پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۳۵

شرح کامل هنر هفتگانه و وجه مشترک آنها

هنر هفتگانه,اولین هنر هفتگانه,هنرهای نمایشی ششمین هنر هفتگانههنر هفتگانه یعنی رشته هایی که هنر اول تا هفتم را تشکیل می دهند
به مجموعه ای از آثار یا فرایندهای ساخت انسان، که در جهت اثرگذاری بر عواطف، احساسات و هوش انسانی یا به منظور انتقال یک معنا یا مفهوم خلق میشوند ، هنر گفته می شود. به عبارت دیگر به توان و مهارت خلق زیبایی، هنر می گویند. در ادامه با هنر هفتگانه اشنا می شوید.

هنر هفتگانه

به توانایی خلق لذت برای بیننده یا شنونده، هنر می گویند. حس دلپذیری که بعد از دیدن یا شنیدن و یا لمس یک شئی در وجود شخص بوجود می آید، نشانه می دهد که شخص با یک هنر و اثر هنری رو به رو شده است. توجه کنید که  صاحب حس حتماً باید هنرمند یا هنر شناس باشد. اگر چه شخص هنر شناس مسلما از هنری که توسط شخص هنرمند بوجود آمده لذت بیشتری خواهد برد ولی فراموش نکنید که هنر و شیء هنری در وجود افردی که درکی از هنر ندارند حس زیبایی شناسی و لذت بوجود می آورد. این لذت درونی جهانی است، به همین علت است که می گویند هنر امری جهانی است.

تاکنون از هفت هنر در دنیا نام برده اند که این هنرها توانسته مردم را به اغنا بکشاند. در زبان فارسی هنر ریشه ای سانسکریتی دارد. این کلمه از دوبخش “سو” و “نر” یا “نره” تشکیل شده است. بخش اول سو به معنای نیک و بخش دوم آن مفهوم مرد یا زن دارد. کم کم  “س” به  “ه” تبدیل شده و از این جهت واژه هونر یا هنر بوجود آمد. هنر هفتگانه یعنی رشته هایی که هنر اول تا هفتم را تشکیل می دهند. در ادامه این هنرها همراه با زیرمجموعه هایشان آورده شده است:

>> هنر اول هفتگانه، هنر موسیقی:

نخستین هنر هفتگانه، هنر شنیداری است که گوش آن ها را می شنود و جزء اولین هنرها به شمار می رود. این هنرها شامل انواع موسیقی است. موسیقی  همزاد آدم است. آن جا که به چهچه ی پرندگان یا نوای آبشار دل می‎سپرده و لذت می برده است، در حقیقت موسیقی طبیعت را می شنیده است. فیثاغورث را در تاریخ، سازنده اولین تارهای انسان ساز می دانند و داوود نبی که خواننده خوبی بوده و در دستش، آهن مانند موم نرم بوده است را در اسلام مبتکر علم موسیقی می دانند ولی ما اطمینان داریم موسیقی های ضربی پیش از هردوی آن ها وجود داشته است و انسانها با یکدیگر به وسیله دمیدن در شاخ جانوران ارتباط داشته اند.

معنی هنر هفتگانه,هنر هفتگانه,مهمترین عامل در شکل گیری آثار هنر هفتگانهنخستین هنر هفتگانه، هنر شنیداری است که از آن میتوان به موسیقی اشاره کرد

موسیقی در وجود ما از طريق حس شنیداری، حس لذت پدیدار می کند. این هنر هفتگانه صرفا برای لذت بخشی نیست بلکه به نشانه هایی از اعتراض، توضیح و یا نشانه های دیگر تبدیل شده است. به همین علت توصیف موسیقی به معنای هنری که احساسات را برمی انگیزد، معنای درستی حساب نمی شود. بدین ترتیب توصیف پرفسور رابرت گرینبرگ درباره  موسیقی چنین است:« هنر موسیقی یعنی؛ صدا در زمان » به این ترتیب نه تنها موسیقی بعنوان یک لذت دهنده صرف است، بلکه به معنای واقعی آن تعریف می شود.

>> هنر دوم هفتگانه، حرکات نمایشی:

در سده ۱۷ ام در بریتانیا هنر نمایشی تولد خود را شروع کرد، که هدف آن اشاره کردن به یک داستان یا مفهوم از دید حرکات فیزیک میباشد که به دو صورت فردی یا گروهی صورت می پذیرد. این شکل از هنر هفتگانه، سبکی با تحرک زیاد ایجاد می کند و سعی می کند تا ارتباطی تنگاتنگ بین جسم و روح مخاطبان خلق کند، که بعضا زمینه را با واکنش های فیزیکی آن ها یا ایجاد اشتیاق برای داشتن حرکات فیزیکی مشابه فراهم می سازد. هنر نمایشی به چند گروه تقسیم می شود که عبارتست از:

۱- رقص:

به حرکت های انسان که برای بیان یک حالت انجام می گیرد رقص می گویند. رقص میتواند در محیط هایی همچون اجرایی،  روحانی یا اجتماعی اجرا شود. رقصنده به افرادی گفته می شود که به انجام رقص می پردازند و به خودِ کنشِ رقص، رقصیدن یا رقص گفته می شود. رقاص در فرهنگ معاصر ایرانی،  لفظی با بار منفی است که به رقصندگان باشگاه های شبانه ازجمله رقص عریان عربی و رقص برهنه غربی اطلاق می شود. برای افردی که حرفه آنان نوعی از انواع رقص های هنریست، استفاده از این لفظ ناپسند است. رقص های مختلف از حرکات نمایشی( دومین هنر هفتگانه) به شمار میروند که شامل رقص باله،  رقص فولکلر، رقص بالروم، رقص آیینی و… می باشد.

۲- اپرا:

به تلفیق موسیقی و تئاتر که حقیقت را به تصویر می کشد اُپرا می گویند. باید در موسیقی و نمایش، آگاهی داشته باشید تا بتوانید آثار اپرایی خلق کنید و پدیده ای درخور تحسین ایجاد کنید. اپرا به مجموعه ای از  هنرهای مختلف نظیر موسیقی،  ادبیات، فن بازیگری،  طراحی صحنه، دکور و کارگردانی گفته میشود. یکی از ارزنده ترین پدیده های جهان موسیقی اپرا می باشد. اپرا که یکی از پخش های حرکات نمایشی در هنر هفتگانه میباشد طی چندین قرن، با تحولات فراوان، همه گونه رویدادها و سبک های موسیقی را تجربه کرد و به تکامل رسید.

۳- سیرک:

از دیگر شاخه های حرکات نمایشی بسیار مهیج در هنر هفتگانه می توان به سیرک اشاره کرد که در غرب اروپا در اواسط قرن ۱۷ شکل گرفت. نخستین افردی که واژهٔ سیرک را به کار بردند رومیان بودند. در آن هنگام سیرک به محوطهٔ وسیعی گفته میشد که محل نمایش های مهیجی همچون اسب دوانی، آکروبات، مسابقه ارابه رانی و کشتی بود. اسب دوانی، حرکات آکروباتیک، دلقک ها، شعبده بازی و تردستی و حرکات نمایشی با استفاده از حیوانات رام شده و دست آموز در نمایش های سیرک وجود دارد ، که به طرق مختلف انجام می گیرد.

>> هنر سوم هفتگانه، هنرهای ترسیمی:

  هنرهای ترسیمی که سومین هنر هفتگانه شناخته می شوند به عنوان شاخه ای از هنرهای تجسمی میباشد که هنرمند در آن با استفاده از ابزارهای کاربردی یک اثر هنری را ثبت می کند. هنرهای ترسیمی در دوران انسان های غارنشین شکل گرفت و در نهایت منتهی به اختراع خط شد. با رشد قوه تعقل و تفکر آدمی، این هنر توسعه یافت تا جایی که بخش مهمی از زندگی بشر امروزی را تشکیل می دهد. هنرهای ترسیمی شامل دو بخش میباشد که بخش اول آن هنرهای ترسیمی تصویرگری مثل نقاشی و عکاسی بود و بخش دوم آن هنرهای ترسیمی نوشتاری مانند خطاطی بود که مهم ترین مؤلفه های این هنر، رسم خطوط می باشد. معیارهای تشخیصی هنرهای ترسیمی در طی دوره های مختلف، تغییر یافت. از همین رو، این نوع هنر دامنه وسیع تری از وسایل و ابزار نظیر رنگ، سایه و … را در برمی گیرد.

یکی از شاخه های حرکات نمایشی بسیار مهیج در هنر هفتگانه، سیرک می باشد

>> هنر چهارم هفتگانه، هنرهای تجسمی:

هنرهای تجسمی، به حواس بصری وابسته است و با توجه به این ویژگی، مخاطب را تحت تاثیر قرار می دهند. البته این هنر هفتگانه با نام های دیگری مانند هنرهای بصری یا هنرهای دیداری نیز شناخته می شود. بدین ترتیب این هنر مبتنی بر حس بینایی است. از هنر های تجسمی می توان به نقاشی، مجسمه سازی ، طراحی، چاپ دستی، گرافیک، عکاسی، صنایع دستی و هنرهای کاربردی اشاره کرد. هنر های کاربردی شامل طراحی صنعتی، طراحی مد، طراحی داخلی، طراحی گرافیکی است. هنرهای تجسمی یکی از مهمترین ارکان هنری میباشد چون در حوزه هنر، قلمرو گسترده ای دارد، به اصطلاح “نقاط” موقعیت های مختلف را در یک مجموعه بهمراه اتصالشان به بهترین شکل ممکن به تصویر می کشد. از اتصال نقاط به یکدیگر و ایجاد اشکال و ترکیب آن ها به بهترین نحو ممکن بعنوان “تناسب طلایی” نیز یاد می شود.

>> هنر پنجم هفتگانه، هنر ادبیات:

ادبیات نیز یکی از دیگر انواع هنر هفتگانه به شمار می آید که میتوان آن را نماد تمام قد از ابعاد مختلف جامعه و فرهنگ گذشته و حال دانست. ادبیات و هنرهای ادبی بعنوان یک نماد از فرهنگ های مختلف در هر جامعه ای میتواند خود را به رخ بکشد. از دیرباز، ادبیات بهترین راه برای انتقال احساسات و ایجاد ارتباط با دیگر انسانها بوده است، به همین منظور در طول تاریخ انسانها تصمیم می گیرند به این رابطه باستانی جلوه ای جدید بدهند. ادبیات در معنای لغوی کارشناسان حوزه ادبی جهان، “دانش فرهنگی” ترجمه شده است. به این هنر، دانش فرهنگی نیز گفته میشود که در زمینه های مختلف از جمله شعر، داستان، نویسندگی، سفرنامه و… تعریف می شود. هنر ادبی صرفا به منظور خوب حس کردن ، خوب اندیشیدن و خوب نوشتن، است. با تکیه بر روح یک شخص یا جامعه این هنر به تحریر میرسد و با جلوه ای متنوع از آثار روزمره، وظیفه بیان و انتقال این مفاهیم جسمانی و یا روحانی را عهده دار می باشد.

>> هنر ششم هفتگانه، هنرهای نمایشی:

ششمین هنر هفتگانه به هنرهای نمایشی اختصاص دارد. هنرهای نمایشی به حرکات نمایشی که در جایگاه دوم از لیست هنرهای هفتگانه قرار دارد، شباهت زیادی دارد. وجه مشترک آن ها بطور کلی استفاده از ارکان فیزیک در نمایش است. هنرهای نمایشی بسته به عواملی از جمله تماشاگر، متن، محل و زمان نمایش و… میباشد که میتوانند در کنار یکدیگر به یک داستان و همچنین ایفای نقش بی بدیل برای مخاطب تبدیل شوند. هنگامی که هنرهای نمایشی زنده مانند پانتومیم، اپرا، نمایش های عروسکی و ... به صحنه آمدند، در هنر و جامعه هنری تغییر و تحولی را پدید می آوردند.

هنر هفتگانه,هنر هفتگانه چیست,انواع هنر هفتگانهششمین هنر هفتگانه به هنرهای نمایشی اختصاص دارد

>> هنر هفتم هفتگانه، هنر سینما:

نقطه عطف و تکامل تمامی هنرها در کنار یکدیگر و تلفیق، سینما میباشد که این نوع هنر هفتگانه در معنای لغوی خود به معنای “حرکت” است، ولی در اصطلاح مدرن آن به معنی ترکیب تصاویر متحرک و جان بخشیدن به داستان به وسیله این تصاویر برای درک بهتر آن برای تماشاگران است. سینما در فاصله سال های ۱۸۸۰ تا ۱۸۸۹ میلادی با اختراع عکاسی و ساخت تصاویر متحرک پا به عرصه وجود گذاشت. بعد از سال ۱۹۵۰ میلادی، تقاضای عمومی برای سرگرمی از طریق تصاویر متحرک سبب شد تا سالن های سینما گسترش پیدا کند. درواقع یک اثر سینمایی از عناصر تصویر و صدا تشکیل می شود. در فاصله سال های ۱۸۷۵ تا ۱۹۱۵ میلادی رشد و شکوفایی هنر تئاتر به وقوع پیوست. این شاخه از هنرهای نمایشی در مقابل دیدگان مخاطبان یا تماشاگران به ارائه نمایش نامه می پردازد. امروزه تئاتر از نظر ساختار نمایش نامه و شکل اجرا، دامنه گسترده تری به خود گرفته و به اشکالی مانند تئاتر خیابانی، محیطی، مواجه و … تبدیل شده است.

وجه مشترک هنر هفتگانه

در بین تمامی آثار هنری، ویژگی های مشترک، زمینه ساز شکل گیری هنر هفتگانه است که این ویژگی ها به شرح زیر است:

۱. تخیل:

مهمترین عامل در شکل گیری آثار هنر هفتگانه، تخیل میباشد، هرچه هنرمند حس تخیل بهتری داشته باشد در بین سایر هنرمندان آثار وی شاخص تر می شود.

۲. احساسات و عواطف هنرمند:

وجه اشتراک آثار هنر هفتگانه در اینست که بیشتر این آثار طبق عواطف و احساسات هنرمند شکل می گیرد و در پیش زمینه آثار هنری تفکر منطقی و عقلانی کم تر دخالت دارند. این بدین معنی نیست که هنرمند در خلق آثار از عقل، شعور و درک خود استفاده نمی کند، به عبارتی یعنی در ابتدای شکل گیری طرح هنرمند، احساسات او بر جنبه های فکری برتری می یابد.

۳. منشوری بودن و چند معنایی بودن آثار هنری:

زمانی که هنرمند اثری را خلق می کند هر فردی که در مقابل آن اثر قرار می گیرد برداشت متفاوتی را باتوجه به تفکرات و احساسات خود میتواند از آثار هنر هفتگانه داشته باشد. وقتی یک اثر هنری از عواطف و احساسات هنرمند شکل می گیرد معنایی تک بعدی ندارد و استنباط از آن متفاوت می باشد.

جه مشترک هنر هفتگانه,هنر هفتگانه,دومین هنر هفتگانهمهمترین عامل در شکل گیری آثار هنر هفتگانه، تخیل میباشد

گردآوری: بخش هنرو سینما سرپوش

  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش