یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۰ - ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۸۰۴
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

موسوی تبریزی: به نام دین، جوانان را از دین زده نکنیم

اشرف بروجردی: وظیفه پلیس ایجاد ناامنی نیست/ مشکل اقتصادی را حل کنید؛ مسأله حجاب، آدرس غلط دادن است!

نظرات درباره حجاب اجباری,استفاده از دروبین تشخیص چهره
یک فعال سیاسی گفت: به نظر من مسئولین وقتی با طرح موضوع، راهکارهایی را مطرح کرده و پیشنهاداتی را ارائه می‌دهند و قانون وضع می‌کنند همه آدرس غلط دادن است. جامعه در حال حاضر درگیر مسائل اقتصادی و گرانی بوده و در یک کلام درگیر هویت خودش است.

اشرف بروجردی فعال سیاسی در پاسخ به این سؤال که این روزها موضوع حجاب مسئله مورد بحث بین جامعه، حاکمیت، فعالان سیاسی و دستگاه‌ها تبدیل شده است. در این موضوع چه راهکاری وجود دارد که ضمن تأمین رضایت نظر مردم، عرف جامعه هم رعایت شود، گفت: مسئله حجاب در واقع به یک مسئله اصلی در جامعه ما تبدیل شده است. بحث‌هایی که پیرامون حجاب از سوی مسئولین، صاحبنظران و عامه مردم مطرح می‌شود، به گونه‌ای است که گویی همه مسائل و مشکلات جامعه در این بحث خلاصه می‌شود.

وی افزود: به نظر من مسئولین وقتی با طرح موضوع، راهکارهایی را مطرح کرده و پیشنهاداتی را ارائه می‌دهند و قانون وضع می‌کنند همه آدرس غلط دادن است. جامعه در حال حاضر درگیر مسائل اقتصادی و گرانی بوده و در یک کلام درگیر هویت خودش است. برای اینکه خود را متعلق به این سرزمین می‌بیند و به قدری شرایط برای زندگی سخت شده که ترجیح می‌دهد سرزمین خود را رها کرده و مهاجرت را انتخاب کند که آمار مهاجرت قابل مشاهده است.

وظیفه پلیس ایجاد امنیت است. وظیفه پلیس ایجاد ناامنی نیست که بخواهد بگوید اگر شما فلان خطا را کردید می‌گیرم، می‌برم، می‌زنم، زندانی می‌کنم. وظیفه پلیس فراهم کردن امنیت و آسایش مردم است. پلیس باید بتواند از جان، حیثیت و شرایط زیست مردم حفاظت و صیانت کند، این وظیفه پلیس است. نه اینکه بیاید تهدید کند به اینکه تذکر می‌دهیم، بعد زندان می‌فرستیم، پرونده درست می‌کنیم و ماشین را توقیف می‌کنیم.

این ادبیات از کجا نشأت می‌گیرد؟ تعبیرم این است که این ادبیات ناشی از این است برخی فکر می‌کنند وقتی می‌خواهند امنیت ایجاد کنند باید حتما برخورد کنند. من یادم است زمان آقای احمدی‌نژاد ما یک کار علمی و تحقیقاتی روی واژه «برخورد» انجام دادیم. مشاهده کردیم که وقتی در همه‌ موضوعات این کلمه به کار گرفته می‌شود مانند این جمله که اگر فلان کار را نکنید با شما برخورد خواهد شد، تأثیر این کلمه در افزایش سطح خشونت جامعه بسیار مبرهن، واضح و آشکار است.

فکر می‌کنند اگر این واژه را به کار ببرند و بگویند ما برخورد خواهیم کرد، امنیت برقرار می‌شود. در حقیقت با به کار بردن این واژه خشونت را در جامعه تشدید می‌کنیم. استفاده از این کلمه، خشونت را افزایش می‌دهد، مردم را عاصی می‌کند. مردم را نسبت به حاکمیت و نظام و آن اعتمادی که باید بین مردم و حاکمیت به وجود بیاید بدبین می‌کند. 

بروجردی در پاسخ به این سؤال که در برخی کشورهای اسلامی شاهد الگوهایی از پیاده‌سازی حجاب هستیم، چقدر می‌توان از این الگوها استفاده کرد، گفت: جامعه ما هم قبلا همین‌طور بود یعنی هیچ‌کس حساسیت خاصی نسبت به بی‌حجاب‌ها نداشت و مردم به تدریج خودشان احساس شرمندگی کردند و محجبه شدند. اگر قرار است بخواهید و بتوانید جامعه را به سمت انتخاب حجاب ببرید و راه درست را به مردم نشان دهید، قاعدتا باید در جلسات گفت‌وگو، بحث و تبادل‌نظر به نتیجه مشخص رسید. عملا زن محجبه اگر رفتار مناسبی با دیگران داشته باشد نه مثل آن خانمی که در اتوبوس موبایل خود را درمی‌آورد فیلم می‌گیرد و آن دختری که از او فیلم گرفته می‌شود به زندان می‌افتد، شاهد این رفتارها نخواهیم بود.

وی افزود: مردم باید یاد بگیرند که خشونت راه رسیدن به موفقیت نیست. اعمال خشونت جامعه را دچار آشفتگی، سردرگمی و آسیب فراوان خواهد کرد. چون در خیلی از کشورهایی که امروزه ما به عنوان کشور اسلامی مانند مالزی و کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل عمان آنها را می‌شناسیم، کسی که محجبه است محجبه‌ بوده و آن کسی که بی‌حجاب بوده، بی‌حجاب است. در بسیاری از کشورها وقتی آزادی انتخاب وجود داشته باشد، به دلیل آنکه ما ملت مسلمان هستیم و مسلمان‌ها نسبت به مبانی باورهای دینی و اعتقادی‌ خود حساس هستند، به تدریج به سمت پوشش مناسب سوق پیدا می‌کنند و متأسفانه این نوع برخوردها، باعث آسیب بیشتر به جامعه است.

در دهه شصت درگیری بر سر حجاب با مردم رخ نداد/ به نام دین، جوانان را از دین زده نکنیم

 سیدحسین موسوی تبریزی دادستان کل انقلاب در دهه شصت گفته اوایل انقلاب با مردمی که حجاب را قبول نداشتند، به راحتی صحبت می‌شد. به بی‌ حجاب‌ها می‌گفتم مردم برای دین انقلاب کرده‌اند و حجاب هم از اصول دین است، یا قبول نمی‌کردند یا رد می‌کردند و اینطور نبود که بر سرِ حجاب درگیری به وجود بیاید. 

نظرات درباره حجاب اجباری,استفاده از دروبین تشخیص چهره

 سیدحسین موسوی تبریزی دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و دادستان کل انقلاب در دهه شصت در گفت‌وگو با رویداد۲۴ با اشاره به حاشیه‌هایی که این روز‌ها بر سر مساله حجاب و امر به معروف و نهی از منکر به وجود آمده است، اظهار داشت: حجاب همیشه در اسلام یکی از تاًکیدات مهم بوده و همچنان است. اما اینکه این موضوع را به دیگران تفهیم کرد، نه با روز امکان‌پذیر است، نه با خنده. در واقع برای اینکه بتوان مفهومی را به دیگران تفهیم کرد، لازم است بین زور و خنده حدِ وسطی لحاظ کرد.

دادستان کل انقلاب در دهه شصت می‌گوید: به شخصه اوایل انقلاب عملاً در تبریز، تهران و خیلی از شهر‌های دیگر عملاً دیدم با مردمی که حجاب را قبول نداشتند، می‌شد به راحتی صحبت کرد. در آن روز‌ها به بی حجاب‌ها می‌گفتم، مردم برای دین انقلاب کرده‌اند و حجاب هم از اصول دین است، یا قبول نمی‌کردند یا بدون اینکه تنشی به وجود می‌آمد، رد می‌کردند. یعنی اینطور نبود که در آن روز‌ها بر سرِ حجاب درگیری به وجود بیاید.

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه گفت: در بحث حجاب کسی نمی‌گوید، زنان باید چادر سر کنند. یعنی بدون چادر هم می‌شود، حجاب را رعایت کرد. اصلاً در زمان پیامبر چادر نبود بلکه در زمان هارون‌الرشید این نوع پوشش مرسوم شد و «حجاب برتر» شناخته شد. حتی در زمان رضاشاه که «کشف حجاب» مورد توجه قرار گرفت هم با زنانی که با روسری و دامن بیرون می‌آمدند، کاری نکردند. با سقوط رضاشاه، محمدرضاشاه حتی نتوانست با پوشش چادر کاری داشته باشد و دوباره زنان با این پوشش به معابر می‌آمدند.

او می‌گوید: حجاب مساًله اخلاقی و البته انتخابی برای زنان است که اگر گروهی بخواهند به این امر بی‌توجه باشند، باید با رفتار صحیح تذکر داد و مثل الان نباشد که مردم به جان هم افتاده‌اند. متاًسفانه این روز‌ها شاهد این هستیم که موافقان حجاب عکس‌العمل‌های تند و خشنی دارند و نکته بد دیگر هم این است که همه به خودشان اجازه اظهارنظر می‌دهند و هر کسی یک حرفی زده و یک نظری را مطرح می‌کند.

دادستان کل انقلاب در دهه شصت تصریح کرد: اینکه برخی این روز‌ها به بهانه مخالفت با بی‌حجابی خودشان را از رهبری جلوتر می‌دانند، رفتاری است که حتماً اتفاق‌های ناگواری را در پی دارد. کافی است همان منویات رهبری را اعمال کنند و به زنان بگویند غیر از دست و صورت مابقی جسم شان را بپوشانند. به هرحال باید وضعیت این دوران را هم لحاظ کنند.

او با اشاره به بحث‌هایی که این روز‌ها درباره «امر به معروف و نهی از منکر» مطرح می‌شود، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر شرط و شرایطی را دارد که خیلی از واجبات ندارند و اگر شرایط را لحاظ نکنیم و بی‌اساس و پایه دنبال امر به معروف و نهی از منکر باشیم، قطعاً به اسلام ضرر خواهیم زد. حتی در روایات است، در زمان خلفای عباسی یک نفر به خانم که در بیت‌الله حرام چادر سر نکرده بود، چادر دادند تا سر کند که آن خانم ناراحت شد. امام معصوم در واکنش به این مساًله معترض شده و گفتند هیچ کس را مجبور نکنید چادر سر کند تا با چینن عمل‌هایی از اصل دین برنگردند. در واقع اول اصول دین را در دل مردم بگنجانیم و بعد به فروع دین برسیم.

موسوی تبریزی افزود: متاًسفانه با نادیده گرفتن این اصول در موضوع مرحوم مهسا امینی شاهد عملی خلاف شرع بودیم که کشور را با گرفتاری زیادی روبرو کرد. در صحنه دیگری که مادری جلوی ماشین پلیس را گرفته بود و التماس می‌کرد که دختر مریضش را رها کنند. این صحنه‌ها که متاسفانه در خارج از کشور هم نشان داده شد، چقدر به دین و کشور ضرر زد. مراقب باشیم، به بهانه از دین جوانان را از دین زده نکنیم.

ilna.news
rouydad24.ir
  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش