جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۱۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۱۸۲
دولت

ردپای طراحان استعفای روحانی در مشهد

روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

«روحانی استعفا بدهد» این موضوع چند روز پیش به یکباره در فضای مجازی پررنگ شد؛ کمی بعد چنین عنوان کردند که درخواست استعفای روحانی در یکی از نشریات دانشگاه امام صادق(ع) به نام درخواست تعدادی از دانشجویان منتشر شده است. چنین اخباری در فضایی که برخی از اقشار کشور با حضور در خیابان‌ها نسبت به وضعیت اقتصادی کشور اعتراض می‌کنند چندان غیرطبیعی نبود اما از همان ابتدا مشخص بود که سازماندهی ویژه‌ای در مورد چنین درخواست‌هایی وجود دارد که به نام تعدادی از دانشجویان منتشر می‌شود.

 

زمان درخواست استعفا از رئیس جمهور هم قابل تامل بود یعنی در بحبوحه اعتراضات مردم به گرانی و وضعیت اقتصادی است که گروهی خواهان استعفای روحانی می‌شوند و از آن جالب‌تر آنکه اعتراضات از مشهد آغاز شد یعنی شهری که از بارها انتقاداتی روانه رئیس‌جمهور و اعضای دولت شده است. موضوع زمانی قابل تامل‌تر می‌شود که رئیس دفتر رئیس‌جمهور در آخر هفته با اظهارات خود درصدد شناسایی افراد و جریان پشت پرده استعفای رئیس‌جمهور بر می‌آید. محمود واعظی درباره بیانیه برخی از دانشجویان دانشگاه‌ها مبنی بر استعفای رئیس‌جمهور و برگزاری انتخابات زودهنگام و انتشار آن در برخی از سایت‌های منتقد دولت،‌ گفت: «من چنین چیزی را نشنیده‌ام. کسانی که اینگونه اظهارنظر می‌کنند باید جای پایشان را در شروع حرکات اخیر در مشهد هم ببینید.»

 

پیوند جلیلی و علم الهدی

واعظی اشاره به مشهد دارد؛ شهری که منتقدان دولت در آن شناخته شده تر هستند و مشخص است اصولگرایان آن به چه شخصیت‌های سیاسی نزدیک هستند. اصولگرایانی که در سال ۸۴ با توصیه آیت‌ا... علم الهدی به احمدی‌نژاد رأی دادند و پس از کاسته شدن از اعتبار او به سبب رفتارها و گفتارهایش به سمت سعید جلیلی آمدند. علم الهدی هم آغوش خود را در حمایت از جلیلی گشود و بارها از او تمجید کرد.

 

جنس انتقادات امام جمعه مشهد و جلیلی از دولت هم اشتراکات زیادی با هم دارد. پس بیراه نیست که او را نزدیک سیاسی علم الهدی نامید. از سوی دیگر طیفی از دانشجویان دانشگاه امام صادق از جلیلی حمایت می‌کردند و پر بیراه نیست که سلوک سیاسی خود را هم‌راستا با او که خود الگو گیرنده از علم الهدی است تنظیم کنند. بنابراین باید گمانه هدایت نگارش بیانیه درخواست استعفای روحانی و برگزاری انتخابات پیش از موعد ریاست‌جمهوری را جدی تلقی کرد.

 

اگرچه رأی‌دهندگان به روحانی بسیار بیشتر از حامیان جلیلی هستند که در دام «ما پشیمانیم» گرفتار نشدند اما با فرض استعفای روحانی، واضح است که جلیلی کاندیدا خواهد شد و با استناد به آنچه در نامه‌ای که به نام دانشجویان در نقد دولت روحانی منتشر شد خود را بهترین گزینه برای ورود به پاستور معرفی خواهد کرد و خیالش از حمایت علم الهدی و طیف سیاسی منتسب به او که بخش اعظمش ازجبهه‌پایداری‌ هستند راحت خواهد بود. مهم‌تر از این موارد باید در نظر داشت که جلیلی یکی از معتقدان به دولت در سایه است چنان‌که چندی پیش و به نوشته ایلنا، با اشاره به اعتراضات اخیر مردمی گفته بود:«اگر مسئولیت نداریم قرار نیست در نقش اپوزیسیون نظام حاضر شویم.

 

انقلابی‌گری به معنای کمک به دولت برای رفع مشکلات در هر دوره از زمانی است که مسئولیت اداره کشور بر عهده ما نیست». اما او به این سوال پاسخ نداد که چرا در طی حدود ۵ سال دولت روحانی برای کمک به آن پیشقدم نشد و ترجیح داد بیش از همه در جمع‌های سیاسی دلواپسان به سخنرانی و انتقاد از دولت بپردازد؟

 

علم الهدی و دانشگاه امام صادق

البته تاثیرگذاری علم الهدی بر دانشگاه امام صادق محدود به حضور جلیلی در این دانشگاه نیست. امام جمعه مشهد چندی پیش در گفت‌وگویی از نقش خود در تصمیمات دانشگاه امام صادق روایت کرد:«دانشکده حقوق دانشگاه تهران دکتر‌بشیریه را اخراج کرد و چون او اهل همدان بود خواست به دانشگاه همدان برود. نگذاشتیم ایشان به همدان برود و او را به دانشگاه امام‌صادق(ع) آوردیم. با این عنوان آوردیم که بشیریه که الان در اندیشه سیاسی نفر اول کشور است از دست نرود.

 

درس بچه‌های لیسانس را که هنوز پایه‌شان ضعیف است به او ندادیم که بچه‌ها تحت تلقینات او قرار بگیرند، بلکه در مقطع دکترا برایش درس گذاشته بودیم.ما دکترای فرهنگ و ارتباطات را در حالی در دانشگاه امام‌صادق(ع) برقرار کردیم که هنوز این رشته در کشور و حتی در منطقه نبود. رشته فرهنگ و ارتباطات فقط در ایتالیا و برخی کشورهای اروپایی ارائه می‌شد. رئیس شورای برنامه‌ریزی دکتر حدادعادل شد.» زمانی که همسر آیت ا... علم الهدی درگذشت مراسم ایشان را هم در دانشگاه امام صادق برگزار کردند.

 

ابهامات یک درخواست!

البته نمی‌توان به‌طور یقین نامه استعفای روحانی را مرتبط با منویات این دو دانست چرا که امضاکنندگان این نامه مشخص نیستند و نامی از آنها در زیر این نامه نیامده است اما هرچند نمی‌توان از تحرکات مشهد علیه دولت به‌راحتی عبور کرد چه آنکه اعتراض‌ها از این شهر آغاز شد و درخواست استعفای روحانی هم در سایت دانشگاهی منتشر گردید که اعضای اصلی آن با مشهد ارتباط نزدیکی دارند.

 

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش