شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۳ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۵۸۵
دولت

واكنش مرتضی مبلغ به درگيری يك نماينده مجلس با معاون استاندار خراسان رضوی

مرتضی مبلغ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

برخورد خارج از عرف هاجر چناراني، نماينده نيشابور در مجلس شوراي اسلامي با سيد جواد حسيني، معاون سياسي استاندار خراسان رضوي را مي‌توان يكي از عجايب مجلس دهم به شمار آورد. اين ديگر گلابي خوردن و سلفي گرفتن نيست كه بتوان آن را توجيه كرد؛ نحوه برخورد خانم نماينده ثابت كرد كه مجلس دهم نياز به يك آسيب‌شناسي جدي دارد.

 

به گفته مرتضي مبلغ معاون سياسي وزارت كشور در دولت اصلاحات نحوه گزينش كانديداها براي ورود به انتخابات عمده‌ترين علتي است كه نمايندگان كم‌تجربه را راهي مجلس كرده تا در نتيجه زياده‌خواهي‌هاي خود فرآيند تعامل قوا را به چالش بكشند.

 

تعامل بين نمايندگان مجلس و مسوولان اجرايي در استان‌ها در چه چارچوبي تعريف مي‌شود؟

نكته اساسي در تعاملات بين قوا اين است كه مسوولان هر قوه وظايف قانوني و اختيارات مختص به خود را دارند. مناسبات بين قوا نيز در قانون تعريف شده است. بر اساس قانون اساسي دخالت قوا در امور يكديگر نهي شده و هر قوه به صورت مستقل به ايفاي نقش مي‌پردازند. در عين حال براي خدمت رساني بيشتر به مردم و پيشبرد بهتر امور در قانون پيش‌بيني شده كه قوا با يكديگر تعاملات سازنده و همكاري داشته باشند.

 

حد و مرز اين همكاري‌ها بين وزارت كشور و نمايندگان استان كجاست؟

مسوولان در وزارت كشور سعي مي‌كنند تعاملات سازنده با مجلس داشته باشند. نمايندگان مجلس نيز بايد ضمن تعامل از دخالت پرهيز كنند. به عنوان مثال در انتصابات نظر نمايندگان گرفته مي‌شود اما نمايندگان نبايد به خود حق بدهند كه فردي را تحميل كنند. اين وزارت كشور است كه در نهايت بايد تصميم بگيرد چه كسي را منصوب مي‌كند. اين چارچوب و قاعده كلي تعاملات وزارت كشور و نمايندگان است.

 

آنچه اين قاعده را به هم زده و كار نمايندگان و مسوولان اجرايي استان را به درگيري مي‌كشاند، چيست؟

اينكه دستگاه‌هاي اجرايي نظر نمايندگان و جريانات سياسي را در نظر بگيرند، امري پذيرفته است اما مشكل زماني آغاز مي‌شود كه برخي سعي مي‌كنند، نظر خود را به وزارت كشور تحميل كنند. نكته اينجا است كه برخي مي‌دانند براي رسيدن به منظور خود بايد از مسير لابي و تعامل استفاده كنند اما برخي از افراد كم‌تجربه كه تازه از راه رسيده‌اند تصور مي‌كنند بايد به هر قيمتي و با هر روشي نظر خود را تحميل كنند لذا برخوردهاي هيجان‌زده، عجولانه و نادرست مي‌كنند. اين افراد فراموش مي‌كنند كه دستگاه تصميم‌گيرنده در سطح استان‌ها استانداري‌ها و فرمانداري‌ها هستند و اگر مشورتي صورت مي‌گيرد براي همفكري و پيشبرد بهتر امور است.

 

نظرتان در مورد درگيري پيش‌آمده در استان خراسان رضوي چيست؟

حادثه خراسان رضوي خيلي زشت و زننده بود.

 

به عنوان فردي كه هم تجربه حضور در وزارت كشور را دارد و هم رياست ستاد انتخابات را به عهده داشته است، تصور مي‌كنيد اصلي‌ترين علتي كه سبب مي‌شود شاهد چنين مسائلي باشيم، چيست؟

به اعتقاد من در مرحله نخست خوب است كه فيلم اين درگيري را براي اعضاي محترم شوراي نگهبان ارسال كنيم تا مشاهده كنند. روشن است كه وقتي افراد مجرب، صاحب انديشه، باسابقه و كارآمد در فرآيند شوراي نگهبان رد صلاحيت مي‌شوند، كساني هم ممكن است به مجلس راه پيدا كنند كه از حداقل رفتار اجتماعي برخوردار هستند. سابقه نداشته يا خيلي نادر بوده است كه اختلاف دستگاه‌ها و مسوولان تا اين اندازه چالش‌آفرين شده، بي‌ادبي در آن موج بزند و به درگيري فيزيكي بينجامد.

 

يعني اگر نمايندگان پخته‌تري به مجلس راه يافته بودند، كار به اينجا نمي‌رسيد؟

بله، اين رفتار دور از شان نمايندگان مجلس و حتي دور از شأن انسان بود. اين نماينده برخوردي خيلي احساساتي و ناشي از كم‌تجربگي از خود نشان داد. او حتي اگر انتقادي داشت بايد و مي‌توانست كه آن را منطقي و آرام طرح كند اما نحوه رفتار او نشان داد كه از حداقل توانايي لازم براي نمايندگي برخوردار است.

 

نظارت استصوابي تنها عاملي است كه موجب مي‌شود نمايندگان كم‌تجربه به مجلس راه يابند؟ به نظر شما از نظر ظرفيت‌ نيروهاي كارآمد در استان‌ها مشكلي نداريم؟

نظارت استصوابي تنها مشكل نيست اما عمده‌ترين مشكل است. در همين انتخابات مجلس دهم كه درگيري اخير مربوط به يكي از نمايندگان آن است، ‌شاهد رد صلاحيت‌هاي گسترده بوديم. اگر اين طور نبود و تعداد انگشت شماري نيروي كارآمد براي اصلاح‌طلبان باقي نمي‌ماند حتما مجلسي متفاوت تشكيل مي‌شد. جريان اصلاحات بعد از آن ردصلاحيت‌ها و به خاطر مصالح عمومي از آنجايي كه مي‌خواست مجلس دهم در همان فرآيند آسيب‌ساز مجلس قبلي قرار نگيرد، ناگزير شد از همه افراد باقي مانده استفاده كند. در نتيجه كساني كه تجربه لازم را نداشتند و آموزش‌هاي لازم را نديده بودند به مجلس راه يافته و چنين رفتارهايي مي‌كنند. در صورتي كه اگر وضعيت به نحو ديگري بود، قطعا اين‌طور نمي‌شد. البته اين نماينده محترم نه در فهرست مورد حمايت اصلاح‌طلبان بود و نه ارتباطي به اين جريان دارد.

 

نماينده مورد بحث يكي از زنان راه يافته به مجلس بود. به نظر شما اين رفتار چقدر به تلاش‌هايي كه براي افزايش حضور زنان در ساختار سياسي كشور شده است؛ آسيب مي‌زند؟

خانم‌ها براي افزايش حضور در گستره مسووليت‌هاي مختلف سياسي تلاش مي‌كنند و براي رسيدن به اين هدف بايد زمينه لازم را فراهم آورند. بي‌ترديد نمايش ادب و سطحي ابتدايي از رفتار اجتماعي ساده‌ترين كاري است كه بايد انجام شود لذا درگيري پيش آمده در خراسان رضوي حتما به فرآيند زمينه‌سازي براي افزايش حضور خانم‌ها در ساختار قدرت و سمت‌هاي سياسي آسيب مي‌زند.

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش