چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۳۲ - ۰۱ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۰۳۶
سیاست خارجی

شلیک مرگبارِ گارد ساحلی امارات به لنج ایرانی/ جزئیاتی از قتل ۲ صیاد ایرانی به وسیله امارات

گارد ساحلی امارات,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
رئیس شیلات قشم با بیان "گارد ساحلی امارات لنج صیادی ایرانی را در آب‌های بین‌المللی مورد اصابت قرار داده‌اند"، گفت: اماراتی‌ها در زمان توقیف لنج ایرانی در بندرگاهی در امارات اقدام به بتونه‌کاری و رنگ‌آمیزی محل اصابت گلوله کرده‌اند.

محمد پرورش با بیان اینکه لنج توقیف شده که دو تن از سرنشینان آن توسط گلوله گارد ساحلی امارات کشته شده‌اند،که این لنج صیادی و سرنشنیانش پس از رایزنی مقامات جمهوری اسلامی پس از ساعاتی بازداشت و توقیف در امارات روز جمعه به قشم برگشته‌اند.

وی با بیان اینکه گارد ساحلی امارات برخلاف قوانین و عرف بین‌المللی در آب‌های بین‌المللی لنج صیادی ایرانی را مورد اصابت گلوله و حمله قرار داده است، تصریح کرد: بالفرض اینکه حتی لنج ایرانی وارد آب‌های سرزمینی امارات شده باشد، این رفتار گارد ساحلی امارات قابل توجیه نیست و کمتر کشوری به شناورهای صیادی که هیچ سلاحی با خود حمل نمی‌کنند و در پی رزق و روزی هستند شلیک می‌کند.

این مقام شیلاتی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ها و مرام‌نامه‌هایی نیز در بین نیروهای دریابانی و گارد ساحلی کشورهای منطقه برای پیشگیری از چنین اتفافاتی موجود است، گفت: اینکه در آب‌های بین‌المللی که متعلق به هیچ کشوری نیست، به یک شناور غیرمسلح و صیادی شلیک شود و دو تن از سرنیشنان آن کشته و سایر سرنشینان دستگیر و به کشور مربوطه انتقال داده شوند در هیچ قاموس و قانونی نمی‌گنجد.

پرورش در بخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ ورود شناورهای کشورهای همسایه به مرز دریایی و آب‌های سرزمینی ایران همواره محتمل و واقع شده، اما نیروهای دریایی سپاه و مرزبانی و سایر نیروهای حاضر در پایش مرز دریایی به بهترین نحو ممکن و در کمال حسن اخلاق با آنها رفتار کرده‌اند.

وی افزود: در دریا هر گونه اتفاقی از جمله منحرف شدن شناورها بر اثر طوفان‌ها، از کار افتادن دستگاه‌های ناوبری، انحراف مسیر در شب‌ها و شرایط دید کم ممکن است اتفاق بیفتد و این در حالیست که دریانوردان در بخش‌های کنترلی و امنیتی و مرزی کشورها این مسائل را درک می‌کنند، و دوره های آموزشی نقاط مرزی را پشت سر گذاشتند اما اینکه گارد ساحلی امارات چطور حتی در بیرون مرز دریایی خود و در آب‌های بین‌المللی که مدیریت و کنترل آن‌ها بر عهده‌‌شان نیست چنین اقدامی کرده‌اند همه را متعجب کرده‌اند.

رئیس شیلات شهرستان قشم با بیان اینکه تعداد شش سرنشین لنج مذکور ساعاتی پیش وارد قشم شده‌ و در سلامت به سر می‌برند افزود: گفته‌های این صیادان زحمتکش حاکی از آن است که اماراتی‌ها در ساعاتی که آنها را در بازداشت خود داشته‌اند به شدت به دنبال صحنه‌سازی و جلوه دادن برعکس واقعیت‌ها بوده‌اند به نحوی که زمانی که قرار شده است آنها را در دید عموم و رسانه‌ها قرار دهند، مورد پذیرایی قرار و عزت و احترام قرار داده‌اند در حالی که تا قبل از آن در مکانی با بدترین شرایط بازداشت کرده‌اند.

پرورش ادامه داد: آنگونه که سرنشینان این لنج می‌گویند اماراتی‌ها در آن ساعات کم اقدام به تعمیر و ترمیم و بتونه‌کاری و رنگ‌کاری خودسرانه بدنه لنج با هدف پاک کردن اثر و سوراخ‌های گلوله‌ها کرده‌اند که این عمل کشور امارات نیز حاکی از تلاش برای سرپوش گذاشتن به این خطای عجیب و نابخشودنی است.

جزئیاتی از قتل ۲ صیاد ایرانی به وسیله امارات/ وزارت امور خارجه رسیدگی کند
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: وزارت امور خارجه موضوع قتل ۲ صیاد ایرانی توسط نیروهای اماراتی را باید به شدت پی‌گیری کند.

امروز نبی‌الله خون‌میرزایی در نشست خبری در پاسخ به این سؤال که در آیا فعالیت‌های شیلاتی شامل قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین می‌شود، گفت: همکاری‌های اقتصادی در بخش شیلات نیز در قرارداد ۲۵ ساله ایران با چین گنجانده شده است اما هنوز این قرارداد به امضای دو طرف نرسیده و طبعا ما اطلاعات دقیقی در مورد مفاد آن نداریم. 

به گفته این مسئول، قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین در مرحله کارشناسی بوده و اظهارنظر درباره آن هنوز زود است. 

* وضعیت صید ترال در آب‌های جنوبی

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: ۱۳۴ فروند کشتی مجوز کشت ترال میانی و کف را دارند و در حال حاضر ۶۵ فروند کشتی فعالیت می‌کنند. 

وی میزان صید به روش ترال را ۱۶۵ هزار تن عنوان کرد و گفت: ۸۰ درصد اینها صید هدف و ۲۰ درصد صید زمینی بوده است. 

وی همچنین میزان صید فانوس‌ماهیان به روش ترال میانی را ۳۸ هزار و ۷۰۰ تن اعلام کرد که ۳۱ هزار تن آن براساس صید صدف و ۷هزار و ۷۰۰ تن آن صید ضمنی شامل گونه‌های یال‌اسبی، شوریده و گونه‌های دیگر است. 

* قتل دو صیاد ایرانی توسط نیروهای امارات

خونمیرزایی از قتل دو صیاد ایرانی به دست نیروهای امارات خبر داد و گفت: دو صیاد کشورمان توسط نیروهای مسلح اماراتی مورد حمله قرار گرفته و کشته شده‌اند. 

وی از وزارت امورخارجه درخواست که هر چه سریع‌تر به این موضوع رسیدگی شود. 

این مسئول همچنین از آزادی تعدادی از صیادان ایرانی که سالها در اسارت دزدان دریایی سومالیایی بودند خبر داد و گفت: امیدواریم با تمهیدات لازم از تکرار این اتفاقات جلوگیری شود. 

* صید ماهیان خاویاری همچنان ممنوع است

وی درباره آخرین قوانین وضع شده درباره محدودیت‌های صید ماهیان خاویاری در دریای خزر گفت: از ده سال پیش شش کشور حاشیه دریای خزر متعهد شدند برای احیای ذخایر خاویاری، صید این نوع ماهی ممنوع شود و اگر در تور صیادان این نوع ماهی‌ها گرفتار شوند، یا آزادسازی می‌شوند یا به بخش‌های تحقیقاتی تحویل داده می‌شود. 

خون‌میرزایی آینده تولید ماهیان خاویاری پرورشی در کشور را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: ‌۱۳۰ مزرعه فعال ماهیان خاویاری در ۲۱ استان کشور وجود دارد و روزبه‌روز بر تولیدات آنها اضافه می‌شود. 

وی تصریح کرد: امسال براساس برنامه، قرار بود ۴۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری استحصال شود که به این رقم رسیده‌ایم اما به دلیل تأثیر بیماری کووید ۱۹ در وضعیت تقاضای بازار، نتوانستیم آنها را صید و به بازار عرضه کنیم. 

وی گفت: تنها ۲ هزار و ۵۰۰ تن از این ماهیان به بازار عرضه شده و بقیه در مزارع پرورشی باقی هستند.

* هیچ صیاد خارجی در ایران فعالیت نمی‌کند

رئیس سازمان شیلات ایران در پاسخ به سؤالات مکرر خبرنگاران در مورد صید ترال و پخش فیلم‌هایی مبنی بر جارو کردن ماهی‌های دیگر دریا گفت: صرفاً پخش فیلم در فضای مجازی نمی‌تواند دلیل محکمی باشد. برخی از این فیلم‌ها که ادعا می‌شد به تازگی گرفته شده است مربوط به سه سال پیش بود. اکنون هم هیچ تبعه خارجی صیاد خارجی از جمله صیاد چینی در کشور نداریم، خارجی‌هایی که در ایران کار می‌کنند تحت عنوان تکنسین، کارگر و یا موارد دیگری هستند که برای صیادان ایرانی کار می‌کنند و مجوز گرفته‌اند. 

وی در پاسخ به این سؤال گفته می‌شود کشتی‌ها در خارج از محدوده تهیه شده فعالیت می‌کنند و ماهیان را از کف اقیانوس می‌گیرند گفت: سیستمی در سازمان طراحی شده و ما هر لحظه کشتی‌هایی که اقدام به صید می‌کنند را ردیابی می‌کنیم و هر لحظه می‌توانیم تشخیص بدهیم در کدام قسمت دریا هستند، بنابراین اینگونه اظهارات اساسی منطقی ندارد. 

رئیس سازمان شیلات ایران در پاسخ به این سوال که تولیدکنندگان کنسرو تون ماهی می‌گویند میزان صید سازمان شیلات به نصف کاهش یافته و از سوی دیگر دولت هم واردات را کم کرده و به این دلیل مشکلاتی برای آنها ایجاد شده است، پاسخ داد: سالانه ۲۲۰ هزار تن ماهی تون در کشور صید می‌شود و حدود ۳۰ هزار تن هم واردات انجام می‌گیرد و نیاز تولیدکنندگان کنسرو برآورده می‌شود.

* تناقض اظهارات تولیدکنندگان و سازمان شیلات در صید ماهیان تون

تولیدکنندگان کنسرو ماهی تون اظهار می‌کنند که میزان صید شیلات قبلا ۱۵۰ هزار تن بود و اکنون به ۷۰  هزار تن رسیده است و در کنار کاهش واردات از ۵۰ به ۲۰ هزار تن، عرصه تولید برای آنها تنگ‌تر شده است. 

* صید شیرماهی ممنوع شد

فارس درباره گلایه‌ یک تولیدکننده هرمزگانی پرسید که برخی صیادان با تورهای ۲۰۰ میلیون تومانی اقدام به صید شیرماهی می‌کنند و تولیدکنندگان خُرد در این رقابت شکست می‌خورند و تعداد زیادی از صیادان خرد بیکار شده‌اند، گفت: در حال حاضر صید شیرماهی‌ها ممنوع است و اگر کسی هم چنین صیدی می‌کند غیرقانونی است.

در نهایت قرار شد معاون سازمان شیلات موضوع را از استان هرمزگان پیگیری کند.

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
خون در برابر خون، هرچند ایران عرضه انتقام گرفتن نداره!
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش