دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۶ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۲۱۹۷
رفاه و آسیب های اجتماعی

کاسبی با ویزای لاتاری/ وعده شانس بیشتر با پرداخت پول

لاتاری,کاسبی با لاتاری
از انجام کار‌های ثبت‌نام در کافی‌نت‌ها در ازای پرداخت حدود ۸۰ هزار تومان گرفته تا طراحی پکیج‌های گوناگون با قیمت‌هایی نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان که به افراد وعده می‌دهد در صورت خرید آن، شانس بیشتری برای برنده شدن در لاتاری دارند.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: شرایط پرنوسان اقتصادی طی سال‌های اخیر تقاضا برای کوچ از کشور را افزایش داده و لاتاری برای ویزای آمریکا یکی از گزینه‌های آسان برای مهاجرت به نظر می‌آید. هرچند ثبت‌نام لاتاری کاملا رایگان است، اما بازار سیاهی به وجود آمده که در آن سودجویان با طراحی پکیج و دریافت مبالغ قابل توجه، وعده شانس بیشتر برای برنده شدن در لاتاری را به متقاضیان می‌دهند.

هر سال با نزدیک شدن به زمان لاتاری آمریکا، تب داغی میان افراد برای ثبت‌نام و آزمودن شانس خود به وجود می‌آید. تجربه نشان داده چنین بازار پررونقی از دید سودجویان دور نخواهد ماند؛ بنابراین افراد بسیاری به دنبال کسب سود از تقاضای بالای مردم و همچنین ناآگاهی برخی از شرایط لازم برای ثبت‌نام در لاتاری هستند.

از انجام کار‌های ثبت‌نام در کافی‌نت‌ها در ازای پرداخت حدود ۸۰ هزار تومان گرفته تا طراحی پکیج‌های گوناگون با قیمت‌هایی نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان که به افراد وعده می‌دهد در صورت خرید آن، شانس بیشتری برای برنده شدن در لاتاری دارند. این در حالی است که ثبت‌نام در لاتاری کاملا رایگان بوده و شما برای آن هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهید کرد.

از طرف دیگر همه‌چیز در لاتاری براساس بخت و اقبال است و هیچ راهی برای شانس بیشتر یا دور زدن سازوکار آن وجود ندارد. به نظر می‌رسد با توجه به شرایط اقتصادی ایران، تورم بالا، دشوار بودن پس‌انداز و تامین حداقل‌های زندگی، میل به مهاجرت افزایش یافته و در چنین وضعیتی، ایجاد بازار سیاه برای سوءاستفاده از این تقاضای بالا اجتناب‌نا‌پذیر باشد.

برنده شدن در لاتاری یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین روش‌ها برای به دست آوردن گرین‌کارت آمریکا بوده و هر سال برگزار می‌‎شود. به دنبال این اتفاق هر ساله در بازه زمانی مشخصی، بسیاری از افراد در سراسر جهان برای ثبت‌نام در لاتاری اقدام می‌کنند.

ایران نیز از این موضوع مستثنی نبوده و طی سال‌های گذشته به دنبال بالاتر رفتن تب مهاجرت، توجه‌ها به این روش برای آزمودن شانس خود جلب می‌شود. با‌این‌حال هر زمان که تقاضای بالایی برای یک موضوع وجود داشته باشد، بازار داغی برای هجوم سودجویان نیز فراهم خواهد شد.

برای مثال با مراجعه به کافی نت‌ها خواهید دید که تعرفه‌ای برای فرایند ثبت‌نام در لاتاری تعیین شده است که به طور میانگین حدود ۸۰ هزار تومان است. هرچند شاید نتوان بر این موضوع خرده‌ای گرفت، چون در ازای ارائه خدمتی حق‌الزحمه‌ای دریافت خواهد شد. اما بازار سیاه لاتاری به همین جا محدود نمی‎‌شود و کلاهبرداران شیوه‌های خلاقانه‌ای برای کسب سود از آن طراحی کرده‌اند.

کلاهبرداری پکیجی

یکی از روش‌های مرسوم کلاه‌برداری در این زمینه، دریافت هزینه برای ثبت‌نام در لاتاری است. این موضوع در حالی اتفاق می‌افتد که به صورت کلی ثبت‌نام در لاتاری کاملا رایگان بوده و دولت آمریکا هیچ هزینه‌ای بابت آن دریافت نمی‌کند. اما برخی سایت‌های مشاوره مهاجرتی با ارائه طرح‌ها و پکیج‌هایی، از متقاضیان ثبت‌نام در لاتاری هزینه دریافت می‌کنند.

برای مثال یک کانال تلگرامی که خود را دارای مجوز کسب‌وکار اینترنتی نیز معرفی کرده، پکیج‌های عادی و طلایی برای ثبت‌نام در لاتاری طراحی کرده است. در پکیج عادی، تعرفه ثبت‌نام برای فرد مجرد ۲۵۰ هزار تومان، یک شانس برای فرد متاهل ۴۰۰ هزار تومان و دو شانس برای فرد متاهل ۵۵۰ هزار تومان تعیین شده است.

اما در پکیج طلایی که البته مشخص هم نیست تفاوت آن با پکیج عادی چیست، تعرفه فرد مجرد ۴۰۰ هزار تومان، یک شانس برای فرد متاهل ۶۰۰ هزار تومان و دو شانس برای یک فرد متاهل ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. همچنین در این طرح‌ها به ازای هر فرزند، ۵۰ هزار تومان دیگر از افراد اخذ می‌شود.

در برخی سایت‌های مشاوره مهاجرتی نیز گزینه‌ای برای تعیین وقت مشاوره حضوری جهت ثبت‌نام در لاتاری تعبیه شده است که جهت تعیین وقت باید مبلغی بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان از طریق درگاه‌های پرداخت به حساب این موسسات واریز کرده تا وقت برای شما هماهنگ شود.

سناریو‌هایی که ممکن است رخ دهد این است که در بهترین حالت ثبت‌نام لاتاری برای شما انجام خواهد شد؛ هرچند در عمل لازم نبوده هزینه‌ای پرداخت کنید و می‌توانستید خودتان کاملا رایگان ثبت‌نام را انجام دهید. اما ممکن است اتفاقات بسیار بدتری نیز پیش آید.

برای مثال این احتمال وجود دارد که پس از واریز وجه، ثبت‌نام شما انجام نشود. یا حتی ممکن است از طریق دریافت اطلاعات، حساب شما هک شده و خالی شود یا حتی از اطلاعات و مشخصات شما سوءاستفاده شود. این‌ها بخشی از اتفاقاتی است که ممکن است در صورت اعتماد به کلاهبرداران و از روی ناآگاهی برای افراد رخ دهد.

ریشه اقتصادی افزایش مهاجرت

استقبال از لاتاری طی سال‌های گذشته با افزایش تب مهاجرت در ایران بسیار افزایش یافته است. داده‌های منتشرشده از سوی رصدخانه مهاجرت ایران نشان می‌دهد در دو سال اخیر، آمار ایرانیانی که مهاجرت کردند نسبت به ۳۰ سال قبل، دو برابر شده است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی این موضوع، شرایط نامساعد اقتصادی است.

تورم مزمن که خود را در رشد بالای قیمت کالا‌ها منعکس کرده است، باعث شده تامین حداقل‌های زندگی برای افراد بسیار مشکل شود؛ به همین دلیل بسیاری از افراد تلاش می‌کنند از طرق مختلف، از جمله تحصیلی و کاری، از کشور خارج شوند؛ بنابراین در چنین شرایطی مهاجرت به آمریکا به همراه دریافت گرین‌کارت می‌تواند بسیار وسوسه‌کننده باشد.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که به دلیل تقاضای بالا، شانس افراد در بردن لاتاری بسیار پایین است. حتی گفته می‌شود شانس بردن آن کمتر از یک‌دهم درصد است و شاید از هر هزار نفر یک نفر هم برنده نشود. همچنین باید توجه کرد که حتی در صورت برنده شدن در لاتاری، هزینه‌های جانبی برای رفتن به کشور ثالث جهت انجام مصاحبه و همچنین خرید بلیت و داشتن اندکی سرمایه برای گذراندن امور در ماه‌های ابتدایی سکونت در آمریکا خود مبلغ قابل‌توجهی خواهد شد.

همین موضوع باعث می‌شود حتی بسیاری از افرادی که در لاتاری برنده می‌شوند، نتوانند از پس هزینه‌های آن برآمده و در نتیجه انصراف دهند. با‌ این‌ حال همان‌طور که اشاره شد، به نظر می‌رسد مهم‌ترین عاملی که منجر به تقاضای شدید مهاجرت شود، وضعیت نابسامان اقتصادی است. در صورتی که اقتصاد ایران ثبات نسبی را تجربه کند، شاید دیگر تعداد افرادی که قصد خروج از کشور را داشته باشند آن‌قدر زیاد نباشد که بتواند چنین بستر‌هایی برای سوءاستفاده سودجویان فراهم کند.

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش