جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۵۹ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۵۵۸
هنرهای تجسمی

تعطیلی موزه در روزهای تعطیل!؟

سینما,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی
معاون هنری و سینمایی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با حضور در تحریریه ایسنای خوزستان و واکاوی برخی معضلات حوزه فرهنگ و هنر استان از آخرین خبرهای حوزه معاونت هنری و سینمایی اداره ‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از جمله تشکیل هیات موسس انجمن هنرهای تجسمی سخن گفت.

به گزارش ایسنا، ناصر چنانی در ابتدا با تمجید از ایسنای خوزستان عنوان کرد: جا دارد از این خبرگزاری تشکری داشتم. من جزو کسانی هستم که هر روز وبسایت این خبرگزاری به وِیژه بخش فرهنگ و هنر را چک می‎کنم و شاهد هستم دربیشتر اوقات خبرهای تولیدی و به‎روزی روی خروجی این خبرگزاری می‎رود. از آنجا که این خبرگزاری با نگاهی نو و نیروهای جوان فعالیت می‎کند همواره شاهد خروجی‌های خوبی از آن بوده‎ایم و می‎توان از ایسنا به عنوان یک خبرگزاری حق‎جو نام برد. 

  

به فکر لوگو بودن چالشی جدی در حوزه فرهنگ و هنر است

وی در ادامه با انتقاد از موازی‎کاری در حوزه فرهنگ و هنر استان این موضوع را یک معضل خواند و افزود: این موازی‎کاری‎ها انرژی را از مجموعه‎ها می‏گیرد. باید روی این موضوع اندیشه کرد و من معتقدم می‎توان با تشکیل کارگروه‎هایی از مدیران ارشد و همفکری میان آنان بخشی از این معضلات را کاهش داد. متاسفانه برخی مدیران بیش از آن‎که به فکر کار باشند به فکر لوگو هستند و تا لوگوی آن‎ها در کار نباشد دست به هیچ اقدامی نمی‎زنند. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با تاکید بر این‏که به فکر لوگو بودن یک چالش جدی در حوزه فرهنگ و هنر است اضافه کرد: باید از این تعصبات سازمانی بیرون آمد. چرا نهادی مثل حوزه هنری یا نهادهای دیگر وارد عرصه فرهنگ و هنر شده‎اند آن‎هم در صورتی که بعضا هیچ ارتباطی با هنر و فرهنگ ندارند. به عنوان مثال هم ارشاد و هم حوزه هنری درباب هنرهای نمایشی فعالیت می‎کنند که در این میان سود کار فقط به هنرمندی می‎رسد که زرنگ باشد و بتواند از هر دو نهاد منتفع شود! بنابراین اگر کارگروهی از مدیران فرهنگی شکل گیرد که مانع توزیع اعتبارات فرهنگی به این شکل شود، بسیاری از معضلات و چالش‎ها حل خواهند شد. 

  

موازی‎کاری باعث تمرکز سرمایه در یک نقطه و غفلت از نقاط دیگر می‏‌شود

وی ادامه داد: وجود دو مدیرکل ارشاد در یک استان چه خروجی ‎دارد؟ آیا جز موازی کاری چیز دیگری است؟ این موازی‎کاری‎ها موجب می‎شود کلیه سرمایه‎های مادی، معنوی و انسانی در یک جا متمرکز می‎شوند و از جاهای دیگر غقلت ‎شود که این غفلت برای انقلاب فرهنگی ما که بنا هست به مردم خدمت‎رسانی کند خوشایند نیست. 

  

چنانی افزود: خوشبختانه طی مدت اخیر شاهد اقدامات خوبی از جانب دکتر شریعتی، استاندار خوزستان، در حوزه فرهنگ و هنر بوده‎ایم؛ رفتارهای کم‎سابقه‎ و تحرکات خوب توام با حمایت. 

  

وی گفت: اگر استاندار به این بخش از چالش فرهنگ و هنر استان نیز ورود کند و با کمک خود آن را سامان بخشد، راندمان، کیفیت و کمیت اقدامات فرهنگی و هنری بیش از آنچه که هست خواهد شد و از آشفته‎کاری نیز رهایی خواهیم یافت. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: به فکر لوگو بودن از سوی مدیران خوشایند نیست نیست و باید تلاش کرد تا با همفکری، اشتراک‎نظر، تشکیل اتاق‎های فکر و بکارگیری توانمندی‎های موجود در NGOها و سازمان‎های مردم‎نهاد در راستای بالا رفتن کیفیت وکمیت کارها تلاش کرد. 

  

هنرمندان متولی صفر تا صد بسیاری از رویدادهای هنری هستند

وی اظهار داشت: در این راستا خوشبختانه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و در حوزه معاونت هنری و سینمایی سعی کرده‎ایم بخش عمده‎ای از فعالیت‎های موجود هنری و سینمایی را به خود هنرمندان واگذار کنیم تا جایی که در حال حاضر متولی صفر تا صد بسیاری از رویدادهای موجود ما هنرمندان هستند و انصافا خروجی‎های خوبی هم از آن ها شاهد بوده‎ایم. 

  

چنانی تصریح کرد: در حال حاضر برگزاری جشنواره‎هایی نظیر تئاتر ملی نفت که قرار است برگزار شود به دست هنرمندان سپرده شده است و کار سیاست‎گذاری آن را خود هنرمندان انجام می‎دهند. از طرفی، بخش هنرهای تجسمی نیز به طور کل به هنرمندان واگذار شده و امیدوارم که امکانات سخت‎افزاری ما به کمک آنان بیاید. از سوی دیگر، طی مدت اخیر شاهد همکاری، تعامل و کمک‎های بسیار خوب و بی‎سابقه‎ای هم از مدیریت ارشد استان یعنی دکتر شریعتی بوده‎ایم که این همراهی و حضور فعال قطعا می‎تواند باعث تاثیرات خوبی در فعالیت‎های هنرمندان شود و امید، نشاط و تحرک آنان را افزایش دهد.  

  

وی افزود: اگرچه در حوزه مسایل فرهنگی و هنری استان شاهد چنین همراهی و همگرای‎ای هستیم اما برکسی پوشیده نیست که یکی سری نقایص، معضلات و کاستی‎هایی نیز وجود دارند؛ با این‎حال جای امید است که در کنار کاستی‎ها خرد و تحرک هم وجود دارد. 

  

۱۲ جشنواره تئاتر تا پایان سال برگزار می‌شود

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: در حال حاضر شاهد جهش مثبتی در فعالیت‎های فرهنگی و هنری استان هستیم که این جهش خود را در جشنواره‎ها و رویدادها نشان می‎دهد. به عنوان مثال، سال گذشته تقریباً شش یا هفت جشنواره تئاتر در استان داشتیم اما تا پایان امسال ما حدود دوازده جشنواره را فقط در حوزه تئاتر خواهیم داشت که از میان آن‎ها می‎توانم به جشنواره تئاتر عربی، جشنواره ملی لاله‎های سرخ، همایش ملی تعذیه و آیین‎های نمایشی محرم، جشنواره تئاتر کودک دزفول و جشنواره تئاتر بومی مسجدسلیمان (پس از هفت سال تعطیلی) اشاره کنم. 

  

وی همچنین از برنامه‎ریزی و ساماندهی اجراهای میدانی در مناطق کاروان‎های راهیان نور با هویت مردمی خبرداد و افزود: در این راستا، بسترهای نمایشی را برای گروه‎های نمایشی تدارک دیده‎ایم تا آنان بتوانند اجراهای خوبی را برگزار کنند. علاوه بر این، به مناسبت اربعین حسینی برای اولین بار رویدادی به نام "سوگواره رهسپار خیمه‎ها" را در کنار تردد زوار امام حسین (ع) در چزابه تدارک دیده‎ایم که بنا است در آن از گروه‎های ملی نیز استفاده شود تا اجراهایی را داشته باشند. 

  

رشد ۲۰ درصدی در اعطای مجوز اجرای موسیقی

چنانی در ادامه به حوزه موسیقی گریز زد و گفت: ما در سال گذشته، مجوز ۵۷ اجرای صحنه‌ای موسیقی را در استان صادر کردیم که این تعداد نسبت به سال ۱۳۹۴ رشدی در حدود ۲۰ درصد داشته است چرا که در سال ۱۳۹۴، در مجموع حدود ۴۶ مورد مجوز صادر کردیم که این رشد نشات گرفته از سیاست‎گذاری‎ها و نگاه خوب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است. 

  

وی با اشاره به جهش‎های خوب و مثبت در حوزه سینما نیز عنوان کرد: هم‎اکنون در استان ۶۴۵۰ صندلی سینما وجود داشت که ۱۶۰۰ عدد صندلی به این تعداد اضافه خواهد شد که آمار قابل توجهی در حوزه موسسات سینمایی است. در حال حاضر با احتساب سینمای بندرامام خمینی (ره) که به تازگی افتتاح شده است کل سینماهای استان دارای تجهیزات دیجیتال هستند و این سینماها همزمان با سینماهای کشور فیلم‎های روز سینمای ایران را اکران می‎کنند. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان این‎که در کنار این جریان، اکران سیار را نیز با بالاترین تجهیزات نسبت به استان‎های دیگر در خوزستان داریم افزود: استان خوزستان با هشت سرور و نیز تجهیزات دیجیتال پخش فیلم‎های سینمایی، قابلیت اکران فیلم همزمان با سینماهای کشور را در مناطق فاقد سینما دارا است؛ این در حالی است که استان دوم پس از خوزستان دارای پنج سیستم دیجیتال است. 

  

بهره‎برداری از چهار سینما و مجتمع سینمایی تا پایان سال در استان 

وی اضافه کرد: اکران‎های سیار در حال حاضر در شهرستان‎های فاقد سینما همانند گتوند، رامهرمز، شوش و دشت‎آزادگان وجود دارند؛ گرچه به زودی تا پایان سال مجتمع‎های سینمایی رامهرمز و نیایش شوش و همچنین دو سینما در بهبهان به بهره‎برداری خواهند رسید و این تعداد به مجموعه‎ سینماهای استان افزوده خواهند شد تا مردم این نقاط نیز بتوانند مانند دیگر شهرهای استان‎های کشور شاهد فیلم‎های سینمایی باشند. 

  

برگزاری مجمع عمومی اولین اقدام هیات موسس انجمن هنرهای تجسمی است

  چنانی در ادامه از تشکیل هیات موسس جدید انجمن هنرهای تجسمی خوزستان خبر داد و گفت: برای شکل‎گیری انجمنی فعال و پویا در این زمینه، دراساسنامه جدید هیات موسسی پیش‌بیینی شده است که کار این هیات عضوگیری پیوسته، ناپیوسته و افتخاری است. پس از آن‎که اعضای پیوسته انجمن از سوی هیات موسس انتخاب شدند، در مجمع عمومی همه اعضا حاضر می‎شوند و تمام اعضای پیوسته می‎توانند به عنوان کاندیدای هیات رییسه و رای‎دهنده شرکت کنند تا هیات امنا و هیات رییسه انجمن تشکیل شود. پس از رای‎گیری پنج نفر به عنوان سیاستگذاران انجمن در رشته‎های مختلف برگزیده می‎شوند. 

  

وی اضافه کرد: هیات رییسه از میان کسانی که به عنوان نامزد در انتخابات شرکت می کنند آرای لازم  را کسب می‎کنند و انتخاب می‎شوند. پس از آن تمام فعالیت‎های انجمن بر عهده هیات رییسه خواهد بود و فعالیت‎های هیات موسس به پایان خواهد رسید. هیات رییسه پس از انتخاب رییس، بازرسان و ناظران خود را انتخاب خواهد کرد. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: مجمع عمومی مهمترین رکن و مرجع تصمیم‎گیری انجمن هنرهای تجسمی است و از اجتماع اعضای حقیقی به صورت عادی و یا فوق‎العاده تشکیل می‎شود. در مجمع عمومی تنها اعضای پیوسته حق رای خواهند داشت. 

  

وی تصریح کرد: اولین اقداماتی که پنج نفر برگزیده به عنوان هیات مدیره انجمن باید انجام دهند، انتخاب رییس، بازرسان و تعیین ساختار مالی و نیز برنامه‎ریزی برای گرفتن کمک‎های مختلف خواهد بود. اقدام دیگر ایجاد دفاتری در شهرستان‎ها است تا آن‎ها نیز براساس اساس‎نامه برنامه‎ریزی‎های لازم را صورت دهند. 

  

چنانی با بیان این‎که هیات موسس با مشورت هنرمندان و انجمن هنرهای تجسمی تعیین شده‌اند ادامه داد: یازده عضو هیات موسس انجمن هنرهای تجسمی استان شامل سید جلال خراسانی، امین بختیاری، محمود گل، رضا عدیلی‎پور، محمدرضا جورجورزاده، سیدمحمد موسوی‎پارسا، سهام سجیراتی، سرور محمودی، مریم حسینی، بیتا حسنی و نجمه وصفی‌نژاد هستند. 

  

وی اضافه کرد: بعدها که هیات مدیره شکل گرفت باید برای رشته‎های مختلف کارگروه تعریف شود. البته محل استقرار انجمن نیز مشخص شد که در زمان مقتضی آن را اعلام می‎کنیم. 

  

شاهد فعالیت‎‏های منسجم جریان‎ساز در حوزه تجسمی نیستیم

وی در توضیح ماهیت انجمن هنرهای تجسمی براساس اساسنامه جدید اظهار داشت: انجمن هنرهای تجسمی، انجمنی غیردولتی، غیرانتفاعی، غیرسیاسی و مردمی است که بنا است برای ارتقا سطح کمی و کیفی فعالیت‎های تجسمی‎ای که در ساختار انجمن وجود دارد برنامه‎ریزی نماید. هنرهای تجسمی رشته‎هایی از جمله نقاشی، گرافیک، تصویرسازی، مجسمه‎سازی، نگارگری، کاریکاتور، تذهیب، سفال و عکاسی را در برمی‎گیرد که این رشته‎ها قرار است در انجمن هنرهای تجسمی ساماندهی شوند که در این راستا بنا است در ابتدا سازماندهی نیروهای این انجمن صورت گیرد و آموزش‎هایی در جهت ارتقا سطح علمی و کیفی آثار انجام شود. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان این‎که متاسفانه در حال حاضر شاهد فعالیت‎های منسجمی در حوزه هنرهای تجسمی نیستیم گفت: البته فعالیت‎های فردی و نمایشگاه‎های انفرادی و گروهی خوبی در اهواز و شهرستان‎ها برگزار می‎شود؛ با این حال، فعالیت‎های منسجمی همانند جشنواره‎ها که جریان‎ساز باشند را به دلیل در دسترس نبودن موزه هنرهای معاصر برای هنرمندان تجسمی شاهد نیستیم و این هنرمندان نتوانسته‎اند از زمان واگذاری آن تاکنون از وجود موزه بهره‎مند باشند. 

  

وی ابراز امیدواری کرد: باتوجه به نگاه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و محلی که قرار است در اختیار هنرمندان تجسمی قرار گیرد بخشی از مشکلات حوزه تجسمی حل شود؛ اگرچه نمی‎توان منکر بعضی کمبودهای آزاردهنده شد. 

  

نگاه وزارتخانه به انجمن‎ها تغییر کرده است

چنانی با تاکید بر این‎که پس از تشکیل هیات مدیره انجمن شاهد انجمن تجسمی‎ای نوپا و جدیدی در استان خواهیم بود افزود: این انجمن بر مبنای مجمع عمومی شکل خواهد گرفت در حالی که پیش از این به صورت انتصابی انجام می‎شد. در ساختارها و اساسنامه قبلی مطلقا موضوع عضوگیری وجود نداشت اما در اساسنامه جدید قید شده است که کسانی که خواهان حق رای هستند و می‎خواهند در تعیین سرنوشت فعالیت‎های انجمن هنرهای تجسمی دخیل باشند و اعمال نظر کنند باید در وهله اول عضو شوند. 

  

وی درباره این‎که طی سال‎های اخیر سعی نشده است تمام فعالیت‎های تخصصی از کانال انجمن‎ها پیگیری شود و همیشه ارشاد و انجمن‎ها تصمیمات جداگانه‎ای می‎گرفتند توضیح داد: درگذشته انجمن‎های نمایش، موسیقی یا تجسمی انتصابی بودند و دلیل آن نیز دستوراتی بود که از وزارتخانه ابلاغ می‎شد، اما اینک از سوی وزارت این نگاه اصلاح شده است و در حال حاضر دارای اساسنامه جدیدی هستیم. از سوی دیگر نگاه مدیریتی موجود بر این مبنا است که ما نظر هنرمندان را در همه فعالیت‎ها جویا شویم که این موضوع این کیفیت و کمیت را ارتقا خواهد داد. 

  

۹۰ درصد هنرمندان بدون مواجب در کنار ما هستند

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: در راستای همین موضوع، امسال برای جشنواره تئاتر استان، نشست‎های متعددی را با هنرمندان برگزار کردیم که طی آن‎ها ایده‎های نو و جالبی را از سوی آنان دریافت کردیم که در نتیجه آن، جشنواره امسال نسبت به دوره‎های پیشین به لحاظ کمی و شکلی دچار تحولات اساسی شد که این تحولات در برگزاری نشست‎های علمی و نقد و بررسی نمود پیدا کردند. 

  

 او این تحولات را محصول همفکری با هنرمندان دانست و افزود: جا دارد تشکر ویژه‎ای از هنرمندان کنم چرا که عمدتا بدون هیچ مزد و مواجبی در کنار ما حضور دارند و بیش از ۹۰ درصد آنان بدون آن که دستمزدی از ما دریافت کنند در کنار ما به اعمال نظر و مشارکت می‎پردازند و در کارهای اجرایی نیز حضور دارند.  

  

اتفاقات موزه هنرهای معاصر اهواز جریان انجمن هنرهای تجسمی را دچار مشکل کرد

چنانی در ادامه به این سوال که چرا در سال‎های اخیر برخلاف سایر انجمن‌های وابسته به ارشاد به انجمن تجسمی که انجمنی مادر محسوب می‎شود توجه کمتری شد، این‎گونه پاسخ داد: "واقعیت این است که بعد از اتفاقاتی که در واگذاری موزه هنرهای معاصر اهواز رخ داد، جریان انجمن هنرهای تجسمی نیز دچار مشکل شد، و این در حالی بود که قبل از واگذاری موزه مشکلی در این حوزه به لحاظ ساختاری و حمایتی نداشتیم. پیش از واگذاری موزه، رویدادهای خوبی اتفاق می‌افتاد و شاهد مشارکت جدی هنرمندان تجسمی نیز بودیم. با این حال، آن اتفاقات در زمانی بود که انجمن انتصابی بود اما اینک اگرچه موزه را در اختیار نداریم اما بنا هست که ماهیت انجمن انتخابی باشد و خود هنرمندان آن را اداره کنند. شکی در این نیست که انجمن هنرهای تجسمی یکی از انجمن‌های پایه و مهم ما در اداره ارشاد خوزستان است و دارای فعالانی است که اگر نباشند یک جای کار خواهد لنگید. حتی اعتقاد دارم در بحث هنرهای نمایشی نیز با آن همه گستردگی اگر هنرمندان تجسمی در کنار هنر نمایش نباشند، نمایش و سینما نخواهند توانست که پیام خود را به راحتی منتقل کنند. با تمام این‎ها قبول دارم که طی این مدت پس از واگذاری موزه هنرهای معاصر، انجمن سامانی نداشت و مکانی برای تجمع هنرمندان وجود نداشت و منکر آن نمی‎شوم. امیدوارم با نگاه جدید موجود و با مشخص شدن محل جدید انجمن، هنرمندان سریعتر مستقر شوند و شاهد جوش و خروش خوبی از انجمن و فعالان هنرهای تجسمی باشیم." 

  

جای خالی جشنواره هنرهای تجسمی حس می‎شود

او جای خالی جشنواره‎ای تحت عنوان "جشنواره هنرهای تجسمی خوزستان" را به شدت محسوس دانست و بیان کرد: این جشنواره آخرین بار حدود ۱۰ سال پیش برگزار شده بود که در آن دوره من دبیر جشنواره بودم. با این‎حال، پس از آن جشنواره رویدادهای خوب دیگری برگزار شدند اما واقعیت امر این است که جشنواره هنرهای تجسمی جشنواره‎ای ویژه به حال و هوای خاص خود است و من امیدوارم که این جسنواره بار دیگر برگزار شود چرا که در این جشنواره تمام هنرمندان استان با خانواده‌ها و آثارشان حضور پیدا می‌کنند و رونق خاصی به فضا می‎دهند و گذشته از این، چنین فضایی با حضور هنرمندان قطعا باعث همفکری میان آنان می‎شود. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ضمن اظهار امیدواری نسبت به این‎که پس از تشکیل هیات رییسه انجمن هنرهای تجسمی، اولین اقدامی که از سوی این هیات در دستور کار قرار بگیرد برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی استان باشد تاکید کرد: ما نیز در اداره‎کل با تمام توان و تمام قد در کنار هنرمندان خواهیم بود تا این جشنواره مانند تمام جشنواره‎های استانی به یاری خدا برگزار شود و شاهد حضور همه هنرمندان تجسمی استان در آن باشیم. 

  

وی در پاسخ به این که هیات موسس تا چه زمانی فرصت برگزاری مجمع و انتخاب هیات مدیره انجمن را خواهد داشت؟ بیان کرد: براساس قانون اساسنامه، هیات موسس از زمان شکل‎گیری شش ماه فرصت خواهد داشت تا فرآیند عضوگیری، تشکیل مجمع و انتخاب هیات رییسه را طی کند که امیدوارم زودتر از این موعد انجام شود و ما نیز امادگی داریم تا هر اقدامی که در راستای کوتاهتر شدن این فرآیند کمک می‎کند را عملی کنیم. 

  

در واگذاری موزه تعامل سازنده وجود نداشت

چنانی در پاسخ به این سوال که دلیل آن‎ همه حرف و حدیث و مشکلاتی که در باب واگذاری موزه هنرهای معاصر اهواز پیش آمد چه بود و این‎که اگر واگذاری مکان‎های فرهنگی به بخش خصوصی مصوبه دولت است، چرا تالار آفتاب به بخش خصوصی واگذار نشد گفت: در وهله اول باید گفت واگذاری یک قانون است و براساس صحبت‎های آقای لاریجانی (رییس مجلس) نیز که طی شب‎های گذشته انجام شد، وی نیز تاکید کرد تمام مدیران باید موضوع واگذاری را با جدیت دنبال کنند و دلبستگی به آنچه که دارند نداشته باشند چرا که عدم واگذاری برای دولت هزینه‎بر است. 

  

به باور چنانی آن چه که باید مورد توجه مدیران قرار گیرد، شکل واگذاری و واگذاری به شخص اصلح است. جهت تحقق این مهم، عواملی باید لحاظ شود از جمله این‎که فرآیند واگذاری به شکل صحیح دنبال شود چراکه در غیر این‎صورت دستگاه‎های نظارتی با ما برخورد خواهند کرد. یکی از شکل‎های واگذاری، واگذاری مدیریت می‎باشد که از این راه می‎توان فضاهای موجود را در اختیار هنرمندان قرار دهیم. 

  

وی عنوان کرد: دلیل این‎که آن‎همه مشکل بر سر واگذاری موزه پیش آمد، همگی نشات گرفته از این بود که این مکان به شخص اصلح واگذار نشد وگرنه ما نمی‎توانیم مخالفتی با مصوبه وزارتخانه مبنی بر واگذاری داشته باشیم. کمااین‎که طی این دوران مکان‎های بسیار زیادی دراستان واگذار شد که واگذاری‎های بسیار موفقی هم بودند که ناشی از برقراری تعامل خوب میان هنرمند، بخش خصوصی و اداره‎کل بود. اگر این تعامل در واگذاری موزه نیز وجود داشت قطعا دچار چنین مشکلی نمی‎شدیم که متاسفانه شاهد تعامل سازنده در این خصوص نبودیم. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان افزود: در حال حاضر فرآیند بازگشت موزه درحال طی شدن است و مرحله بعدی، واگذاری آن به هنرمندان تجسمی است. 

  

تالار آفتاب به زودی واگذار می‎شود

  او خاطرنشان کرد: درخصوص تالار آفتاب نیز نمی‎توان گفت این مکان واگذار شده است، بلکه هم‎اکنون در اختیار هنرمندان هنرهای نمایشی است و کلیه فعالیت‎های آن توسط هنرمندان در حال شکل‎گیری است. اما براساس قانون این مکان نیز باید در آینده‎ای نزدیک و طی یک فرآیند خوب واگذار شود. 

  

بخش خصوصی در برگزاری رویدادهای خلاف رسالت موزه فعال است

چنانی در پاسخ به سوال دیگری درباره این‎که آیا برگزاری نمایشگاه کتاب، نوشت‎افزار و یا نمایشگاه قرآن و یا رویدادهای فرهنگی‎ای از این قبیل در موزه هنرهای معاصر اهواز با تعریف موزه منافاتی دارد بیان کرد: قطعا برگزاری نمایشگاه‎هایی که برخلاف رسالت و هویت موزه در این مکان برگزار می‎شوند، پذیرفتنی نیست و من خود جزو جریان مخالف این موضوع هستم اما در وهله اول باید مشکل موزه را حل کرد چرا که متاسفانه بخش خصوصی در زمینه برگزاری رویدادهایی که برخلاف رسالت موزه انجام می‎شود، بسیار فعال است! من مطمینم اگر بخش خصوصی که در حال حاضر موزه را در دست دارد، فعالیت‎های موزه را در راستای فعالیت‎های موجود هنرهای تجسمی تنظیم می‎کرد درآمد بهتری می‎توانست کسب ‎کند و ما می‎توانستیم شاهد یک انقلاب هنری در موزه باشیم.  

  

گنجینه موزه را تنها در کنار برخی رویدادها می‎توان نمایش داد

وی درخصوص آثار موجود در موزه هنرهای معاصر اهواز گفت: یک سری آثار به عنوان گنجینه وجود دارند که آمار آن‎ها نیز موجود است اما این نوع آثار را از آن‎جا که درون گنجینه هستند نمی‎توان به راحتی در معرض دید و بازدید عموم قرار داد. این گنجینه‎ها شامل آثار قابل توجهی هستند که بخشی از آن‎ها از قبل وجود داشته‎اند و بخشی دیگر نیز خریداری شده‎اند و بخشی نیز آثار گران‎بهای خوزستان هستند که این آثار موجود در گنجینه را تنها می‎توان در کنار بعضی رویدادها به نمایش گذاشت. در مجموع این آثار قابل دیدن هستند اما براساس تعریف گنجینه، بازدید از آن نباید به سادگی باشد چراکه این آثار گران‎بها و دارای حفاظ‎های مخصوصی هم هستند و حتی محل نگهداری آن‎ها نیز برای جلوگیری از تخریب آثار به لحاظ دمایی تنظیم شده است. 

 

تعطیلی موزه در روزهای تعطیل!؟

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان درباره این‎که چرا موزه در روزهای تعطیل، تعطیل است نیز پاسخ داد: این نیز یکی از موارد غیرقابل قبول است. اما از آن‎جا که فعلا موزه در اختیار ما نیست و بخش خصوصی به این کار اقدام کرده است دست ما بسته است و کار موزه به این‎جا کشیده شده است و به همین دلیل نیز ما به جمع‎بندی درخصوص بازپس‎گیری موزه رسیده‎ایم. البته ما مکاتباتی را در این خصوص با بهره‎بردار موزه انجام دادیم که جوابی نگرفتیم. 

  

تشخیص صلاحیت برگزارکنندگان نمایشگاه‎ها با مدیران گالری است

  وی درخصوص ایجاد سازوکاری برای برگزارکنندگان نمایشگاه در رشته‎های مختلف هنری و تایید برگزاری این نمایشگاه‎ها از سوی مراجع صلاحیت‎دار نیز تصریح کرد: این نوع نمایشگاه‎ها اگر در گالری‎ها برگزار شوند، تشخیص برگزاری یا عدم برگزاری آن‎ها و این‎که آیا این آثار قابل عرضه و نمایش برای مردم هستند، با مدیر گالری یا نگارخانه خواهد بود؛ اما در جایی مثل موزه اگر قرار باشد نمایشگاهی برگزار شود قطعا کارگروهی وجود خواهد داشت که موضوع را بررسی می‎کنند. 

  

چنانی ادامه داد: در حال حاضر نیز بسیاری از برپاکنندگان نمایشگاه‎ درخواست خود را به اداره‎کل ارایه می‎دهند و با کار کارشناسی که انجام می‎‎شود و به دلیل این‎که آثار آن‎ها قابل عرضه و نمایش برای مردم نیستند با جواب منفی روبرو می‎شوند و ما مجوز برگزاری به آن‎ها نمی‎دهیم. این در حالی است که عکس این موضوع نیز وجود دارد و به بسیاری از افراد نیز مجوز می‎دهیم. با تمام این‎ها با تشکیل هیات رییسه انجمن هنرهای تجسمی، بررسی این نمایشگاه‎ها به صورت کامل به کارگروه‎های مربوط در انجمن واگذار خواهد شد تا آن‎ها نظر کارشناسی خود را در این خصوص اعمال نمایند. 

  

مدیران گالری‎های مجوزدار باید در قبال برگزاری نمایشگاه‎های ضعیف پاسخگو باشند

  وی افزود: مدیران گالری‎های رسمی همچون گالری ۲۸ که دارای مجوز از اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان هستند، می‎توانند به صورت مستقیم درخصوص برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه‎ها تصمیم‎گیری کنند؛ باوجود این برخی نیز جهت گرفتن نظر کارشناسی به خود ما در اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه می‎کنند. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در پاسخ به این سوال که آیا مدیران گالری‎هایی که دارای مجوز از ارشاد هستند در قبال برگزاری نمایشگاه‎های مختلف مسوولیتی متوجه آن‎ها است؟ گفت: مدیر گالری، مسوولیت نمایشگاه‎ها را نیز عهده‎دار است. اگرچه از سوی ارشاد به او مجوز داده شده است اما باید در قبال برگزاری نمایشگاه‎های ضعیف پاسخگو باشد. ما روی این مسایل نظارت داریم و قطعا از مدیر گالری‎ها گزارش خواهیم خواست. 

  

وی اضافه کرد: اما این‎که صرفا به این دلیل که ما هنرمندی را نمی‎شناسیم و آثار او را ندیده‎ایم کار او را رد کنیم و بگوییم صلاحیت برگزاری نمایشگاه را ندارد خوشایند نیست چراکه ممکن است شناخت ما وسیع نباشد. 

  

چنانی در پاسخ به این سوال که باتوجه به تصمیم‎گیری مدیران گالری‎های مجوزدار درخصوص برگزاری نمایشگاه‎ها،  آیا به عنوان مثال آقای مهدی نیارشید (مدیر گالری ۲۸) دارای صلاحیت تشخیص آثار قوی و ضعیف برای برگزاری نمایشگاه است نیز بیان کرد: در وهله اول باید گفت که قطعا اگر آقای نیارشید دارای ویژگی‎های موردنیاز برای داشتن گالری نبود، به او مجوز داده نمی‎شد. اما نکته‎ دیگری که باید به آن توجه کرد این است که آقای نیارشید قطعا نمی‎تواند به تنهایی دراین خصوص تصمیم‎گیری کند. 

  

نمایشگاه ضعیف هویت مدیر گالری را زیر سوال می‎برد

وی اظهار داشت: این را نیز باید توجه داشت که اگر به عنوان مثال نمایشگاه ضعیفی در گالری ۲۸ برگزار شد، اولین اتفاقی که خواهد افتاد این است که مدیر گالری هویت و مجوز خود را زیر سوال می‎برد و اگر ما نیز متوجه چنین چیزی شویم اعتمادمان نسبت به او دچار خدشه خواهد شد. ما به آقای نیارشید اعتماد کرده‎ایم و قطعا او نیز پاسخ این اعتماد را خواهد داد. آقای نیارشید خود هنرمند و از جنس هنر است؛ بنابراین اگر ما کار را به هنرمند سپرده‎ایم باید به او اعتماد هم کنیم؛ با تمام این‎ها، هنرمند نیز جای خطا دارد و ممکن است مرتکب اشتباه شود. پس باید فرصت خطا را نیز به او داد و اعتماد کرد تا رشد کند. نباید مدیر یک گالری را با یک سری خطوط قرمر به صورت مداوم محدود کرد. الزاما ما باید به بخش خصوصی کمک کنیم تا پیش‎روی کند و نباید آن را منحصراً در چارچوب‎های موجود اداری قرار داریم تا سرمایه‎گذاران جرات سرمایه‎گذاری پیدا نکنند. 

  

افزایش گالری‎ها موجب ایجاد چرخه اقتصادی می‎شود

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در ادامه از آمادگی این اداره‎کل جهت اعطای مجوز به گالری‎های دارای صلاحیت خبر داد و گفت: از هم‎اینک ما این آمادگی را داریم تا چنانچه هرکس محلی را داشته و خود نیز ویژگی‎های یک مدیر را دارا باشد، به او مجوز دهیم و به او کمک کنیم تا گالری‎اش مطرح شود. 

  

وی افزود: در سایه تحقق این موضوع، هنرمندان فضاهای بیشتری برای ارایه آثار خود خواهند داشت و در این بین یک چرخه اقتصادی نیز رخ خواهد داد و یک مدیر ضمن ارایه آثار هنریِ دارای پیام فرهنگی به مردم، درآمدزایی نیز می‎کند. 

  

موسسات مد و لباس ساماندهی می‎شوند

  چنانی در بخش پایانی صحبت‎های خود به برنامه‎های معاونت هنری اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای طراحان مد و لباس اشاره و تصریح کرد: در قانون جدید، همان تعامل، نگاه و برنامه‎ای که در باب سایر هنرها وجود دارد، نسبت به طراحان مد ولباس نیز وجود خواهد داشت. در این راستا، موضوع شکل‎گیری انجمن طراحان مد و لباس و نیز صدور مجوز موسساتی که در حوزه طراحی مد و لباس فعال هستند را در برنامه داریم و بنا هست این موسسات ساماندهی شوند و در چارچوب قانون فعالیت‎های خود را ادامه دهند. 

  

وی همچنین برگزاری سومین جشنواره طراحان مد و لباس را در دی ماه آینده نوید داد و افزود: در این جشنواره همان فرآیندهایی که برای سایر هنرمندان پیش از این درنظر گرفته شده بود را برای هنرمندان طراح مد و لباس نیز در نظرخواهیم گرفت با این تفاوت که برای جشنواره طراحان مد و لباس کارگروهی متشکل از صنعت و معدن، آموزش و پرورش، صدا و سیما و یک نماینده مجلس وجود خواهند داشت که دبیری این کارگروه نیز براساس قانون با اداره‎کل فرهنگ و ارشاد ارشاد اسلامی استان خواهد بود.   

 

معاون هنری و سینمایی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با حضور در تحریریه ایسنای خوزستان و واکاوی برخی معضلات حوزه فرهنگ و هنر استان از آخرین خبرهای حوزه معاونت هنری و سینمایی اداره ‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از جمله تشکیل هیات موسس انجمن هنرهای تجسمی سخن گفت.

  

به فکر لوگو بودن چالشی جدی در حوزه فرهنگ و هنر است

وی در ادامه با انتقاد از موازی‎کاری در حوزه فرهنگ و هنر استان این موضوع را یک معضل خواند و افزود: این موازی‎کاری‎ها انرژی را از مجموعه‎ها می‏گیرد. باید روی این موضوع اندیشه کرد و من معتقدم می‎توان با تشکیل کارگروه‎هایی از مدیران ارشد و همفکری میان آنان بخشی از این معضلات را کاهش داد. متاسفانه برخی مدیران بیش از آن‎که به فکر کار باشند به فکر لوگو هستند و تا لوگوی آن‎ها در کار نباشد دست به هیچ اقدامی نمی‎زنند. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با تاکید بر این‏که به فکر لوگو بودن یک چالش جدی در حوزه فرهنگ و هنر است اضافه کرد: باید از این تعصبات سازمانی بیرون آمد. چرا نهادی مثل حوزه هنری یا نهادهای دیگر وارد عرصه فرهنگ و هنر شده‎اند آن‎هم در صورتی که بعضا هیچ ارتباطی با هنر و فرهنگ ندارند. به عنوان مثال هم ارشاد و هم حوزه هنری درباب هنرهای نمایشی فعالیت می‎کنند که در این میان سود کار فقط به هنرمندی می‎رسد که زرنگ باشد و بتواند از هر دو نهاد منتفع شود! بنابراین اگر کارگروهی از مدیران فرهنگی شکل گیرد که مانع توزیع اعتبارات فرهنگی به این شکل شود، بسیاری از معضلات و چالش‎ها حل خواهند شد. 

  

موازی‎کاری باعث تمرکز سرمایه در یک نقطه و غفلت از نقاط دیگر می‏‌شود

وی ادامه داد: وجود دو مدیرکل ارشاد در یک استان چه خروجی ‎دارد؟ آیا جز موازی کاری چیز دیگری است؟ این موازی‎کاری‎ها موجب می‎شود کلیه سرمایه‎های مادی، معنوی و انسانی در یک جا متمرکز می‎شوند و از جاهای دیگر غقلت ‎شود که این غفلت برای انقلاب فرهنگی ما که بنا هست به مردم خدمت‎رسانی کند خوشایند نیست. 

  

چنانی افزود: خوشبختانه طی مدت اخیر شاهد اقدامات خوبی از جانب دکتر شریعتی، استاندار خوزستان، در حوزه فرهنگ و هنر بوده‎ایم؛ رفتارهای کم‎سابقه‎ و تحرکات خوب توام با حمایت. 

  

وی گفت: اگر استاندار به این بخش از چالش فرهنگ و هنر استان نیز ورود کند و با کمک خود آن را سامان بخشد، راندمان، کیفیت و کمیت اقدامات فرهنگی و هنری بیش از آنچه که هست خواهد شد و از آشفته‎کاری نیز رهایی خواهیم یافت. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: به فکر لوگو بودن از سوی مدیران خوشایند نیست نیست و باید تلاش کرد تا با همفکری، اشتراک‎نظر، تشکیل اتاق‎های فکر و بکارگیری توانمندی‎های موجود در NGOها و سازمان‎های مردم‎نهاد در راستای بالا رفتن کیفیت وکمیت کارها تلاش کرد. 

  

هنرمندان متولی صفر تا صد بسیاری از رویدادهای هنری هستند

وی اظهار داشت: در این راستا خوشبختانه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و در حوزه معاونت هنری و سینمایی سعی کرده‎ایم بخش عمده‎ای از فعالیت‎های موجود هنری و سینمایی را به خود هنرمندان واگذار کنیم تا جایی که در حال حاضر متولی صفر تا صد بسیاری از رویدادهای موجود ما هنرمندان هستند و انصافا خروجی‎های خوبی هم از آن ها شاهد بوده‎ایم. 

  

چنانی تصریح کرد: در حال حاضر برگزاری جشنواره‎هایی نظیر تئاتر ملی نفت که قرار است برگزار شود به دست هنرمندان سپرده شده است و کار سیاست‎گذاری آن را خود هنرمندان انجام می‎دهند. از طرفی، بخش هنرهای تجسمی نیز به طور کل به هنرمندان واگذار شده و امیدوارم که امکانات سخت‎افزاری ما به کمک آنان بیاید. از سوی دیگر، طی مدت اخیر شاهد همکاری، تعامل و کمک‎های بسیار خوب و بی‎سابقه‎ای هم از مدیریت ارشد استان یعنی دکتر شریعتی بوده‎ایم که این همراهی و حضور فعال قطعا می‎تواند باعث تاثیرات خوبی در فعالیت‎های هنرمندان شود و امید، نشاط و تحرک آنان را افزایش دهد.  

  

وی افزود: اگرچه در حوزه مسایل فرهنگی و هنری استان شاهد چنین همراهی و همگرای‎ای هستیم اما برکسی پوشیده نیست که یکی سری نقایص، معضلات و کاستی‎هایی نیز وجود دارند؛ با این‎حال جای امید است که در کنار کاستی‎ها خرد و تحرک هم وجود دارد. 

  

۱۲ جشنواره تئاتر تا پایان سال برگزار می‌شود

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: در حال حاضر شاهد جهش مثبتی در فعالیت‎های فرهنگی و هنری استان هستیم که این جهش خود را در جشنواره‎ها و رویدادها نشان می‎دهد. به عنوان مثال، سال گذشته تقریباً شش یا هفت جشنواره تئاتر در استان داشتیم اما تا پایان امسال ما حدود دوازده جشنواره را فقط در حوزه تئاتر خواهیم داشت که از میان آن‎ها می‎توانم به جشنواره تئاتر عربی، جشنواره ملی لاله‎های سرخ، همایش ملی تعذیه و آیین‎های نمایشی محرم، جشنواره تئاتر کودک دزفول و جشنواره تئاتر بومی مسجدسلیمان (پس از هفت سال تعطیلی) اشاره کنم. 

  

وی همچنین از برنامه‎ریزی و ساماندهی اجراهای میدانی در مناطق کاروان‎های راهیان نور با هویت مردمی خبرداد و افزود: در این راستا، بسترهای نمایشی را برای گروه‎های نمایشی تدارک دیده‎ایم تا آنان بتوانند اجراهای خوبی را برگزار کنند. علاوه بر این، به مناسبت اربعین حسینی برای اولین بار رویدادی به نام "سوگواره رهسپار خیمه‎ها" را در کنار تردد زوار امام حسین (ع) در چزابه تدارک دیده‎ایم که بنا است در آن از گروه‎های ملی نیز استفاده شود تا اجراهایی را داشته باشند. 

  

رشد ۲۰ درصدی در اعطای مجوز اجرای موسیقی

چنانی در ادامه به حوزه موسیقی گریز زد و گفت: ما در سال گذشته، مجوز ۵۷ اجرای صحنه‌ای موسیقی را در استان صادر کردیم که این تعداد نسبت به سال ۱۳۹۴ رشدی در حدود ۲۰ درصد داشته است چرا که در سال ۱۳۹۴، در مجموع حدود ۴۶ مورد مجوز صادر کردیم که این رشد نشات گرفته از سیاست‎گذاری‎ها و نگاه خوب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است. 

  

وی با اشاره به جهش‎های خوب و مثبت در حوزه سینما نیز عنوان کرد: هم‎اکنون در استان ۶۴۵۰ صندلی سینما وجود داشت که ۱۶۰۰ عدد صندلی به این تعداد اضافه خواهد شد که آمار قابل توجهی در حوزه موسسات سینمایی است. در حال حاضر با احتساب سینمای بندرامام خمینی (ره) که به تازگی افتتاح شده است کل سینماهای استان دارای تجهیزات دیجیتال هستند و این سینماها همزمان با سینماهای کشور فیلم‎های روز سینمای ایران را اکران می‎کنند. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان این‎که در کنار این جریان، اکران سیار را نیز با بالاترین تجهیزات نسبت به استان‎های دیگر در خوزستان داریم افزود: استان خوزستان با هشت سرور و نیز تجهیزات دیجیتال پخش فیلم‎های سینمایی، قابلیت اکران فیلم همزمان با سینماهای کشور را در مناطق فاقد سینما دارا است؛ این در حالی است که استان دوم پس از خوزستان دارای پنج سیستم دیجیتال است. 

  

بهره‎برداری از چهار سینما و مجتمع سینمایی تا پایان سال در استان 

وی اضافه کرد: اکران‎های سیار در حال حاضر در شهرستان‎های فاقد سینما همانند گتوند، رامهرمز، شوش و دشت‎آزادگان وجود دارند؛ گرچه به زودی تا پایان سال مجتمع‎های سینمایی رامهرمز و نیایش شوش و همچنین دو سینما در بهبهان به بهره‎برداری خواهند رسید و این تعداد به مجموعه‎ سینماهای استان افزوده خواهند شد تا مردم این نقاط نیز بتوانند مانند دیگر شهرهای استان‎های کشور شاهد فیلم‎های سینمایی باشند. 

  

برگزاری مجمع عمومی اولین اقدام هیات موسس انجمن هنرهای تجسمی است

  چنانی در ادامه از تشکیل هیات موسس جدید انجمن هنرهای تجسمی خوزستان خبر داد و گفت: برای شکل‎گیری انجمنی فعال و پویا در این زمینه، دراساسنامه جدید هیات موسسی پیش‌بیینی شده است که کار این هیات عضوگیری پیوسته، ناپیوسته و افتخاری است. پس از آن‎که اعضای پیوسته انجمن از سوی هیات موسس انتخاب شدند، در مجمع عمومی همه اعضا حاضر می‎شوند و تمام اعضای پیوسته می‎توانند به عنوان کاندیدای هیات رییسه و رای‎دهنده شرکت کنند تا هیات امنا و هیات رییسه انجمن تشکیل شود. پس از رای‎گیری پنج نفر به عنوان سیاستگذاران انجمن در رشته‎های مختلف برگزیده می‎شوند. 

  

وی اضافه کرد: هیات رییسه از میان کسانی که به عنوان نامزد در انتخابات شرکت می کنند آرای لازم  را کسب می‎کنند و انتخاب می‎شوند. پس از آن تمام فعالیت‎های انجمن بر عهده هیات رییسه خواهد بود و فعالیت‎های هیات موسس به پایان خواهد رسید. هیات رییسه پس از انتخاب رییس، بازرسان و ناظران خود را انتخاب خواهد کرد. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: مجمع عمومی مهمترین رکن و مرجع تصمیم‎گیری انجمن هنرهای تجسمی است و از اجتماع اعضای حقیقی به صورت عادی و یا فوق‎العاده تشکیل می‎شود. در مجمع عمومی تنها اعضای پیوسته حق رای خواهند داشت. 

  

وی تصریح کرد: اولین اقداماتی که پنج نفر برگزیده به عنوان هیات مدیره انجمن باید انجام دهند، انتخاب رییس، بازرسان و تعیین ساختار مالی و نیز برنامه‎ریزی برای گرفتن کمک‎های مختلف خواهد بود. اقدام دیگر ایجاد دفاتری در شهرستان‎ها است تا آن‎ها نیز براساس اساس‎نامه برنامه‎ریزی‎های لازم را صورت دهند. 

  

چنانی با بیان این‎که هیات موسس با مشورت هنرمندان و انجمن هنرهای تجسمی تعیین شده‌اند ادامه داد: یازده عضو هیات موسس انجمن هنرهای تجسمی استان شامل سید جلال خراسانی، امین بختیاری، محمود گل، رضا عدیلی‎پور، محمدرضا جورجورزاده، سیدمحمد موسوی‎پارسا، سهام سجیراتی، سرور محمودی، مریم حسینی، بیتا حسنی و نجمه وصفی‌نژاد هستند. 

  

وی اضافه کرد: بعدها که هیات مدیره شکل گرفت باید برای رشته‎های مختلف کارگروه تعریف شود. البته محل استقرار انجمن نیز مشخص شد که در زمان مقتضی آن را اعلام می‎کنیم. 

  

شاهد فعالیت‎‏های منسجم جریان‎ساز در حوزه تجسمی نیستیم

وی در توضیح ماهیت انجمن هنرهای تجسمی براساس اساسنامه جدید اظهار داشت: انجمن هنرهای تجسمی، انجمنی غیردولتی، غیرانتفاعی، غیرسیاسی و مردمی است که بنا است برای ارتقا سطح کمی و کیفی فعالیت‎های تجسمی‎ای که در ساختار انجمن وجود دارد برنامه‎ریزی نماید. هنرهای تجسمی رشته‎هایی از جمله نقاشی، گرافیک، تصویرسازی، مجسمه‎سازی، نگارگری، کاریکاتور، تذهیب، سفال و عکاسی را در برمی‎گیرد که این رشته‎ها قرار است در انجمن هنرهای تجسمی ساماندهی شوند که در این راستا بنا است در ابتدا سازماندهی نیروهای این انجمن صورت گیرد و آموزش‎هایی در جهت ارتقا سطح علمی و کیفی آثار انجام شود. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان این‎که متاسفانه در حال حاضر شاهد فعالیت‎های منسجمی در حوزه هنرهای تجسمی نیستیم گفت: البته فعالیت‎های فردی و نمایشگاه‎های انفرادی و گروهی خوبی در اهواز و شهرستان‎ها برگزار می‎شود؛ با این حال، فعالیت‎های منسجمی همانند جشنواره‎ها که جریان‎ساز باشند را به دلیل در دسترس نبودن موزه هنرهای معاصر برای هنرمندان تجسمی شاهد نیستیم و این هنرمندان نتوانسته‎اند از زمان واگذاری آن تاکنون از وجود موزه بهره‎مند باشند. 

  

وی ابراز امیدواری کرد: باتوجه به نگاه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و محلی که قرار است در اختیار هنرمندان تجسمی قرار گیرد بخشی از مشکلات حوزه تجسمی حل شود؛ اگرچه نمی‎توان منکر بعضی کمبودهای آزاردهنده شد. 

  

نگاه وزارتخانه به انجمن‎ها تغییر کرده است

چنانی با تاکید بر این‎که پس از تشکیل هیات مدیره انجمن شاهد انجمن تجسمی‎ای نوپا و جدیدی در استان خواهیم بود افزود: این انجمن بر مبنای مجمع عمومی شکل خواهد گرفت در حالی که پیش از این به صورت انتصابی انجام می‎شد. در ساختارها و اساسنامه قبلی مطلقا موضوع عضوگیری وجود نداشت اما در اساسنامه جدید قید شده است که کسانی که خواهان حق رای هستند و می‎خواهند در تعیین سرنوشت فعالیت‎های انجمن هنرهای تجسمی دخیل باشند و اعمال نظر کنند باید در وهله اول عضو شوند. 

  

وی درباره این‎که طی سال‎های اخیر سعی نشده است تمام فعالیت‎های تخصصی از کانال انجمن‎ها پیگیری شود و همیشه ارشاد و انجمن‎ها تصمیمات جداگانه‎ای می‎گرفتند توضیح داد: درگذشته انجمن‎های نمایش، موسیقی یا تجسمی انتصابی بودند و دلیل آن نیز دستوراتی بود که از وزارتخانه ابلاغ می‎شد، اما اینک از سوی وزارت این نگاه اصلاح شده است و در حال حاضر دارای اساسنامه جدیدی هستیم. از سوی دیگر نگاه مدیریتی موجود بر این مبنا است که ما نظر هنرمندان را در همه فعالیت‎ها جویا شویم که این موضوع این کیفیت و کمیت را ارتقا خواهد داد. 

  

۹۰ درصد هنرمندان بدون مواجب در کنار ما هستند

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: در راستای همین موضوع، امسال برای جشنواره تئاتر استان، نشست‎های متعددی را با هنرمندان برگزار کردیم که طی آن‎ها ایده‎های نو و جالبی را از سوی آنان دریافت کردیم که در نتیجه آن، جشنواره امسال نسبت به دوره‎های پیشین به لحاظ کمی و شکلی دچار تحولات اساسی شد که این تحولات در برگزاری نشست‎های علمی و نقد و بررسی نمود پیدا کردند. 

  

 او این تحولات را محصول همفکری با هنرمندان دانست و افزود: جا دارد تشکر ویژه‎ای از هنرمندان کنم چرا که عمدتا بدون هیچ مزد و مواجبی در کنار ما حضور دارند و بیش از ۹۰ درصد آنان بدون آن که دستمزدی از ما دریافت کنند در کنار ما به اعمال نظر و مشارکت می‎پردازند و در کارهای اجرایی نیز حضور دارند.  

  

اتفاقات موزه هنرهای معاصر اهواز جریان انجمن هنرهای تجسمی را دچار مشکل کرد

چنانی در ادامه به این سوال که چرا در سال‎های اخیر برخلاف سایر انجمن‌های وابسته به ارشاد به انجمن تجسمی که انجمنی مادر محسوب می‎شود توجه کمتری شد، این‎گونه پاسخ داد: "واقعیت این است که بعد از اتفاقاتی که در واگذاری موزه هنرهای معاصر اهواز رخ داد، جریان انجمن هنرهای تجسمی نیز دچار مشکل شد، و این در حالی بود که قبل از واگذاری موزه مشکلی در این حوزه به لحاظ ساختاری و حمایتی نداشتیم. پیش از واگذاری موزه، رویدادهای خوبی اتفاق می‌افتاد و شاهد مشارکت جدی هنرمندان تجسمی نیز بودیم. با این حال، آن اتفاقات در زمانی بود که انجمن انتصابی بود اما اینک اگرچه موزه را در اختیار نداریم اما بنا هست که ماهیت انجمن انتخابی باشد و خود هنرمندان آن را اداره کنند. شکی در این نیست که انجمن هنرهای تجسمی یکی از انجمن‌های پایه و مهم ما در اداره ارشاد خوزستان است و دارای فعالانی است که اگر نباشند یک جای کار خواهد لنگید. حتی اعتقاد دارم در بحث هنرهای نمایشی نیز با آن همه گستردگی اگر هنرمندان تجسمی در کنار هنر نمایش نباشند، نمایش و سینما نخواهند توانست که پیام خود را به راحتی منتقل کنند. با تمام این‎ها قبول دارم که طی این مدت پس از واگذاری موزه هنرهای معاصر، انجمن سامانی نداشت و مکانی برای تجمع هنرمندان وجود نداشت و منکر آن نمی‎شوم. امیدوارم با نگاه جدید موجود و با مشخص شدن محل جدید انجمن، هنرمندان سریعتر مستقر شوند و شاهد جوش و خروش خوبی از انجمن و فعالان هنرهای تجسمی باشیم." 

  

جای خالی جشنواره هنرهای تجسمی حس می‎شود

او جای خالی جشنواره‎ای تحت عنوان "جشنواره هنرهای تجسمی خوزستان" را به شدت محسوس دانست و بیان کرد: این جشنواره آخرین بار حدود ۱۰ سال پیش برگزار شده بود که در آن دوره من دبیر جشنواره بودم. با این‎حال، پس از آن جشنواره رویدادهای خوب دیگری برگزار شدند اما واقعیت امر این است که جشنواره هنرهای تجسمی جشنواره‎ای ویژه به حال و هوای خاص خود است و من امیدوارم که این جسنواره بار دیگر برگزار شود چرا که در این جشنواره تمام هنرمندان استان با خانواده‌ها و آثارشان حضور پیدا می‌کنند و رونق خاصی به فضا می‎دهند و گذشته از این، چنین فضایی با حضور هنرمندان قطعا باعث همفکری میان آنان می‎شود. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ضمن اظهار امیدواری نسبت به این‎که پس از تشکیل هیات رییسه انجمن هنرهای تجسمی، اولین اقدامی که از سوی این هیات در دستور کار قرار بگیرد برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی استان باشد تاکید کرد: ما نیز در اداره‎کل با تمام توان و تمام قد در کنار هنرمندان خواهیم بود تا این جشنواره مانند تمام جشنواره‎های استانی به یاری خدا برگزار شود و شاهد حضور همه هنرمندان تجسمی استان در آن باشیم. 

  

وی در پاسخ به این که هیات موسس تا چه زمانی فرصت برگزاری مجمع و انتخاب هیات مدیره انجمن را خواهد داشت؟ بیان کرد: براساس قانون اساسنامه، هیات موسس از زمان شکل‎گیری شش ماه فرصت خواهد داشت تا فرآیند عضوگیری، تشکیل مجمع و انتخاب هیات رییسه را طی کند که امیدوارم زودتر از این موعد انجام شود و ما نیز امادگی داریم تا هر اقدامی که در راستای کوتاهتر شدن این فرآیند کمک می‎کند را عملی کنیم. 

  

در واگذاری موزه تعامل سازنده وجود نداشت

چنانی در پاسخ به این سوال که دلیل آن‎ همه حرف و حدیث و مشکلاتی که در باب واگذاری موزه هنرهای معاصر اهواز پیش آمد چه بود و این‎که اگر واگذاری مکان‎های فرهنگی به بخش خصوصی مصوبه دولت است، چرا تالار آفتاب به بخش خصوصی واگذار نشد گفت: در وهله اول باید گفت واگذاری یک قانون است و براساس صحبت‎های آقای لاریجانی (رییس مجلس) نیز که طی شب‎های گذشته انجام شد، وی نیز تاکید کرد تمام مدیران باید موضوع واگذاری را با جدیت دنبال کنند و دلبستگی به آنچه که دارند نداشته باشند چرا که عدم واگذاری برای دولت هزینه‎بر است. 

  

به باور چنانی آن چه که باید مورد توجه مدیران قرار گیرد، شکل واگذاری و واگذاری به شخص اصلح است. جهت تحقق این مهم، عواملی باید لحاظ شود از جمله این‎که فرآیند واگذاری به شکل صحیح دنبال شود چراکه در غیر این‎صورت دستگاه‎های نظارتی با ما برخورد خواهند کرد. یکی از شکل‎های واگذاری، واگذاری مدیریت می‎باشد که از این راه می‎توان فضاهای موجود را در اختیار هنرمندان قرار دهیم. 

  

وی عنوان کرد: دلیل این‎که آن‎همه مشکل بر سر واگذاری موزه پیش آمد، همگی نشات گرفته از این بود که این مکان به شخص اصلح واگذار نشد وگرنه ما نمی‎توانیم مخالفتی با مصوبه وزارتخانه مبنی بر واگذاری داشته باشیم. کمااین‎که طی این دوران مکان‎های بسیار زیادی دراستان واگذار شد که واگذاری‎های بسیار موفقی هم بودند که ناشی از برقراری تعامل خوب میان هنرمند، بخش خصوصی و اداره‎کل بود. اگر این تعامل در واگذاری موزه نیز وجود داشت قطعا دچار چنین مشکلی نمی‎شدیم که متاسفانه شاهد تعامل سازنده در این خصوص نبودیم. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان افزود: در حال حاضر فرآیند بازگشت موزه درحال طی شدن است و مرحله بعدی، واگذاری آن به هنرمندان تجسمی است. 

  

تالار آفتاب به زودی واگذار می‎شود

  او خاطرنشان کرد: درخصوص تالار آفتاب نیز نمی‎توان گفت این مکان واگذار شده است، بلکه هم‎اکنون در اختیار هنرمندان هنرهای نمایشی است و کلیه فعالیت‎های آن توسط هنرمندان در حال شکل‎گیری است. اما براساس قانون این مکان نیز باید در آینده‎ای نزدیک و طی یک فرآیند خوب واگذار شود. 

  

بخش خصوصی در برگزاری رویدادهای خلاف رسالت موزه فعال است

چنانی در پاسخ به سوال دیگری درباره این‎که آیا برگزاری نمایشگاه کتاب، نوشت‎افزار و یا نمایشگاه قرآن و یا رویدادهای فرهنگی‎ای از این قبیل در موزه هنرهای معاصر اهواز با تعریف موزه منافاتی دارد بیان کرد: قطعا برگزاری نمایشگاه‎هایی که برخلاف رسالت و هویت موزه در این مکان برگزار می‎شوند، پذیرفتنی نیست و من خود جزو جریان مخالف این موضوع هستم اما در وهله اول باید مشکل موزه را حل کرد چرا که متاسفانه بخش خصوصی در زمینه برگزاری رویدادهایی که برخلاف رسالت موزه انجام می‎شود، بسیار فعال است! من مطمینم اگر بخش خصوصی که در حال حاضر موزه را در دست دارد، فعالیت‎های موزه را در راستای فعالیت‎های موجود هنرهای تجسمی تنظیم می‎کرد درآمد بهتری می‎توانست کسب ‎کند و ما می‎توانستیم شاهد یک انقلاب هنری در موزه باشیم.  

  

گنجینه موزه را تنها در کنار برخی رویدادها می‎توان نمایش داد

وی درخصوص آثار موجود در موزه هنرهای معاصر اهواز گفت: یک سری آثار به عنوان گنجینه وجود دارند که آمار آن‎ها نیز موجود است اما این نوع آثار را از آن‎جا که درون گنجینه هستند نمی‎توان به راحتی در معرض دید و بازدید عموم قرار داد. این گنجینه‎ها شامل آثار قابل توجهی هستند که بخشی از آن‎ها از قبل وجود داشته‎اند و بخشی دیگر نیز خریداری شده‎اند و بخشی نیز آثار گران‎بهای خوزستان هستند که این آثار موجود در گنجینه را تنها می‎توان در کنار بعضی رویدادها به نمایش گذاشت. در مجموع این آثار قابل دیدن هستند اما براساس تعریف گنجینه، بازدید از آن نباید به سادگی باشد چراکه این آثار گران‎بها و دارای حفاظ‎های مخصوصی هم هستند و حتی محل نگهداری آن‎ها نیز برای جلوگیری از تخریب آثار به لحاظ دمایی تنظیم شده است. 

 

تعطیلی موزه در روزهای تعطیل!؟

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان درباره این‎که چرا موزه در روزهای تعطیل، تعطیل است نیز پاسخ داد: این نیز یکی از موارد غیرقابل قبول است. اما از آن‎جا که فعلا موزه در اختیار ما نیست و بخش خصوصی به این کار اقدام کرده است دست ما بسته است و کار موزه به این‎جا کشیده شده است و به همین دلیل نیز ما به جمع‎بندی درخصوص بازپس‎گیری موزه رسیده‎ایم. البته ما مکاتباتی را در این خصوص با بهره‎بردار موزه انجام دادیم که جوابی نگرفتیم. 

  

تشخیص صلاحیت برگزارکنندگان نمایشگاه‎ها با مدیران گالری است

  وی درخصوص ایجاد سازوکاری برای برگزارکنندگان نمایشگاه در رشته‎های مختلف هنری و تایید برگزاری این نمایشگاه‎ها از سوی مراجع صلاحیت‎دار نیز تصریح کرد: این نوع نمایشگاه‎ها اگر در گالری‎ها برگزار شوند، تشخیص برگزاری یا عدم برگزاری آن‎ها و این‎که آیا این آثار قابل عرضه و نمایش برای مردم هستند، با مدیر گالری یا نگارخانه خواهد بود؛ اما در جایی مثل موزه اگر قرار باشد نمایشگاهی برگزار شود قطعا کارگروهی وجود خواهد داشت که موضوع را بررسی می‎کنند. 

  

چنانی ادامه داد: در حال حاضر نیز بسیاری از برپاکنندگان نمایشگاه‎ درخواست خود را به اداره‎کل ارایه می‎دهند و با کار کارشناسی که انجام می‎‎شود و به دلیل این‎که آثار آن‎ها قابل عرضه و نمایش برای مردم نیستند با جواب منفی روبرو می‎شوند و ما مجوز برگزاری به آن‎ها نمی‎دهیم. این در حالی است که عکس این موضوع نیز وجود دارد و به بسیاری از افراد نیز مجوز می‎دهیم. با تمام این‎ها با تشکیل هیات رییسه انجمن هنرهای تجسمی، بررسی این نمایشگاه‎ها به صورت کامل به کارگروه‎های مربوط در انجمن واگذار خواهد شد تا آن‎ها نظر کارشناسی خود را در این خصوص اعمال نمایند. 

  

مدیران گالری‎های مجوزدار باید در قبال برگزاری نمایشگاه‎های ضعیف پاسخگو باشند

  وی افزود: مدیران گالری‎های رسمی همچون گالری ۲۸ که دارای مجوز از اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان هستند، می‎توانند به صورت مستقیم درخصوص برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه‎ها تصمیم‎گیری کنند؛ باوجود این برخی نیز جهت گرفتن نظر کارشناسی به خود ما در اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه می‎کنند. 

  

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در پاسخ به این سوال که آیا مدیران گالری‎هایی که دارای مجوز از ارشاد هستند در قبال برگزاری نمایشگاه‎های مختلف مسوولیتی متوجه آن‎ها است؟ گفت: مدیر گالری، مسوولیت نمایشگاه‎ها را نیز عهده‎دار است. اگرچه از سوی ارشاد به او مجوز داده شده است اما باید در قبال برگزاری نمایشگاه‎های ضعیف پاسخگو باشد. ما روی این مسایل نظارت داریم و قطعا از مدیر گالری‎ها گزارش خواهیم خواست. 

  

وی اضافه کرد: اما این‎که صرفا به این دلیل که ما هنرمندی را نمی‎شناسیم و آثار او را ندیده‎ایم کار او را رد کنیم و بگوییم صلاحیت برگزاری نمایشگاه را ندارد خوشایند نیست چراکه ممکن است شناخت ما وسیع نباشد. 

  

چنانی در پاسخ به این سوال که باتوجه به تصمیم‎گیری مدیران گالری‎های مجوزدار درخصوص برگزاری نمایشگاه‎ها،  آیا به عنوان مثال آقای مهدی نیارشید (مدیر گالری ۲۸) دارای صلاحیت تشخیص آثار قوی و ضعیف برای برگزاری نمایشگاه است نیز بیان کرد: در وهله اول باید گفت که قطعا اگر آقای نیارشید دارای ویژگی‎های موردنیاز برای داشتن گالری نبود، به او مجوز داده نمی‎شد. اما نکته‎ دیگری که باید به آن توجه کرد این است که آقای نیارشید قطعا نمی‎تواند به تنهایی دراین خصوص تصمیم‎گیری کند. 

  

نمایشگاه ضعیف هویت مدیر گالری را زیر سوال می‎برد

وی اظهار داشت: این را نیز باید توجه داشت که اگر به عنوان مثال نمایشگاه ضعیفی در گالری ۲۸ برگزار شد، اولین اتفاقی که خواهد افتاد این است که مدیر گالری هویت و مجوز خود را زیر سوال می‎برد و اگر ما نیز متوجه چنین چیزی شویم اعتمادمان نسبت به او دچار خدشه خواهد شد. ما به آقای نیارشید اعتماد کرده‎ایم و قطعا او نیز پاسخ این اعتماد را خواهد داد. آقای نیارشید خود هنرمند و از جنس هنر است؛ بنابراین اگر ما کار را به هنرمند سپرده‎ایم باید به او اعتماد هم کنیم؛ با تمام این‎ها، هنرمند نیز جای خطا دارد و ممکن است مرتکب اشتباه شود. پس باید فرصت خطا را نیز به او داد و اعتماد کرد تا رشد کند. نباید مدیر یک گالری را با یک سری خطوط قرمر به صورت مداوم محدود کرد. الزاما ما باید به بخش خصوصی کمک کنیم تا پیش‎روی کند و نباید آن را منحصراً در چارچوب‎های موجود اداری قرار داریم تا سرمایه‎گذاران جرات سرمایه‎گذاری پیدا نکنند. 

  

افزایش گالری‎ها موجب ایجاد چرخه اقتصادی می‎شود

معاون هنری و سینمایی اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در ادامه از آمادگی این اداره‎کل جهت اعطای مجوز به گالری‎های دارای صلاحیت خبر داد و گفت: از هم‎اینک ما این آمادگی را داریم تا چنانچه هرکس محلی را داشته و خود نیز ویژگی‎های یک مدیر را دارا باشد، به او مجوز دهیم و به او کمک کنیم تا گالری‎اش مطرح شود. 

  

وی افزود: در سایه تحقق این موضوع، هنرمندان فضاهای بیشتری برای ارایه آثار خود خواهند داشت و در این بین یک چرخه اقتصادی نیز رخ خواهد داد و یک مدیر ضمن ارایه آثار هنریِ دارای پیام فرهنگی به مردم، درآمدزایی نیز می‎کند. 

  

موسسات مد و لباس ساماندهی می‎شوند

  چنانی در بخش پایانی صحبت‎های خود به برنامه‎های معاونت هنری اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای طراحان مد و لباس اشاره و تصریح کرد: در قانون جدید، همان تعامل، نگاه و برنامه‎ای که در باب سایر هنرها وجود دارد، نسبت به طراحان مد ولباس نیز وجود خواهد داشت. در این راستا، موضوع شکل‎گیری انجمن طراحان مد و لباس و نیز صدور مجوز موسساتی که در حوزه طراحی مد و لباس فعال هستند را در برنامه داریم و بنا هست این موسسات ساماندهی شوند و در چارچوب قانون فعالیت‎های خود را ادامه دهند. 

  

وی همچنین برگزاری سومین جشنواره طراحان مد و لباس را در دی ماه آینده نوید داد و افزود: در این جشنواره همان فرآیندهایی که برای سایر هنرمندان پیش از این درنظر گرفته شده بود را برای هنرمندان طراح مد و لباس نیز در نظرخواهیم گرفت با این تفاوت که برای جشنواره طراحان مد و لباس کارگروهی متشکل از صنعت و معدن، آموزش و پرورش، صدا و سیما و یک نماینده مجلس وجود خواهند داشت که دبیری این کارگروه نیز براساس قانون با اداره‎کل فرهنگ و ارشاد ارشاد اسلامی استان خواهد بود.   

 

 

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش