دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۳ - ۱۱ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۰۱۶
محیط زیست و گردشگری

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان؛

می‌شد بدون ایجاد کانون ریزگرد در هورالعظیم نفت استخراج کنند

تالاب هورالعظیم,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: استخراج نفت از تالاب هورالعظیم بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی منجر به خشک شدن این تالاب شد در حالی که می‌شد با دستگاه‌های مخصوص بدون ایجاد یک کانون ریزگرد ۱۰ هزار هکتاری برای استان خوزستان، نفت استخراج کنند.

به گزارش ایسنا، کیارمرث حاجی زاده در سمینار مدیریت بحران که امرور(پنجشنبه، ۱۱ آبان‌ماه) در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بارها گفته‌ام که خوزستان یک استان دائم‌البحران شده است. علت آن نیز مشکلاتی است که به دلیل شرایط جغرفیایی یا زیرساخت‌های استان ایجاد شده است.

 

وی افزود: در خوزستان پنج مدل آب و هوایی مختلف وجود دارد. همچنین زیرساختهای خوزستان پیش از انقلاب اسلامی ساخته شده است که‌ این زیرساخت ها در زمان جنگ از بین رفتند. خوزستان در این دوران توسعه پیدا کرد و جمعیت استان نیز افزایش یافت اما زیرساخت‌های ما توسعه پیدا نکردند و این مساله مشکلاتی را برای خوزستان ایجاد کرده است.

 

حاجی زاده بیان کرد: درگیری‌های تروریستی در کشورهای همسایه و عدم ثبات مدیریت در این کشورها، سدسازی غیرکارشناسانه که موجب خشک شدن تالاب هورالعظیم که دو سوم آن در عراق قرار دارد شده است و این تالاب را به یک کانون گرد و غبار برای استان تبدیل کرد. مسئولان این کشور هیچ احاطه‌ای بر مسائل زیست محیطی ندارند و حتی دستگاه های پالایش و هواشناسی را نیز در این مناطق مستقر نکرده‌اند و این مساله موجب بروز مشکلاتی برای سیستم‌های پایش و سیستم هواشناسی ما شده است.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: برخی کارهای غیرکارشناسی شده در کشور نیز مانند استخراج نفت از تالاب هورالعظیم بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی منجر به خشک شدن این تالاب شد در حالی که می‌شد با دستگاه‌های مخصوص بدون ایجاد یک کانون ریزگرد ۱۰ هزار هکتاری برای استان خوزستان، نفت استخراج کنند.

 

حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده تاکنون ۸۰ درصد این تالاب آبگیری شده است تا بخشی از کانون‌های ریزگرد فوق حاد خوزستان کنترل شود.

 

وی بیان کرد: با رقم بالایی که سال گذشته از سوی دولت برای حل مشکلات خوزستان در نظر گرفته شد، وزارت جهاد کشاورزی در دو بخش نهالکاری و آبرسانی به کانون‌های ریزگرد فوق حاد خوزستان مسئول کنترل ریزگردها در استان شد. در همین راستا حدود پنج هزار هکتار از اراضی جنوب شرق اهواز نهالکاری شدند و پس از تابستان نیز نهالکاری‌ها دوباره از سر گرفته شده است.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: همچنین برای آبرسانی به کانون‌های ریزگرد فوق حاد خوزستان کانال بزرگ ۴۰ کیلومتری با پهنای ۳۰ متر احداث شده است. فکر می‌کنم تا پایان آبان‌ماه آبرسانی کانون‌های ریزگرد جنوب شرق اهواز آغاز شود. در مرحله اول قرار است ۴۲ هزار هکتار از این اراضی و برای تکمیل کار نیز در نهایت ۱۰۰ هزار هکتار از این اراضی آبرسانی شوند.

 

وی گفت: در کارهای مدیریت بحران عدم وجود یک کمیته علمی پژوهشی احساس می‌شد که این کمیته را با حضور حدود ۳۰ نفر از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و مجموعه‌ای از نخبگان تشکیل دادیم و این سمینار سومین سمیناری است که از دل این کمیته برگزار شده است. همچنین شورای اطلاع رسانی و تامین و توزیع ماسک در استان خوزستان با مشارکت بخش خصوصی راه‌اندازی شده است.

 

حاجی‌زاده ادامه داد: درخت کنوکارپوس یکی از مولفه‌های ایجاد مشکلات تنفسی است. دلایل دیگر فلرهای نفتی هستند که شهر اهواز را احاطه کرده‌اند. در دزفول تعداد درختان کنوکارپوسی کاشته شده از تعداد این درختان در آبادان و خرمشهر بیشتر است اما چرا مردم در اهواز، آبادان و خرمشهر دچار تنگی نفس می‌شوند؟ علت آن وجود صنایع مختلف نفت و گاز، پتروشیمی و ... در این شهرها است. درست است که این صنایع موجب ثبات، امنیت و نگهداشتن نخبگان در استان خوزستان هستند اما باید به پیوست‌های زیست محیطی نیز توجه کرده و آن‌ها را رعایت کنیم.

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با بیان اینکه برخی مسئولان به تعهدات خود در زمینه مشکلات تنفسی پایبند نبوده اند، بیان کرد: برخی شرکت‌ها حاضر نشدند در تامین و تهیه ماسک کوچک‌ترین کمکی به ما کنند که از این شرکت‌ها گلایه داریم. شما و خانواده‌هایتان نیز در خوزستان زندگی می‌کنید و این برخوردها درست نیست.

 

وی با اشاره به حادثه ریزش کوه در منطقه منبع آب اهواز گفت: اگرچه مشکلی که در منطقه منبع آب رخ داد یک بحران نیست اما اگر دنبال نشود می‌تواند به عنوان یک بحران در سطح استان خوزستان مطرح شود. درباره این منطقه در گذشته مصوباتی داشتیم و تخصیص اعتباراتی نیز در نظر گرفته شده بود اما در نهایت تمام این مسائل تنها روی کاغذ باقی ماندند. باید با در نظر گرفتن تسهیلاتی برای ساکنان این منطقه شرایط جابه‌جایی آن‌ها را فراهم کنیم. امیدواریم در آینده بتوانیم مشکلات آنها را برطرف کرده و ساکنان این منطقه را از این شرایط خارج کنیم.

 

حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: شاید نتوانیم بحران‌ها را از بین ببریم اما می‌توانیم با پیشگیری و پیگیری در دوران بحران آگاهی بخشی لازم را انجام دهیم.

 

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش