شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۲۵ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۶۹۳۹
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

آذر منصوری: براندازها اصلاح‌طلبان را نشانه گرفته‌اند

آذر منصوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: باید ببینیم کجای گفتمان اصلاحات اشکال دارد و در راستای رفع این مشکلات دست به خلق گفتمان جدیدی بزنیم.

آذر منصوری در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص مفهوم اصلاح اصلاحات گفت: آنچه که باعث شده موضوعی به نام اصلاح اصلاحات مطرح شود، عملکرد و یا نتیجه حضور فعال اصلاح‌طلبان در چند انتخابات اخیر است. شاید بهتر بود به جای اصلاح اصلاحات، اصلاح اصلاح‌طلبان مطرح می‌شد. نباید موضوع گفتمان اصلاح‌طلبی با رویکردها و شعارهایی که قاعدتا باید برگرفته از این گفتمان باشد یکی قلمداد شود؛ چرا که این رویکردها و شعارها ممکن است اقتضایی باشد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: در واقع باید دید که گفتمان اصلاح‌طلبی چه خلأهایی دارد و آن خلأها را پر کرد. این مانیفیست نوشته شده است و آقای خاتمی در پایان دوره ریاست جمهوری دور دومشان در کتابچه‌ای  به نام «نامه‌ای برای فردا » مفصل به آن پرداخته‌اند و در این نوشته ضمن طرح آنچه در دیروز و امروز اصلاحات گذشته به ترسیم فردای ایران در آیینه اصلاحات پرداخته‌اند. حال باید دید کجای این گفتمان اشکال دارد که باید دست به خلق گفتمان جدیدی زد.

 

وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که گفتمان شعار نیست. شاید به عنوان مثال باید گفتمان اصلاحات به جنبه عدالت اقتصادی روشن‌تر بپردازد که البته در ابعاد کلی موضوع عدالت مورد توجه قرار گرفته است. اما به نظرم طرح اصلاح اصلاحات بیشتر از آنکه معطوف به گفتمان اصلاحات باشد معطوف به اصلاح‌طلبان است. اینکه اصلاح‌طلبان در چند انتخابات اخیر آمده‌اند و با همه توان خود از کاندیداهای نه حداکثری، بلکه حداقلی حمایت کردند و‌ نه تنها در برابر آن حداقل‌ها هم مقاومت می‌شود مسئله‌ای است که باید به آن پرداخته شود.

 

منصوری افزود: روشن است اصلاح‌طلبان با شعار نجات کشور و برای تقویت منافع ملی در این سه انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم فعالانه شرکت کردند، تکلیف‌شان با براندازان هم کاملا روشن است و بارها اعلام کرده‌اند. می‌بینیم که امروز براندازان قبل از نظام، اصلاح‌طلبان را نشانه گرفته‌اند و برای نمونه در فضای مجازی با لشکری از اکانت‌های جعلی برای زدن اصلاح‌طلبان بسیج شده‌اند. اما با این حال از جانب طیف تندروی داخلی نیز متهم به براندازی می‌شوند. اصلاح‌طلبان با تمام قوا برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فعالیت می کنند و بعد از انتخابات این می‌شود اتهامشان و برایشان پرونده‌های قضایی تشکیل می‌دهند.

 

قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: شورای نگهبان تقریبا دو سوم اصلاح‌طلبان را در انتخابات رد‌صلاحیت می‌کند و اصلاح‌طلبان باز هم با همان دغدغه منافع ملی در انتخابات شرکت می‌کنند و ناگزیر لیست‌های حداقلی می‌بندند. خب نتیجه‌اش چه می‌شود؟ نتیجه‌اش از خاصیت افتادن و عدم کارآیی حداکثری نهادهای انتخابی در اداره کشور می‌شود.

 

منصوری افزود: اصلاح طلبان پیشنهاد گفت‌وگوی داخلی می‌دهند و پاسخی که می شنوند این است که شما غلط کردید که پیشنهاد گفت‌وگوی ملی می‌دهید؟ البته از فرصت‌طلبی برخی از افراد جریان اصلاحات ضربه‌هایی خورده است و دلیل اصلی آن را باید در حلقه تنگ مدیریت در کشور جست‌وجو کرد که ناگزیر امیر کبیرها را خانه‌نشین می‌کند و بر چرخه تولید رانت و فساد می‌افزاید.

 

وی خاطرنشان کرد: موضوع به نظرم روشن است. اصلاح‌طلبان با همه توان مدافع نظام جمهوری اسلامی هستند و باور دارند باید با تن دادن به اصلاحات این نظام به کارآیی حداکثری برسد و طبیعی است وقتی با اصلاحات مقابله می‌شود، با بحرانی به نام عدم کارآمدی نظام روبرو می‌شویم. به نظر من در موضوع اصلاح یا بازنگری گفتمانی اگر تعریف دقیقی از گفتمان نداشته باشیم  آدرس غلط دادن است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلبان ادامه داد: آنچه که باید اصلاح شود رویکردها و شعارهای اصلاح‌طلبان است، ساختار انسجام بخشی اصلاح‌طلبان است که قاعدتا باید دموکراتیک، پاسخگو و شفاف باشد. تعریف و تبیین معیار شایسته‌سالاری در مجموعه اصلاح‌طلبان است. به عنوان مثال وقتی بعد از سه انتخابات و حضور فعال اصلاح‌طلبان، همچنان در برابر اصلاحات مقاومت می‌شود، این مقاومت به ناامیدی‌ها از اصلاحات در جامعه دامن می‌زند و بزرگترین سرمایه اجتماعی یعنی اعتماد مردم را خدشه‌دار می‌کند و نتیجه حضور اصلاح‌طلبان در قدرت هم به اصلاحات مدنظر نمی‌انجامد.

 

وی خاطرنشان کرد: اصلاح‌طلبان باید در جمع خودشان به این جمع‌بندی و تحلیل واحد برسند که چه راه‌های ممکن و مقدوری پیش روی آنان قرار دارد. تکلیف خودشان را با حاکمیت مشخص کنند. اگر مقاومت‌ها به حدی است که حضور آنان به هیچ اصلاحی در امور کشور نمی‌انجامد باید چه رویکرد جدیدی در فضای کنونی و آینده کشور داشته باشند؟ مشارکت فعال در انتخابات، عدم شرکت و یا سکوت و کنار کشیدن از تلاش برای اصلاح ساختار سیاسی قدرت و اصلاحات جامعه محور در کشور؟ نمونه‌های این مقاومت‌ها همه حوزه‌ها را در برگرفته از سیاست خارجی گرفته تا اقتصاد و فرهنگ و حتی سبک زندگی مردم. این مقاومت‌ها نتیجه‌ای جز تعمیق شکاف حاکمیت و ملت به دنبال نخواهد داشت.

 

منصوری در پایان افزود: اینها سؤالات مقدر پیش روی اصلاح‌طلبان است و باید تا انتخابات ۹۸ به آنها پاسخ دهند. من به جد باور دارم جریانی که تاب حضور اصلاح‌طلبان در قدرت را ندارد به هیچ روی اجازه و امکان اصلاحات جامعه‌محور را هم نخواهد داد. تجربیات گذشته پیش روی ماست و باید از آنها درس بگیریم.

 

 

  • 11
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش