پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۳:۲۶ - ۲۵ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۷۰۲۲
فیلم و سینمای ایران

اما و اگرها درباره برگزاری جشن خانه سينما ادامه دارد

جشن خانه سينما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

حدود دو ماه مانده به برگزاري بيستمين دوره جشن خانه سينماودرنشستي كه به منظورچگونگي برگزاري جشن درروزسه شنبه ،نوزدهم تيرماه برگزارشد خبري مطرح شدكه بسياري را غافلگيركرد؛امسال خانه سينما جشني نخواهد داشت!اين خبر را منوچهر شاهسواري،مديرعامل خانه سينما، درنشست خبري كه در آن علي نصيريان، رييس جشن و تورج منصوري،دبيرهيات مديره آکادمي حضور داشتند،مطرح کرد.درميان غافلگيري حضار دلايل مطرح شده براي عدم برگزاري اين دوره از جشن خانه سينما قابل تامل وتاحدي اميدواركننده بود.

 

دلايلي كه از همسو قرارگرفتن سينماي ايران با مردم در شرايط كنوني خبر مي داد.البته این اولین بار نیست که جشن خانه سینما با شکل و شمایل مرسوم و تقریبا باشکوهش وحضور حداکثری اهالی خانه سینما که تعدادشان به چهارهزارنفرمی‌رسد،برگزار نمی‌شود.دوره‌هایی هم بوده که اتفاقا به دلیل مشکلات و مسائل مالی و نبود بودجه کافی، جشن خیلی مختصر و باایده‌هایی متفاوت برای اعلام برگزیدگان به پایان رسیده است که از آن جمله مي توان به برگزاری جشن‌ها در حیاط خانه سینما (خیابان وصال)وپخش فیلم اهدای جوایز برگزیدگان درسینماها اشاره کرد.آنچه روشن است و با توجه به سخنان مازیار میری که از هزینه ای بیش از ۸۰۰میلیون تومان برای جشن سال قبل سخن گفته است با احتساب افزایش هزینه های احتمالا هزینه یک شب جشن خانه سینما در سال جاری اگر برگزار شود ، از یک میلیارد تومان خواهد گذشت.

 

شاید در میان ارقام نجومی که در این سال‌های می شنویم این رقم یا حتی بیش از آن چندان چشمگیر نباشد اما نباید از یاد برد با وضعیت اقتصادی متزلزل جامعه در این شرایط خاص اختصاص چنین هزینه‌ای برای یک مراسم چند ساعته در یک شب چندان قابل قبول نخواهد بود. به خصوص که تا کنون چندان برای مشکلات عدیده هنرمندان سینماگر همچون مشکلات بیمه و مسکن چاره‌اندیشی قابل توجهی نشده است.گروهی از اعضای خانه سینما در همیاری و همدلی با جامعه و مردم معتقد هستند که جشن باید همچون برخی سال های دشوار گذشته تعطیل شود و این در حالی است که گروهی دیگر معتقدند که هزینه یک شب جشن نه آنچنان سنگین است که از پس آن برنیایند و از سویی این تنها جشن متعلق به اصناف سینمایی است.باید منتظرماندودید پس ازنشست خبری مربوط به جشن خانه سینما در نهایت کدام گروه موفق می شوند که حرف خود را به کرسی بنشانند.

 

سينماي ايران رو به مردم دارد

منوچهر شاهسواري،مديرعامل خانه سينما در رابطه با اين تصميم تازه عنوان كرد:«آن چه اعلام مي شود شايد با فضاي کنوني به نوعي هم پيماني داشته باشدودرحالي که از زواياي گوناگون تعارضات اقتصادي و فرهنگي وارد مي شود، بايد سهم خود را ادا کنيم.

 

ايام پرغصه و پرقصه اي را مي گذرانيم و به اتکاي آن راز عميق تاريخ ما که ميهن دوستي را در خود دارد، امسال بر اساس سياست چند سال خود که مي گويد سينماي ايران قابل تفکيک نيست و رو به مردم ايران دارد، تصميم گرفتيم جشن سينما را با داوري خوب به قوت اجرا کنيم اما از مراسم بزرگ و هزينه اضافي خودداري مي کنيم».او ادامه داد:«گاهي اوقات ساده است آتش انداختن بين دو گروه و دو سليقه، ولي اين کار جز سوختن چيزي ندارد.

 

شما به ما کمک و ما را راهنمايي کنيد که از اين مسير خارج نشويم. يقين دارم شما در اين حس وحال با ما شريک خواهيد بود. از اينکه گاهي اوقات از خانه سينما خبر و نظر مي خواهيد و ما کوتاهي مي‌کنيم ما را ببخشيد، زيرا گاهي چاره اي جز سکوت نداريم.ما نمي توانيم اگر کاري براي همکاران‌مان مي کنيم،آن را در معرض ويترين رسانه ها بگذاريم. پيش از اين هم گفته ام ما بايد کار کنيم و کار کنيم و کار کنيم. فضاي خانه سينما فضاي کار، تلاش و تجديدنظر در ساختارهاي ماست.چنين تصميمي براي ما سخت بود، چون قرار بود يک روز خوش داشته باشيم، ولي اين يک تصميم جمعي بود. مجوز اين کار بايد از رييس جشن هم گرفته مي‌شد و خوشحالم که از سوي آقاي نصيريان تشويق هم شديم».

 

نصیریان: جشن متفاوت برگزار شود

حضور علي نصيريان به عنوان دبير بيستمين جشن خانه سينما از ابتدا کنجکاوي بسياري را به همراه داشت. نصيريان در صحبت هايش به عادلانه برگزارشدن داوري ها اشاره و تاکيد کرد که به دور از فضاي حاشيه اي، داوري ها در اين دوره به گونه‌اي باشد که عدل و انصاف در تمامي زمينه ها رعايت شود.وي ادامه داد:«من با جشن موافق بودم چون این همه جشن و جشنواره برگزار می‌شود و بخشی از آن اگر برای کار فرهنگی و هنری باشد خوب است چون برای استعدادهای جوان و توسعه نیاز است که این کار انجام شود؛

 

با این حال دوستان تلاش کردند این جشن فراموش نشود و به لحاظ اعتباری با شرایط متفاوتی برگزار شود.»این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: «اگر کسی به اسکار می‌رود باعث افتخار همه جامعه سینمایی است و من به آقای فرهادی هم گفته‌ام که من لذت می‌برم، شما جایزه می‌گیرید. این از جمله کارهایی است که ما ۵۰ سال پیش انجام می‌دادیم و قبل از ما هم بوده همانطور که سینما با غفاری و گلستان شروع شده و با کیمیایی ها ادامه پیدا کرد».

 

تورج منصوری، دبير هيات رييسه جشن بزرگ سينماي ايران نيز درباره شیوه برگزاری جشن امسال با توجه به تصمیم جدید توضیح داده است که: «ما درسه سال گذشته هر سال به دلیلی سعی کردیم به شرایط برگزاری جشن همانند آنچه در اساسنامه آمده نزدیک شویم. در این بین، تامین هزینه همان شب خاص جشن که با اعلام جوایز نهایی همراه است،از غدغه‌های مهم ما بود.

 

ما به عنوان آخرین دوره‌ای که جشن را با شیوه قبل برگزار می‌کنیم، احساس کردیم دین بیشتری می‌توانیم به سینماگرانی که روی صندلی‌های آن شب می‌نشینند داشته باشیم و به نظر رسید برای مهمانان جشن امسال (سینماگران) باید صرفه‌جویی کنیم تا به مسائل بیمه‌ای و دیگر اقدامات مربوط به آن‌ها کمک کنیم ‌و صد البته قصد داریم این کارهابیشتر زیرساختی باشد.» او ادامه داد: «سعي کرديم صرفه جويي کنيم تا مسائل بيمه اي و ازکارافتادگي اعضاي خانه سينما را بهتر پيش ببريم و اين هزينه را صرف ريکاوري مجموعه بزرگ تري مي کنيم.

 

به هر حال ما به عنوان افرادي که در خانه سينما کار مي کنيم و با جمع سينمايي ها در ارتباط هستيم، نياز سينما به صرفه جويي را در اين دوره احساس کرديم. همچنين در دوره اي که کشور در شرايط اقتصادي مناسبي نيست، بهتر ديديم که جشن خانه سينما نيز با شرايط اقتصادي کشور همسويي بيشتري داشته باشد؛ همان طور که مردم در زندگي خصوصي خودشان در مقايسه با قبل، با برنامه تر رفتار مي کنند و صرفه جويي بيشتري به خرج مي دهند. ما هم احساس کرديم نياز است اين گونه صرفه جويي را انجام بدهيم».

 

برای برگزاری جشن تصمیمی گرفته نشده است

تورج منصوري در ادامه درباره جزييات برگزاري جشن خانه سينما گفت:«هنوز برای چگونگی برگزاری «شب جشن» تصمیمی نگرفته‌ایم، البته پیشنهادات مختلفی مطرح شده ولی هنوز به تصمیم نهایی نرسیدیم اما قصد نهایی ما بر صرفه‌جویی بود ولی امسال هم دچار این بلا شدیم که دیر شروع کردیم ولی این بهانه خوبی نیست.»او همچنین درباره زمان برگزاری جشن کوچکی هم که در نظر گرفته شده است، گفت: «این برنامه مختصر هم به دلیل همزمانی با ماه محرم شب ۲۱ شهریور يعني روز ملی سینما برگزار نمی‌شود.»در ادامه این نشست که به پرسش اهالی رسانه از مسئولان برگزاری جشن خانه سینما اختصاص داشت، منصوری پاسخ سوالی درباره درخواست کانون کارگردانان برای داوری فیلم‌های دارای پروانه ساخت را این‌گونه داد: «کانون کارگردانان طی یک نامه درخواست کرد که حساب مان را با فیلم‌هایی که یک مدت خاص، نمایش داده نشده‌اند صاف کنیم،آن هم به دلیل اینکه امسال آخرین دوره برگزاری جشن به شیوه‌ی غیر آکادمی است.»

 

هزينه این جشن هنوز به ميليارد نرسيده است!

در بخشی دیگري از اين نشست مازیار میری در پاسخ به پرسشی درباره اینکه جشن سال قبل یک‌میلیارد هزینه داشته گفت:«هزینه جشن سال گذشته ۸۲۴ میلیون‌ تومان بوده است که اعلام شد.»او در بخش پایانی صحبت‌هایش درباره زمان شروع داوری‌ها هم گفت: «داوری‌ها از روز شنبه آینده (۲۳ تیر ماه) آغاز می‌شود و ۵۱۹ نفر حائز شرایط داوری بودند که ۴۲۷ نفر آقا و ۹۲ نفر آن‌ها خانم‌ها هستند.»

 

همچنین تورج منصوری در پاسخ به این انتقاد که برخی فیلمسازان مثل کیانوش عیاری باید حمایت بیشتری شوند و برای داوری آثارشان استثنا درنظر گرفته شود، گفت: «ما برای بخش غیررقابتی و جنبی اعلام آمادگی کرده ایم ولی این نکته را هم باید درنظر بگیریم که آیا می‌خواهیم گوشه چشمی به این فیلم‌ها داشته باشیم یا اینکه می‌خواهیم مساله آقای عیاری را ریشه‌ای درمان کنیم؟! این پیشنهاد را خود کانون کارگردانان هم نپذیرفت و حاضر به دیده شدن این فیلم‌ها در بخش غیررقابتی نشدند چون کارگردان و تهیه‌کنندگان هم حاضر به انجام این کار نبودند».

 

چرا اسپانسر نداریم؟

در ادامه منوچهر شاهسسواری برای پاسخ به سوالی درباره انتقادی که به غیرقابل باور بودن تصمیم خانه سینما برای برگزار نکردن جشن مطرح شد آن هم در شرایطی که جشنواره های پرهزینه‌ای مثل جشنواره جهانی برگزار می‌شود یا اینکه چرا اسپانسر برای جشن گرفته نمی شود؟ به جمع حاضر پیوست و گفت: «مساله ما خانه سینما است و اینکه چرا سازمان سینمایی جشنی برگزار می کند خودش باید پاسخگو باشد. اصولا خانه سینما در مقابل استفاده از اسپانسر یک قید اخلاقی دارد که استیج خود را نمی‌تواند به هر کسی بدهد.»

 

این مدیر سینمایی ادامه داد: « تصمیم امسال ما به هیچ عنوان به شایعه ای که پخش شد، مبنی بر اینکه سازمان بازرسی ورود کرده، ارتباط ندارد چون ما سالانه حسابرسی در خانه سینما داریم و هیچ ایرادی درباره حسابرسی های خانه سینما تاکنون وجود نداشته است.» با تمام اين تفاصيل حتي اگر قرار است اعتبار جشن بیستم برای اموری دیگر صرف شود که با توجه به هزینه ۸۲۴ میلیوني سال قبل، رقم نسبتا قابل توجهی خواهد شد و از آنجا که در تمام این سال‌ها امنیت شغلی و بیمه بیکاری و درمانی از مهم‌ترین مطالبات سینماگران بوده، خیلی دور از ذهن نیست که آنچه قرار است صرفه‌جویی شود در چه بخش یا بخش‌هایی بهتر است مورد استفاده قرار گیرد.

 

به نظر می رسد با شرایط فعلی کشور و موضوع ریاضت اقتصادی که بخش بزرگی از جامعه با آن درگیر هستند شاید بهتر باشد که هنرمندان سینماگر برای همراهی با مردمی که در همه این سال ها سینمای ایران را حمایت کرده اند به جای صرف هزینه های آنچنانی برای جشنی چند ساعته به یاری هنرمندان و هنروران سینماگری بشتابند که هزینه جشن امسال خانه سینما می تواند گره های بسیاری از مشکلات‌شان را بگشاید. هر چند در نهایت با همه اما و اگرها تصمیم گیری نهایی بر عهده اصناف خانه سینما است ولی گویا باید فعلا منتظر ماند تا سرنوشت برگزاری جشن خانه سینما روشن شود.

 

ghanoondaily.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش