلا به دیابت خوب نیست، شاخص افزایش دیابت و فشارخون در کشور سخت گیرانه شده است بدین ترتیب آمار تغییر پیدا کرده است و در بخش فشارخون نیز رتبه ۱۷ کشوری را داریم.

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش