دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۴۶ - ۰۸ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۳۸۲
شهری و روستایی

جزئیات الزام همراه داشتن کارت ملی برای اخذ خدمات اداری و حمل و نقل در شهرها

الزام همراه داشتن کارت ملی در طرح محدودیت کرونایی
دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا جزئیات الزام همراه داشتن کارت ملی برای اخذ خدمات اداری در شهرها را در راستای اجرای طرح هوشمند مدیریت کرونا تشریح کرد.

حسین قاسمی در گفت وگو با ایسنا، در توضیح جزئیات طرح الزام اخذ کارت ملی برای ارائه خدمات توسط دستگاه های اجرایی در حوزه شهرها اظهار‌کرد: در سال ۱۳۷۶ قانون الزام شماره ملی و کد ملی اختصاصی برای هر شخص ایرانی در مجلس مصوب شده است. در ماده ۲ آئین نامه این قانون الزام می کند که افراد ایرانی بالای ۱۵ سال باید این شماره ملی و کارت ملی را داشته باشند و هم همیشه همراه خودشان این کارت ملی باشد. بنابراین از لحاظ الزام قانونی در سال ۱۳۷۶ این قانون مصوب شده است.

او ادامه داد: از نظر اینکه چه تعداد در حال حاضر کارت ملی دارند و چه تعداد ندارند، باید تاکید کنیم که اگر مبنای ۱۵ سال سن را محاسبه کنیم در حال حاضر ۶۲ میلیون ایرانی واجد شرایط گرفتن کارت ملی هستند، یعنی ۶۲ میلیون از ۸۵ میلیون جمعیت ایران واجد گرفتن این کارت هستند، اما از این ۶۲ میلیون نفر ۵۰ میلیون نفر کارت ملی گرفته اند.

قاسمی افزود: بالای ۸۰ درصد جمعیتی که شامل اخذ آن می شوند کارت خود را دریافت کرده اند و ۱۲ میلیون نفر هم یا اقدام نکرده اند یا اقدام کرده اند و قبضی که کد ملی روی آن درج شده را دارند، اما هنوز کارت خود را دریافت نکرده اند.

او در تشریح استفاده از کارت ملی برای اعمال محدودیت ها اظهار‌کرد: در حال حاضر بر اساس طرحی که با هماهنگی وزارت ارتباطات و وزارت راه انجام شده ارائه خدمات حمل و نقل مسافری بین استان ها با ارائه کارت ملی انجام می شود. یعنی اگر شخصی بخواهد با هواپیما، قطار یا اتوبوس از تهران به هر جای ایران سفر کند هنگام اخذ بلیت باید کد ملی را ارائه کند تا بلیت برای او صادر شود.

او افزود: وقتی کد ملی را ارائه می کند سامانه وزارت راه در حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای به بانک های اطلاعاتی وزارت بهداشت متصل است. به این ترتیب اگر فرد بعنوان یک ایرانی به آزمایشگاه یا بیمارستانی مراجعه و به علت کرونا (corona) آزمایش داده باشد یا بستری شده باشد اگر بخواهد بلیت دریافت کند سابقه فرد مورد بررسی قرار می گیرد و اگر فرد کرونا مثبت باشد نمی تواند بلیت دریافت کند.

او ادامه داد: به این ترتیب این فرد شناسایی و به وی اعلام می شود که به قرنطینه (Quarantine) برود و اگر هم از قرنطینه بیرون بیاید جریمه خواهد شد. این موضوع در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای عملیاتی شده است.

او تأکید کرد: جالب است بدانیم روزانه با افراد زیادی در این طرح مواجه می شویم که به دلیل کرونا مثبت بودن نباید سوار هواپیما، اتوبوس و قطار شوند اما رعایت نمی کنند ولی با استعلامی که انجام می شود این مسئله مدیریت می شود.

دبیر کمیته اجتماعی، انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا با اشاره به ارائه پیشنهادی در جلسه قبلی ستاد ملی مدیریت کرونا اظهار‌کرد: در این جلسه پیشنهادی را مطرح کردیم که با استفاده از کارت ملی علاوه بر سیستم حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی در حوزه های شهری نیز این موضوع عملیاتی شود، منتهی این موضوع به صورت مرحله به مرحله در شهرها اجرایی شود.

او افزود: مثلا ورود اشخاص به ادارات برای اخذ خدمات اداری الزام همراه داشتن کارت ملی را داشته باشد و اگر شخصی در آن جا شناسایی شود که قبلا کرونا مثبت بوده یا هنوز دوره ۱۴ روزه خود را طی نکرده اجازه ورود و ارائه خدمات به وی داده نمی شود. این مسئله در بانک ها یا در حوزه سایر دستگاه هایی که به مردم خدمات ارائه می کنند انجام خواهد شد و در مرحله بعدی سیستم حمل و نقل عمومی را نیز شامل خواهد شد.

الزام همراه داشتن کارت ملی در طرح محدودیت کرونایی

او ادامه داد: یک بخش از این کار از طریق استعلام لحظه ای انجام می شود که QR کدی در سامانه اپلیکیشن ماسک طراحی شده که هر کسی که گوشی هوشمند داشته باشد با داشتن کارت ملی میتواند کارت ملی را اسکن کند و سابقه سبز یا قرمز بودن فرد قابل مشاهده خواهد بود. سبز بودن به معنای این که سابقه ای از لحاظ کرونا نه بستری و نه نتیجه آزمایش نداشته و کرونا ندارد و سالم است و قرمز نیز به معنای این که فرد یا قبلا آزمایش داده و کرونا مثبت بوده و دوره ۱۴ روزه را طی نکرده و یا بستری بوده و دوره ۲۰ روزه بعد از بستری را طی نکرده است.

او تأکید کرد: این کار برای این است که در فرآیند مدیریت این بیماری منحوث بتوانیم هم خدمات ارائه دهیم و هم جلوی افرادی که مثبت هستند یا قبلا بستری بوده اند و دوره قرنطینه آن ها کامل نشده گرفته شود که باعث انتشار این بیماری نشود.

قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص بازه زمانی اجرای این طرح گفت:این موضوع بازه زمانی مکانی ندارد و جزو مواردی است که به صورت مستمر انجام می شود. چرا‌که به بحث پایش، غربالگری ونظارت کمک می کند. لذا محدودیت زمانی و مکانی ندارد. اجرای آن نیز در حوزه شهری مرحله به مرحله است چراکه در حوزه زیرساخت ها مثلا در حمل و نقل عمومی هنوز اتصال برقرار نشده لذا درمرحله اول جاهایی که امکانات و زیرساخت ها را دارند این موضوع در آن ها اجرایی می شود و همزمان جاهایی که ندارند با فراهم شدن زیرساخت ها به موضوع اضافه خواهند شد.

دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص اجرای طرح جدید محدودیت های کرونایی اظهار‌کرد: اعلام زمان دوهفته ای برای اجرای این طرح صحیح نیست. این طرح قید زمانی برای پایان ندارد. در حقیقت زمانی پایان می یابد که وضعیت از قرمز به نارنجی از نارنجی به زرد واز زرد به سفید تبدیل شود که در آن هنگام طرح خاتمه یافته است.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش