جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۴۳ - ۱۸ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۸۶۰
مجلس

نماینده خاش در مجلس:خنثی نشده برخی تحریم‌ها ناشی از بی تدبیری است

مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

چندی است که مسائلی در کشور به چشم می‌خورد، اما مسئولان برای این موضوعات هیچ چاره‌اندیشی نکرده‌اند. سیستان‌ و بلوچستان از جمله استان‌های محروم کشور است. در این استان اکثریت مردم از اهل تسنن هستند که آقای روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ به میان آنها رفت ولی از اقدامات دولت در انتظار آنها نبوده است. گفتگویی «آرمان» با علی کرد نماینده خاش، عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و همچنین رئیس فراکسیون اهل سنت درباره مشکلات این استان گفت‌وگو نموده که می‌خوانید.

 

مدیران در سیستان و بلوچستان چقدر توانسته‌اند در جهت پیشرفت قدم بردارند؟

ایران برای همه ایرانیان است و تمام مردم کشور به جهت سربلندی، پیشرفت و توسعه ایران باید تلاش داشته باشند، چرا که ایران باغی از گل‌های رنگارنگ است. این گل‌ها از جمله طوائف، مذاهب و اقوام ایران هستند. هنگامی که این باغ زیباییش کامل و پرطراوت می‌شود که تمام این گل‌ها به خوبی در آن بدرخشند. هنگامی که حضرت امام راحل قیام کردند و دست رژیم ستمشاهی و دیکتاتور را برای همیشه از این کشور کوتاه کردند این حرکت امام تنها برای قشر خاصی نبود بلکه ایشان به دنبال آزادی کشور ایران از دست دیکتاتوران بودند. امام راحل سپس به جهت ترویج فرهنگ اسلامی در ایران در جهان اسلامی قیام کردند.

 

نگاه امام به ملت ایران نگاهی با عدالت بود. پس از قیام امام برای گرفتن حق مردم کشور به تدریج قیام‌ها، تظاهرات‌ها و راهپیمایی‌ها آغاز شد که در نتیجه اقوام مختلف دوشادوش و همگام با یکدیگر در خیابان‌ها آمدند و در نتیجه رژیم ستمشاهی برچیده شد. پس از آن موضوع قانون اساسی جمهوری اسلامی که به دست اندیشمندان، توانمندان، صاحب‌نظران به نگارش آمد، این قانون برای تمام ملت، جغرافیا و بافت‌های اجتماعی کشور به صورت یک قانون شفاف، عملیاتی و اجرایی تنظیم و ابلاغ شد، بنابراین مواد قوانین باید به صورت کامل در کشور اجرا شوند. پس از آن هنگامی که حمله صدام، صدامیان و متجاوزان اتفاق افتاد تمام ملت ایران، اقوام و بافت‌های اجتماعی به جبهه‌های جنگ شتافتند. اهل سنت یکی از این اقوام غیرتمند، شجاع، دلیر، وفادار و ولایتمدار بودند که مانند دیگر اقوام و اقشار به این موضوع لبیک گفته و تحت لوای مقام معظم رهبری حرکت کردند و دوشادوش هموطنان در جبهه‌های جنگ حق علیه باطل جنگیدند.

 

دوران سازندگی هم فعالیت‌هایی داشتید؟

در دوران سازندگی تمام اقوام به سازندگی ایران سربلند پرداختند. هیچ تفکیکی از لحاظ اقوام، مذاهب، رنگ‌ها و لباس‌ها وجود نداشت و کشور تا آنجا که توان داشت و فضای اقتصادی‌اش ایجاب می‌کرد دست به ساخت کشور زد و حرکت انقلابی، غیرت و اقتدار مردم ایران باعث شد تا در مقابل دشمنان ایران و نظام از جمله تکفیری‌ها، گروه‌ها و اشرار ایستاده و از تمامیت ارضی، اقتدار، امنیت و آرامش ایران دفاع کنند. تمام اقوام کشور در کنار یکدیگر ایستاده و به منویات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران لبیک گفتند. پس از رحلت جانگداز امام خمینی(ره)، مسند ولایت، امامت و رهبری در دستان فرزند صالح این مملکت و به شاگرد امام راحل یعنی حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای قرار گرفت.

 

مقام معظم رهبری در فرمایشات گوهربارشان همیشه تاکید بر وحدت ملی و همگرایی در میان اقوام داشته و داشتند. ایشان در زمان رژیم ستمشاهی به مرکز بلوچستان در ایرانشهر تبعید شدند و با آداب، رسوم، مذهب، اقتدار، وفاداری اهل سنت به خوبی آشنا بودند و از آنجا اطلاع و آگاهی دارند. ایشان در سفرهایی که به استان‌ها داشتند از اقوام اهل سنت‌، بلوچ، کرد، ترکمن و همه به عنوان مرزدار واقعی وفادار ولایتمدار یاد کرده و به مسئولان قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی، دولت‌ها تاکید داشتند تا به مسائل، مطالبات و مشکلات اهل سنت که مرزداران واقعی هستند، بپردازند.

 

یکی از انتقادات اهل سنت به دولت و شورای شهر آن است که به وعده‌های خود عمل نکرده است.

دولت‌ها برای آنکه بتوانند آرای مردم را یکسو کرده و به سوی خود بکشانند در زمان انتخابات برنامه‌ها و شعارهایی را مطرح و ارائه می‌دهند. تاکید ما بر این است یک نامزد انتخاباتی که در شوراهای شهر و روستا، شهرستان، نمایندگان مجلس، ریاست جمهوری هنگام انتخابات برنامه‌ها و شعارهایی را مطابق با جغرافیا، ملت، فضای اقتصادی، مصلحت نظام، اقتدار نظام، سربلندی نظام به گونه‌ای مطرح می‌کنند که قابل اجراست اما به شعارهای خود جامه عمل نمی‌پوشانند. برخی از نامزدهای انتخاباتی شوراهای شهر و روستا، شهرستان، مجلس و ریاست جمهوری مطالبات بحق مردم را به صورت احساسی ارائه می‌دهند اما پس از اخذ آرای مردم، متاسفانه وعده‌ها را به فراموشی می‌سپارند.

 

عملکرد آقای روحانی و دولت دوازدهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آقای روحانی به مطالبات بحق مردم یعنی مطالباتی که از لحاظ قانون اجازه اجرای آن را دارد هم جامه عمل نپوشانده و حتی در فراهم کردن بستر مناسبی برای تمام اقشار، اقوام و زبان‌ها به‌طور مطلوب عمل نکرده و به وعده‌های خود عمل نکرد. این موضوع زمانی به ما ثابت شد که لیست کابینه دولت دوازدهم را آقای روحانی ارائه داد. گفتم که جناب آقای دکتر روحانی، شما بسیار زود با دانشگاهیان، نخبگان، فرهیختگان و بانوان فاصله گرفتید، چرا که در فهرست کابینه‌ای که مشاهده کردم هیچ کدام از این طیف‌های اجتماعی نبود و تیم دولت یازدهم را رفقا، هم‌نشینان و هم‌گرایشان سیاسی ایشان تشکیل داد.

 

مجلس بر حسب وظیفه ذاتی، قانونی، شرعی و نسبت به پاسخگویی به ملت بزرگ ایران به بررسی سوابق این وزرا پرداخت و به آنها رأی اعتماد داد، البته به فرد معرفی شده در وزارت نیرو رأی ندادند که سپس آقای اردکانیان معرفی شد. پس از آن تذکرات لازم را به او دادیم. با توجه به تحریم‌ها و فضایی که در اطراف ایران در کشورهای همسایه به سرکردگی آمریکا به وجود آمده، تحریم‌های ظالمانه‌ای که ترامپ بر دنیا حاکم کرد و همچنین خروج از برنامه بین‌المللی برجام و عهدشکنی در معاهدات بین‌المللی، مسئولان کشور باید تحت فرمایشات مقام معظم رهبری حرکت کنند. بخش عمده تغییرات ارزی و گرانی از بی‌تدبیری دولت است. صحبت من به عنوان خادم مردم و پاسخگو به مطالبات مردم این است که آقای روحانی در انتخاب سفرا هم دقیق عمل نکردند.

 

باید از چه گروه یا افرادی سفیر انتخاب می‌کرد؟

برای سفرای کشورهای عربی بهتر بود از استان‌ خوزستان و استان‌های عرب‌نشین شیعه و سنی استفاده می‌شد تا این افراد با توجه به روابط اجتماعی و فعالیت‌ها و شناختی که از بافت اجتماعی این مناطق داشتند می‌توانستند بهتر برنامه‌های دولت را پیش ببرند و برای ایران افتخارآفرین شوند. همچنین برای انتخاب سفیر در کشورهای شمالی هم باید از میان افراد فرهیخته، نخبه و دانشگاهی در استان‌های شمالی از میان فرهیختگان، نخبگان، دانشگاهیان انتخاب می‌شد تا بتوانند در راه صدور پیام انقلاب، منویات مقام معظم رهبری، آزادی ملت‌های دنیا، بحث‌های اقتصادی، بازگشایی بازارچه‌ها و کوله‌بری‌ها و اشتغال کاری انجام دهند. برای کشور پاکستان بهتر بود از استان‌های شرقی، مردم بلوچ چه شیعه یا سنی دست به انتخاب یک سفیر می‌زد و همچنین برای کشور افغانستان هم از میان مردم سیستان سفیری انتخاب می‌کرد. دلیل آنکه برخی تحریم‌ها را نمی‌توانیم به آسانی خنثی کنیم به‌خاطر اجرای برخی سیاست‌های دولت است.

 

اخیرا بحث‌ها بر سر حقآبه هیرمند هم مطرح شد.

حقآبه بحق ایران از رودخانه هیرمند به دشت وسیع و حاصلخیز سیستان و سیاست نادرست دولت برای حقآبه ایران از این رودخانه را نتوانستند جامه عمل بپوشانند و همین موضوع باعث افزایش مهاجرت‌، حاشیه‌نشینی و سرگردانی مردم در استان‌های همجوار شد. هامون و مزارع خشکیدند، درختان از بین رفتند و دام‌ها تلف شدند، امروز در شرق و در سیستان و بلوچستان به عنوان پیشانی بزرگ ایران و مردم مبارز بلوچ که با پرتغالی‌ها جنگیدند و شرق را از زیر چکمه‌های معاندان و مخالفان آزاد کردند تحت فشار قرار دارد. آقای روحانی در شعارهای انتخاباتی خود تفاوتی میان اهل سنت و اهل تشیع و همچنین مذاهب رسمی کشور قائل نشد و با ارائه چنین موضوعاتی مردم را احساساتی کرد. در اینجا باید از آقای رئیس‌جمهور پرسید که شما باید در چند و سال و اندی که مانده است از میان نخبگان، فرهیختگان، دانشگاهیان، باتجربه‌ها و پایبندها به ایران در پست‌های مدیریتی مطابق با قانون اساسی و بستری که نظام فراهم کرده استفاده کنید.

 

عدالت آن است که هر چیزی سر جای خود باشد اما در دولت آقای روحانی خیلی به این مهم توجه نشده است. آقای روحانی در شعارهایشان سخن از انتخاب مدیران دولت با توجه به شایسته‌سالاری کردند که از میان نخبگان شیعه و سنی و حتی از جمعیت‌هایی که اکثر آنها اهل سنت بودند در مدیریت اجرایی مناطق مورد نظر در جهت توسعه، بالندگی، آبادانی، طرح‌های عمرانی و اشتغالزایی استفاده می‌شود و به مردم برای رساندن این کشتی به سوی ساحل نجات کمک کند اما این کار را نکرد و گلایه در بحث انتخاب وزرا، سفرا، استانداران، مدیران کل و فرمانداران، دستگاه‌های اجرایی به وجود آورد که ناشی از عهدشکنی است. درباره حوزه انتخابیه باید اشاره کنم که سیستان و بلوچستان در آتش داغ خشکسالی می‌سوزد و مردم منطقه انتظار دارند معاون رئیس‌جمهور به این استان پهناور آمده و از نزدیک مشکلات عدیده مردم را مشاهده و برای رفع این معضلات که از نظر اقتصادی و معیشتی گریبانگیر مردم است اقدام عاجل کند، چرا که قشرهای آسیب پذیر در تنگنا بوده و با یارانه ماهیانه دولت صرفا زنده‌اند.

 

فرصتی برای این دولت باقی مانده تا بتواند رضایت مردم را جلب کند؟

بله، دولت فرصت دارد تا مطابق با قانون اساسی و چارچوب مصلحت نظام و ایران سربلند باشد و با توجه به منویات مقام معظم رهبری به مطالبات مردم پاسخ دهد و مطابق با حق قانونی مردم به ویژه اهل سنت که شهروندان، دلسوختگان و مرزداران درجه یک ایران هستند به مطالبات بحق مردم جامه عمل بپوشاند. از مسئولان درخواست اقدام برای بازگشت دیگر مرزبانان عزیز را داریم تا چون نیاکان خود به مرزداری ادامه دهند.

 

درخواست شما به عنوان نماینده خاش از دولت چیست؟

باید از وزیر خارجه درخواست کنم تا درباره بازگرداندن مرزبانان عزیز با تدبیر لازم که در شأن نظام جمهوری اسلامی است اقدام کند. همچنین از وزیر نفت درخواست دارم در اجرای پروژه گازرسانی به خاش، میرجاوه، کورین، نصرت‌آباد و منطقه سراوان اقدام لازم را مبذول دارد و از وزیر نیرو درخواست می‌شود برای آب رسانی به خاش از رودخانه منطقه اقدام لازم را به عمل آورده، در جهت آبرسانی به بخش کورین و لالیز در جهت اجرا و تکمیل آبرسانی مجتمع‌های سنگان، کلهر خاش و چند مجتمع دیگر اقدام کند. با توجه به اینکه در حوزه انتخابیه، فضاهای آموزشی بدون استاندارد، قدیمی، خشتی و گلی است، باید برای بهبود این فضا اقدام شود، چرا‌که آینده سازان این مملکت در این مکان‌ها آموزش می‌بینند. از وزیر کشور می‌خواهم در ارتقای بخش لوت‌آباد به شهرستان، مراکز دهستان اسماعیل‌آباد به شهر، دهستان پشت‌کوه به بخش سرحد بلوچستان، بخش لاویز به شهر لاویز، تفتان جنوبی، کوه سفید و سنگان به بخش همت گمارد.

 

یکی از مطالبات مهم استان از وزارت راه و شهرسازی این است که با توجه به تلفات جانی و مالی هر روزه در مسیرهای جاده زاهدان به خاش، خاش به سراوان و میرجاوه به زاهدان نسبت به حل مشکل این مسیرها اقدام شود و وزیر در این باره توجه داشته باشد. از وزارت بهداشت و درمان درخواست می‌شود نسبت به افزایش تخت‌های بیمارستان خاش اقدام شده و همه بخش‌های بیمارستان شفای میرجاوه فعال شود. همچنین تکمیل پروژه‌های نیمه تمام سلامت گوهرکوه، خاش و درمانگاه شماره ۴ شهری مورد درخواست است و لازم است پروژه‌های شبکه درمان در بخش‌های حوزه انتخابیه تکمیل شده و مراکز امداد تجهیز شود. درخواست داریم با تخصیص اعتبارات از همه فصول نسبت به لایروبی منابع آبی، رودخانه‌ها، قنوات، چاه‌ها و چاهک‌ها اقدام شود. همچنین باید اشاره کنم به وضعیت گاز در شهرستان‌های جنوبی کشور که رضایت چندانی از این موضوع وجود ندارد.

 

همزمان با کاهش شدید دمای هوا و نیاز جدی شهروندان به منابع سوخت و انرژی برای راه‌اندازی سیستم‌های گرمایشی و برطرف کردن سایر نیاز‌های روزانه، ساکنان مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان‌های خاش و میرجاوه با مشکلات فراوانی در تأمین نیاز‌های خود مانند گاز مایع روبه‌رو هستند. بیش از ۳ سال از مصوبه انتقال گاز به ایرانشهر و میرجاوه می‌گذرد اما نتیجه کامل در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. طرح‌های مطالعاتی به صورت کامل انجام گرفته و ردیف اعتباری آن نیز تامین شده است، اما وزارت نفت اجرای آن را به طور کامل به فراموشی سپرده است. به دلیل کاهش شدید درما و سرمای طاقت فرسای خاش و میرجاوه به دولت توصیه می‌کنیم سهمیه گاز استان را افزایش داده و نحوه توزیع گاز را ساماندهی کند. امروزه پخت و پز و گرمای مردم تنها با گاز مایع امکانپذیر است که متاسفانه اوضاع مطلوبی در شهر‌های جنوب شرقی وجود ندارد. متولیان مربوطه باید تلاش کنند تا سوخت به میزان و در زمان مناسب در محل‌های ارائه سوخت مایع تامین شود تا مردم با مشکلات کمتری در زمستان مواجه شوند.

 

راضیه فراهانی

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشکل روابط با امریکاست به خاطر پاکستان ما یک چهارم کشور را ول کردیمدر صورتی که اگر با امریکا هماهنگ بودیبم پاکستان مواظب رفتارش بود هند ۱ میلیارد در چاه یهار کرده چین ۶۲ میلیاردتو گوادر پاکستان کرده روسیه هم که متحد ماست براش اهمیت نداره ما چوب دو سر طلائم اخ ایران خیلی تنهایی
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش