شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۱ - ۰۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۰۹۴
بین الملل

در اولین مناظره جمهوری‌خواهان آمریکایی چه گذشت؟/ از ترامپ حمایت شد

مناظره جمهوری‌خواهان آمریکایی,انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2024
اولین مناظره انتخاباتی جمهوری‌خواهان آمریکایی در غیاب ترامپ برگزار شد. با این حال شش تن از هشت نامزد جمهوی‌خواه که در مناظره برای انتخابات ۲۰۲۴ شرکت داشتند، گفتند که در صورت محکومیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده از او حمایت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هشت نامزد حاضر در صحنه اولین مناظره جمهوری‌خواهان آمریکایی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ شامل «ران دی‌سانتیس» فرماندار فلوریدا، «ویوک راماسوامی» تاجر هندی‌تبار، «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، «تیم اسکات» سناتور آمریکایی، «نیکی هیلی» سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل متحد، «کریس کریستی» فرماندار سابق نیوجرسی، «ایسا هاچینسون» فرماندار آرکانزاس و «داگ بورگوم» فرماندار داکوتای شمالی بودند.

راماسوامی در رابطه با صدور کیفرخواست علیه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و اینکه قرار است این رهبر جمهوری‌خواه پیشین کاخ سفید امروز (پنج‌شنبه) خودش را به زندان جورجیا معرفی کند، گفت: «اینها کیفرخواست‌های سیاسی هستند، ما باید حقیقت را بخوانیم. بیایید فقط حقیقت را بگوییم. بسیار خب، من معتقدم رئیس جمهور ترامپ بهترین رئیس جمهوری قرن بیست و یکم بود.»

به نظر می‌رسد که همه نامزدها به جز هاچینسون دست خود را برای حمایت از ترامپ بالا بردند و در ابتدا احساس شد که کریستی هم دست خود را بالا برده، اما او گفت توضیح می‌دهد که چرا از ترامپ حمایت نمی‌کند.

کریستی گفت: «کسی باید عادی‌سازی این رفتار را متوقف کند. فرقی نمی‌کند که شما باور داشته باشید اتهامات جنایی درست یا غلط است. این رفتار تحت نفوذ دفتر رئیس‌جمهوری ایالات متحده است.»

هاچینسون هم گفت که ترامپ به دلیل حوادث ۶ ژانویه که هواداران او به سمت کنگره آمریکا یورش بردند، «از نظر اخلاقی از ریاست جمهوری محروم شد.»

هشت نامزد حزب جمهوری‌خواه آمریکا شامگاه چهارشنبه به وقت آمریکا در اولین مناظره مقدماتی چرخه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ روی صحنه رفتند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده از حضور در این مناظره صرف‌نظر کرد و در عوض با تاکر کارلسون مصاحبه کرد.

در این مناظره ۸ رقیب تلاش کردند از این فرصت برای اثبات برتری خود استفاده کرده و مواضع خود را درباره انتخابات پیشین این کشور، شورش علیه کنگره، تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات، اقتصاد جو بایدن، رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا، انرژی و اوکراین مطرح کنند.

گرچه دونالد ترامپ از شرکت در این مناظره خودداری کرد، اما نام او بارها در جریان مناظره به میان آمد. مجری از شرکت‌کنندگان پرسید در صورت محکوم شدن ترامپ از او حمایت خواهند کرد یا نه و زمانی که کریس کریستی، فرماندار سابق نیوجرسی گفت اقدامات ترامپ کسر شان رئیس جمهوری آمریکا بوده، از سوی تماشاچیان هو شد.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، سیاست اقتصادی جو بایدن هدف انتقاد قرار گرفت، موضوع ممنوعیت فدرال احتمالی برای سقط جنین مطرح شد و بحث از حمایت یا عدم حمایت از اوکراین هم به میان آمد.

یک رویارویی که بیش از همه در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت، مواجهه نیکی هیلی و ویوک راماسوامی بر سر سیاست خارجی بود. نیکی هیلی خطاب به راماسوامی گفت «تو یک قاتل (پوتین) را به یک کشور حامی آمریکا (اوکراین) ترجیح می‌دهی. تو هیچ تجربه‌ای در سیاست خارجی نداری و این موضوع کاملا مشخص است.»

شرکت‌کنندگان در این مناظره درباره عملکرد مایک پنس در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در تایید نتیجه انتخابات آمریکا هم اظهارنظر کردند.

تیم اسکات از عملکرد پنس در تایید نتیجه انتخابات و پشت کردن به دونالد ترامپ و خواسته‌هایش حمایت کرد، ران دی‌سانتیس از پاسخ به این پرسش طفره رفت و گفت باید به انتخابات آینده توجه کرد و گذشته را برای گذشته گذاشت.

ایسا هاچینسون که پیشتر در حمایت از دونالد ترامپ اعلام آمادگی نکرده بود، یک‌بار دیگر گفت اقدامات ترامپ در روز شش ژانویه باعث عدم صلاحیت او برای ریاست جمهوری دوباره آمریکا شده است.

کریس کریستی گفت مایک پنس به دلیل عملکردش در این روز شایسته سپاس همه آمریکایی‌هاست. نیکی هیلی هم از عملکرد مایک پنس حمایت کرد، اما گفت اغلب آمریکایی‌ها به دنبال رهبر جمهوری‌خواه تازه‌ای هستند و این حزب نمی‌تواند در انتخابت با «ترامپ» پیروز شود.

حمله به سیاست‌های اقتصادی جو بایدن هم از چشم حاضران جمهوری‌خواه دور نماند. موضوعات مشابهی از جمله تورم و مخالفت با طرح‌های هزینه‌کرد دولت بایدن از سوی رقبا مطرح شد.

تیم اسکات، سناتور کارولینای جنوبی گفت که سیاست‌های اقتصادی بایدن منجر به کاهش ۱۰ هزار دلاری قدرت خرید خانواده‌های آمریکایی شده است. ویوک راماسوامی گفت از نظر او نسل جدید باید پا پیش بگذارند و درعین حال از این فرصت استفاده کرد تا خود را به عنوان کسی خارج از حلقه سیاست‌بازان در آمریکا معرفی کند. او گفت آمریکا باید منابع انرژی خود را آزاد کند و سیاست اقتصادی خود را اصلاح کند.

مایک پنس، معاون سابق ریاست جمهوری آمریکا هم از مدیریت اقتصادی دولت ترامپ دفاع کرد و مدعی شد که تجربه او در دولت «ترامپ-پنس» او را باصلاحیت‌ترین فرد برای ریاست جمهوری خواهد کرد.

به جز ترامپ که در میان نامزدهای حزب جمهوری‌خواه با ۶۲ درصد مقام اول را در نظرسنجی‌ها دارد، سه نامزد از جمله ران دی‌سانتیس با اختلاف زیاد و با کسب تنها ۱۶ درصد در رتبه دوم، ویوک راماسوامی، کارآفرین حوزه بیوتکنولوژی با ۷ درصد و مایک پنس با ۵ درصد در رتبه سوم و چهارم نظرسنجی‌ها هستند. باقی نامزدهای این حزب، همگی بدون حمایت قابل توجهی به رقابت ادامه می‌دهند.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش