جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۰۴ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۴۱۷
فیلم و سینمای ایران

حرفی نزنید تا توقیفی‌ها اکران شوند

سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

ابراهیم داروغه‌زاده، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی جمعه این هفته در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «صدا وسیما»، اعلام کرد که پنج فیلم توقیفی «خانه دختر»، «خانه پدری»، «عصبانی نیستم»، «آشغال‌های دوست‌داشتنی» و «پارادایس» همگی مجوز نمایش گرفتند و به‌زودی اکران خواهند شد.

 

اما قصه‌ این کمیته بازبینی از کجا شروع شد. بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری و درخردادماه به یک‌باره اعلام شد با دستور مستقیم سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی، کمیته‌ای را تشکیل دهد تا تکلیف فیلم‌های توقیفی مشخص شود. در بخشی از متن این نامه به رئیس سازمان سینمایی آورده است: «شما به خوبی واقف هستید که توقیف هر فیلم یا هر اثر هنری و فرهنگی هم حبس و اتلاف منابع و سرمایه‌های مادی و هم بی‌ثمر شدن رنج و کوشش شماری از انسان‌های هنرمند و فرهیخته است و مهم‌تر، محتمل است که توام با تضییع حق‌الناس و حقوق فرهنگی تهیه‌کنندگان و سرمایه‌گذاران باشد.»

 

اما از زمان تشکیل این کمیته، این سوال مطرح بود که تشکیل کمیته ویژه، به‌رغم حضور و فعالیت شورای پروانه نمایش چه معنا وکارکردی می‌تواند داشته باشد و آیا چنین طرحی نوعی تشکیک نسبت همه مصوبات قبلی شورای پروانه نمایش نیست.

 

داروغه‌زاده، مدیرکل ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در گفت‌وگویی که روز گذشته با «فارس» داشت، با تاکید دوباره بر ضرورت تشکیل کمیته بازبینی فیلم‌های توقیفی گفت: «با کارگردانان و تهیه‌کنندگان این فیلم‌ها، جلسه گذاشتیم و برخی اصلاحات را که صاحبان آثار، قبلا حاضر به پذیرفتن آن اصلاح نبودند، پذیرفتند و انجام دادند. البته آثاری را هم داشتیم که با اصلاحات اندکی در زمان اکران قابل نمایش بودند اما صاحبان آثار نپذیرفتند و فیلم امکان نمایش نیافت و در این دوره که گفت‌وگو کردیم اصلاحاتی حتی بعضا فراتر از اصلاحات قبل به سازندگان پیشنهاد داده شد و پذیرفتند و همراهی کردند. وقتی هم تهیه‌کننده فیلمی که ملاحظاتی را برای اکران داشته، قبول می‌کند آنها را مرتفع کند چه کاری است که مانع اکران شویم.»

 

این اظهارات داروغه‌زاده در حالی است که خبرنگار سینمایی «فرهیختگان» طی تماس‌هایی که با سازندگان این فیلم‌های توقیفی داشت، با نظرات متفاوتی مواجه شد. سوال این بود، شما اگر راضی به اصلاحات برای فیلم‌هایتان بودید چرا در طول چهارسال گذشته این اصلاحات را انجام ندادید؟ سه تن از کارگردان‌ها از پاسخ طفره رفتند و با هراس از جنجال‌ رسانه‌ای بعــداز اظـــهــارات‌شان تصمیم به سکوت گرفتند. رضا درمیشیان، کارگردان «عصبانی نیــستــم» هم به متن شاعرانه‌ای که در خبرگزاری‌ها منتشر کرده، ارجاع داد. متنی که در بخشی از آن آمده است: «شکسپیر بزرگ اینچنین پاسخم می‌دهد: تمام دنیا صحنه‌ نمایشی است که مردان و زنان، بازیگران آنند.»

 

در میان این فیلمسازان البته توضیح محمد شایسته، تهیه‌کننده «خانه دختر» صادقانه و با صراحت بیشتری بود. شایسته در پاسخ به این سوال که چرا در طول سال‌های قبل، اصلاحات مدنظر شورای پروانه نمایش را انجام ندادید، گفت: «در طول این چهار سال، بارها فیلم را به شورای نمایش بردیم و برگرداندیم ولی هربار نظر جدیدی می‌دادند و اگر می‌خواستیم اصلاحات شورای پروانه نمایش را انجام دهیم فقط ۱۰ دقیقه از فیلم باقی می‌ماند.»

 

آنچه از شواهد پیداست اصلاحات مدنظر کمیته بازبینی، کمتر از مواردی بوده که شورای پروانه نمایش، پیش از این نظر داده بود. فیلمسازان فیلم‌های توقیفی هم تشویق به سکوت می‌شوند تا اصطلاحا فشارهای بیرونی و جنجال‌ها بار دیگر فیلم‌ها را به توقیف نبرد. تصمیمات فعلی اتخاذ شده در مورد فیلم‌های توقیفی، این گزاره را تقویت می‌کند که مصوبات کمیته بازبینی، همراه با شتاب‌زدگی و اعمال سلیقه‌ای جدید است که هیچ معیار شفاف و روشنی ندارد.

ضمن اینکه همچنان تردید در مورد اصلاحات انجام شده برای فیلم‌های توقیفی وجود دارد چون اگر این فیلمسازان راضی به اصلاحات اساسی فیلم‌ها بودند چرا در تمام این سال‌ها انجام ندادند.

 

نقطه مغفول ماجرا زیر سوال بردن نهادهای قانونی و نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد است. یکی از اشکالاتی که معمولا در هنگام پروانه نمایش به وجود می‌آمد، مربوط به مواردی بود که فیلمساز نسبت به فیلمنامه‌ای که در شورای پروانه ساخت گرفته، متعهد نبود و اجرایی متفاوت از فیلمنامه داشت. گویا با تصمیم اتخاذ شده، مسیر تخلف در فیلمسازی هموار می‌شود و اگر فیلمسازی می‌خواست قوانین شورای پروانه ساخت را دور بزند، حالا مطمئن است که بعد از گذشت زمان با جنجال‌های سیاسی و رسانه‌ای، بالاخره پروانه نمایش می‌گیرد.

 

 

سیدضیاء‌الدین دری:«فشارهای بیرون از ارشاد»  دلیل توقیف و رفع‌توقیف فیلم ها

سیدضیاء‌الدین دری، عضو سابق شورای پروانه نمایش در مورد فیلم‌هایی که به تازگی پروانه نمایش گرفتند، گفت: «فیلم سینمایی «آشغال‌های دوست‌داشتنی» واقعا حرف خاصی نداشت که بخواهد چند سال بلاتکلیف بماند همان سال اول، به آقای شمقدری رئیس وقت سازمان سینمایی گفتم بگذارید فیلم اکران شود. یا فیلم «پارادایس» هم به خاطر شخصیت روحانی و موقعیتی که در فیلم قرار گرفته بود تا به حال مشکل اکران داشت. به هر حال بخش مهمی از جامعه ما نسبت به مساله روحانیت و تصویری که از آن ارائه می‌شود، حساسیت‌هایی دارند و شورای پروانه نمایش هم این حساسیت‌ها را لحاظ می‌کند. مشخصا در مورد این فیلم نمی‌گویم، ولی برخی دوستان فیلمساز یا حتی بازیگر، ظرافت‌های اجرای نقشی که حساسیت‌زا است را لحاظ نمی‌کنند. درصورتی که اگر در اجرا رعایت شئون درستی از نقش باشد، هنگام نمایش فیلم، مشکلی نخواهند داشت.»

 

وی ادامه داد: «درمورد «خانه دختر»، نیمی از اعضای شورای پروانه نمایش سابق، معتقد بودند که فیلم اشکال تدوینی دارد و اگر این اشکال را برطرف می‌کردند، فیلم اکران می‌شد. فیلم «عصبانی نیستم» را هم یک عاشقانه دیدم و اصلا فیلم مرتبط با حوادث سال ۸۸ نبود اما دوره‌ای که نمایش داده شد، فیلم را درگیر سوءتفاهم‌های سیاسی کرد. اما در مورد «خانه‌پدری» قبلا هم گفتم که فیلم می‌تواند با رعایت شرایط سنی نمایش داده شود. البته این فیلم در گروه هنروتجربه اکران شد ولی به خاطر فشارهای بیرونی، از ادامه نمایش بازماند.»

 

کارگردان سریال «کلاه پهلوی» در مورد تاثیر مواجهه رسانه‌ها با فیلم و حواشی اکران جشنواره فیلم فجر گفت: «فیلمساز فیلمی را ساخته، برای پروانه نمایش اصلاحات هم انجام داده اما وقتی در جشنواره فیلم فجر نمایش داده می‌شود، برخی رسانه‌ها، شروع به جنجال بر سر فیلم می‌کنند. شورای پروانه نمایش هم دنبال دردسر نیست و می‌گوید که فیلم فعلا نمایش داده نشود. از آن طرف فیلم برای نمایش آنقدر معطل می‌ماند که یکسری  از رسانه ‌های دیگر شروع به جنجال می‌کنند. این فشارهای بیرونی هم برای توقیف و هم برای اکران دوباره فیلم، بر نظر شورای پروانه نمایش تاثیرگذار است، داستان تکراری و فجیعی که دامن سینما را گرفته است.»

 

کارگردان «کیف انگلیسی» در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تاکید بر اینکه با هرگونه توقیف فیلم مخالف است؛ علت بروز مشکلاتی که با عنوان فیلم‌های توقیفی مصطلح است را ضعف در نظارت پیش از تولید آثار سینمایی دانست و گفت: «در شورای پروانه ساخت، فیلمنامه‌ها به صورت کلی ارائه می‌شوند. برخی فیلمسازها هم ممکن است براساس همان فیلمنامه، فیلم بسازند ولی در نماها یا شیوه اجرا، محتوا عوض شده و حساسیت‌های زمان اکران را لحاظ نمی‌کنند. اما اگر در همان مرحله پیش از تولید، تکلیف فیلم مشخص شود، هزینه‌های بعدش را هم نخواهد داشت.»

 

دری راه‌حل این مساله را پلان‌بندی صحنه‌ها حین نظارت بر تولید دانست و گفت: «شورای پروانه ساخت می‌تواند در مورد برخی فیلمنامه‌هایی که حساسیت‌زا هستند به صورت تصاویر پلان‌بندی شده، نظارت کنند. هنگام دریافت پروانه نمایش هم بهتر است شورای پروانه نمایش با حضور دو عضو مشترک با شورای پروانه ساخت، در مورد اکران فیلم نظر دهند.»

 

دری تاکید کرد: «در سال‌های اخیر خیلی تلاش کردیم، پروانه ساخت فیلم‌ها به سهولت داده شود و با اعتماد به فیلمسازان همین کار انجام شد؛ ولی برخی فیلمسازان، همکاری نکردند و نتیجه این شد که سختگیری‌ها در ارائه پروانه نمایش بیشتر شود.»

 

دری با انتقاد از اینکه برخی بدون اطلاع نسبت به عدم صدور پروانه نمایش یک فیلم موضع می‌گیرند، گفت: «این تصور اشتباهی است که فیلمساز فکر کند هرچه به ذهنش رسید می‌تواند بگوید و بعد هم بگوید دست به آن نزنید. فیلمساز تازه‌کار که هیچ پختگی‌ای حتی در فیلمسازی ندارد، می‌خواهد در فیلمش نظرات اجتماعی بدهد. اما فیلمسازی که نتوانسته حرفش را متقاعدکننده و پخته در فیلم بزند، چطور انتظار دارد فیلمش بدون اصلاح در معرض نگاه عمومی قرار گیرد.»

 

   اطلاق کلمه توقیف برای فیلم‌هایی است که مجوز شورای پروانه ساخت یا شورای پروانه نمایش را دریافت کرده‌اندولی به دلایل مختلفی هنوز فرصت اکران نیافته اند. «فرزند صبح»، «رستاخیز»، «گزارش یک جشن»، «خانه دختر»، «پریناز»، «سپید و سیاه»، «صدسال به این سال‌ها»، «آشغال‌های دوست‌داشتنی»، «خیابان‌های آرام»، «عصبانی نیستم»، «خانه پدری»، «بی‌خود و بی‌جهت»، «زمهریر»، «هفت و پنج دقیقه»، «گس»، «آینه‌های روبه‌رو» و «پوسته» تنها بخشی از فیلم‌هایی هستند که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه ساخت دریافت کرده‌اند ولی هنوز فرصت نمایش نیافته‌اند اما توقیف هرکدام از این فیلم‌ها، قصه‌های جداگانه‌ای دارد.

 

 «آشغال‌های دوست‌داشتنی»/  محسن امیریوسفی ،کارگردان

«آشغال‌های دوست‌داشتنی» به کارگردانی محسن امیریوسفی ارجاعات واضح و مستقیمی به حوادث سال ۱۳۸۸ دارد. این فیلم روایت مادری است که دخترش در جریان درگیری‌های ۱۳۸۸ دستگیر شده و مادر از سوی یکی از دوستانش ترغیب می‌شود تا برای آنکه دخترش بیش از این به دردسر نیفتد، وسایل قدیمی را به سطل آشغال بریزد. برخی که نسخه ابتدایی «آشغال‌های دوست‌داشتنی» را تماشا کردند، با اشاره به نقش شهاب حسینی معتقدند که فیلم تلاشی برای تطهیر منافقین و تظلم‌خواهی برای زندانیان معدوم تابستان ۶۷ است.

 

 «خانه پدری»/  کیانوش عیاری، کارگردان

«خانه پدری»، از آن دسته فیلم‌هایی است که از دولت دهم نتوانست پروانه نمایش بگیرد و در جشنواره فیلم فجر اکران شد و بحث و جدل‌های رسانه‌ای مانع اکرانش شد. البته بنا شد این فیلم، به صورت محدود در گروه هنر و تجربه، اکران شود. اتفاقا فیلم دو روزی هم اکران هنر و تجربه شد ولی بنا به دلایلی ، جلوی اکران آن گرفته شد. حالا این فیلم در لیست جدید رفع‌توقیفی‌ها قرار گرفته و با توجه به صحنه‌های واجد خشونت، شرایط سنی بالای ۱۸ سال را برای این فیلم لحاظ می‌کنند.

 

 «پارادایس»/  علی عطشانی ،کارگردان

«پارادایس» فیلمی به کارگردانی علی عطشانی است. این فیلم روایت چند روحانی است که در سفر به آلمان با موقعیت‌های متفاوتی مواجه می‌شوند. توقیف فیلم «پارادایس» متفاوت از بقیه فیلم‌هاست. این فیلم زمانی جنجالی شد که پوستر فیلم حاوی صحنه سلفی گرفتن روحانیون با یک زن آلمانی منتشر شد.انتشار این پوستر واکنش های  متفاوتی نسبت به تصویری که از روحانیت در این فیلم ارائه شده‌است  به همراه داشت.  اداره کل سینمای حرفه‌ای وزارت ارشاد اسلامی در واکنش به انتشار پوستر این فیلم اعلام کرد که «پارادایس» هنوز پروانه نمایش نگرفته است

 

 «عصبانی نیستم»/ رضا درمیشیان ،کارگردان

فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» ساخته رضا درمیشیان یکی از جنجالی‌ترین فیلم‌های جشنواره سی و دوم فیلم فجر بود. «عصبانی نیستم» داستان دانشجویی اخراجی با نقش‌آفرینی نوید محمدزاده است که برای فراهم آوردن حداقل شرایط زندگی در رویارویی با بی‌اخلاقی‌های جامعه با خود تمرین می‌کند تا «عصبانی» نباشد و در تلاش است تا دختر مورد علاقه‌اش «ستاره» با بازی باران کوثری را از دست ندهد. برخی منتقدان، این فیلم را یک عاشقانه می‌دانند ولی با توجه به شرایط ساخت این فیلم که متاثر از اوضاع ملتهب سال ۸۸ بود و اینکه برخی رسانه‌ها، دانشجوی اخراجی را دانشجوی ستاره‌دار تعبیر می‌کردند، این اثر سینمایی در دسته فیلم‌های حامی فتنه قرار گرفت.

 

 «خانه دختر»/ شهرام شاه‌حسینی، کارگردان

«خانه دختر» به کارگردانی شهرام شاه‌حسینی، فیلمی سیاسی نیست ولی داستان فیلم آنچنان ملتهب است که با وجود اعمال‌ممیزی در دولت یازدهم فرصت اکران نداشت و با دستور مستقیم علی جنتی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف شد. این فیلم متهم می‌شود که روایت تجاوز پدر به دخترانش را بی‌‌پرده بیان کرده است. این فیلم سینمایی داستان  دختر دانشجویی است که در روز عقدش با «منصور» با بازی «حامد بهداد» خودکشی می‌کند و سپس دو هم‌دانشگاهی‌اش در پی کشف راز مرگ این دختر می‌روند. تماشاگر در ابتدا تصور می‌کند که دختر خودکشی کرده و قبل از ازدواج با یک مرد غریبه رابطه داشته و به واسطه اینکه نمی‌توانسته شرط مادرشوهرش را برای آزمایش بپذیرد، خودکشی کرده اما در ادامه، برخی دیالوگ‌ها و حتی نگاه‌های معنادار «پدر» با بازی «بابک کریمی»، این حقیقت تلخ را آشکار می‌کند که آن فرد غریبه نبوده است!

 

  «زادبوم»/ ابوالحسن داودی ،کارگردان

«زادبوم» ساخته ابوالحسن داودی هم ازجمله فیلم‌هایی است که پس از ۸ سال اکران شد. این فیلم سال گذشته توانست مجوز نمایش بگیرد. «زادبوم» از آن دست فیلم‌های پرهزینه‌ای بود که حوزه هنری ساخت ولی به خاطر سوءتفاهم‌های سیاسی بعد از حوادث سال ۸۸ فرصت اکران نیافت. این فیلم، مجوز نمایش گرفت و اتفاقا در اکران و فروش گیشه وضعیتمطلوبی نداشت.

 

«پریناز»/ بهرام بهرامیان، کارگردان

فیلم سینمایی «پریناز» ساخته بهرام بهرامیان، یک ماه قبل و بعد از هفت سال از توقیف درآمد و حالا در گروه هنر و تجربه به نمایش درآمده است. عبدالمحمد نجیبی، تهیه‌کننده «پریناز» در مورد دلیل توقیف فیلم می‌گوید: «اصل ماجرای توقیف «پریناز» از این قرار بود که شخصیت اصلی داستان که فاطمه معتمدآریا ایفاگر نقش اوست و زنی است بسیار مومن و مذهبی که مشکلات شدیدی در زمینه وسواس‌های فکری دارد و این اختلالات شخصیتی مشکلات زیادی را برای او  و خانواده‌اش ایجاد کرده است.

 

هر چند که در پایان فیلم تمامی ایرادهای وی برطرف می‌شود اما مدیران سازمان سینمایی آن زمان می‌گفتند یک زن چادری به هیچ وجه نباید دارای عیب و ایرادهای اخلاقی و اختلالات روانی و شخصیتی باشد. در راستای همین موضوع ایرادهایی را به فیلم وارد کردند که ممیزی‌هایی برای فیلم در نظر گرفته شد که با وجود سختی‌ها و مشکلات فراوان آنها را اعمال کردیم، اما باز هم پروانه نمایش ندادند.» گروه هنر و تجربه آمار فروشی از فیلم‌هایش نمی‌دهد ولی با وجود اینکه اکران «پریناز»، بازخورد چندانی در فضای رسانه‌ای نداشته، این فیلم هم در دسته آثار شکست‌خورده در اکران قرار می‌گیرد.  این تهیه‌کننده درباره صدور پروانه نمایش «پریناز» بعد از گذشت هفت سال از ساخت آن توضیح می‌دهد: «پس از انتخابات و تغییر ساختارهای سازمان سینمایی و روی کار آمدن مدیران جدید، مجددا برای دریافت پروانه نمایش اقدام کردیم که این بار بدون هیچ‌گونه مشکل یا ممیزی پروانه نمایش آن صادر شد.»

 

 

 

 

 

newspaper.fdn.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش