شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۷۷۶۷
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

جمنا از ابتدا مشکل داشت

جمنا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

 وضعیت نامطلوب جبهه مردمی نیروهای انقلاب یا همان جمنا که در اندک زمانی به طمع تصاحب نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری به‌نفع اصولگرایان برپاشده بود، احتمال دارد در آینده‌ای نزدیک منحل شود. درحالی که تا زمستان ۹۵ تصور می‌شد جامعتین به‌ویژه جامعه روحانیت مبارز، قرار است نقش محوری را میان اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٦ ایفا کند، ناگهان خبر تشکیل جبهه‌ای موسوم به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، همه را شوکه کرد؛ جماعتی از اصولگرایان که امید داشتند با تشکیل یک سازوکار جدید، انتخابات ریاست‌جمهوری را در انتخابات ٩٦ ببرند، ناگهان دورهم جمع شدند.

 

با نزدیک‌شدن به موعد انتخابات و لزوم اجماع بر سر یک نامزد، جریان‌های دیگری از درون اصولگرایی هم کم‌کم به این جبهه اضافه شدند؛ پیوستنی که به‌نظر می‌رسید بیشتر معطوف به یک هدف کوتاه‌مدت یعنی پیروزی در انتخابات بود تا یک ائتلاف شبیه حزبی بلندمدت. بااین‌حال، روند تصمیمات در جمنا از همان ابتدا تا زمانی که ابراهیم رئیسی را به‌عنوان گزینه نهایی خود برگزیدند، با انتقادهایی از درون خود جریان اصولگرایی روبه‌رو بود.

 

جمنا از ابتدا مشکل داشت

سرمایه‌گذاری روی کاندیداتوری رئیسی در حالی بود که خود او نیز اعتمادی به این تشکیلات نوظهور نداشت تا آنجا که هنگام ثبت‌نام نامزدی ریاست‌جمهوری خود در وزارت کشور در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره جمنا چیست، گفته بود: من مستقل آمده‌ام، جمنا جبهه‌ای است که کارش را با حسن ظن شروع کرد، اما به آنها هم گفتم منتها سازوکارشان مشکل دارد.

 

من کاندیدای همه هستم و به‌نظر همه احترام می‌گذارم. جمنا با گزینه وارد عرصه انتخابات ریاست جمهور شد و قالیباف مجبور شد به‌نفع رئیسی کناره‌گیری کند اما این کار سردار هم نتوانست باعث موفقیت اصولگرایان شود و در نتیجه جمنا به هدف خود نرسید و شکست خورد. پس از این شکست بود که قالیباف به سران جمنا خروشید و پرچم نواصولگرایی علیه آنها به دست گرفت. جبهه پایداری صراحتا ادغام شدن در جمنا را منتفی اعلام کرد. جبهه پیروان خط امام و رهبری خواستار طراحی مدل جدیدی از کار تشکیلاتی جریانی شد و جامعه روحانیت نیز سعی کرد سکوت پیشه کند و دیگر نامش در اخبار و تحلیل‌ها با جمنا گره نخورد.

 

اختلاف در جمنا

چنین رویه‌ای ادامه یافت تا آنکه اعلام شد جمنا در قالب ساختاری جدید می‌خواهد احیا شود. در روزهایی که همه منتظر رونمایی از «جمنای جدید» بودند، دو خبر مشکلات مالی و استعفای لطف‌ا... فروزنده از هیات رئیسه و شورای مرکزی جمنا این شائبه را تقویت کرد که مباحث اعلامی با واقعیت‌های عملی مطابقت ندارند. یحیی آل‌اسحاق مشکلات مالی جمنا را تایید کرد و گفت «چون فعلا ایام انتخابات نیست که نیاز به فعالیت پررنگ باشد، قرار است با گرفتن حق عضویت مبالغی جمع شود تا خرج و مخارج‌ها گذران شود، برای اولین گام اخذ مبالغ هم از اعضای شورای مرکزی شروع شد.» بر همین اساس برخی موضوع استعفای لطف‌ا... فروزنده را به موضوع مشکلات مالی جمنا مرتبط کردند و برخی نیز بالاگرفتن اختلافات درونی را عامل این اتفاق دانستند.

 

جدی گرفته نشد

محمد مهاجری تحلیلگر اصولگرا در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت کنونی جمنا گفت: تشکیلات جمنا از ابتدا هم یک تشکل جدی نبود. به بیان درست‌تر اصولگرایان اصلا آن را جدی نگرفتند. ترجیح می‌دهم به جای تشکل و تشکیلات از واژه دکان و مغازه استفاده کنم؛ یعنی جمنا یک مغازه موقت و فصلی بود برای انتخابات ریاست‌جمهوری. ترکیب شورای مرکزی آن از ابتدا نشان می‌داد قرار نیست کاری کنند. منهای یکی دو نفر از اعضای شورا که تردید ندارم توی رودربایستی دیگران عضو شورای مرکزی شده بودند، سایر اعضا نه وزنی در فضای سیاسی کشور داشتند و نه در بین اصولگرایان از جایگاه قابل ذکری برخوردار بودند.

 

در غیرجدی و ناکارآمدبودن جمنا همین بس که نه آقای رئیسی برای آن مایه گذاشت نه آقای قالیباف. با این حال جمنا دورهمی‌های خودش را برگزار کرد و نتیجه کارش هم کمترین تاثیری در نتیجه انتخابات نداشت. اگر جمنا نبود چه بسا رأی آقای رئیسی قدری بیشتر هم می‌شد. درباره آینده جمنا و نقشی که در انتخابات آینده می‌تواند داشته باشد باید به گذشته‌اش مراجعه کرد و به‌نظر من این تاثیر نزدیک به صفر خواهد بود. ضمن این که اصولگرایان عادت ندارند از یک تشکل فصلی در ٢ فصل استفاده کنند. وقتی می‌شود یک تشکل فصلی دیگر درست کرد، اصراری بر حفظ تشکل ناکارآمد ندارند.

 

منابع مالی

مهاجری در خصوص مسائل مالی جمنا تصریح کرد: من از مسائل مالی جمنا خبر ندارم و نمی‌دانم مشکل دارند یا نه. اما فکر می‌کنم اگر روشن‌تر بگویند در انتخابات پارسال چقدر خرج کردند و از کجا درآمد داشتند خدمت بزرگی به جریان اصولگرایی کرده‌اند. وی در خصوص آینده اصولگرایان بدون جمنا گفت: هنوز جریان اصولگرایی نتوانسته خودش را از تندروهایش نجات بدهد. به دو دلیل:

 

اول این که می‌خواهد تندروها را به‌عنوان اهرم فشار نگه دارد و دوم این که از آنها می‌ترسد. مادام که این ملاحظه و ترس وجود دارد ناگزیر از باج دادن و سهم دادن است. هر وقت جریان اصولگرا توانست تندروها را از خود جدا کند صاحب گفتمانی می‌شود که در بین مردم حامی دارد. این فعال سیاسی در خصوص نقش جامعتین در جریان اصولگرایی اظهار داشت: ضمن احترام به جامعه محترم مدرسین و جامعه روحانیت تهران ناگزیرم عرض کنم متاسفانه بعضی اعضای این دو تشکل میدان فعالیت خود را به تندروها واگذار کرده‌اند و همین اتفاق باعث شده نفوذ کلام‌شان بین سایر اصولگرایان و مردم کاهش یابد.

 

خودانتقادی؛ تنها راه

مهاجری بهترین راه پیش پای اصولگرایان در انتخابات آتی را خود انتقادی بیان کرده و توضیح داد: اصولگرایان باید بدون ترس از جناح رقیب به «خودانتقادی صریح» بپردازند و همه اشتباه‌های سال‌های گذشته خود را مرور کنند. به این ترتیب قادر خواهند بود با بدنه فکری و نخبگی جامعه آشتی و پیروزی را برای بعد از چنین اقدامی برنامه‌ریزی کنند. در غیراین صورت پیشنهادم این است که چندسالی به خودشان مرخصی و استراحت بدهند تا جریان جوان‌تر و خردمندتری زمام کار را در دست بگیرد.

 

محمدحسین جعفری

 

armandaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش