شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۱۰ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۲۴۶۴
سیاست داخلی

سردار نقدی، کوروش‌شناس شده است؟

محمدرضا نقدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
روز پنجشنبه سردار محمدرضا نقدی سخنانی را مطرح کرد که بازتاب‌های زیادی در فضای رسانه‌ای داشت.

از جمله صحبت‌های وی درباره کوروش که وی را شاهی ساخته و پرداخته دیگران دانسته که اصلاً نشانی از وی در تاریخ نیست و برای رابطه ایرانیان با یهودیان علم شده است.

 

از منظرهای مختلفی می‌توان این اظهارات آقای نقدی را مورد کنکاش قرار داد ولی قبل از هر چیز شاید بهتر بود ایشان به خاطر می‌آورد که شخصیت علمی بزرگی در حد علامه طباطبایی در تفسیر «المیزان»، کوروش را همان ذوالقرنین مورد اشاره در قرآن دانسته است.علاوه بر ایشان، آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در تفسیر «نمونه» همین نظر را مورد تأکید قرار داده‌اند.

 

شاید بد نباشد که در باب اهمیت میراث فردی چون کوروش برای ایران سخنان سال ۱۳۸۹ آیت‌الله مکارم شیرازی را یادآوری کنیم که در شهریورماه آن سال با اشاره به اهمیت منشور کوروش به عنوان سند جهانی حقوق بشر و ابراز تمایل برای بازدید از آن از برگزاری نمایشگاه منشور کوروش تقدیر کرده بودند.

 

همچنین ردپای کوروش را می‌توان در آثار قدیمی‌ترین تاریخ‌نگاران از هرودت یا گزنفون گرفته تا مورخین معتبر معاصر یافت. علاوه بر اینها آثار باستانی موجود نیز سند دیگری دال بر صحت روایت‌های غالب از کوروش و دوران اوست. البته بسیار طبیعی است که شخصی چون سردار نقدی که نه صاحبنظر حوزه تاریخ است و نه کارشناس و نظریه‌پرداز مسائل فرهنگی، اطلاعی از این دست موارد نداشته باشد اما مسأله اینجاست که چرا ایشان اصرار دارد به چنین حوزه‌هایی ورود کند.

 

در نادرستی قضاوت آقای نقدی در این باب می‌توان ادله‌ای بسیار بیش از این ذکر کرد که در این مجال نمی‌گنجد، اما موضوع مهم دیگر آن است که چرا باید تلاش شود که ابعاد زیست فرهنگی و اجتماعی جامعه‌ای چون جامعه ایران این گونه محدود به یک قرائت شود؟ آن هم جامعه‌ای متکثر به لحاظ قومی، فرهنگی، زبانی، فکری و... که در خلال رویدادهای تاریخی در قرون متمادی و بسیار طولانی راه همزیستی را پیدا کرده است. همانقدر که دست بردن در ساخت فرهنگی جامعه ایرانی به گواه برخی دوره‌های تاریخی خیالی خام برای یک شکل کردن ملت ایران به قاعده نوعی صورتبندی خاص اجتماعی است، انکار واقعیت‌های محتوم تاریخی که نشانه‌های پر تعدادی دال بر صحت آن وجود دارد هم نشدنی می‌نماید.

 

جامعه ایرانی چه آقای نقدی و همفکران‌شان دوست داشته باشند و چه نه، قسمت مهمی از هویت خود در عرصه جهانی را حاصل ریشه‌های تاریخی چون کوروش می‌داند. ریشه‌هایی که اتفاقاً خود نیز عامل بخشی از احترام و ستایش عمیق جهانی نسبت به فرهنگ ایرانی است. انکار این ریشه‌های تاریخی، آن هم به شکلی که انجام شده و بدون هیچ گونه سند تاریخی متقن، آیا پیامی جز احساس انزجار در میان اقشار زیادی از مردم خواهد داشت؟ واقعیت این است که ملت ما خود را همزمان «مسلمان» و «ایرانی» می‌داند و در خلال رویدادهای بزرگ تاریخی هم نشان داده که هیچ تمایلی برای وا نهادن یکی از این شاخصه‌های هویتی به نفع دیگری ندارد و  آنها را در تضاد با هم نمی‌بیند.

 

در پایان باید اشاره کرد که قطعاً واقعیت‌های تاریخی و میزان تأثیر آنها بر زندگی امروز جامعه مباحثی قابل نقد، رد و یا تأیید هستند. اما بدون شک این کاری است که باید دانشگاهیان  و پژوهشگران مسلط به این علوم انجام دهند، نه شخصیت‌ها و متنفذین سیاسی که دانش و تخصصی در این حوزه ندارند.

 

iran-newspaper.com
  • 49
  • 248
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۲۹
غیر قابل انتشار: ۲۸
جدیدترین
قدیمی ترین
چیه سنگ رائفی پور به سینه میزنید این بشر یک جیره خوار بیشتر نیست نون اینا رو میخوره
من نمیدونم چرا بعضیا فکر میکنن برای بزرگ و مهم جلوه دادن خودشون و نظراتشون باید دیگران را کوچک کنن شما چکار به کورش داری این آدم بعد از ۲۵۰۰ سال اسمش هنوز باقیه باید دید نام سایرین چقدر ماندگار خواهد ماند
کوروش بزرگ
اصلا نقد درستی نیست و همه ی مواردی که نقاد محترم برای رد سخنان سردار نقدی آورده اند از نظر علمی و تاریخی رد شده اند. البته نقاد محترم به صورت کاملا ناشیانه خود را لو داده و مشخص است که ناراحتی ایشان بیشتر ریشه در برخی گرایشات افراط گرایانه دارد وگرنه هر کسی مختار است که در مورد هر شخصیتی اظهار نظر کند ضمن اینکه دوستان باید این واقعیت را قبول کنند که کوروش ساخته پرداخته ی صهیونیزم است و اگر علامه طباطبایی و یا هر شخص دیگری در باره ی او اظهار نظری داشته صرفا استنباط خود را عرضه کرده که وحی منزل نیست. در مورد ذوالقرنین نیز دوستان لطفا سخنان آقای رائفی پور را حتما گوش کنند.تحلیل ایشان از شخصیت ذوالقرنین با استناد به آیات قرآن بسیار بالاتر و والاتر از سایر تحلیلی هایی است که تاکنون ارائه شده است. ضمنا این ملت و این وحدت اقوام و این کشور بدون وجود یک شخصیت دروغین مانند کوروش پایدارتر و پاینده تر است.
اصلا نقد درستی نیست ...
طباطبایی استنباط شخصی خودش رو گفته بعد راٸفی پور تحلیل والاتری داشته؟؟؟؟؟؟ در میان روز گفتن روز کو؟ خویش رسوا کردن است ای تندخو رسوا رسوا رسوا رسوا رسوا رسوا
طباطبایی استنباط شخص...
بله عزیزم علامه طباطبایی هم دانشمندی بوده مانند بسیاری از دانشمندان ایرانی و غیر ایرانی که در گذشته نظریه هایی داشته اند ولی بعدها دیگران آن را با ادله ای محکم تر رد کرده اند. توصیه می کنم حتما سخنان آقای رائفی پور را در این رابطه گوش کنید بعد قضاوت. ضمنا زود از کوره در نرو. کورش حتی اگر برادر تو هم باشد نیازی نیست که این گونه با تعصب با مخاطبت برخورد کنی. این گونه برخورد از اعتبار سخنانت کم می کند.
اصلا نقد درستی نیست ...
حضرت علامه طباطبایی هرگز بصورت قاطع کورش را ذوالق نین نخوانده است بلکه درکنار احتمالات از ایشان نام برده ضمن اینکه هیچ سند تاریخی مبنی براین که کورش در تخت جمشید مدفون شده باشد نیست و طرح نام کورش از پنجاه شصت سال قبل به این طرف میباشد
حضرت علامه طباطبایی ...
عزیزم کورش در پاسارگاد دفن شده نه در تخت جمشید البته این سطح از اطلاعات شما با تفاسیری که از این موضوعات ارائه میدید کاملا سنخیت داره
اصلا نقد درستی نیست ...
از کی تاحالا تحلیل های رائفی پور از علامه طباطبایی و مکارم شیرازی در سطح بالاتری هست رو نمیدونم ولی با توجه به صحبتهای خودتون آقای رائفی پور هم صرفا استنباط خودشون رو عرضه داشتن که وحی منزل نیست.به نظرم یکم چشمات رو باز کنی تخت جمشید رو ببینی کافیه خیلی نیاز نیست پای چرندیات رائفی پور بشینی.از عقلت استفاده کن بعضی وقتا
از کی تاحالا تحلیل ه...
اولا چرا نباید بالاتر باشد؟ ایشان زحمت کشیده و در مورد خاصی تحقیق و پژوهش انجام داده و به نتایجی رسیده و اونو با ادله و مدرک معتبر ارائه داده. مضافا اینکه بله ایشان هم استنباط خودش رو گفته ولی استنباط ایشان مبتنی بر آیات قرآن است و علمی تر و بر همین اساس قانع کننده تر است. شما هم می توانیدگوش کنید و اگر نقدی داشتید مرقوم بفرمایید استفاده کنیم. ضمنا در مورد تخت جمشید هم صحبت زیاد است و ربطی به کورش ندارد. در مورد سخنان آقای رائفی پور هم که شما از آن به عنوان چرندیات یاد فرموده اید توصیه می کنم حتما گوش کنید چون هر نظریه ای در این مورد ارزش شنیدن را دارد کما اینکه من به حرفهای شما توجه کردم و اصلا هم به نظرم نیامد که چرندیات باشند.
از کی تاحالا تحلیل ه...
دوست عزیز استفاده از عقل سخته . آخه چرا تا وقتی تقلید و آشمالی (پاچه خواری) هست از عقل استفاده کنن؟؟؟ اذیت میشن...
دوست عزیز استفاده از...
عزیزم چه تقلیدی از این بدتر که داری سنگ شخصیت ساخته و پرداخته صهیونیستها رو بدون هیچ فکر و اندیشه و تحقیقی به سینه میزنی و تاب تحمل حتی یک نظر مخالف رو هم نداری؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
این آقایایون فقط متخصص تاریخ نیستن. فوق تخصص کشتورزی و تغذیه و آب و پزشکی و جامعه شناسی و ...... همه علوم جهان هستن. اخیرا هم فرموده بودن ایران میتونه غذای دو ملیترد نفرو تامین کنه !!!!!! حالا یا معنای ملیاردو نمی دونن یا معنای غذا رو!
احسنت به نویسنده‌ی این نقد که با منطق و ادب، پاسخ به اظهارات هر از چندگاهی بی تخصصان نامجو که برخی ایرانی نیستند و برخی هم غیرتی به اجداد خود ندارد را داده است.
دردود بر شرافت کوروش بزرگ مرد جهان که در قرآن هم با نام ذوالقرنین از او یاد شده
باید خون گریست به حال این مملکت
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش