جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۹ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۷۴۶۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

بررسی آرای سياسی كابينه و بازتاب های رای نياوردن يك وزير;

اميد زيرذره‌بين

  مجلس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

راي اعتماد به كابينه دوازدهم با حواشي همراه شده است. روز گذشته خيلي‌ها درباره عدم راي اعتماد مجلس به بيطرف، وزير پيشنهادي نيرو يا راي آوردن چهره‌هايي  كه در اغلب تحليل‌ها از شانس راي‌آوري كمتري برخوردار بودند، واكنش نشان دادند. در ميان اظهارنظرها در اين باره انتقادات از فراكسيون اميد هم جدي شده است. اينكه چرا گزينه اصلاح‌طلب كابينه راي نياورده و گزينه‌اي كه فراكسيون اميد از او حمايت نكرده حالا در كابينه دوازدهم حضور دارد، نوك تيز انتقادات را متوجه نحوه مديريت عملكرد فراكسيون اميد كرده است. هم نمايندگان مجلس درباره چگونگي راي اعتماد اظهارنظر كرده‌اند و هم كاربران شبكه‌هاي مجازي و هم سياسيون.

 

نمايندگان مجلس چه ارزيابي‌اي داشتند؟

فراكسيون اميدي‌ها حالا بعد از پشت سر گذاشتن ايام پر از حرف و حديث انتخابات هيات‌رييسه مجلس كه سه كرسي خودشان را از دست دادند، بايد به سوالات بدنه راي‌شان درباره راي اعتماد پاسخ بدهند. احتمال راي نياوردن بيطرف در همه تحليل‌هاي فراكسيون اميدي‌ها از فضاي مجلس تا آخرين ساعات مانده به راي‌گيري غايب بود و اين موضوع آنها را شوكه كرد. از آن گذشته اميدي‌ها دست‌كم در يك مورد يعني عدم حمايت از يكي  از وزرا با فراكسيون مستقلين اشتراك‌نظر داشتند.

 

اما ظاهرا نتوانستند از ظرفيت ائتلاف با آنها استفاده كنند. چرايي اين موضوع و اينكه چرا فراكسيون اميد تحليل واقعي و درستي از فضاي مجلس و راي نمايندگان نداشت سوالي است كه هيات رييسه فراكسيون بايد به آن پاسخ بدهد. اما تا جايي كه به ساير اعضاي فراكسيون بر مي‌گردد برخي چهره‌ها همچون مازني، نماينده تهران معتقدند بداخلاقي فراكسيوني در راي نياوردن بيطرف موثر بوده است. يا عليرضا رحيمي كه روايت خودش را از اين موضوع دارد و آن را مرتبط با فراكسيون زاگرس‌نشينان مي‌داند.

 

اما مازني در گفت‌وگو با ايسنا در ارزيابي از راي نمايندگان به وزراي دولت گفته است: به‌طور كلي راي فراكسيون‌ها در نظر نمايندگان غالب نبود و نظر شخصي آنها در مقايسه با نظر فراكسيون حكمفرما شد. او معتقد است تعهد تشكيلاتي و فراكسيوني كمتر در راي وزرا وجود داشت. برخي از نمايندگان با پايبندي بر تعهد سياسي خود به فراكسيون مربوطه به وزرا راي دادند،

 

اما برخي ديگر از نمايندگان راي خود را براساس مسائل قومي و شخصي و خارج از راي فراكسيون‌ها مطرح كردند. بعد هم گفته است كه اين موضوع بيشتر در مورد آقاي بيطرف ديده شد كه كار تشكيلاتي منسجم و غيرشفافي صورت گرفت تا او راي نياورد و ما اين را در دقايق آخر متوجه شديم. به همين دليل به نظرم بداخلاقي فراكسيوني در راي ندادن به آقاي بيطرف اعمال شد. در اين بين تلاش نمايندگان استان خوزستان نيز بي‌تاثير نبود.

 

فضاي مثبت اميد به بيطرف

عليرضا رحيمي، نماينده تهران هم در كانال تلگرامي خودش درباره بيطرف نوشته است: نسبت به آقاي بيطرف فضاي مثبتي در فراكسيون اميد وجود داشت و تلاش‌هاي با انگيزه مخالفانش تا لحظات آخر ادامه داشت. او در مورد جهرمي هم اين‌طور گفته است: فضاي عمومي مجلس چه قبل از صحن (در فراكسيون‌ها و كميسيون‌ها) و چه در صحن عدم اقناع و ترديد شديد و واقعي نسبت به آقاي جهرمي از جنبه‌هاي مختلف (سوابق كاري، تحصيلات، سياسي و امنيتي) بود، به حدي كه خودش هم در راي‌آوري ترديد جدي پيدا كرده بود، خصوصا دوروز آخر نااميدي در حلقه هوادارانش كاملا هويدا بود.

 

به نوشته او لابي سنگين حلقه هواداران جهرمي در صحن و بيرون تاثير كافي بر فراكسيون مستقلين و ولايي نيز گذاشته بود تا نهايتا با استفاده حداكثري از ظرفيت فراكسيون زاگرسيان كفه راي او را كمي سنگين كند. (در فراكسيون زاگرسيان علاوه بر اعضاي عادي فراكسيون اميد چند عضو هيات رييسه اميد نيز عضويت و نقش‌آفريني دارند). رحيمي معتقد است نطق و دفاع دكتر روحاني نيز تاثير في‌المجلس گذاشت. در فراكسيون اميد عموم نظرات نسبت به جهرمي مخالف و منفي بود الا منتسبين به جريان اعتدال و دولت اگر‌چه فراكسيون نظر رسمي خود را نتوانست به كفايت به اعضا منتقل كند. بالاترين عدد مخالفان در آراي جهرمي نيز حاكي از فضاي صعب‌العبور لابي‌ها و حواشي چند لايه آن دارد.

 

دفاع از فراكسيون اميد

اما بهرام پارسايي، سخنگوي فراكسيون اميد در صفحه توييتر خودش ترجيح داد موضوع را از اين زاويه نگاه كند: عدم دخالت اصلاح‌طلبان در چينش كابينه و راي مجلس به وزرا تمام مسووليت عملكرد دولت و عمل به وعده‌ها را متوجه آقاي روحاني كرد. محمود صادقي ديگر عضو فراكسيون اميد هم در صفحه توييترش به خيلي از انتقادات كاربران فضاي مجازي پاسخ داد و ضمن آن مواضع خودش در اين باره را توضيح داد. او در سلسله توييت‌هايي نوشته است:

 

اينكه راي بيطرف از ١٤٢ ثبت‌نام‌كننده (بر فرض صحت) به ١٣٣ كاهش يافته را به ضعف فراكسيون اميد نسبت دهيم در حد فاجعه! ناشي از كم‌اطلاعي است در حد فاجعه. او همچنين نوشته است: دفاع تمام قد روحاني از بعضي وزراي پيشنهادي و دفاع ضعيف او از بعضي ديگر از عوامل موثر در ميزان راي آنها بود. صادقي در توييتي ديگر نسبت به انتقادات از فراكسيون اميد اينطور واكنش نشان داده است: يك جريان مرموز مي‌خواهد مسووليت كاستي‌هاي كابينه را به عهده فراكسيون اميد و اصلاح‌طلبان بيندازد. هوشيار باشيم. هدف نهايي زدن خاتمي است. او در پاسخ به كاربري كه نوشته بود راي اكثريت فراكسيون اميد به رحماني فضلي هم كار يك جريان مرموز است؟! نوشت: ظاهرا فراموش كرده‌ايد رحماني فضلي وزير كشور دولت تدبير و اميد است.

 

اتهام زني‌ها به فراكسيون اميد

 اما انتقادات به فراكسيون اميد از جانب برخي سياسيون هم طرح شده است. از جمله جواد امام رييس بنياد باران در صفحه توييترش نوشت: بازهم گندم نماهاي جوفروش! راي عدم اعتماد بيطرف نتيجه صداقت، سلامت و پاسخ منفي ايشان به خواسته‌هاي آقايان (ت، و‌، ح، ن) در جلسه ميدان آرژانتين بود. بعد از انتشار اين توييت گمانه‌زني‌هاي رسانه‌اي حاكي از اين بود كه اين حروف، حرف اول نام‌هاي دو نماينده فراكسيون اميد (تاجگردون و وكيلي)، يك نماينده فراكسيون مستقلين (نعمتي) و يك نماينده اصولگرا (حسنوند) است. در واكنش به اين موضوع محمدعلي وكيلي بلافاصله در صفحه توييترش نوشت:

 

به جرات هيچ كس به اندازه من براي راي‌آوري بيطرف تلاش نكرد، چندبار آمادگي خود جهت سخنراني به جاي ديگر موافقين را به ايشان و آقاي تابش اعلام كردم. تاجگردون هم البته ساعاتي قبل از انتشار توييت جواد امام در صفحه اينستاگرام خودش توضيحاتي درباره بيطرف داده بود و در بخشي از آن نوشته بود: «تا لحظه آخر تلاش كردم اين اتفاق حاصل شود (بيطرف راي بياورد) ولي نطق ضعيف و بي‌انگيزه ايشان اين تلاش را بي‌نتيجه كرد...» هرچه كه هست عملكرد فراكسيون اميد اين روزها سخت زير ذره‌بين آنهايي است كه اسفند ماه ٩٤ آنها را روانه خانه ملت كردند و بايد ديد اعضاي اين فراكسيون چگونه از خود و عملكردشان دفاع مي‌كنند.

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش