به گزارش فارس، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه فرمانی را امضا کرد که بستر قانونی لازم را برای اعمال تحریمهای جدید علیه شرکتها یا افراد خارجی مظنون به دخالت در انتخابات آمریکا را فراهم میکند.
تصمیم ترامپ با تدارکات نهادهای اطلاعاتی، نظامی و انتظامی آمریکا برای جلوگیری از حملات سایبری ادعایی به انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا در ماه نوامبر همزمان شده است.
یک مقام آمریکایی پیش از این به خبرگزاری رویترز گفته بود تحریمها میتوانند علیه افراد یا شرکتهایی وضع شوند که به دلیل حملات سایبری یا اقدامات دیگر به دخالت در انتخابات آمریکا متهم میشوند. این مقام گفت: «دولت مصمم است هنجارهای جدیدی در فضای سایبری ایجاد کند. این اولین گام برای تعیین مرز و اعلام علنی واکنش ما به رفتارهای بد است.»
مقامهای آمریکایی در ماههای گذشته بارها کشورهای دیگر به ویژه روسیه را به دخالت و تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کردهاند. این در حالی است که آمریکا از سوی نهادهای مستقل حقوق بشری به تخریب روند دموکراسی در دیگر کشورها از طریق توسل به ابزارهای مختلف از جمله کودتا متهم است.
به گزارش رویترز، با امضای فرمان جدید، مجموعهای از نهادهای آمریکا مأمور بررسی دخالت در انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا خواهند شد. هدایت این فرایند را «دفتر مدیر اطلاعات ملی» آمریکا و سایر نهادهای اطلاعاتی آمریکا از جمله سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، آژانس امنیت ملی و وزارت امنیت داخلی آمریکا به عهده خواهند داشت.
در این فرمان اجرایی، دخالت در انتخابات به عنوان فعالیتهای هکری علیه «زیرساختهای انتخاباتی» و تلاش برای اثرگذاری بر باور عمومی با تبلیغات هماهنگ دیجیتال یا افشای نظاممند اطلاعات محرمانه سیاسی تعریف شده است.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا مدعی شدهاند در جریان مبارزات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ هکرهای روسی به رایانههای کمیته ملی حزب دموکرات نفوذ کرده و اطلاعات محرمانه آن را به بیرون درز دادهاند. مسکو همواره این اتهامات را رد کرده است.
- 14
- 5