شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۳۸ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۱۸۵
دولت

چرایی عدم تحقق وعده‌های رئیس‌جمهور

سیدحسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

به گزارش آرمان، یک سال از عمر دولت دوازدهم می‌گذرد. دولتی که به اعتبار حمایت گسترده جریان اصلاحات توانست بار دیگر نظر اکثریت ملت را به خود جلب کرده و با مطرح کردن مجدد گفتمان اعتدال ۲۴‌میلیون رأی را به خود اختصاص دهد و بار دیگر سکاندار دستگاه اجرایی کشور شود. در این میان، بدون شک بیان شعارها و وعده‌های حسن روحانی در پیگیری مطالبات ملی و رفع مشکلات کشور در فضایی آرام بود. آقای روحانی در رقابت‌های انتخاباتی با آگاهی کامل از نیاز امروز جامعه و کشور متعهد شد تا تمام تلاش خود را به‌کار بگیرد تا مسائلی همچون باز شدن فضای سیاسی کشور، رونق اقتصادی و همچنین احیای حقوق شهروندی محقق شود.

 

اما با گذشت پنج سال از عمر دولت تدبیر و امید هنوز بسیاری از مسائل و مشکلات در کشور خودنمایی می‌کنند. تداوم این وضعیت باعث گردید در ماه‌های اخیر انتقادات زیادی را متوجه دولت روحانی کند. انتقاداتی که این بار نه از سوی جناح‌های رقیب و یا دلواپسان بلکه بیشتر از طرف چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب مطرح می‌شود. در این میان برخی از دیگر حامیان اصلاح‌طلب دولت بر این عقیده هستند که باید عملکرد دولت را با انصاف بیشتری مورد بررسی قرار داد، چرا که در طول یک‌سال گذشته دولت روحانی با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه بوده که هرکدام به‌نحوی مانع از تحقق اهداف دولت شده‌اند.

 

چالش‌های دولت تدبیر و امید

عبدا... ناصری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با «آرمان» علت عدم تحقق وعده‌های حسن روحانی را به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول موانع خارج از اختیار دولت هستند که برای برطرف کردن آنان نیاز به هماهنگی و همراهی دیگر دستگاه‌ها و نهادهای حاکمیتی است و بدون همکاری این دستگاه‌ها دولت به‌تنهایی نمی‌تواند بر مشکلات فائق آید. اما دسته دوم موانع پیش روی دولت، موانعی هستند که از درون دولت به وجود آمده است. به‌عنوان نمونه برخی ناهماهنگی‌ها در تیم اقتصادی دولت و یا عدم همراهی برخی از وزیران با آقای روحانی موجب شده تا دولت در تحقق وعده‌های خود با چالش مواجه شود. از طرف دیگر شخص رئیس‌جمهور با جایگاهی که به‌عنوان رئیس قوه مجریه و رئیس شورای عالی امنیت ملی دارند در بسیاری از موارد از جمله برخی محدودیت‌ها، می‌توانستند تاثیرگذارتر عمل کنند که به دلایل نامشخص چنین چیزی روی نداد.

 

وزیران بی‌انگیزه

علی تاجرنیا یکی دیگر از فعالان سیاسی اعتقاد دارد بیشترین عامل نارضایتی از عملکرد دولت به درون تیم دولت بر‌می‌گردد. این فعال سیاسی اصلاح‎طلب می‌گوید: بهتر است روحانی در فرصت باقی مانده دست به اصلاح و تغییر برای کارآمدی هرچه بیشتر بزند. بزرگ‌ترین چالش روحانی و جریان حامی او یعنی اصلاحات، درحال حاضر کارآمدی دولت است. علی تاجرنیا در خصوص مجموع عملکرد دو دولت گذشته و مقایسه آنها در دوره دوم در گفت‌وگو با ایلنا گفت: در دولت روحانی با وزرایی مواجه هستیم که انگیزه کافی برای انجام مسئولیت خود ندارند و با کمال تعجب رئیس‌جمهور در تریبون‌های عمومی از آنها گله می‌کند. وی افزود: فکر می‌کنم صحبت‌های روحانی ضمن تعجب برانگیز‌بودن او را هم زیر سئوال می‌برد. چراکه شاید روحانی نتواند ایده‌آل‌های خود را به‌عنوان وزیر تعیین کند و هماهنگی با نهادهای عالی‌رتبه و کسب رأی اعتماد از مجلس این مسیر را برای او سخت کند اما روحانی می‌توانست حداقل‌ها را برای انتخاب وزیر در نظر بگیرد و کسانی را انتخاب کند که با او و برنامه‌ها و رویکردهایش همخوان باشند.

 

فیلترینگ یا ضربه؟

آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «جماران»، با ارزیابی موقعیت رئیس‌جمهور پس از فیلتر تلگرام و در خطر قرار گرفتن برجام، گفت: آقای روحانی نباید فراموش کند که ۲۴میلیون نفر به برنامه‌های او اقبال نشان دادند و به ادامه کار این دولت امید بستند. بدون تردید کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که این دولت در دور دوم فعالیتش با مشکلات کمتری نسبت به دور اول مواجه شود. وی افزود: دقیقا از روز نخست پس از انتخابات سال گذشته، واکنش کسانی را که در این رقابت ناکام مانده بودند، در برخی تریبون‌های موثر مشاهده کردیم که برای دولتمردان خط و نشان می‌کشند و با اینکه رئیس‌جمهور و مجموعه حامیان وی صحبت از آشتی ملی و گفت‌وگوی ملی می‌کردند، اما از همان روزهای پس از پیروزی، کارشکنی‌ها علیه دولت آغاز شد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: رقبای دولت نباید موفق به ایجاد این تصور شوند که اگر یک فرد نظامی جای روحانی را بگیرد، همه مشکلات داخلی و خارجی کشور یکجا حل خواهد شد. قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت در ادامه گفت: دیدیم که پس از واکنش به هنگام و‌ سنجیده رئیس‌جمهور درباره برجام که مورد تایید رهبری بوده است، این طیف در مجلس چه غائله‌ای به راه‌انداخت و بر چه فضایی دامن زد. متاسفانه این دیگر نامش هر ۹ روز یک بحران نیست، بلکه به‌نظرم هر روز یک بحران است که علیه روحانی به راه می‌اندازند، تا عرصه را بر دولت تنگ کنند. لذا باید فیلتر شدن تلگرام را نیز در همین چارچوب بررسی کرد.

 

نیاز به جسارت و صداقت

در این میان غلامرضا انصاری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، بی‌انگیزگی و کرختی بدنه دولت را مانع اصلی در تحقق وعده‌ای دولت می‌داند. این فعال سیاسی نیز در گفت‌وگو با «آرمان» با اشاره به عملکرد دولت دوازدهم در یک‌سال گذشته اظهار داشت: عملکرد محافظه‌‌کارانه و همراه با مماشات نمی‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد. لازمه مدیریت کلان کشور شجاعت، جسارت و صداقت است و تنها با وجود این شاخصه‌ها می‌توان بر مشکلات پیش رو غلبه کرد. وی با اشاره به انباشته شدن مطالبات ملی در دولت‌های نهم و دهم و بالا رفتن آمار جوانان جویای کار در شرایطی که کشور با چالش‌های بزرگ اقتصادی و اجتماعی مواجه است، اظهار داشت: در چنین شرایطی دولت باید چند‌ برابر شرایط عادی تلاش کند و جامعه این توقع را از دولت دوازدهم داشت تا با چالاکی بیشتر کشور را به سمت جلو هدایت کند. وی با اشاره به انتقاد رئیس‌جمهور از برخی وزرا، تصریح کرد: با توجه به درک صحیح آقای روحانی از شرایط موجود در کشور و شناختی که او نسبت به نقاط ضعف دولت دارد، انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر نسبت به ترمیم بدنه دولت و تبدیل آن به ساختاری چابک و هماهنگ با اهداف مشخص شده دولت تدبیر و امید، اقدام کنند. بدون شک بهینه‌سازی بدنه دولت تا حد زیادی می‌تواند در تحقق وعده‌ها و اهداف آقای روحانی تاثیرگذار بوده و دولت تدبیر و امید را در بازگرداندن امید به کشور موفق کند.

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش