چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۱ - ۰۴ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۱۲۰۷
بین الملل

نشست شورای امنیت سازمان ملل

ترامپ: باید برای تغییر رفتار ایران متحد شویم/ حمایت سایر کشورها از برجام

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
رییس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در جلسه شورای امنیت با بیان اینکه از ۱۳ آبان تمام تحریم‌های آمریکا مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران عملیاتی خواهد شد و تحریم‌ها با قوت کامل از ۱۳ آبان اجرایی می‌شود گفت: بعد از آن آمریکا تحریم‌های بیشتری را اعمال می‌کند. تحریم‌هایی سخت‌تر از هر زمان دیگری تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ که ریاست جلسه امروز شورای امنیت را بر عهده دارد، در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه امروز ۸هشت هزار و سیصد و شصت و دومین جلسه این شورا برگزار خواهد شد، افزود: دستور کار جلسه امروز حفظ صلح و امنیت و همچنین مقابله با به کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی است و ما در این جلسه این موضوع را مورد توجه قرار می‌دهیم. من خوشحال هستم که ریاست این جلسه شورای امنیت را بر عهده دارم و افتخار دارم که به مقامات کشورهای مختلف شرکت کننده در این جلسه خوش‌آمد بگویم و همچنین مایل هستم که به آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل برای شرکت در این جلسه خوش‌آمد بگویم.

 

وی ادامه داد: اکنون بند ۲ دستور کار جلسه را مورد بررسی قرار می‌دهیم و من به عنوان رییس جمهور آمریکا بیانیه اول صحبت‌های خود را ایراد می‌کنم.

 

ترامپ ادامه داد: برای من باعث افتخار است که در جلسه امروز شورای امنیت در مورد این موضوع مهم صحبت می‌کنم. صحبت در مورد مقابله با بکارگیری سلاح‌های مخرب شیمیایی و هسته‌ای و راه‌های مقابله با آن موضوع مهمی است تا ملت‌های دنیا بفهمند که این به نفع همه ماست که اجازه ندهیم این سلاح‌ها توسعه پیدا کند.

 

ترامپ با بیان اینکه از زمانی که من سوگند ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا را خوردم اقدامات لازم را در این زمینه انجام دادم اظهار کرد: تاکنون بسیاری از ما که در این جلسه حضور داشتیم اقدامات و تلاش‌هایی را جهت جلوگیری از استفاده از این سلاح‌ها انجام داده‌ایم و آمریکا یکی از کشورهایی است که به صورت یکجانبه استفاده از سلاح‌های میکروبی را کنار گذاشته و در جلوگیری از استفاده از سلاح‌های شیمیایی و گسترش آن پیشتاز بوده است.

 

رییس جمهور آمریکا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در مدت‌های اخیر شاهد این بودیم که دولت سوریه دو بار با عواقب بسیار شدید استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه غیر نظامیان روبه‌رو شده است و ما اقداماتی را در این زمینه علیه رژیم سوریه انجام داده‌ایم، خاطرنشان کرد: در اینجا لازم می‌دانم که از رییس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس به خاطر مشارکت در این موضوع تشکر و قدردانی کنم.

 

وی در ادامه سخنان خود با وارد کردن اتهاماتی به دولت سوریه مدعی شد: حکومت سوریه با کمک ایران و روسیه این اقدامات را انجام داده است.

 

وی در اظهارات خصمانه خود علیه ایران که این روزها تکراری شده با بیان این ادعا کرد که حکومت ایران به دنبال صدور خشونت و هرج و مرج است و به صورت پنهانی برنامه‌های هسته‌ای خود را به پیش می‌برد تا بتواند از سلاح هسته‌ای استفاده کند و آن‌ها را به نقاط دیگر از جمله خاورمیانه صادر کند.

 

وی با طرح این ادعا که ایران حکومت اصلی حامی تروریسم و به دنبال هرج و مرج در خاورمیانه است خاطرنشان کرد: با این کارنامه حکومت ایران هرگز نباید اجازه داشته باشد که به سلاح‌های هسته‌ای دسترسی پیدا کند. ما در همین چارچوب از برجام خارج شدیم چرا که توافق بسیار بدی بود و به ایران اجازه می‌داد که در مسیر دستیابی به این گونه سلاح‌ها قدم بردارد. در پی این توافق بد حکومت ایران به منابع مالی گسترده‌ای دست پیدا کرد در زمانی که به پول نفت احتیاج داشت و ما با این توافق این پول را در اختیار آن‌ها قرار دادیم.

 

وی در ادامه اتهاماتش علیه ایران ادعا کرد که از زمان برجام تهاجم‌گری‌ ایران افزایش پیدا کرده  و ایران از منابع مالی برجام برای گسترش تروریسم و برنامه هسته‌ای‌اش استفاده کرده است.

 

وی ادامه داد: بعد از خروج آمریکا از برجام تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای‌اش اعمال شده است و این تحریم‌ها به صورت کامل از ۱۳ آبان اجرا خواهد شد و بعد از آن ایالات متحده تحریم‌های بیشتری را اعمال خواهد کرد. تحریم‌هایی سخت‌تر از هر زمان دیگر تا بتواند با طیفی از رفتارهای ایران مقابله کند و هر کشوری با این سیاست آمریکا جهت مقابله با ایران همراهی نکند، با مجازات گسترده‌ای روبه‌رو می‌شود.

 

رییس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنان خود تاکید کرد: از تمامی اعضای شورای امنیت می‌خواهم که با آمریکا کار کنند و تضمین کنیم که ایران هرگز دستش به بمب هسته‌ای نرسد و لازم است که از ایران، روسیه و سوریه به خاطر اینکه حمله‌های خود را در منطقه ادلب به دنبال درخواست من کاهش دادند تشکر کنم.

 

وی تصریح کرد: امیدوارم این خویشتن‌داری‌ها ادامه یابد چون دنیا نظاره‌گر شماست و آمریکا هم هر کاری که بتواند برای نجات صدها غیر نظامی و بیشتر از آن  هم انجام می‌دهد و ما آماده کمک هستیم.

 

ترامپ تصریح کرد: من تعهد دولت خودم را برای ایجاد صلح و امنیت پایدار اعلام کردم اما اخیرا فهمیدم که چین سعی در دخالت در انتخابات میان دوره‌ای آمریکا در آبان ماه دارد و ما نمی‌خواهیم که در انتخابات ما دخالت کند. 

 

رییس‌جمهور آمریکا همچنین یادآور شد: همان‌طور که در سخنرانی خود در اجلاس عمومی سازمان ملل گفتم نتایج تاریخی خودمان را برای صلح در شبه جزیره کره شاهد بودیم و این مساله‌ای است که ما بسیار به آن افتخار می‌کنیم و خوشحالم که بگویم کره شمالی از نوامبر گذشته آزمایش هسته‌ای انجام نداده است و بقایای قهرمانان آمریکا هم به خاک وطن بازگشته‌اند.

 

وی اظهار کرد: در ماه ژوئن نشست تاریخی با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی داشتم و او هم بر پاکسازی منطقه از سلاح‌های شیمیایی تاکید کرد اما باید همچنان تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل را اعمال کنیم تا خلع سلاح کامل  در کره شمالی اتفاق افتاد.

 

رییس جهور آمریکا با تاکید بر اینکه امنیت کره و جهان بسته به تعهد و اجرای کامل قطعنامه‌های شورای امنیت است گفت: بسیار مهم‌تر از این مساله این است که رهبر کره شمالی هم به دنبال امنیت و صلح برای کشورش می‌باشد و خیلی مسائل به دور از رسانه‌ها در حال انجام است بنابراین فکر می‌کنم به زودی خبرهایی را از کره شمالی خواهید شنید.

 

وی همچنین بیان کرد: بسیار قدردان گفته‌های رییس جمهور کره جنوبی در مورد خودم هستم. کار کردن با رییس جمهور کره جنوبی برایم مایه افتخار بود. همچنین کار کردن با رییس جمهور چین و نخست وزیر ژاپن برایم مایه افتخار و لذت بود.

 

ترامپ در پایان تاکید کرد: باید همه با هم کار کنیم تا بتوانیم وحشت جنگ را با نعمات صلح و امنیت تقویت کنیم.

 

ماکرون: کره‌شمالی تهدیدی هسته‌ای و موشکی برای جهان است/ تمام مفاد برجام باید توسط همه کسانی که آن‌را امضا کرده‌اند رعایت شود

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

امانوئل ماکرون، رییس‌جمهوری فرانسه در جلسه شورای امنیت با موضوع عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی بر حفظ نظام عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی تأکید کرد.

 

او در اظهارات خود بر جلوگیری از استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه تأکید کرد و ضمن اذعان به استفاده عناصر تروریستی از این تسلیحات، دولت دمشق را نیز در این زمینه مورد اتهام قرار داد.

 

رییس‌جمهوری فرانسه گفت: تجربه مبارزه با داعش این موضوع را آشکار ساخت که گروه‌های تروریستی به تسلیحات کشتار جمعی علاقه‌مند هستند.

 

ماکرون عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی را ستون فقرات امنیت جمعی خواند و خواهان اقدام مشترک در این راستا شد.

 

رییس‌جمهوری فرانسه با تاکید بر این که ایران همچنان پایبند به توافق برجام است، گفت: تمام امضاکنندگان باید تمام مفاد برجام را رعایت کنند.

 

وی تاکید کرد: برجام یک توافق کامل نیست اما توافقی قاطع در این زمینه است لذا بحران اعتمادی که اکنون به وجود آمده به خاطر تحریم‌های آمریکا است. ایران همچنان پایبند به توافق‌نامه برجام است و تمام مفاد برجام باید توسط تمام کسانی که آن‌ را امضا کرده‌اند نه فقط آلمان و بریتانیا و فرانسه رعایت شود.

 

ماکرون همچنین بیان کرد: ساخت موشک بین‌قاره‌ای کره‌شمالی نگران‌کننده است.

 

رییس جمهور فرانسه در سخنان خود در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به مساله ایران اظهار کرد: مساله ایران و قطعنامه شورای امنیت که در سال ۲۰۱۵ انجام شد بر این اساس است که از آن زمان تاکنون امضاکنندگان با هم دچار اختلاف شده‌اند اما همچنان همه ما همان هدف خاص خود را داریم که اجازه ندهیم ایران به سلاح هسته‌ای دسترسی داشته باشد و نظارت بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران داشته باشیم.

 

وی تاکید کرد: برجام یک توافق کامل نیست اما توافقی قاطع در این زمینه است. لذا بحران اعتمادی که اکنون به وجود آمده به خاطر تحریم‌های آمریکا است. اما ایران همچنان پایبند به توافق‌نامه برجام است و تمام مفاد برجام باید توسط تمام کسانی که آن‌ را امضا کرده‌اند نه فقط آلمان و بریتانیا و فرانسه رعایت شود.

 

رییس جمهور فرانسه ادامه داد: آنچه که رییس جمهور آمریکا مطرح می‌کند و اهدافی که وجود داشته من هم در این زمینه موافقم هرچند در زمینه برجام با او مخالفت دارم اما معتقدم باید استراتژی درازمدتی را تدوین کنیم. نمی‌شود با تحریم برخورد کرد و ما باید مبنایی برای مذاکرات جدید داشته باشیم آن هم در چارچوبی باشد که بعد از انقضای برجام مد نظر قرار گیرد.

 

ماکرون همچنین بیان کرد: بحث موشک‌های بالستیک هم باید در این چارچوب و با در نظر گرفتن صلح در منطقه مورد بررسی قرار گیرد و استراتژی‌های بین‌المللی برای خطرهایی که ممکن است به وجود آید تدوین شود و ایران هرگز دستش به سلاح هسته‌ای نرسد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد باید در کنار یکدیگر باشند در مورد کره شمالی دیدیم که پس از قطعنامه شورای امنیت در سال ۲۰۱۷ توانستیم این بحران را به خوبی مدیریت کنیم و اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم و در این زمینه توانستیم ارتباط مستقیمی با کره شمالی داشته باشیم.

 

رییس جمهور فرانسه افزود: شورای امنیت سازمان ملل هرگز نباید فراموش کند که کره شمالی همچنان خطر هسته‌ای و بالستیک را پیش روی دنیا قرار داده است و حکومت کره شمالی هم باید گام‌هایی را در این زمینه بردارد.

 

ماکرون در ادامه با اشاره به مساله سوریه هم اظهار کرد: در اوایل سال ۲۰۱۸ خطرهایی ایجاد شده که تشدید هم شده است و با اینکه حکومت اسد پایبندی خود را به منع سلاح‌های هسته‌ای نشان داد و داعش در سوریه و عراق از این سلاح‌ها استفاده کرده است و نمونه آن هم این بود که یکی از اعضای خانواده رهبر کره شمالی با استفاده از سلاح شیمیایی در داخل خاک بریتانیا مسموم و ترور شد.

 

وی با تاکید بر اینکه منع بکارگیری سلاح‌های شیمیایی باید تقویت شود گفت: از دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و ترزای می نخست وزیر انگلیس در اقدام مشترکی که در این زمینه انجام داده‌ایم تشکر می‌کنم و ما باید تلاش کنیم که در جهت منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به طور مشترک عمل کنیم.

 

ترزا می: روسیه مانع برخورد با اسد می‌شود

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس در جلسه شورای امنیت با موضوع عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی اظهار کرد: حامیان بشار اسد باید تضمین کنند که دیگر در سوریه از تسلیحات شیمیایی استفاده نخواهد شد. در غیر این صورت واکنش انگلیس قاطع خواهد بود.

 

نخست‌وزیر انگلیس تأکید کرد، هیچ خطری بزرگ‌تر از اشاعه تسلیحات کشتار جمعی در جهان وجود ندارد.

 

ترزا می بی بیان این که بیش از ۹۵ درصد سلاح‌های شیمیایی در دنیا از بین رفته است، بیان کرد: البته در سوریه و بریتانیا از سلاح‌های شیمیایی استفاده شده است.

 

نخست‌وزیر انگلیس در این در جلسه شورای امنیت بر ضرورت اجرای تحریم‌های کره‌شمالی تأکید کرد.

 

او با بیان این که «ما از روسیه می‌خواهیم نشان دهد به ان‌پی‌تی پایبند است»،  مسکو را به استفاده از عامل اعصاب برای سوءقصد به جان سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روس ساکن سالزیری متهم کرد.

 

نخست‌وزیر انگلیس بر اقدام جمعی و پرهیز از یک‌جانبه‌گرایی برای مقابله با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی تأکید کرد.

 

لاوروف: ایران کاملا به اجرای تعهدات خود پایبند بوده است

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

سرگئی لاوروف صبح روز چهارشنبه به وقت نیویورک در نشست شورای امنیت که به ریاست ترامپ و با موضوع صلح و امنیت، منع به کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی برگزار شده است، اظهار کرد: امروز روسیه متعهد به منع به‌کارگیری و گسترش سلاح‌های کشتار جمعی است. البته در این زمینه باید برای عواملی که بر امنیت استراتژیک تاثیر می‌گذارد نیز توجه کرد. تمام کشورهایی که از سلاح هسته‌ای برخوردارند بر اهمیت منع به‌کارگیری آن تاکید و بر اجرای آن تمایل دارند.

 

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع برجام اشاره کرد و افزود: خروج آمریکا از برجام خطر بزرگی برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های جمعی در دنیا است. ایران کاملا به اجرای تعهدات خود پایبند بوده است و بازرسان آژانس بارها در گزارش‌های خود بر این موضوع تاکید کردند.

 

این دیپلمات ارشد روس با تاکید بر اینکه برجام باید زنده نگه داشته شود، به تلاش‌های چین، روسیه و اتحادیه اروپا برای حفظ این توافق بین‌المللی اشاره کرد و گفت: عدم اجرای این توافق باعث ایجاد مشکلاتی در امنیت خاورمیانه می‌شود و امنیت در این منطقه را با خدشه روبه‌رو می‌کند.

 

لاوروف با تاکید بر اثرات منفی از بین رفتن برجام در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انتقادات برخی از کشورهای اروپایی از دولت سوریه اشاره کرد و گفت: برخی از دولت‌های غربی اتهامات بی‌پایه‌ای را متوجه سوریه می‌کنند و دولت بشار اسد را متهم می‌کند که از سلاح‌های شیمیایی علیه غیرنظامیان در این کشور استفاده کرده است. درواقع اگر آنها بخواهند از این بهانه علیه دولت سوریه استفاده کنند این موضوع باعث می‌شود که تمام تلاش‌های صورت گرفته برای حل بحران این کشور با مشکل روبه‌رو شود، تاکید کرد: دولت سوریه تمام سلاح‌های شیمیایی خود را براساس توافقنامه شورای امنیت از بین برده است و این گروه‌های تروریستی در سوریه هستند که از این سلاح‌ها استفاده می‌کنند. آنها در این زمینه از آزمایشگاه‌هایی برخوردار هستند و پیش از این سازمان‌های اطلاعاتی برخی از کشورها از جمله آمریکا هشدار داده بودند که تروریست‌ها مشغول دستیابی به سلاح‌های شیمیایی در سوریه هستند.

 

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه دولت مسکو در حال تدوین استراتژی جدیدی برای جلوگیری استفاده از سلاح‌های شیمایی و کشتار جمعی است، خاطرنشان کرد: ما در اجلاس ژنو نیز پیش‌نویسی را در این زمینه ارائه کردیم که برخی از کشورها جلوی آن را گرفتند. مشخص است چه کشورهایی و با چه هدفی جلوی این موضوع را گرفتند. از دیگر سو کشورهای غربی بعضاً در حال تلاش بر روی سازمان‌هایی هستند که در ارتباط با منع به‌کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی فعالیت می‌کنند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه روسیه آماده است که در این زمینه با کشورهای مختلف همکاری کند، ادامه داد: اگر کشورهای غربی نمی‌خواهند در این زمینه با ما همکاری کننداین مساله نشان می‌دهد که آنها چیزی برای پنهان کردن دارند.

 

لاوروف همچنین در این جلسه به انتقادات ترزا می نخست‌وزیر انگلیس از روسیه نیز پاسخ داد و گفت: ما حاضریم با دولت لندن مذاکره کنیم که به توافق جدیدی در این زمینه دست پیدا کنیم.

 

این دیپلمات عالی‌رتبه روس با تاکید بر اینکه دولت مسکو خواهان این است که کنوانسیون منع به‌کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی تقویت شود و ساز و کاری جهت واکنش سریع نسبت به خطرات استفاده از این سلاح‌ها تدوین شود، خاطرنشان کرد: روسیه و آمریکا به عنوان دارنده سلاح‌های هسته‌ای باید با هم همکاری کنند. این دو کشور چارچوب اساسنامه منع به‌کارگیری این سلاح‌ها را پایه نهادند و باید همچنان به تعاملات خود در این زمینه ادامه دهند. ما نباید براساس منافع کوتاه‌مدت دچار محاسبات غلط شویم.

 

لاوروف در پایان از ترامپ به خاطر برگزاری این جلسه با این موضوع تشکر کرد.

 

هشدار نیکولای ملادنوف درباره جنگ تمام‌عیار میان حماس و اسرائیل

نیکولای ملادنوف، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در خاورمیانه در مصاحبه با بی‌بی‌سی نسبت به افزایش تنش‌ها در روستای فلسطینی خان احمر در کرانه غربی اشغالی هشدار داد. رژیم صهیونیستی درصدد خراب کردن این روستای فلسطینی است. اسرائیل به ساکنان این روستا گفته است که خانه‌های خود را ترک کنند و عملیات تخریب روستا از اول اکتبر (۹ مهر) آغاز خواهد شد.

 

ملادنوف گفته است، هر نوع درگیری میان حماس که نوار غزه را تحت کنترل دارد و اسرائیل می‌تواند به یک جنگ تمام عیار منجر شود.

 

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در خاورمیانه افزود، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نگران این است که سیاست او برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی از طریق مذاکره مورد تهدید قرار گرفته و تضعیف شده است.

 

او تصریح کرد، طرح صلح جدید آمریکا برای خاورمیانه باید بر اساس اجماع بین‌المللی باشد تا از این طریق بتوان با هر دو طرف مناقشه، تعامل معنی‌دار برقرار کرد.

 

لهستان: از نظارت‌های آژانس در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران استقبال می کنیم

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

آندژی دودا در نشست شورای امنیت سازمان ملل که به ریاست دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا و با موضوع سلاح و امنیت و جلوگیری از گسترش سلاح‌های کشتار جمعی اعم از شیمیایی و هسته‌ای برگزار شده است، با بیان اینکه وضعیت امنیتی موجود در جهان امیدوار کننده نیست و ما شاهد اضمحلال تدریجی نظام منع به‌کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی توسط برخی از بازیگران غیر دولتی هستیم، خاطرنشان کرد: البته برخی از کشورهای خاص نیز در حال تضعیف این نظام هستند.

 

وی با بیان اینکه استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه مردم بی‌گناه جرم و جنایت است و امنیت همگان را به خطر می‌اندازد گفت:‌ استفاده از این گونه سلاح‌ها خطرات بی‌رحمانه‌ای را متوجه غیر نظامیان می‌کند و باعث تضعیف نظم جامعه جهانی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه جامعه جهانی نمی‌تواند این گونه مسائل را بپذیرد، خاطرنشان کرد: کنوانسیون منع به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی باید فشارهای لازم را برای مجرمان این حوزه ایجاد کند.

 

وی همچنین با بیان اینکه به زودی کشور لهستان در سازمان ملل پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای اجرای کنوانسیون منع به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی ارائه خواهد کرد و از شورای امنیت می‌خواهیم که پیام واضحی را در راستای حمایت از این  قطعنامه و منع به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی ارسال کند در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع توسعه سلاح‌های هسته‌ای در جهان اشاره کرد و گفت: همه ما می‌دانیم که نمی‌شود سلاح‌های هسته‌ای را در بازار آزاد خرید. هر مورد استفاده از سلاح‌های هسته‌ای و گسترش آن به معنای شکست جامعه جهانی و نظم نوین جامعه جهانی است و مقصر این موضوع فقط کشورهایی که از این فناوری برخوردار می‌شوند نیست بلکه کشورهایی که این امکان را به کشورهای دیگر برای دستیابی به این فناوری می‌دهند نیز مقصر هستند.

 

آندژی دودا با بیان اینکه این سلاح‌ها فقط باید برای موارد صلح‌آمیز استفاده شود خاطرنشان کرد: باید بر صادرات فناوری هسته‌ای اعمال نظارت شود و در این مورد کنترل‌های مناسبی انجام پذیرد.

 

رییس‌جمهور لهستان همچنین با اشاره به اینکه در همین چارچوب از تعهدات ایران در این ارتباط استقبال می‌کنیم افزود: در همین جا لازم است از نظارت‌های آژانس در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران که بر مبنای منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و اجرای NPT صورت می‌پذیرد استقبال و تشکر کنیم.

 

وی همچنین با بیان اینکه از روند زدودن سلاح‌های هسته‌ای از شبه جزیره کره استقبال می‌کنیم گفت: دیدار رهبر کره شمالی و رییس جمهور آمریکا در این زمینه موثر بود و امیدوار هستیم تصمیمات قاطع در این زمینه ادامه پیدا کند و فشارها بر کره شمالی جهت منع توسعه و تولید سلاح‌های هسته‌ای ادامه پیدا کند.

 

وی همچنین در بخشی از سخنان خود به وضعیت امنیتی در شرق اروپا اشاره کرد و از نقض توافقنامه بوداپست توسط برخی از کشورها انتقاد کرد.

 

بولیوی: آمریکا به هیچ عنوان دنبال مذاکره برابر با کشورها نیست

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

اوو مورالس، رییس‌جمهوری بولیوی در جلسه شورای امنیت با موضوع عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی به اقدام آمریکا در راستای کودتا در ایران اشاره کرد و افزود، واشنگتن سال‌ها از حکومتی تمامیت‌خواه در تهران حمایت کرد.

 

 او تصریح کرد: اختلافات بین المللی را باید از طریق مکانیسم‌های صلح آمیز حل کرد؛ نه با استفاده بدوی از تسلیحات.

 

مورالس از کشورهای غربی برای مداخله نظامی در عراق و لیبی انتقاد کرد و گفت: عراق بر مبنای یک دروغ که سلاح کشتار جمعی دارد، اشغال شد.

 

رییس‌جمهوری بولیوی همچنین جنگ داخلی سوریه را نتیجه سیاست کشورهای خارجی دانست.

 

مورالس با تأکید بر این که واشنگتن به چندجانبه‌گرایی پایبند نیست، اظهار کرد، آمریکا به هیچ شکلی برای حفظ دموکراسی تعهدی ندارد و با دیکتاتورها همکاری می‌کند. او همچنین از سیاست دونالد ترامپ درباره مهاجران و پناهجویان انتقاد کرد.

 

رییس جمهور بولیوی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اکنون که ایران کنترل منابع خود را به دست آورده آمریکا ایران را تحریم می‌کند گفت: آمریکا در سال ۱۹۵۳ در ایران کودتا کرد و به هیچ عنوان دنبال مذاکره برابر با کشورها نیست.

 

وی با بیان اینکه آمریکا نگران عدالت در کشورهای دیگر نیست گفت: ایالات متحده به دنبال ایجاد دموکراسی نیست وگرنه از دیکتاتوری حمایت نمی‌کرد و به صورت یکطرفه به کشورهای دیگر حمله نمی‌کرد و سعی نمی‌کرد که اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل انتخاب کند.

 

وی افزود: این تصمیمات ژئوپلیتیکی است که آمریکا اتخاذ می‌کند و در پی این تصمیماتی که گرفته شده من از آلمان، چین و روسیه می‌خواهم که در مورد برجام که آن را امضا کرده‌اند از آن دفاع کنند و در آن بمانند. همچنین در معاهده آب و هوای پاریس هم بمانند و با احترام به قوانین بین‌المللی از آن دفاع کنند. این مصونیت نسل ما است که دنیای بهتر و امن‌تری را به نسل بعدی منتقل کنیم و دنیا را بزرگ‌تر ببینیم دنیایی که همه به هم احترام می‌گذارند.

 

پرو: با دیپلماسی می توانیم پیمان منع سلاح‌های هسته‌ای را پیش ببریم

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

مارتین ویزکارا، رییس‌جمهور پرو طی سخنانی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد اظهار کرد: از کشورهایی که زرادخانه هسته‌ای دارند درخواست کردیم تا فعالیت‌های خود را کاهش دهند و این کار با کمک کشورهای آمریکای لاتین انجام شد. آمریکای لاتین جایی است که سلاح هسته‌ای و کشتار جمعی در آن وجود ندارند و پرو به صورت کامل منع سلاح‌های هسته‌ای را در برنامه‌های خود داشته است.

 

وی افزود: آنچه که باید مد نظر قرار دهیم چالش‌هایی است که برنامه هسته‌ای کره شمالی داشته و بنده از آمریکا به دلیل اینکه به سمت راستی آزمایی برنامه هسته‌ای کره شمالی رفت تشکر می‌کنم و معتقدم NPT زمانی می‌تواند سرجایش بماند که راستی آزمایی سر جای خود باشد.

 

رییس جمهور پرو افزود: برنامه برجام روش خوبی بود که ایران هم از رسیدن به سلاح کشتار جمعی منع شود.

 

وی همچنین حمله شیمیایی علیه چند شهروند بریتانیا را محکوم کرد و گفت: اهمیت دیپلماسی در دنیا کمک می‌کند که بتوانیم پیمان منع سلاح‌های هسته‌ای را به خوبی پیش ببریم و با کمک NPT کشورهای دیگر هم به آن بپیوندند.

 

وی در پایان اظهار کرد: باید از اینکه کشورها به سمت سلاح‌های هسته‌ای بروند جلوگیری شود و ما بتوانیم تکنولوژی‌ها را به پیش ببریم زیرا تکنولوژی و تجارت از طریق صلح و عدالت است که رشد پیدا می‌کند.

 

وزیر خارجه چین: همه کشورها حق دارند با ایران روابط اقتصادی و تجاری داشته باشند

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

وانگ یی، وزیر خارجه چین طی سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه حفظ امنیت و صلح در جهان وظیفه اصلی شورای امنیت است گفت: این مسئولیت تمام اعضا است که با توجه به چالش‌ها به وظایف خود عمل کنند و شورای امنیت چگونه این وظیفه را انجام خواهد داد و نقش خود را ایفا می‌کند.

 

وی تصریح کرد: شورای امنیت باید منصفانه و عادلانه با این مسائل برخورد کند و اصول و منشور سازمان را بر اساس قواعد بین‌المللی اجرا و بر نقش سازمان ملل در پیشبرد و مباحث روابط بین‌المللی تاکید کند.

 

وزیر خارجه چین با بیان اینکه شورای امنیت باید به یک راه حل سیاسی برای مدیریت مسائل مختلف برسد گفت:  شورای امنیت بزرگ‌ترین مرجع حل اختلافات از طریق گفت‌وگو و مشورت باید باشد و از صلح و میانجی‌گری برای رسیدن به راه حل‌های سیاسی حفاظت کند و به دنبال ایجاد اتحاد سیاسی باشد.

 

وانگ یی با اشاره به اینکه اعضای شورای امنیت باید به دنبال مسئولیت خود در جهت رسیدن به اهدافی باشند که شورای امنیت تضمین کند که اهداف خود را دنبال کرده و تقویت می‌کند گفت: منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و ابزارهای آن خطر بزرگی برای صلح و امنیت جهانی است و چین در سه زمینه پیشنهادات خود را مطرح می‌کند.

 

وی تصریح کرد: تقویت نظام منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی شامل هسته‌ای، شیمیایی و میکروبی و دیگر قواعد شورای امنیت می‌تواند مبنای حقوقی قرار گیرد و همه باید از جهان‌شمولی آن حمایت کنند و اجازه داده نشود تا تروریست‌ها به سلاح‌های کشتار جمعی و فناوری آن دست پیدا کنند.

 

وزیر خارجه چین خاطرنشان کرد: باید تدابیری اتخاذ کنیم که این نظام را متعادل اجرا کنیم و هر عضو سازمان ملل هم پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را به صورت کامل اجرا کند. همچنین باید همکاری‌های بین‌المللی را در این زمینه توسعه داده و ظرفیت منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی را تقویت کنیم و کشورهای مختلف مورد حمایت قرار گیرند.

 

وی ادامه داد: کشورها باید بتوانند همکاری بیشتری را در جهت تقویت ظرفیت‌هایشان برای منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی انجام دهند و به امنیت برسند.

 

وزیر خارجه چین خاطرنشان کرد: توافق هسته‌ای با ایران نتیجه یک همکاری  نظام بین‌الملل برای رسیدن به صلح و امنیت بود. هیچ توافقی کامل و عالی نیست اما این توافق‌نامه همصدا توسط اعضای شورای امنیت مورد پذیرش قرار گرفت.

 

وی تاکید کرد: برجام یک توافق معتبر بوده و چین از ایران می‌خواهد که به تعهداتش پایبند بماند و همه کشورها حق دارند روابط تجاری و اقتصادی با ایران را داشته باشند تا بتوانیم این توافق هسته‌ای را به توافقی کارآمد تبدیل کنیم.

 

وانگ یی در ادامه سخنان خود گفت: دولت چین از تفاهم‌های کره شمالی و آمریکا هم حمایت می‌کند و همچنین تلاش‌هایی که کره شمالی و کره جنوبی انجام دادند هم مورد حمایت است و  امیدواریم بتوانیم سازوکاری را برای ایجاد  صلح پایدار اتخاذ کنیم.

 

وزیر خارجه چین تاکید کرد: چین به تعهدات خود و منشور سازمان ملل پایبند است و ما باید با هم کار کنیم و بتوانیم تلاش‌هایمان برای برقراری صلح و امنیت و عدالت را تقویت کنیم. چین همواره پیرو قاعده عدم دخالت در امور کشورهای دیگر بوده است و در امور کشورها دخالت نکرده و نخواهد کرد و اجازه هم نمی‌دهیم که کسی اتهاماتی را به چین وارد کند.

 

وزیر خارجه سوئد: از موضع اتحادیه اروپا درقبال توافق هسته‌ای حمایت می‌کنیم

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

مارگوت والستروم وزیر امورخارجه سوئد در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی از توافق هسته‌ای دفاع کرد و گفت که کشورش از موضع اتحادیه اروپا برای حمایت از توافق هسته‌ای با ایران پشتیبانی می‌کند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه جایگزینی برای توافق هسته‌ای وجود ندارد، گفت: ما سال‌ها تحریم را امتحان کردیم. ما منزوی کردن (ایران) را آزمایش کردیم و این تنها به نیروهای تندرو در تهران قدرت بیشتری داد. توافق هسته‌ای یک دستاورد تاریخی بود. تاز مانی که ایران به تعهداتش پایبند است و آژانس بین‌المللی انرژی این پایبندی را تائید می‌کند توافق باید به قوت خود باقی بماند.

 

والستروم همچنین با ابراز تاسف نسبت به خروج آمریکا از این توافق هسته‌ای گفت که این اقدام جهان را نا امن‌تر کرده است.

 

وی گفت: از تحادیه اروپا برای ادامه گفت‌وگو با ایران حمایت می‌کنیم. به‌طور قطع نقش منطقه‌ای ایران و موشک‌های این کشور موجب نگرانی است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی سوئد پیش از آغاز این نشست نیز به دفاع از برجام پرداخت و گفت: اتحادیه اروپا در حال کار برای تعیین یک سیستم مالی برای کمک شرکت‌ها در جهت تجارت با ایران پس از تصمیم آمریکا برای وضع مجدد تحریم‌ها علیه تهران است.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه مه باوجود مخالفت شدید طرف‌های دیگر برجام، به‌ویژه اروپایی‌ها از توافق هسته‌ای خارج شد و گفت که تحریم‌ها علیه ایران را بازمی‌گرداند.

 

وزرای امورخارجه ایران و ۱+۴ به همراه اتحادیه اروپا در آخرین تلاش خود برای حفظ توافق هسته‌ای برای ایجاد یک سازوکار ویژه برای پرداخت پول به ایران در جهت حفظ تجارت با این کشور توافق کردند.

 

نخست‌وزیر هلند از برجام حمایت کرد

نشست شورای امنیت سازمان ملل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

مارک روته، نخست‌وزیر هلند در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: استفاده از تسلیحات هسته‌ای و شیمیایی امنیت ما را به خطر انداخته است و این موضوع نشان دهنده مسئولیت ما است که باید اقدامات جدی‌تری برای جلوگیری از گسترش این تسلیحات انجام دهیم.

 

وی افزود: کشور هلند بر این موضوع تاکید ویژه دارد، چنان که پادشاه ما نیز در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل بر این موضوع تاکید داشته است.

 

نخست وزیر هلند همچنین تاکید کرد: تا زمانی که تهران به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای پایبند است هلند نیز از این توافق پشتیبانی می‌کند.

 

وزیر خارجه کویت: ایران به وظایف هسته‌ای خود عمل می‌کند

صباح الخالد  الحمد الصباح، وزیر خارجه کویت در سخنان خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: ما اخیرا شاهد فجایعی بودیم که حملات شیمیایی توسط دولت‌ها و گروه‌ها در سوریه انجام شد و بار دیگر تاکید می‌کنیم که خطر سلاح‌های کشتار جمعی بر خلاف قوانین و کنوانسیون‌هایی که وجود دارد رو به کاهش نیست.

 

وی با بیان اینکه استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی یک مورد از زیر پا گذاشتن صلح و امنیت است گفت: دولت پادشاهی عربستان شاهد حملات بی‌سابقه نظامی با موشک‌های بالستیک از طرف روس‌ها بر اماکن مذهبی و غیر مذهبی است و کویت بار دیگر این اقدامات را محکوم می‌کند و شورای امنیت مسئولیت دارد تا به این مسائل رسیدگی کند. دولت من آماده است که به حملاتی که به عربستان می‌شود پایان دهد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش ادعا کرد که سرزمین‌ یمن تبدیل شده به شلیک‌ موشک‌هایی که ایران تامین کرده است موشک‌هایی که کشتیرانی و باب‌المندب را تهدید کرده است و این موردی از نقض قطعنامه‌های شورای امنیت است.

 

وزیر خارجه کویت افزود: اتحادیه عرب از ایران خواستار شد تا اقدامات خود را متوقف کند و این گونه اقدامات را علیه کشورهای منطقه می‌داند.

 

وی ادامه داد: آرزوی ما رسیدن به صلح و امنیت است و برای ما بسیار مهم است که منطقه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه ایجاد شود.

 

وزیر خارجه کویت افزود: از نویسندگان قطعنامه ۱۹۹۵ خاورمیانه می‌خواهم که مسئولیت‌های خود را به دوش بگیرند زیرا سلاح‌های هسته‌ای فقط محدود به امروز نیست.

 

وی در ادامه سخنان خود از تلاش‌های ترامپ برای کاهش تنش در شبه جزیره کره قدردانی کرد و گفت: این اقدامات در راستای حفظ امنیت و انسجام اعضای شورای امنیت بود و لازم است که بتوانیم به یک توافق پایدار صلح در شبه جزیره کره برسیم.

 

«آلسانه اوتارا»، رئیس‌جمهور ساحل عاج نیز بخشی از سخنرانی خود را به حمایت از توافق هسته‌ای اختصاص داد. 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش