دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۰ - ۱۸ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۴۳۳۹
سیاست داخلی

ريش‌سفيدان همچنان در انزوا

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران,اصولگرایان

جلسات جامعتين برگزار مي‌شود. اين همه چيزي است كه درباره دو نهاد سنتي روحانيت، خبري مي‌شود؛ بدون اينكه جزئيات دقيقي از محتواي جلسات منتشر شود. دو نهادي كه قرار بود در انتخابات رياست‌جمهوري سال ٩٦ نقش اصلي را ايفا كنند؛ اما با ورود جمنا (جبهه مردمي نيروهاي انقلاب) دوباره به حاشيه رانده شدند. تاكنون هيچ خبري از اينكه آنها علت شكست اصولگرايان يا آسيب‌شناسي انتخابات ٩٦ را در دستور كار خود قرار داده باشند،

 

نشده است. جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين تا انتخابات ٧٦، محور اجماع و انتخاب اصولگرايان يا جناح راست آن زمان بودند. بعد از شكست اصولگرايان در انتخابات رياست‌جمهوري ٩٢ و ازدست‌دادن انتخابات مجلس دهم در تهران، به نظر مي‌رسيد دوباره اقبال به سمت سنتي‌ها رو كرده است. آن هم بعد از تجربه ناخوشايند وانهادن بازي به نواصولگرايان.

 

در عمل اما اين اتفاق نيفتاد و درحالي‌كه اعلام شده بود جامعه روحانيت كميته‌هاي انتخاباتي خود را هم تعيين كرده و در حال برنامه‌ريزي است كه براي نخستين‌بار به انتخابات شوراي شهر هم ورود كند، ناگهان از جبهه جديدي درون اصولگرايي به نام «جمنا» رونمايي شد.

 

حجت‌الاسلام رضا تقوي، قائم‌مقام جامعه روحانيت مبارز و رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه كه اخيرا بابت سخنان ميثم مطيعي، در نماز جمعه تهران، با اعتراضات زيادي روبه‌رو شده بود، به فارس گفته است: «جلسات جامعه روحانیت طبق روال برگزار می‌شود، در جلسه اخیر، موضوعات سیاسی و فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نسبت به حاشیه‌سازی‌ها و تنش‌های اخیر که از سوی برخی مسئولان در جامعه ایجاد شده،

 

نقد و بررسی صورت گرفت». تقوي توضيحي درباره اينكه منظورش از حاشيه‌سازي‌ها چيست، نداده است؛ اما احتمالا مقصودش، واكنش‌ها به تخريب دولت و رئيس‌جمهوري و انتقادهايي است كه تريبون نماز جمعه را هدف گرفته است! تقوی در ادامه گفته است: «این تنش‌ها عاملی برای شایعات و تشویش اذهان در جامعه شده است؛ بنابراین آقایان جامعه روحانیت نسبت به این حاشیه‌سازی‌ها اظهار نگرانی کردند؛ چراکه ما معتقدیم دستگاه اجرائی با این روند از اهداف اصلی خود دور می‌شود».

 

قائم‌مقام جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر اینکه باید این نوع مباحث و کشمکش‌های سیاسی خاتمه داده شود، گفته است: «‌مطالبه مردم اشتغال، رکود و بی‌کاری است و باید در این زمینه کار شود». او در پاسخ به این سؤال که آیا نامه و تذکری از سوی جامعه روحانیت به دولت ابلاغ شده است یا خیر، ‌گفته است: «این موضوع بعدا مشخص می‌شود، اما موضوع اصلی جلسه این هفته،

 

حاشیه‌سازی‌های اخیر بود». آیت‌الله عبدالمحمود عبداللهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم از برگزاری نشست هفتگی جامعه مدرسین، به ریاست آیت‌الله یزدی خبر داده و گفته است كه این نشست با حضور اعضای شورای مرکزی برگزار و درباره مسائل سیاسی روز بحث و بررسی شد».

 

انتقاد از مهندسي در جمنا

جامعه روحانيت در شرايطي چشم بر آسيب‌شناسي انتخابات بسته است كه ديروز عبدالرضا مصری، از نمایندگان اصولگرای مجلس در نقد سازوكار جبهه مردمي نيروهاي انقلاب، به‌ويژه رأي‌گيري در كنگره آن به خبرآنلاين گفته است: «در بحث انتخابات و رأی‌گیری‌ها انتقادی که وارد شد این بود که برخی معتقد بودند انتخاباتی که برگزار شد، مهندسی شد.

 

هرچند خیلی پررنگ نبود، اما به هر صورت خللی در این مورد وارد شد. اما به هر صورت جمع‌بندی خوبی صورت گرفت و برای اولین‌بار بود که اصولگرایان با مکانیسم رأی‌گیری پیش رفتند؛ اما اینکه چرا به یکباره بعد از انتخابات فعالیت آنها قطع شد، جای سؤال است».

 

همچنين محمدحسن آصفری، عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به نامه‌نيوز در نقد جمنا گفته است تغییرات جمنا راه به جایی نخواهد برد و باعث نمی‌شود مجموعه نیروهای انقلاب توفیقی به دست آورند. او گفته است: «امروز اصولگرایی و جریان انقلاب نیاز به یک بازنگری جدی دارد، فقط با سازوکاری به اسم جمنا، نمی‌شود مسائل را حل کرد.

 

اگر جریان رقیب آقای روحانی ٢٩ اردیبهشت ١٦ میلیون رأی در انتخابات ریاست‌جمهوری آورد، به خاطر آن نبود که جمنا توانست مردم را بسیج کند و پای کار بیاورد، بلکه آرایی ثابت و پایبند به آرمان‌ها بودند که آمدند و آرای خود را به داخل صندوق انداختند؛

 

بنابراین چه جمنا بود و چه نبود این اتفاق رخ می‌داد». او با اشاره به چهره‌ها و جريان‌هايي در جريان اصولگرايي، مانند جبهه پايداري يا جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي و چهره‌هايي مانند حسين فدایي كه نقش محوري و مؤثري هم در جبهه مردمي نيروهاي انقلاب داشتند، گفته است: «امثال آقاي فدايي براي مردم سوخته‎اند.

 

مهم آن است که جریان سوم امروز با شعارهای مردم‌پسند و استفاده از چهره‌های سوخته‌نشده تشکیل شود. نه آنکه افرادی بخواهند مدیریت در سایه باشند، یکی از دلایل شکست جمنا این بود که برخی می‌خواستند در سایه باشند و مدیریت در سایه کنند. این نگاه‌ها را جریان انقلاب خوب درک می‌کند.

 

تا اینها حل نشود مسائل و مشکلات ما برطرف نخواهد شد. حرکت جمنا جدید و ارزشمند است و اگر کسانی برای رسیدن به پست و مقام بخواهند آن را به نفع خودشان تسخیر کنند، قطعا نیروهای انقلاب اقدام آنها را پس می‌زنند و نمی‌پذیرند».

 

 

sharghdaily.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش