چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
۱۳:۴۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۷۱۵
امنیتی و دفاعی

چه کسی در میرجاوه خیانت کرد؟

ربوده شدن نیروهای مرزبانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
ربوده شدن نیروهای مرزبانی در حالی انجام شد که سپاه قدس در بیانیه‌ای از خیانت نیروهای نفوذی خبر داده بود.سپاه خبر داده بود که عوامل جیش العدل با فریب و تطمیع عوامل نفوذی، این حادثه را در نقطه صفر مرزی و روبروی یکی از پاسگاه‌های مرزی کشور پاکستان صورت داده‌اند.

به گزارش رویداد۲۴، مردم ایران صبح روز گذشته را با خبری شوکه‌کننده آغاز کردند؛ ۱۱ نفر از نیرو‌های مرزبانی ایران بین ساعات ۴ تا ۵ صبح در حوالی برجک ۱۰۴ در دهنه تنگوک در منطقه صفر مرزی لولکدان نزدیک شهر میرجاوه ربوده شدند.

 

در اولین واکنش نیروی قدس سپاه، از عناصر نفوذی گفت و در بخشی از یک بیانیه با تایید خبر ربوده شدن مرزبانان ایرانی نوشت که «در این حادثه خیانت رخ داده است» با توجه به اینکه واژه خیانت برای نیرو‌های غیرخودی کاربرد ندارد، این بخش از بیانیه نیروی قدس سپاه نشان می‌داد که افرادی از داخل به نیرو‌های خودی ضربه زده‌اند. در گمانه‌زنی‌های ابتدایی گفته شده این افراد بر اثر استفاده از غذای آلوده مسموم شده و پس از آن توسط جیش العدل به داخل پاکستان منتقل شده‌اند.

 

اسامی تمامی افرادی که در این هنگ مرزی فعالیت داشته‌اند هنوز اعلام نشده است، اما احتمالا کسانی که در این خیانت دست داشته‌اند، بعید است در ایران باقی مانده‌ باشند و احتمالا آن‌ها نیز به همراه دیگر اعضای گروه جیش‌العدل فرار کرده‌اند.

 

نیروی قدس سپاه در بخش دیگری از بیانیه خود از دولت پاکستان خواسته با اشرار و تروریست‌هایی که پاکستان حضور دارند، برخورد جدی داشته باشد و در تحویل مرزبانان با ایران همکاری کند. سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه درباره نحوه همکاری نیروهای نظامی ایران و پاکستان گفته است: آماده عملیات مشترک با پاکستان هستیم و تماس‌های مختلفی با ارتش پاکستان گرفتیم و از آنها خواسته شد نسبت به تحویل اشرار و سلامتی ربوده شدگان تضمین دهند و بایستی مسئولیت‌پذیرتر باشند.

 

نزدیک‌ترین شهر پاکستان به منطقه لولکدان، شهر‌های پنجگور و پلنتاک است (فاصله پنجگور تا لولکدان حدود ۴۰ کیلومتر است) که احتمالا به علت کوهستانی بودن این منطقه، نیرو‌های جیش العدل از مناطق نزدیک به این شهرها عبور کرده‌اند و خود را به منطقه دیگر رسانده‌اند.

 

ربوده شدن نیروهای مرزبانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

مرزبانان کجا مستقر بودند؟

منطقه صفر مرزی لولکدان مربوط به بخش ریگ ملک شهرستان میرجاوه است که در ۵۰ کیلومتری شهر میرجاوه و در نزدیکی شهرستان‌های تلهاب (تلخاب) و میل۷۲ قرار دارد که درست نقطه صفری مرزی ایران و پاکستان محسوب می‌شود. پیش از این گروه جندالله در این منطقه فعال بوده است، اما با دستگیری عبدالمالک ریگی، گروه جیش العدل در این منطقه فعالیت بیشتری انجام داد و صلاح‌الدین فاروقی که اهل راسک شهرستان سرباز بود، رهبری جیش العدل را بر عهده گرفت و مبارزه مسلحانه علیه ایران را ادامه داد. این گروه اعلام کرد حامی معارضین دولت بشار اسد است و یکی از دلایلی که با ایران مبارزه می‌کند، دخالت ایران در سوریه است.

 

ربوده شدن نیروهای مرزبانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

از جیش‌العدل چه می‌دانیم؟

رهبری جیش العدل با فردی به نام صلاح الدین فاروقی است. برادر فاروقی در سال‌های گذشته به اتهام دخالت و مشارکت در ترور مولوی مصطفی جنگی زهی رییس پایگاه بسیج شهرستان سرباز اعدام شد. از آن زمان فاروقی به پاکستان گریخت و جیش‌العدل را از همانجا تشکیل داد.

 

فاروقی، جیش العدل را با تاسیس سه شاخه نظامی گسترش داد؛ این سه گروه تحت رهبری «عبدالملک ملازاده»، «شیخ ضیایی» و «مولوی نعمت‌الله توحیدی» فعالیت می‌کنند. شاخه نظامی شیخ ضیائی سال ۹۲ گفته بود حمله به هلی کوپتر ایرانی در سراوان برعهده آنها و در پاسخ به حمله ایران به خانهٔ ملا عمر شاهوزهی بوده است. این در حالی بود علت این حادثه از سوی ایران، نقص فنی عنوان شده است.

 

همان سال جیش العدل به یک گشت مرزبانی در سراوان حمله کرد که این حمله باعث شد ۱۴ نیروی مرزبانی ایران شهید شوند و ۷ نفر نیز مجروح شوند. 

 

پس از حمله جیش العدل به یکی از گشت‌های مرزبانی در شهرستان سراوان، قوه قضائیه تعدادی از اعضای این گروه را اعدام کرد. آن زمان سردار حسین ذوالفقاری معاون کنونی وزیر کشور، رئیس پلیس مرزبانی ناجا بود که در توضیح اعدام‌ها گفته بود: «این احکام پیش از حادثه تروریستی سراوان به تایید دستگاه قضا رسیده بود، اما اجرای آن را متوقف شده بود تا در صورت بروز آثار ندامت و دست برداشتن اشرار از اقدامات خود، مشمول رأفت اسلامی قرار بگیرند. اما بعد از حمله تروریست‌ها مشخص شد که بنای کوتاه آمدن از کارشان را ندارند بنابراین مسئولان حکم را اجرا کردند.»

 

یکی از اتفاق‌هایی که نام جیش العدل را مطرح کرد، ماجرای ربوده شدن ۵ مرزبان ایرانی در مرز ایران و پاکستان در بهمن ۱۳۹۲ بود که عکس آن نیز بسیار خبرساز شده بود. گزارش بریدن سر جمشید دانایی فر یکی از نیرو‌های کادر مرزبانی یکی از اقدام‌های این گروه بود. پس از آن، گروه جیش العدل با تهدید قتل چهار گروگان دیگر، درخواست آزادی اعضای خود را داشتند که در بازداشت سپاه بودند.

 

مولوی عبدالحمید دوباره میانجی‌گری می‌کند؟

پیش از این گروگان‌های این حادثه با میانجی‌گری مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان آزاد شده بودند. اکنون نیز مولوی عبدالحمید در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این حمله گفته است امیدوارم نیروهای ربوده شده هرچه زودتر با عافیت و سلامتی از قید اسارت نجات یابند.

 

بیانیه مولوی عبدالحمید هرچند کوتاه، این امیدواری را ایجاد کرده که بار دیگر بتواند با نفوذ منطقه‌ای خود اقدامی در راستای آزادی گروگان‌های ایرانی انجام بدهد.

 

 

  • 21
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش