شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۶ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۷۲۸
بین الملل

تکرار پروژه «حذف» توسط پوتین؟! | بازداشت ۷۳ نفر در روسیه در مراسم یادبود ناوالنی

ناوالنی,واکنش ها به مرگ ناوالنی
گرچه کیرا یارمیش، سخنگوی ناوالنی در شبکه ایکس نوشته بود که وکیل ناوالنی به خارپ پرواز می‌کند تا تایید مرگ او را از نزدیک شاهد باشد اما واکنش‌های تندی که غربی‌ها داشتند نشان از حمله به پوتین در اثنای انتخابات ریاست جمهوری دارد.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: عصر روز گذشته (جمعه) یکباره خبر مرگ الکسی ناوالنی به تیتر اول تمام رسانه‌های جهان تبدیل شد و همه تحولات (حتی کشتار در رفح و غزه) به حاشیه رفت.

یورونیوز در این خصوص نوشته است که مقامات زندانی در منطقه یامالو-نِنِتس روسیه، جایی که الکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون و مخالف سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری، در آن دوران محکومیت خود را سپری می‌کرد، از مرگ او خبر داد. در بیانیه‌ای که از سوی این زندان منتشر شده آمده است که ناوالنی پس از پیاده‌روی در دیروز (جمعه) احساس ناخوشی کرد و تقریبا بلافاصله از هوش رفت و کادر پزشکی بلافاصله بر بالین وی حاضر شده اما نتوانستند او را احیا کنند. خبر مرگ ناوالنی در حالی منتشر می‌شود که او در ماه دسامبر گذشته از زندانی در منطقه ولادیمیر در مرکز روسیه به یک منطقه دور افتاده در قطب شمال روسیه منتقل شد. این منطقه دور افتاده با نام خارپ به‌ دلیل زمستان‌های طولانی و طاقت‌فرسا معروف است.

خارپ حدود ۱۰۰ کیلومتر از ورکوتا فاصله دارد که معادن زغال سنگ آن بخشی از سیستم اردوگاه زندان گولاگ شوروی سابق به شمار می‌رفت. نکته این است که ناوالنی در ژانویه ۲۰۲۱ به محض بازگشت از آلمان به روسیه دستگیر شد. او در سپتامبر سال ۲۰۲۰ میلادی هنگام سفر از سیبری به سمت مسکو، در داخل هواپیما به کما رفت و در نهایت برای درمان به آلمان منتقل شد و آزمایش‌های انجام شده در بیمارستان آلمان نشان داد که او به سم اعصاب نوویچوک مسموم شده است. اگرچه کیرا یارمیش، سخنگوی ناوالنی در شبکه ایکس نوشته بود که «وکیل ناوالنی به خارپ پرواز می‌کند و به محض اینکه اطلاعاتی کسب کنیم آن را گزارش خواهیم کرد» اما چند ساعت بعد از انتشار خبر مرگ او سیلی از واکنش‌ها علیه روسیه به سمت کرملین روانه شد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور داشت اعلام کرد که اگر مرگ ناوالنی تایید شود در حقیقت ضعف و پوسیدگی در قلب سیستم و ساختار روسیه تایید می‌شود که پوتین آن را ساخته و بدون شک مسکو در این پرونده مسئول اصلی است. ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا مرگ الکسی ناوالنی را خبری وحشتناک خواند و گفت که او در طول زندگی‌اش شجاعت باورنکردنی از خود نشان داد.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان هم گفت که این فعال سیاسی با جان خود بهای شجاعتش را پرداخت کرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم گفت که ولادیمیر پوتین مسئول مرگ الکسی ناوالنی است. این در حالی است که یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک از جهان خواسته است که «یاد و خاطره» مردی را که «به خاطر ایستادگی در برابر پوتین تا حد مرگ زندانی و شکنجه شده است» گرامی بدارند. کریسیانیس کارینز، نخست وزیر سابق لتونی و وزیر خارجه فعلی این کشور نیز گفته است که مسئولیت مرگ ناوالنی کاملاً بر عهده پوتین و ساختار امنیتی- سیاسی روسیه است. شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز تأکید کرد که این اتحادیه، روسیه را تنها مسئول «مرگ غم‌انگیز» ناوالنی می‌داند. با نگاهی به این اظهارات باید گفت که پوتین در آستانه انتخابات ریاست جمهوری روسیه، باید یک دردسر جدید را از سر بگذراند و این موضوع می‌تواند صحنه داخلی روسیه را قدری با تشنج روبرو کند.

پوتین درگیر بحران چندوجهی

روسیه در این روزها با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند که در رأس آن جنگ اوکراین و سپس تحریم‌های خارجی قرار دارد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در شرایط فعلی با مشکلات عدیده‌ای روبرو است؛ چراکه حدود یک هفته دیگر جنگ اوکراین دوساله می‌شود و این منازعه چیزی جز هزینه برای مسکو نداشته و هر روز هم دایره تحریم‌ها و فشارهای غرب بر کرملین تنگ و تنگ‌تر می‌شود. این روزها نه تنها ایالات متحده، بلکه اتحادیه اروپا به عنوان اصلی‌ترین شریک واشنگتن در حال اعمال فشار بر مسکو از ناحیه اوکراین و ناتو است و این در حالیست که پوتین همین حالا هم با مشکلاتی در خارج و داخل از کرملین روبرو است. یکی از این مشکلات بدون شک انتخابات ریاست جمهوری روسیه است که در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۲۴ (برابر با ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد. او در این رقابت سیاسی اگرچه از همین حالا پیروز میدان است و رقیب اصلی در مقابل خود ندارد اما باید متوجه باشیم که جنگ اوکراین بر چهره و جایگاه وی تاثیر گذاشته است.

یکی از این تاثیرات، موضوع اثرِ تحریم‌ها بر معیشت و قدرت خرید مردم روسیه است که از سال‌های پیش یعنی از سال ۲۰۱۴ میلادی و به دلیل اشغال جزیره کریمه توسط ارتش روسیه علیه مسکو اعمال شده و تا به امروز هر ساله این تحریم‌ها تمدید شده است. از سوی دیگر پیشروی ناتو و عضویت سوئد و فنلاند در این سازمان برای پوتین و ساختار نظامی و امنیتی روسیه هزینه‌های زیادی را در بر داشته که این هم مضاف بر سایر هزینه‌ها خواهد شد. از سوی دیگر او چندی پیش در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها علاقه خود به انتخاب مجدد جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ را به گوش کاخ سفید رساند که چندان به ذائقه مقامات آمریکا خوش نیامد و کار به جایی رسید که دیروز (جمعه) جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در یک نشست خبری گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به خوبی می‌داند که دولت کنونی آمریکا برای مقابله با نفوذ بد روسیه در سراسر جهان و مطمئنا در داخل اوکراین چه کرده است و به همین دلیل به کرملین پیشنهاد می‌کنیم که از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فاصله بگیرد و در آن دخالت نکند.

این اظهارات به خوبی نشان می‌دهد که منازعه میان مسکو و واشنگتن و همچنین اتحادیه اروپا نه تنها فروکش نکرده، بلکه غربی‌ها بدون شک خواهان آن هستند تا بتوانند پوتین را از ناحیه داخلی در اثنای انتخابات ریاست جمهوری روسیه مورد ضربه قرار دهند. آنچه در این راستا حالا به عنوان یک بمب خبری علیه کرملین منتشر شده، مرگ الکسی ناوالنی است که از او به عنوان اصلی‌ترین مخالف پوتین و سیاست‌های کرملین نام برده شده و حالا همین موضوع می‌تواند برای پوتین و تیم او به یک معضل جدی تبدیل شود و اوضاع را به شدت آشفته کند. 

بازداشت ۷۳ نفر در روسیه در مراسم یادبود ناوالنی

ایلنا به نقل از گاردین نوشت: ناظران حقوق بشر از دستگیری حداقل ۷۳ نفر در سراسر روسیه در تظاهرات یادبود «الکسی ناوالنی» منتقد کرملین که روز جمعه در زندان درگذشت، خبر دادند. 

این افراد در شهرهای مختلف روسیه، از جمله مورمانسک، مسکو، روستوف-آن-دون، نیژنی نووگورود و سنت پترزبورگ بازداشت شده‌اند. 

یک مقام روس اوایل روز گذشته -جمعه- هشدار داده بود که هرگونه تظاهرات در مسکو غیرمجاز است و هرکسی که در آن شرکت کند، ممکن است دستگیر شود.

ویدئویی که عصر جمعه فیلم‌برداری شده است، پلیس پایتخت را نشان می‌دهد که پلاکاردها را از دست شرکت‌کنندگان گرفته و آنها را پاره می‌کنند.

فرشاد گلزاری

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش