یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۸۰۰۰۵۶

طریقه خواندن نماز جعفر طیار و فضایل آن

نماز جعفر طیار,طریقه خواندن نماز جعفر طیار,اموزش نماز جعفر طیارنماز جعفر طیار برای برآورده شدن حاجات و آمرزش گناهان است
نماز جعفر طیار با فضیلت های بسیار در روایات آمده است. نماز جعفر طیار نمازیست که، هدیه ای از سوی پیامبر اسلام (صلّی الله علیه وآله) به جعفر بن ابی طالب است و به عقیده بعضی مسلمانان دارای فضیلت های فراوانی است.

جعفر طیار کیست؟

در تاریخ و اخبار و روایات ذکر شده است که "طیار" لقب جعفربن ابی طالب پسر عم پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و برادر ارشد امیرمؤمنان (ع) امام اول شیعیان است که در سال هشتم هجری در جنگ موته واقع در شام پرچم دار مسلمین بود او آن قدر جنگید تا هر دو دستش به ضرب شمشیر دشمنان از بدن جدا شد ولی جعفر که مردی شجاع و مؤمن بود با آنکه دو دست در بدن نداشت پرچم اسلام را با دو بازوی بریده خود بر سینه برافراشته داشت تا مسلمین روحیه خود را نبازند و وحشت زده نشوند. در این حال بود که در اثر ضربات دشمن از بین دو نیم شد و به گفته یعقوبی:« پس هر پستی برای رسول خدا (ص) برافراشته شد و هر بلندی برای او پست شد تا شهادت گاه های آن ها را دید و گفت:" ای جبرئیل، من زید را پیش داشتم و خدا جعفر را برای خویشی تو پیش داشت.

رسول خدا (صلی الله علیه و آله) با آگاه شدن از خبر شهادت جعفر طیار بسیار غمگین شد و گریست و فرمود که خداوند به جای دو دست، به او دو بال داد که با آن ها در بهشت، پرواز می کند از همین رو جعفر به ذوالجناحین (دارای دو بال) و طیار معروف شد.

نماز جعفر طیار حاجت,نماز جعفر طیار,دعای نماز جعفر طیاربا فضیلت ترین وقت خواندن نماز جعفر طیار روز جمعه زمان بالا آمدن آفتاب است

وقت نماز جعفر طیار

با فضیلت ترین وقت خواندن نماز جعفر طیار روز جمعه زمان بالا آمدن آفتاب است. میتوان آنرا از نافله های شب یا روز حساب كرد كه هم برای او از نوافلش حساب شود و هم نماز جعفر طیار، كما این كه در روایت آمده است پس با نماز جعفر طیار نافله نماز مغرب را به عنوان مثال نیت می كند.

فضیلت نماز جعفر طیار

در فضیلت نماز جعفر طیار گفته شده است برای برآورده شدن حاجات و آمرزش گناهان این نماز خوانده شود و تا گرفتن حاجت بر آن مداومت داشته باشند. بعضی از علماء دینی برای کارهای مهم و نیز تسریع در ازدواج، خواندن نماز جعفر طیار را سفارش کرده اند.

طریقه خواندن نماز جعفر طیار

نماز جعفر طیار یا نماز تسبیح یا نماز حَبْوه از نمازهای مستحب است که به صورت دو نماز دو رکعتی خوانده می شود. این نماز چهار رکعت است که دو سلام دارد (دو تا دو رکعتی).

در هر رکعت از نماز جعفر طیار باید حمد و سوره خوانده شود، بعد پانزده مرتبه این ذکر را بگویید:« سُبْحَانَ اَللَّهِ وَ اَلْحَمْدَلِلُهُ وَ لاَ اله الاّ اَللَّهُ وَ اَللَّهُ اَكْبَر».

همین تسبیح را ده مرتبه در رکوع نماز جعفر طیار و همچنین ده مرتبه پس از سر برداشتن از رکوع و همچنین ده مرتبه در سجده اول و ده مرتبه پس از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجده دوم و ده مرتبه پس از سر بلند نمودن تسبیحات را بگویید.

پس در هر رکعت نماز جعفر طیار هفتاد و پنج مرتبه و مجموع آنها (در تمام چهار رکعت) سیصد تسبیح می شود.

شیوه خواندن نماز جعفر طیار,نماز جعفر طیار برای گشایش بخت,نماز جعفر طیارنماز جعفر طیار را به حساب نوافل شبانه روزی می توان گذارد

حال اگر کسی می خواهد نماز جعفر طیار را بخواند، ولی فرصت کافی برای گفتن تمام سیصد مرتبه ذکر تسبیحات اربعه را ندارد، میتواند به همان مقدار که فرصت دارد بخواند و مابقی را بعد از اتمام نماز، در هر حالتی که بود، به امید ثواب بخواند و چنانچه اصلا وقت برای گفتن تسبیحات اربعه ندارد، میتواند دو نماز دو رکعتی به نیت جعفر بخواند و ذکرهای تسبیحات اربعه را پس از نماز در حال راه رفتن و یا در محیط کار به امید ثواب بگوید و یا اگر فرصتش به مقداری است که فقط میتواند دو رکعت از نماز را به صورت کامل بخواند میتواند آن دو رکعت را خوانده و بعد که فرصت پیدا کرد دو رکعت دیگر را بخواند. حال اگر تسبیحات اربعه را فراموش کرد بخواند، در صورتی که محلش نگذشته باشد باید آنرا به جا آورد، اما اگر محل آن گذشته، نمازش صحیح است، ولی باید پس از نماز هر مقداری را که فراموش کرد به امید ثواب قضا کند.

آداب نماز جعفر طیّار

از آداب نماز جعفر طیار این است كه در ركعت اول پس از حمد، سوره زلزال و در ركعت دوم سوره عادیات و در ركعت سوم سوره نصر و در ركعت چهارم سوره توحید خوانده شود.

مستحب است كه در سجده دوم ركعت دوم نماز جعفر طیار، بعد از تسبیحات بگویید:« سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَالْوَقارَ، سُبْحانَ مَنْ تَعَطَّفَ بِالْمَجْدِ وَتَكَرَّمَ بِهِ، سُبْحانَ مَنْ لَايَنْبَغِى التَّسْبِيحُ إِلّا لَهُ، سُبْحانَ مَنْ أَحْصىٰ كُلَّ شَىْءٍ عِلْمُهُ، سُبْحانَ ذِى الْمَنِّ وَالنِّعَمِ، سُبْحانَ ذِى الْقُدْرَةِ وَالْكَرَمِ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِمَعاقِدِ الْعِزِّ مِنْ عَرْشِكَ، وَمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتابِكَ، وَاسْمِكَ الْأَعْظَمِ وَكَلِماتِكَ التَّامَّةِ الَّتِى تَمَّتْ صِدْقاً وَعَدْلاً، صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ، وَافْعَلْ بِى كَذا وَكَذا.»

پاک و منزه است آن‌که لباس توانمندی و بزرگ‌منشی در بر دارد، پاک و منزه است آن‌که به بزرگی مهر ورزد و به آن گرامی باشد، پاک و منزه است آن‌که پاکی جز برای او سزاوار نیست، پاک و منزه است آن‌که دانشش هر چیز را برشمارد، پاک و منزه است آن سرچشمه‌ی مهربانی و بخشش، پاک و منزه است آن دارای قدرت و بزرگواری‌؛ خدایا از تو خواستارم به‌حق بندها و گره‌گاه‌های شکوه عرشت و به‌حق نهایت مهرت که در کتابت آوردی و نام بزرگت و کلمات بی‌عیب و نقصت که در راستی و عدالت دارای کمال است، بر محمّد و خاندانش درود فرست و با من چنین و چنان کن.

و بجاى کلمه

«کذا و کذا»

حاجتهایتان را بگویید، به فارسی هم می توانید حاجاتتان را درخواست كنید.

نماز جعفر طیار,کیفیت خواندن نماز جعفر طیار,نماز جعفر طیار برای ازدواجهر کس نماز جعفر طیار را هر روز بخواند، بدی های او نوشته نمی شود

بعد از فارغ شدن از نماز جعفر طیار، مستحب است دعایی را كه شیخ طوسی و سید بن طاووس از مفضل بن عمر نقل كرده اند بخوانید.

مفضل می گوید: ابا عبدالله امام صادق ـ علیه السّلام ـ را دیدم نماز جعفر طیار را می خواند و دستهایش را بلند كرد و به این دعا خدا را خواند:« يَا رَبِّ يَا رَبِّ» تا نفس قطع شد،«يَا رَبَّاهْ يَا رَبَّاهْ» تا نفس قطع شد،«رَبِّ رَبِّ» تا نفس قطع شد،«يَا اَللَّهُ يَا اَللَّهُ» تا نفس قطع شد،«يَا حَيُّ يَا حَيُّ» تا نفس قطع شد،«يَا رَحِيمُ يَا رَحِيمُ» تا نفس قطع شد،«يَا رَحْمَانُ يَا رَحْمَانُ» هفت مرتبه،«يَا اَرْحَمَ اَلرَّاحِمِينَ» هفت مرتبه. سپس گفت:

«اللّٰهُمَّ إِنِّى أَفْتَتِحُ الْقَوْلَ بِحَمْدِكَ، وَأَنْطِقُ بِالثَّناءِ عَلَيْكَ، وَاُمَجِّدُكَ وَلَا غَايَةَ لِمَدْحِكَ، وَأُثْنِى عَلَيْكَ وَمَنْ يَبْلُغُ غايَةَ ثَنَائِكَ وَأَمَدَ مَجْدِكَ، وَأَنَّىٰ لِخَلِيقَتِكَ كُنْهُ مَعْرِفَةِ مَجْدِكَ، وَأَىَّ زَمَنٍ لَمْ تَكُنْ مَمْدُوحاً بِفَضْلِكَ، مَوْصُوفاً بِمَجْدِكَ، عَوَّاداً عَلَى الْمُذْنِبِينَ بِحِلْمِكَ، تَخَلَّفَ سُكَّانُ أَرْضِكَ عَنْ طَاعَتِكَ، فَكُنْتَ عَلَيْهِمْ عَطُوفاً بِجُودِكَ، جَوَاداً بِفَضْلِكَ، عَوَّاداً بِكَرَمِكَ، يَا لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ الْمَنَّانُ ذُو الْجَلَالِ وَالْإِكْرامِ.».

خدایا! سخنم را با ستایش تو آغاز می‌کنم و با ثنای تو گویا می‌شوم و تو را به بزرگی می‌ستایم، درحالی‌که ستایشت را پایانی نیست و تو را سپاس می‌گویم، کیست آن‌که به نهایت سپاست و بلندای بزرگی‌ات برسد؟ آفریدگانت را چه رسد که به شناخت ژرفای عظمت تو دست یابند، چه زمانی بوده که به احسان و بخششت ستوده و به عظمتت موصوف نبودی، کدامین زمان بوده که با بردباری خویش پیاپی از گنه‌کاران درنگذشته باشی؟! ساکنان زمینت از فرمان‌برداری تو سرپیچی کردند، ولی تو با بخشش خویش بر آنان مهر ورزیدی، به احسان خود به آنان بخشیدی و به بزرگواری‌ات پی‌درپی به آنان روی کردی، ای که معبودی جز تو نیست، بخشایشگری که دارای بزرگی و رأفت و محبتی.

بعد حضرت به من فرمود:« ای مفضل اگر حاجت مهمی داری نماز جعفر طیار را به جا آور و با این دعا (خدا را) بخوان و حاجتت را (از خدا) بخواه كه خدا ان شاء الله برآورده می كند و به وی اطمینان است».

نماز جعفر طیار ازدواج,نماز جعفر طیار,نماز جعفر طیار رکعتنماز جعفر طیار را می توان به نیابت برای مردگان و شهدا خواند

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش