دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۷ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۲۳۱۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

داریوش قنبری: مجلس فعلی بیشتر احساسی است تا عقلانی

داریوش قنبری,تحلیل سال 1400 از منظر سیاسی

داریوش قنبری، نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «همدلی» در تحلیل سال ۱۴۰۰ از منظر سیاسی گفت: «در سال ۱۴۰۰ شاهد تحولات بسیاری بودیم. به لحاظ سیاسی در داخل کشور انتخابات ریاست جمهوری را داشتیم و در حوزه سیاست خارجی نیز بحث احیای برجام جز مهم‌ترین اتفاقاتی بود که امسال رخ داد. در حوزه جهانی نیز حمله روسیه به اوکراین جز بزرگ‌ترین حوادثی بود که در سال جاری شاهد آن بودیم.»

قنبری اظهار کرد: «در کل در سال ۱۴۰۰ فراز و نشیب‌های بسیاری وجود داشت اما در ارتباط با وضعیت معیشتی مردم، مانند سال‌های گذشته که تحریم‌ها به عمده مردم فشار آورده است، امسال هم مانند سال‌های گذشته بود و تقریباً از سال ۹۷ که تحریم‌ها آغاز شد، آهنگ رشد تورم هم بیشتر شد و به همان اندازه که فشار تورم بیشتر شد، فشار بر خانواده‌ها و مردم هم برای تأمین معیشت آن‌ها نیز بیشتر شد. امیدواریم که سال آینده شاهد این تحریم‌ها نباشیم و در این روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ سایه تحریم‌ها از بین برود و برای سال آینده مردم ما بتوانند در وضعیت بهتری زندگی کنند و شاهد فشارهایی که در سه و چهار سال گذشته بودیم، دیگر نباشیم.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: «در حوزه سیاسی یکی از مشکلاتی که وجود دارد، بحث فاصله میان مردم و سیاستمداران است که این فاصله باید پر شود. مقداری اعتماد مردم کاهش یافته که مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ دیدیم که مشارکت پایین بود. این مشارکت در انتخابات مجلس هم کاهش یافت و در سال ۹۸ هم انتخابات پرشوری نبود و با مشارکت پایینی برگزار شد. این مسئله باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و اینکه بگوییم که در روزهای پایانی ۱۴۰۰ اتفاقی بیفتد تا این اعتماد سریعاً بهبود یابد. قطعاً اعتماد عمومی یک‌شبه احیا نمی‌شود. منتهی اقداماتی که سال آینده صورت بگیرد به‌خصوص در بحث رفع تحریم‌ها می‌تواند در احیای این اعتماد مؤثر باشد.»

قنبری با تأکید بر اینکه «یکی از ارکان اعتماد عمومی بحث کارآمدی است»، افزود: «اینکه مردم اعتماد و باور داشته باشند که به‌هرحال دولت و نظام سیاسی توان حل مشکلات آن‌ها را دارد، این خود بسیار می‌تواند مؤثر باشد. قطعاً و یقیناً تحریم‌هایی که ایجادشده بود برای همین منظور بود که بین مردم و نظام سیاسی فاصله ایجاد شود و با برداشتن تحریم‌ها به‌احتمال‌زیاد، بخش قابل‌توجهی از مؤلفه‌ای که مربوط به کارآمدی سیاسی است، قابل‌حل خواهد بود. لذا دولت اگر بتواند در جهت بهبود معیشت مردم اقدامات خاصی را انجام دهد، می‌تواند بخش قابل‌توجهی از اعتماد عمومی را احیا کند. درست است که در مجموع اعتماد مردم در شرایط فعلی کاهش پیداکرده است اما قابل بازسازی است و این امر به عملکرد سیاستمداران در حوزه‌های مختلف و ارتقای سطح کارآمدی نظام در حل مسائل و مشکلات مردم بستگی دارد.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عملکرد دولت ابراهیم رئیسی در سال ۱۴۰۰ را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «زمانی که دولت آقای رئیسی روی کار آمد برخی نگران بودند که در حوزه سیاست خارجی با بحران‌های بیشتری روبرو مواجه شویم اما دولت آقای رئیسی با عقلانیت راه دولت قبل را در احیای برجام تداوم بخشید و این روزها خبرهای خوشی در راستای احیای برجام به گوش می‌رسد و این مهم‌ترین اقدام مثبتی بود که دولت آقای رئیسی انجام داده است.»

وی در ادامه افزود: «به‌هرحال مسائل و مشکلات اقتصادی در شش ماه گذشته وجود داشته که ناشی از مسئله تحریم‌هاست و نمی‌توان آن‌ها را به عملکرد دولت نسبت داد. همان‌طور که در گذشته هم وضعیت اقتصادی کشور را ناشی از عملکرد دولت آقای روحانی نمی‌دانستم بلکه ناشی از تحریم‌ها بود. به‌هرحال مسائل مربوط به تحریم‌ها که از دولت قبل بوده است، در این دولت هم وجود دارد.»

قنبری تصریح کرد: «دولت آقای رئیسی به نگرانی‌هایی که وجود داشت که امکان دارد مسیر دیگری را که متفاوت با دولت گذشته در مسیر سیاست خارجی باشد، در پیش بگیرد، برطرف کرد و با عقلانیت مسیر دولت قبل را تداوم بخشید که کار مثبتی است که این دولت انجام داده است و با به نتیجه رسیدن برجام امیدواری‌های زیادی برای اقتصاد ایران وجود دارد.»

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، به بررسی عملکرد مجلس در سال ۱۴۰۰ نیز پرداخت و گفت آنچه بر کلیت مجلس حرکت‌های احساسی است و کمتر عقلانیت در کلیت مجلس می‌بینیم. آن ساختاری را که باید تولیدکننده محتواهایی در جهت حل مسائل کشور باشد و از مجلس انتظار می‌رود نمی‌بینیم. مجلس بیشتر از آنکه در جهت حل مشکلات تلاش کند، نمایندگان به دنبال این هستند که از مشکلات برای خودنمایی استفاده کنند و جز نطق‌هایی که به بیان مشکلات می‌پردازد، اقدام خاص و مفیدی را از نمایندگان مجلس ندیدیم که به‌هرحال در جهت حل مسائل و مشکلات کشور ایده‌ای را ارائه داده باشند یا اقدام مفیدی را انجام داده باشند.»

وی تأکید کرد: «مجلس می‌توانست بهتر از این کار کند که نکرد. حتی برخی از مصوبات و قوانین مجلس به اقتصاد کشور آسیب‌زده است. مجلس آن‌طوری که باید در جهت حل مشکلات و مسائل تصمیم‌گیری مناسب کند، نتوانسته انجام دهد.» 

قنبری تصریح کرد: «مجلس عمدتاً یک وجه سلبی داشت تا یک وجه ایجابی و با این وجه سلبی نسبت به دولت قبلی رأی آورد و نمایندگان فقط دولت قبلی و نمایندگان مجلس قبلی را زیر سؤال بردند و در کل به‌جز این وجه سلبی برنامه خاصی را به‌صورت ایجابی برای اداره کشور نداشتند.»

وی افزود: «حتی اکنون‌که دولتی هم‌فکر مجلس پای‌کار است، برخی از نمایندگان همان وجه سلبی را ادامه می‌دهند غافل از این‌که دولت قبلی‌ای وجود ندارد و دولت هم‌فکر آن‌هاست اما چون برنامه‌ای به‌صورت ایجابی برای اداره کشور ندارند همان وجه سلبی و تخریبی خود را ادامه می‌دهند.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین در خصوص چشم‌انداز سال ۱۴۰۱ گفت: «اگر تحریم‌ها در روزهای باقیمانده امسال یا اوایل سال آینده برداشته شوند، البته انتظار می‌رود در همین روزهای پایانی سال این امر محقق شود، سال آینده فرصت خوبی برای برنامه‌ریزی دولت و استفاده از فرصت‌های ایجادشده در عرصه سیاست خارجی برای احیای اقتصاد کشور و باید از مسیر احیای برجام، احیای اقتصاد کشور را دستور کار خود قرار دهد.»

وی ادامه داد: «درحالی‌که مسائلی که در کشور اوکراین پیش‌آمده است، مایه تأسف است که هزاران نفر آواره شدند و شاهد کشته و آواره شدن افراد زیادی هستیم که ناراحت‌کننده است، بااین‌وجود حمله روسیه به اوکراین فرصت‌های بسیار خوبی را برای ایران ایجاد کرده است تا بتواند آن جایگاه سابق خود را در بازار انرژی به دست بیاورد.»

قنبری افزود: «به‌هرحال خلأ حضور روسیه در بازارهای نفتی فرصت بسیار خوبی برای ایران است که بتواند مشکلات گذشته را به‌نوعی جبران و ناکامی‌هایی که در گذشته بوده را جبران کند تا آثار تحریم‌ها را کاهش دهد. ایران می‌تواند از این فرصت بهترین استفاده‌ها را ببرد.»

این فعال سیاسی گفت: «در نتیجه جنگ روسیه و اوکراین، برخی از شرکت‌های غربی به‌شرط حل مسئله تحریم‌ها به‌سوی ایران سوق خواهد داد تا در ایران سرمایه‌گذاری کنند که باید شرایط این کار فراهم شود تا آن سرمایه‌ای موردنیازی که برای توسعه میادین نفتی نیاز داشتیم و در سال‌های گذشته تأمین نشده است تا این سرمایه و تکنولوژی لازم را به کشور بیاوریم. شرکت‌های مطرح نفتی به ایران بیایند و توسعه میادین نفت و گاز کشور بپردازند و ایران می‌تواند جایگزین خوبی برای صادرات گاز به اروپا باشد و باید از این فرصت استفاده مناسبی صورت گیرد.»

وی تأکید کرد: «قطعاً هرکسی در عرصه سیاست خارجی به دنبال منافع خودش است و ما هم باید دنبال منافع خودمان باشیم و از این اتفاقاتی که افتاده برای پیشبرد منافع خود استفاده کنیم.»

قنبری خاطرنشان کرد: «دولت آقای رئیسی مهم‌ترین هدف خود را در سال جدید براین مبنا بگذارد که بتواند از این فرصتی که ایجادشده است برای جبران خسارت‌هایی که در سال‌های گذشته به خاطر تحریم‌ها ایجادشده، استفاده کند و همچنین از فرصت‌های جدیدی که ایجاد خواهد شد، نهایت استفاده را ببرد.»

وی با بیان اینکه «بحران اوکراین حتی اگر حل شود و روسیه هم کوتاه بیاید، یک زخم عمیق در روابط روسیه و کشورهای غربی ایجاد کرده است»، اظهار کرد: «کشورهای غربی درصدد خواهند بود که وابستگی خودشان به منابع انرژی روسیه کاهش دهند و به دنبال جایگزین می‌گردند که بهترین جایی که می‌تواند این خلأ را پر کند، ایران است. حدوداً ایران به‌اندازه روسیه منابع گازی دارد و با آوردن تکنولوژی و سرمایه به‌راحتی می‌تواند به یک قدرت گازی مطرح در سطح جهان شود.»

قنبری با اشاره به اینکه «صادرات و تولید گاز ایران متناسب با منابع کشور نیست»، گفت: «ما به خاطر ضعف سرمایه‌گذاری و تکنولوژی نتوانستیم به جایگاه مناسب خود را در سطح جهان برسیم؛ اما اکنون فرصت بسیار مناسبی است که در این راستا حرکت کنیم و از منابع موجود در جهت شکوفایی کشور استفاده کنیم.»

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش