یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۸ - ۰۲ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۰۳۶۳
خاورمیانه

هشدار مشعل نسبت به بی‌توجهی دولت‌های عربی به مساله فلسطین

خالد مشعل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نسبت به کاهش بی‌سابقه توجه دولت‌های عربی به مساله فلسطین هشدار داد و گفت که کار به جایی رسیده است که برخی نظام‌ها هیچ ابایی از فدا کردن مساله فلسطین به پای تداوم حکومت خودشان ندارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، خالد مشعل، رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نشست هم‌اندیشی که در مرکز مطالعات الجزیره در دوحه برگزار شد، خاطر نشان کرد که عرب‌ها در حال حاضر بدترین مراحل ضعف و چنددستگی و اختلاف را پشت سر می‌گذارند و در سایه این شرایط، حجم توجه و اهتمام آنها به مساله فلسطین به شدت کاهش یافته است.

 

مشعل در بخش دیگری از سخنان خود به معامله قرن (پروژه سازش میان عرب ها و اسرائیل) پرداخت و گفت: نشانه‌هایی وجود دارد که این طرح توسط نظام‌های عربی و به منظور جلب رضایت آمریکا و رژیم صهیونیستی تدوین شده است تا تداوم حکومت‌هایشان تضمین شود و کاخ سفید چشم خود را به روی جنایت‌هایی که در زمینه حقوق بشر در این کشورها صورت می گیرد، ببندد. آمریکا این طرح را گرفته و سعی دارد پس از تغییر و بازطراحی، آن را به عنوان طرح صلح آمریکایی ارائه دهد.

 

وی ضمن بعید دانستن موفقیت معامله قرن، تصریح کرد که هدف از این طرح این است که قدس محدود به همان بخش قدیمی باشد و اشغالگری در آن ادامه یابد و علاوه بر این، مسأله بازگشت آوارگان فلسطینی به وطنشان به فراموشی سپرده شود و آنها در همان کشورهایی که در آنجا زندگی می‌کنند، اسکان داده شوند. این طرح همچنین هیچ اشاره‌ای به برچیده شدن شهرک‌های صهیونیست‌نشین یا تشکیل کشور فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ نکرده است و بیشترین چیزی که فلسطینی‌ها می توانند در کرانه باختری به آن دست پیدا کنند، حکومت خودگردان برخوردار از اختیارات بیشتر است.

 

خالد مشعل درباره اوضاع حاکم بر مساله فلسطین به چهار عامل اساسی منطقه‌ای، بین المللی، اسرائیلی و فلسطینی اشاره کرد و گفت: در عرصه منطقه‌ای، مساله فلسطین که زمانی مساله اصلی عرب‌ها بود، در سایه بحران‌های منطقه‌ای از کانون توجهات دور شده است و حتی برخی طرف‌ها هیچ مانعی برای قربانی کردن آن ندارند.

 

وی افزود: در گذشته وقتی جهان عرب به دو جبهه مقاومت و میانه‌رو تبدیل شده بود، همه سعی می‌کردند حمایت از مساله فلسطین و تلاش برای پیدا کردن راه‌حلی برای بحران آن را دلیلی برای اتخاذ مواضع خود بیان کند و جنبش حماس هم در آن زمان بر اساس منافع مساله فلسطین با این دو محور تعامل می‌کرد.

 

مشعل خاطرنشان کرد که برخی دولت‌های عربی در حال حاضر در توجیه دلیل جنگ خود با برخی احزاب و گروه‌ها اعلام می کنند که با تروریسم می‌جنگند یا این گروه‌ها را به ارتباط با داعش متهم می کنند تا بتوانند در برابر جهانیان و غرب بر روی تجاوزات حقوق بشری خود سرپوش بگذارند.

 

رئیس سابق دفتر سیاسی حماس تصریح کرد: دشمنان امت و در رأس آنها اسرائیل به عمد دست به اختلاف‌افکنی و ایجاد فتنه‌های طائفه‌ای یا نژادی در جهان عرب می‌زنند تا جهان عرب را تضعیف کنند.

 

وی درباره تاثیر عرصه بین‌المللی بر مساله فلسطین هم اعلام کرد که جامعه بین‌المللی در حال حاضر شکل خاصی ندارد و در حال شکل‌گیری است و برخی قدرت‌ها مانند آمریکا، روسیه، چین و هند با هم درگیر هستند و هر کشوری منافعی متفاوت از کشور دیگر دارد و بر اساس همین منافع خود با مساله فلسطین تعامل می‌کند.

 

در حال حاضر هیچ چیزی در منطقه جز توسعه توانمندی‌های هسته‌ای ایران و قدرت موشکی آن و نیز افزایش قدرت نظامی مقاومت در فلسطین و لبنان، اسرائیل را نگران نمی‌کند

مشعل در بخش دیگری از سخنان خود درباره رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که اسرائیل در سایه ضعف رهبران کنونی ملت فلسطین و شکاف داخلی، بی‌توجهی عرب ها به مساله فلسطین، نفوذ خود در داخل جهان عرب، برقراری روابط میان برخی کشورهای عربی و تل‌آویو در سایه روی کار آمدن دونالد ترامپ که به شدت از پروژه صهیونیستی حمایت می کند، خود را در بهترین وضعیت می‌بیند.

 

وی افزود: در حال حاضر هیچ چیزی در منطقه جز توسعه توانمندی‌های هسته‌ای ایران و قدرت موشکی آن و نیز افزایش قدرت نظامی مقاومت در فلسطین و لبنان، اسرائیل را نگران نمی‌کند.

 

خالد مشعل درباره تأثیر اوضاع داخلی فلسطین بر روی مسأله فلسطین هم اعلام کرد که این مسأله تحت تاثیر شکاف داخلی قرار گرفت و این نشانگر ناکامی طرف‌های تاثیرگذار بر اداره امور ملی و پذیرش مشارکت ملی است که نقطه آغاز آن خودداری جنبش فتح از پذیرش نتایج انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۶ بود. حماس هم در آغاز فکر می کرد که قرار است جای جنبش فتح را در عرصه رهبری فلسطین بگیرد اما پس از مدتی به اشتباه خود در موضع‌گیری پی برد و برای مشارکت در عرصه ملی اعلام آمادگی کرد اما جنبش فتح همچنان بر عدم مشارکت تاکید دارد و این باعث شده است که آشتی ملی بارها شکست بخورد.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دو جنبش فتح و حماس بتوانند زیر نظر مصر آشتی ملی را نهایی کنند. مشعل در عین حال بر علاقه‌مندی حماس به تحقق آشتی ملی تاکید و اعلام کرد که این جنبش هر کاری از دستش بر بیاید، برای موفقیت این روند انجام می دهد.

 

 

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش