دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۵ - ۱۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۶۸۲
محیط زیست و گردشگری

جلوگیری از آلودگی هوا همچنان اولویت مسئولان نیست

آلودگی هوا,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

گویا ماجرای آلودگی هوای تهران همچنان ادامه دارد و پایانی برایش نیست. هر سال از اوایل پاییز زنگ خطر آلودگی هوا به صدا درمی آید و مسئولان هر کدام برای از بین بردن آن، راهکارهای متنوعی ارائه می دهند اما در نهایت هیچ اتفاقی نمی افتد و دوباره سال بعد همان روزها و هوای آلوده گریبانگیر شهروندان می شود. تعداد روزهای آلوده تهران در مقایسه با سال گذشته تا تاریخ ۷ آبان روند افزایشی داشته است.

 

این در حالی است از اوایل این هفته تقریبا هر روز وضعیت کیفی هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم اعلام شده است. سردردهای طولانی مدت و بیماری هایی که هر کدام از عوارض بلند مدت آلودگی هوا است هر روز بیشتر می شود بی آنکه تغییرات مثبتی برای آن اعمال شود. این در حالی است که حسین شهبازی، مدیر واحد مدل‌سازی و پیش‌بینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفت وگو با ایسنا گفته:« علت آلودگی هوای پی در پی پایتخت طی چند روز اخیر آلودگی ناشی از ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که عوامل متحرک در سطح شهر آن را به‌وجود می‌آورند.

 

در چند روز اخیر علت آلودگی هوای تهران افزایش ذرات pm ۲.۵ است، و علت افزایش این ذرات آلاینده، ترافیک و تردد بیش از حد خودروها در سطح شهر است. البته عوامل دیگری نیز در آلودگی هوا موثر هستند ولی علت اصلی آلودگی هوای ناشی از افزایش ذرات pm ۲.۵ ، منابع متحرک است.» بالا بردن کیفیت بنزین و متوقف کردن خط تولید خودروهای دودزا، مقابله با ذرات معلق آلوده در هوای تهران همه و همه راهکارهایی است که برای از بین بردن هوای آلوده تهران تا به حال مطرح شده است. يک عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آماری از قربانیان آلودگی هوا در شهر تهران، گفت: در تهرانی زندگی می‌کنیم که قربانیان آلودگی هوا معادل سقوط یک ایرباس ۵۰۰ نفره در هر هفته است.

 

مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران چندی پیش در صحن علنی شورا اعلام کرد: انتظار این بود که حالابرنامه عملیاتی به شکل مدون توسط ريیس سازمان حفاظت محیط زیست ارائه می‌شد که وظایف هر یک از دستگاه‌ها در آن مشخص شده باشد.سازمان حفاظت محیط زیست موظف بود برابر قانون ظرف مدت ۱۰ سال شرایط هوا را به کیفیت سالم و قابل تنفس برساند. این در شرایطی است که طرح جامع حمل و نقل شهر تهران نیز به تصویب رسیده است.

 

او با بیان اینکه متاسفانه در تهران بر اساس آمار در سال ۱۳۸۴ بیش از ۱۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا کشته شده‌اند، گفت: در سال ۱۳۹۵ این رقم به بیش از دو برابر افزایش یافته است.

 

این بدین معناست که در تهرانی زندگی می‌کنیم که انگار هفته‌ای یک ایرباس ۵۰۰ نفره در آن سقوط می‌کند و کسی به آن توجهی ندارد. تهران جزو سه شهری که بدترین کیفیت هوا را دارند قرار گرفته است. این عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی گفت: «از ریاست سازمان حفاظت محیط زیست مواردی همچون تهیه فهرست جامعی از مواد آلاینده و اعمال ساز و کار ممنوعیت انتشار این آلاینده‌ها، تهیه استانداردهای انتشار آلاینده‌ها در دو سطح ملی و محلی، توجه ویژه به تغییر مبلمان شهری از خودرومحور به زیست محور با محوریت دوچرخه را خواستاریم.»

 

سالانه ۳۳ هزار و ۵۰۰ مرگ به علت آلودگی هوا

شب ها اگر گذرتان به بیمارستان های شهر افتاده باشد، تعداد بیمارانی که به علت آلودگی هوا دچار تنگی نفس شده اند و قادر به راه رفتن نیستند را خواهید دید. معلوم نیست این وضعیت تا کی ادامه خواهد داشت. این موضوعی است که عباس شاهسونی، سرپرست گروه سلامت هوای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آن اشاره کرد و گفت: آلودگی هوای آزاد یا ذرات معلق در هوا عامل مرگ ۲/۴میلیون نفر در دنیا بوده است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی مربوط به سال ۲۰۱۵، در ایران سالانه ۳۳ هزار و ۵۰۰ مرگ به دلیل آلودگی هوا اتفاق می‌افتد. یعنی ۷۱ نفر در هر صد هزار نفر در کشور علت مرگ‌شان آلودگی هوا است.

 

از آنجا که طبق آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷، ۲۳ درصد از مرگ‌هایی که رخ می‌دهد به مسائل محیط زیستی مرتبط است، مهم‌ترین عامل محیطی هم آلودگی هواست. دو سوم این میزان به بیماری‌های غیرواگیر مثل سکته قلبی و بیماری‌های عروقی مربوط است و در کشور ما هم این موضوع مهم‌ترین عامل مرگ و میر است. در سال ۱۳۹۵ به محاسبه مرگ‌های منتسب با آلودگی هوا اقدام کردیم و طبق برآورد ما با توجه به داده‌های سازمان محیط زیست،

 

میانگین غلظت ذرات زیر ۵/۲ میکرون در ۲۵ شهر کشور۷/۳۱میکروگرم بر متر مکعب است که این روند کاهشی بوده و نسبت به ۴ سال گذشته‌اش از ۳۹ به ۷/۳۱ رسیده‌ایم. روند رو به کاهش بوده اما ما همچنان سه برابر نسبت به غلظت مورد نظر رهنمود سازمان بهداشت جهانی فاصله داریم که بر آن اساس غلظت باید حدود ۱۰ باشد اما در کشور ما۷/۳۱است. این آمار مربوط به جمعیت حدود ۳۰ میلیون نفر در ۲۵ شهر کشور است. در سال در کشور حدود ۳۶۰ هزار مرگ داریم که از این تعداد در سال ۱۳۹۴، ۱۲ هزار و ۷۹۸ نفر مرگ مرتبط با ذرات زیر۵/۲ میکرون داشته‌ایم.» طبق وعده هایی که مسئولان هر روز می دهند آلودگی هوای تهران به مرور برطرف خواهد شد اما اینکه چند گام موثر وعملی برای آن برداشته شود هنوز معلوم نیست.

 

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش