شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۲ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۶۸۷۶
مجلس

پارسایی: مخالفان FATF الان پرچم‌دار شفافیت رای نمایندگان شده‌اند

بهرام پارسایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
سخنگوی فراکسیون امید مجلس با اشاره به سوءاستفاده برخی از نمایندگان از طرح شفافیت آراء گفت: بهانه و حربه شفاف‌سازی الان به دست افرادی افتاده که خودشان مخالف اصل شفاف‌سازی در مقاطع مختلف هستند و الان با آن موج‌سواری می‌کنند.

بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» درباره طرح شفافیت آراء که به‌وسیله برخی از چهره‌های اصولگرا پیگیری می‌شود، بیان کرد: اصل شفاف‌سازی پسندیده است و هر کسی که ریگی به کفش نداشته باشد با آن مخالفتی ندارد، این کاملا مشخص است؛ اما بستگی دارد که این شفاف‌سازی به‌وسیله چه کسانی، در چه فضایی و در چه زمانی مطرح می‌شود، به نظر می‌آید این موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

این نماینده مجلس در ادامه عنوان کرد: الان شفاف‌سازی رای نمایندگان را کسانی مطرح می‌کنند که خودشان در مسائل قانونی شفاف نیستند و اصلا قوانین اصلی مانند اصل پنجاه و نهم و اصل هشتاد قانون اساسی یا فصل سوم حقوق ملت را اجرایی نمی‌کنند و در مواردی از نقض آنها هم حمایت می‌کنند.

 

پارسایی در ادامه با یادآوری مشکلاتی که بر سر تصویب لوایح چهارگانه و FATF در مجلس به وجود آمد، عنوان کرد: این گروه آمده‌اند مدعی و پرچم‌دار شفافیت رای نمایندگان شده‌اند. اینها همان گروهی هستند که با  FATF و لوایح چهارگانه مقدمه آن کاملا مخالف بودند و برای مخالفت با آن در مجلس بنر زدند و پارچه‌نویسی کردند. به هر دلیلی جلوی تصویب لوایح چهارگانه را گرفتند که این لوایح می‌توانست شفافیت مورد نظر مردم را به وجود آورد.

 

او در ادامه افزود: اینها کسانی هستند که به بهانه‌ استبدادی بودن این لوایح جلوی تصویب آن را گرفتند، در صورتی که اصلا چنین چیزی نیست و  FATF را ۱۸۰ کشور جهان پذیرفته‌اند و تنها سه کشور آن را نپذیرفته‌اند. ممکن است در FATF بندهایی باشد که ما آن را قبول نداشته باشیم و می‌توانیم آنها را در قانونی که تصویب می‌شود، مستثنا کنیم اما اصل آن را بپذیریم.

 

سخنگوی فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: می‌خواهم این را بگویم افرادی که با شفافیت و پیوستن به FATF به شدت مخالف بودند و موضع‌گیری کردند و کارهایی در مجلس انجام دادند که خلاف آیین‌نامه داخلی مجلس بود، الان پرچم‌دار شفافیت رای نمایندگان شده‌اند.

 

این نماینده مجلس درباره دلایل مخالفت با طرح شفافیت آرا نمایندگان از طرف برخی نمایندگان گفت: اگر در یک کشور بودیم که همه چیز شفاف بود، شفافیت آرای نمایندگان هم لازم و به جا بود.

 

او در ادامه توضیح داد: ببینید زمانی که برجام به رای مجلس گذاشته شد و نتیجه آن ایجاد ثبات و آرامش در کشور بود و خروج ترامپ از برجام باعث مشکلاتی شد که ما امروز به آن گرفتار هستیم، کسانی که به برجام رای مثبت دادند، اگر قرار بود رای نمایندگان شفاف باشد بیشتر آنها رای مثبت نمی‌دادند.

 

پارسایی تاکید کرد: در واقع ملزم به ملاحظه می‌شدند و تاییدصلاحیت دور بعد خود را در نظر می‌گرفتند و به برجام رای مثبت نمی‌دادند. من با اطمینان می‌گویم اگر در آن زمان رای نماینده‌ها شفاف بود، برجام ‌رای نمی‌آورد.

 

عضو فراکسیون امید مجلس در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید نماینده‌ها از ردصلاحیت و نظارت استصوابی شورای نگهبان هراس دارند؟، گفت: این یک واقعیت انکارناپذیر است که موضع‌گیری نمایندگان در موارد مختلف می‌تواند در رد یا تایید صلاحیتشان اثرگذار باشد و لحاظ شود.

 

این نماینده مجلس با اشاره به قدرت و نفوذ این اقلیت عنوان کرد: این گروه‌‌ و باند سیاسی در اقلیت هستند اما در لایه‌های مختلف نفوذ و قدرت دارند و جمعی از نمایندگان، (نه همه)، هم با آنها همراه هستند. این اتفاق موجب می‌شود که موضوع استقلال نماینده‌ها مخدوش شود. نمی‌توان امید داشت که به‌واسطه شفاف‌سازی آرا قوانین خوبی در مجلس تصویب شود.

 

پارسایی افزود: ممکن است برخی نمایندگان رای شفاف بدهند حتی اگر تاییدصلاحیت نشوند اما همه نماینده‌ها به این موضوع فکر نمی‌کنند که براساس عقیده و باور رای بدهند، حتی اگر مجددا تایید نشود.

 

سخنگوی فراکسیون امید ادامه داد: این بهانه و حربه شفاف‌سازی که‌ الان به دست افرادی افتاده که خودشان مخالف اصل شفاف‌سازی در مقاطع مختلف هستند و الان با آن موج‌سواری می‌کنند.

 

او درباره منفعت این گروه تاکید کرد: موافقان طرح شفافیت آراء نمایندگان برای گرفتن استقلال رای از مجلس، رسیدن به اهداف خودشان و برای جلوگیری از تصویب هر آنچه مردم دوست دارند تلاش می‌کنند این طرح در مجلس تصویب شود و من این اتفاق را یک خطر جدی می‌دانم.

 

عضو فراکسیون امید مجلس در واکنش به این موضوع که این طرح ابتدا به‌وسیله اصلاح‌طلبان در آذرماه سال گذشته مطرح شد اما پیگیری نشد، توضیح داد: شاید اصلاح‌طلبانی که ابتدا این طرح را مطرح کردند بر روی آن تامل نکردند اما زمانی که نتیجه و خروجی آن را مورد بررسی قرار دادند که نمی‌تواند به نفع منافع ملی و قوانین بی‌طرفانه و سالم باشد، منصرف شدند و ادامه ندادند.

 

پارسایی افزود: همان‌طور که گفتم این جمع مردم‌فریبی می‌کنند و ممکن است زیر فشار افکارعمومی برخی از اصلاح‌طلبان و اعضای فراکسیون امید هم آن را امضا کنند، اما کاش نمایندگان با مردم شفاف صحبت کنند.

 

سخنگوی فراکسیون امید تاکید کرد: باید از این جمع پرسید که انگیزه‌ شما برای مطرح کردن طرح شفافیت آراء نمایندگان چیست؟ این جمع اصلا انگیزه شفافی در این باره ندارند و تنها موج‌سورای می‌کنند. امیدوار هستم که افکارعمومی با آن درایتی که دارند حلاجی کنند و بعد روی آن قضاوت کنند.  

 

 

  • 21
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش