جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۴۲ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۳۵۴۰
سیاست داخلی

مروری بر سخنان امسال رهبرانقلاب درباره معیشت مردم؛

نمی شود مشکلات و گلایه‌های مردم را نادیده گرفت

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,رهبر معظم انقلاب اسلامی
رهبر انقلاب در سال جاری، در چند مقطع مهم به یادآوری مشکلات اقتصادی جامعه و اهمیت معیشت مردم به مسئولان پرداختند.

به گزارش مهر، نشریه خبری تحلیلی «خط حزب الله» در جدیدترین شماره خود به مرور مهمترین بیانات رهبر انقلاب در سال جاری درباره موضوع معیشت مردم و توجه دادن مسئولان به این حوزه، پرداخته است.

 

متن این گزارش به شرح زیر است؛

 

«مطلب بعدی که می خواهم عرض بکنم، خطاب به مسئولین محترم کشور است. به مسئولین عرض میکنم که این حضور مردمی در بیست و دوم بهمن را به حساب گلایه نداشتن آنها از فعالیت های ما مسئولین به حساب نیاورید. مردم گله مندند؛ از بسیاری از چیزهایی که در کشور می گذرد، مردم گله مندند. ۲۷/۱۱/۹۵»

 

این جملات عتاب آمیز رهبر انقلاب اسلامی است که در دیدار مردم آذربایجان، خطاب به مسئولان کشور بیان شده است. سخنانی مهم که به لحاظ الفاظ و ادبیات حاوی انتقادهای کم سابقه ایشان از وضعیت اقتصادی کشور و همچنین ابراز نگرانی از وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم است.

 

رهبر انقلاب البته در سال جاری چندبار دیگر نیز لب به انتقاد گشوده و حتی بالاتر از آن به نمایندگی از همه مسئولان از وضعیت اقتصادی کشور و به خصوص معضل بیکاری جوانان ابراز شرمندگی کرده بودند: «همینطور مدام همه ما می گوییم؛ دولتی می گوید، مجلسی می گوید، اقتصاددانِ آزادِ روزنامه ای میگوید که فلان درصد از کارخانه ها تعطیلند یا مثلاً کمتر از نصف ظرفیت کار میکنند... وقتی انسان این را می بیند شرمنده می شود؛ یعنی شرمندگی بنده حقیر از ملاحظه این آمار و مطالعه این حقیقت، از شرمندگی آن جوانی که بیکار می رود خانه و دستش چیزی نیست، کمتر نیست، بلکه بیشتر است ۱۶/۳/۹۵»

چند ماه بعد در دیدار اقشار مختلف مردم فرمودند: «بنده به مسائل معیشت مردم خیلی فکر میکنم، خیلی دغدغه مندم نسبت به مسئله معیشت مردم اما هرچه فکر میکنم... اینکه ما گفتیم اقدام و عمل، البته حالا مشغولند، باید ان شاءالله نتیجه کار محسوس بشود، ملموس بشود که مردم حس کنند، لمس کنند؛ راه این است. ۱۱/۵/۹۵»

 

اما مطالبه رهبر انقلاب در ماههای پایانی سال گویای ارزیابی دیگری است: «مردم گله مندند؛ از بسیاری از چیزهایی که در کشور می گذرد، مردم گله مندند. مردم با تبعیض میانه ای ندارند؛ هرجا تبعیض ببینند، احساس ناراحتی و رنج می کنند. هرجا کم کاری ببینند همینجور، هرجا بی اعتنائی به مشکلات ببینند همینجور، هرجا پیش نرفتن کارها را ببینند همینجور؛ مردم گله مندند... ما امروز دچار مشکلیم، نمی شود مشکلات مردم و گلایه های مردم را نادیده گرفت؛ مسئولین باید جدّی بگیرند. مسئله بیکاری مهم است، مسئله رکود مهم است، مسئله گرانی مهم است؛ اینها مسائلی است که وجود دارد. البتّه مسئولین تلاش می کنند، ما می بینیم امّا ظرفیت ها بیش از اینها است. من حالا ان شاءالله در وقت خودش عرض خواهم کرد. ۲۷/۱۱/۹۵»

 

خطر البته از چند سال قبل گوشزد شده است. نقشه دشمن خبیث ملت ایران به خوبی از سوی رهبر حکیم انقلاب تشخیص داده شده و هشدار لازم هم داده شده است: «بنده چهار پنج سال یا شش سال قبل از این در سخنرانی اوّل سال گفتم که امروز نگاه دشمنان ملّت ایران به مسئله اقتصاد است؛ سعی دارند به اقتصاد کشور فشار بیاورند؛ اقتصاد کشور را آنچنان زیر فشار قرار بدهند که مردم دچار مشکل بشوند. وقتی مردم دچار مشکل شدند، دل زده میشوند، دلسرد میشوند؛ دشمن همین را میخواهد. دشمن میخواهد مردم از انقلابشان، از نظامشان، از دولتشان، از کشورشان دلسرد بشوند، دل زده بشوند؛ لذا روی مسئله اقتصاد فشار می آورد و فشار آوردند. مسئولین باید به این نکته توجّه کنند. ۲۷/۱۱/۹۵»

 

ابراز نگرانی از وضعیت معیشتی مردم و اقتصاد کشور، هشدار در خصوص جنگ اقتصادی طراحی شده توسط دشمن و مطالبه از مسئولان کشور به خصوص دولت محترم برای بهبود مشکلات مردم، سه محور کلی بیانات رهبر انقلاب در سال جاری در این حوزه است که به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام گرفته است. با این حال در پایان ماه یازدهم، رهبر انقلاب بنا به قرار و وعده ابتدای سال، به نمایندگی از مردم، پررنگ تر از همیشه از مسئولان تحقق همان شعار ابتدای سال را مطالبه می کنند.

 

«خب، ما [امسال را] عرض کردیم سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل، [سال] دارد تمام می شود؛ الان آخر بهمن است، اقدام و عمل باید نشان داده بشود. من اوّل سال هم گفتم که مسئولین کشور -چه مسئولین قوه مجریّه و دولت، چه مسئولین قوه قضائیّه، چه مسئولین مجلس؛ فرقی نمی کند، همه- آخر سال باید نشان بدهند که در این سال برای اقدام و عمل چه کردند؛ نگویند باید چنین بشود، باید بگویند چنین شد؛ این را باید مشخّص بکنند. ۲۷/۱۱/۹۵».

 

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش