شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۱۷ - ۲۶ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۱۷۵۳
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم احساسات برانگیز و ویرانگری که در آن ها یک نفر بیگناه به زندان انداخته می‌شود

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

روزیاتو | سیستم قضایی یک ارگان ضروری و حیاتی است و بدون آن، جامعه به معنای واقعی کلمه از هم خواهد پاشید. با این حال، موارد متعددی در سراسر جهان از متهم شدن افراد به جرایمی که مرتکب نشده اند، و سپس به زندان رفتن به خاطر آن اتهامات نادرست وجود داشته است. چنین مواردی هم در فیلم های زندگینامه ای و هم در فیلم های با داستان های ساختگی پوشش داده شده اند، اگر چه نتایج و رویدادهای منجر به محکومیت ها معمولاً متفاوت بوده است.

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

برای برخی از این شخصیت های به ناحق زندانی شده پاپوش دوخته شده است، برخی دیگر در زمان نامناسب در مکانی بوده اند که جرم و جنایت در آن رخ داده است، در حالی که برخی دیگر تنها به دلیل شهرت بد و سابقه نامناسب خود به عنوان مجرم شناخته می شوند. دلایل هر چه که باشد، تماشای رنج این افراد در حالی که خودشان یا دوستانشان تلاش می کنند تا عدالت را به اجرا در بیاورند، همیشه سخت است. در ادامه این مطلب می خواهیم نگاهی به برخی از تکان دهنده ترین فیلم هایی بیندازیم که در آن ها مردم خود را به خاطر اشتباهات دیگران و جرم هایی که مرتکی نشده اند پشت میله های زندان می بینند. بعضی از این شخصیت ها پایان خوشی دارند اما برخی دیگر اینقدر خوش شانس نیستند.

۱۰- Call Northside 777 (1948)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

بی عدالتی و اشتباه در سیستم قضایی که در فیلم Call Northside 777 دیده می شود، زمانی آغاز می شود که یک پلیس در طول دوره ممنوعیت قاچاق مشروبات الکلی، در داخل یک کافه محل خرید و فروش غیرقانونی این مواد مورد اصابت گلوله قرار می گیرد. مالک به سرعت یک مرد لهستانی به نام فرانک را به عنوان عامل قتل شناسایی می کند و این مرد در دادگاه به ۹۹ سال زندان محکوم می شود. یک دهه بعد، مادر فرانک یک آگهی روزنامه ای منتشر می کند و در آن ذکر می کند که به هر کسی که اطلاعاتی درباره قاتل واقعی به دست آورد، ۵,۰۰۰ دلار جایزه می دهد. این موضوع باعث می شود که گزارشگری به نام پی جی مک نیل (جیمز استوارت) شروع به تحقیق کند و خیلی زود پرده از رازهای کثیف این پرونده بر می دارد.

اتفاقاتی که در پرده اول فیلم رخ می دهد، نشان می دهد که زندگی تا چه حد ناعادلانه است، اما این معرفی مادر فرانک به داستان است که حس تکان دهندگی بیشتری به فیلم می بخشد. تصمیم او برای در نظر گرفتن پاداش برای کسی که بتواند پسرش را نجات دهد، پس از ۱۱ سال از زندانی شدن فرزندش، تنها یک تصمیم آنی نیست. او مجبور بوده تمام این سال ها به عنوان پرستار بچه کار کند تا ۵,۰۰۰ دلار جایزه را جمع آوری کند.

همه بر این باورند که فرانک مرتکب این جنایت شده است (گواهی بر این است که تصور عمومی تا چه حد می تواند ناقص و نادرست باشد)، اما مادرش به بی گناهی پسرش ایمان دارد و مک نیل پس از انجام تحقیقات گسترده متوجه می شود که حق با او است. با این حال، تلاش برای بیرون آوردن فرانک از زندان بی نتیجه است چون کسانی که او را به زندان انداخته اند نمی خواهند بی کفایت به نظر برسند.

۹- The Green Mile (1999)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

مسیر سبز برخلاف دیگر ساخته های جذاب استفن کینگ، عناصر ترسناکی در خود ندارد اما از نظر کیفیت بسیاری از آن ها را شکست می دهد. شخصیت های اصلی عبارتند از: پل (تام هنکس)، یک نگهبان زندان در دوران رکود بزرگ، و جان کافی (مایکل کلارک دانکن)، زندانی غول پیکری که به اتهام کشتن دو خواهر زندانی شده است. پس از زیر نظر داشتن کافی برای مدتی، پل متوجه می شود که او باهوش تر و خوش قلب تر از آن است که جرمی چنین هولناک و شنیع را مرتکب شده باشد. بنابراین سعی می کند اطلاعات بیشتری در مورد این مرد کسب کند.

کافی یک انسان کامل و بی نقص و البته معصوم است. کافی بسیار محترم بوده (او همیشه از کلمه “رئیس” استفاده می کند)، به دیگران اهمیت می دهد (او بیماری پل را با استفاده از قدرت های فراطبیعی اش درمان می کند) و بسیار به آرامی صحبت می کند، با این حال هرگز پایان خوشی در انتظارش نیست. کافی در نهایت اعدام می شود و وقتی این اتفاق می افتد، افرادی که وظیفه اجرای مجازات اعدام را بر عهده دارند چاره ای جز اشک ریختن در حین انجام این کار ندارند.

قبل از پایان بی رحمانه و تکان دهنده فیلم، کافی از طریق دیالوگ هایش، نقدهای تندی را از جهان ارائه می کند و تمام حرف هایی که می زند به خوبی برای کسی که فیلم را تماشا می کند قابل درک و ملموس است. او از این می گوید که هیچ چیزی در این دنیا عادلانه نیست و اینکه اتفاقات بد دائماً رخ می دهند. تمام منفیت های موجود در جهان باعث می شود که او با سرنوشت خود (اعدام) مشکلی نداشته باشد و اگر چه او سرنوشتش را می پذیرد، دیدن اینکه او به این شکل بیرحمانه و ناعادلانه از این دنیا می رود، به شدت ناراحت کننده است.

۸- Conviction (2010)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

مجرمان و دردسرسازان سابقه دار معمولاً اولین کسانی هستند که ماموران پلیس در زمان جستجوی مقصران یک جنایت یا قانون شکنی، به دنبال آن ها می گردند. پس از قتلی در آیر، ماساچوست، یک مرد محلی به نام کنی دستگیر و بر اساس شواهد موجود محکوم می شود. خواهرش بتی (هیلاری سوانک) متقاعد نشده که او مجرم است، بنابراین بقیه زمان داستان فیلم محکومیت به تحقیقات شخصی او در مورد این جنایت اختصاص دارد.

یک رابطه خواهر و برادر بسیار قوی در فیلم وجود دارد، به طوری که بتی حتی برای وکیل شدن به دانشکده حقوق می رود تا بتواند محکومیت کنی را لغو می کند. اما تلاش او برای عدالت تنها چیزی نیست که با قلب بینندگان ارتباط برقرار می کند. بتی در طول فیلم با موانع مختلفی غیر مرتبط با سیستم قضایی روبرو می شود.

برای مثال، شوهرش او را به خاطر فکر کردن بیش از حد به برادرش ترک می کند. او همچنین تلاش می کند تا بین کلاس های حقوق و شغلش تعادل برقرار کند. بدتر از همه اینکه فرزندانش خواستار زندگی با پدرشان هستند زیرا احساس می کنند بتی بیش از حد سرش شلوغ است. موانع همچنان سر راهش قرار می گیرند، اما بتی بر همه آن ها غلبه می کند.

۷- The Shawshank Redemption (1994)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

رستگاری در شاوشنک نه تنها یک فیلم عالی درباره یک محکوم شده بیگناه است بلکه یکی از بهترین صحنه های فرار از زندان در تاریخ سینما را نیز در خود دارد. در این فیلم، کارمند بانکی به نام اندی دوفرسن به زندان ایالتی شاوشنک در ایالت مین فرستاده می شود تا به اتهام قتل همسر و معشوقه اش، کاری که او ادعا می کند انجام نداده است، دو دوره حبس ابدش را بگذراند. در آنجا او با یک قاچاقچی کالاهای ممنوعه به نام رد (مورگان فریمن) دوست می شود و سعی می کند خود را با زندگی جدیدش وفق دهد.

بیشتر مردم تنها یکی از این سه دردسر را متحمل می شوند: مورد خیانت همسر قرار گرفتن، دفن کردن یکی از عزیزان و رفتن به زندان. اندی مجبور می شود همه این چیزها را تحمل کند و تماشای روایت بدبیاری ها و بی عدالتی هایی که در حق او صورت گرفته بسیار دردناک است.

انگار این ها نیز کافی نیست، زیرا اوضاع برای او در زندان بدتر می شود؛ جایی که یک گروه تبهکار بارها به او تجاوز جنسی می کنند. تماشای فرار او از طریق تونلی که ۱۹ سال حفر کرده بود نیز احساسات مخاطب را تحت تاثیر قرار می دهد زیرا او آزادی را که از او دریغ شده بود، پس می گیرد. از همه مهم تر، فیلم با دیدار دوباره رد و اندی پس از اینکه درخواست عفو مشروط رد پذیرفته می شود، به پایان می رسد.

۶- Double Jeopardy (1999)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

فیلم مخاطره مضاعف شاید یکی از بهترین فیلم های تامی لی جونز نباشد اما داستان جالبی از متهم شدن یک فرد بیگناه را روایت می کند. او در این فیلم نقش لمان را بازی می کند؛ بازرس آزادی مشروطی که تلاش می کند مانع از انتقام گرفتن لیبی، زنی که به تازگی از زندان آزاد شده، از شوهری شود که به قتل او متهم شده بود. انگیزه لیبی برای انتقام جویی از کشف “بند مخاطره مضاعف” نشات می گیرد که مانع از آن می شود که مردم دو بار به خاطر یک جرم واحد متهم شوند. از آنجا که او قبلاً محاکمه و محکوم شده است، اگر این بار واقعاً مرتکب قتل شود، دیگر محاکمه نخواهد شد.

شوهر و بهترین دوست دو نفری هستند که یک زن احتمالاً بیشترین اعتماد را به آن ها دارد، بنابراین دیدن اینکه لیبی توسط هر دوی آن ها مورد خیانت قرار می گیرد، تکان دهنده است. صحنه ای که در آن لیبی صدای دخترش را می شنود که فریاد می زند “بابا!” در حالی که او از داخل زندان در حال صحبت کردن با دوستش، انجی، از طریق تلفن است، بسیار ناراحت کننده است زیرا او هرگز نمی دانست که شوهرش زنده است. او همچنین نمی دانست که شوهرش با انجی تبانی کرده است.

برخی چیزها در مورد این فیلم ناامید کننده و ناخوشایند هستند؛ از جمله تفسیر اشتباه از “بند مخاطره مضاعف”، اما تماشای اینکه لیبی دوران سخت زندان را تحمل کرده و سپس ناتوانی او در رسیدن به عدالت پس از آزادی نیز بسیار ناخوشایند است.

۵- In The Name of The Father (1993)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

به نام پدر داستان گروه موسم به چهار گیلفوردی را روایت می کند که به دروغ به خاطر سازماندهی بمب گذاری در میخانه ای در گیلدفورد، انگلستان در سال ۱۹۷۴ محکوم شدند. شخصیت اصلی داستان دزد خرده پایی به نام گری کانلون (دنیل دی – لوئیس) است که برای داشتن زندگی بهتر به انگلستان می رود و پس از بازگشت به ایرلند، به خاطر حملات تروریستی که حالا سرخط خبرها شده دستگیر می شود.

این فیلم یک نقص بزرگ و در عین حال نادیده گرفته شده سیستم قضایی را برجسته می کند که در آن مقامات برای بستن پرونده ها میانبر می زنند تا صلاحیت خود را نشان دهند. برای مثال گری پس از شکنجه مجبور به اعتراف می شود و پدرش مورد تهدید قرار می گیرد. در زندان، گری مجرم واقعی را ملاقات می کند که آماده اعتراف است، اما پلیس اعتراف او را رد می کند.

علاوه بر این، گری با حالات چهره فوق العاده خود که ترس و ناامیدی اش را به خوبی نشان می دهد، مخاطبان را به وجد می آورد. و جای تعجب نیست که این شخصیت تا این حد باورپذیر است. دی – لوئیس در طول ساخت این فیلم به سبک بازیگری متد اکتینگ روی آورد و سه روز را در سلول یک زندان گذراند و لهجه بلفاستی خود را در خارج از محل و دوران فیلمبرداری نیز حفظ کرد.

۴- Anything for Her (2008)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

در دقایق آغازین فیلم به خاطر او که با نام برای همسرم نیز شناخته می شود، یک معلم مدرسه به نام جولین اوکلرت و همسرش لیزا (دایانه کروگر) نشان داده می شوند که زندگی رویایی دارند. آن ها به همراه پسرشان در یکی از محله های حاشیه ای بی نام فرانسه زندگی می کنند و همه چیز خوب به نظر می رسد تا اینکه پلیس از راه رسیده و لیزا را به قتل رئیسش متهم می کند. او را دستبند زده و زندانی می کنند اما جولین همچنان امیدوار است. سال ها بعد، وقتی به او اطلاع داده می شود که لیزا خودخواسته مصرف انسولین برای کنترل دیابت خود را متوقف کرده است، متوجه می شود که همسرش تسلیم شده است. جولین که نمی خواهد بگذارد او بمیرد، نقشه ای برای بیرون آوردن او از زندان طراحی می کند.

هر دقیقه از فیلم با نشان دادن درماندگی جولین همراه است. او مطمئن نیست که نقشه غیرقابل باورش جواب بدهد، اما به هر حال تلاشش را می کند. عزم و احساس نگرانی او قابل تحسین است و الهام بخش کسانی است که به تماشای داستانش می نشینند، کسی که برای اطمینان از رنج نکشیدن عزیزش دست به کارهای غیرقابل باوری می زند. بنابراین، علی رغم غیرمحتمل بودن موفقیت نقشه اش، فیلم به خاطر او به بهترین شکل ممکن احساسات مخاطب را بر می انگیزد.

۳- The Exonerated (2005)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

فیلم تبرئه شده یا بیگناه که برگرفته از یک نمایش برنده جایزه به همین نام است، داستان شش فرد مختلف را روایت می کند که همگی به قتل های مختلفی متهم شده و در انتظار اعدام قرار دارند. همه آن ها بعداً بیگناه شناخته می شوند، اگر چه به گفته سی بی اس نیوز، شواهد جدید ثابت می کند که یکی از این مردان (رابرت ارل هیز) در واقع مسئول جنایتی بوده که به آن متهم شده است.

کمیت پرونده ها در فیلم، شخصیت های بیشتری را به مخاطب ارائه می دهد تا با آن ها همدردی کند. علاوه بر این، هر یک از داستان ها برای مخاطب ملموس و قابل درک است زیرا زندانیان از طبقات اجتماعی متفاوت و دارای پیشینه های خاصی هستند. با تماشای این فیلم، بیننده این تصور را پیدا می کند که اگر به اندازه کافی خوش شانس نباشند، این اتفاق نیز ممکن است به سادگی برای آن ها رخ دهد. تنها مورد تبرئه نادرستی که در بالا ذکر شد شاید باعث شده تا این فیلم چندان مورد قدردانی قرار نگیرد، اما داستان های بقیه تبرئه شدگان، آن را شایسته اختصاص زمانی برای تماشایش می کند.

۲- Atonement (2007)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

شخصیت بدشانس فیلم تاوان یا کفاره مرد جوانی به نام رابی است. از آنجا که پدرش به عنوان سرایدار یک خانواده ثروتمند کار می کند، رابی عاشق دختر بزرگ تر صاحبکار پدرش می شود. وقتی دختر کوچک تر خانواده به نام بریونی آن ها را در وضعیت خاصی می بیند، تصور می کند که او به خواهرش تجاوز می کند بنابراین این اتفاق را گزارش داده و باعث زندانی شدن رابی می شود. سال ها بعد، رابی به شرط خدمت در جنگ جهانی دوم آزاد می شود اما مدت کوتاهی پس از حادثه دانکرک می میرد.

غم انگیزترین چیز در مورد فیلم تاوان ساخته جو رایت این است که دو نفر که دیوانه وار عاشق هم بودند، به هم نمی رسند، چون یک نفر دیگر یک سنت گرا بود که احساس می کرد یک پسر فقیر هرگز نمی تواند با یک دختر ثروتمند باشد. به این ترتیب، این فیلم به عنوان یکی از غم انگیزترین فیلم های عاشقانه ای که تاکنون ساخته شده نیز شناخته می شود. این حقیقت که فرد تهمت زننده به رابی به یک رمان نویس موفق تبدیل شده، در حالی که پسر سرایدار تسلیم جراحاتش میدان جنگ می شود، موضوع دیگری است که مخاطبان را عصبانی می کند.

۱- Crown Heights (2017)‎

فیلم سینمایی درباره سیستم قضایی,فیلم در مورد افراد بی گناه در زندان

اتفاقات فیلم Crown Heights در سال ۱۹۸۰ آغاز می شوند. پس از کشته شدن یک نوجوان جامائیکایی در نیویورک، یک مهاجر ترینیدادی به نام کالین وارنر (لاکیت استنفیلد) به جرم این جنایت دستگیر می شود. کالین بر بی گناهی خود اصرار دارد و پلیس او را باور می کند، با این تفاوت که اهمیتی به گفته های او نمی دهند. برای آن ها، یک نفر باید به عنوان مقصر این قتل دستگیر شود و او از نگاه پلیس متهم مناسب این پرونده است. هر چه نباشد او یک سارق خودرو و دزد است و پرونده پرباری دارد.

کالین بهترین سال های زندگی خود را پشت میله های زندان سپری می کند و به مدت ۲۰ سال تمام با تبهکاران خشن و نگهبانان فخرفروش سر و کار دارد. در این مدت، بهترین دوست او، کارل، زندگی خود را وقف تلاش برای بیرون آوردن کالین از زندان می کند. تمرکز و خستگی ناپذیری او الهام بخش است. مهم نیست در این تلاش با چند نفر انسان بی احساس، بی توجه و بدون حس همکاری روبرو شود، او به راه خود ادامه می دهد و اهمیت دوستی های عمیق و زیبایی وفاداری را اثبات می کند.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش