پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۹ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۷۹۴
فیلم و سینمای جهان

«بازمانده منتخب»؛ دنیای یک رئیس جمهوری موقتی

سریال بازمانده منتخب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کیفر ساترلند هنرپیشه معروف امریکایی گفته بود دیگر به مدیوم تلویزیون برنمی‌گردد، زیرا سریال‌ها و کارهای طولانی‌اش در این مدیوم او را فرسوده کرده است. هشت سال کار روی سریال پرشتاب و سرشار از مشقت «۲۴» به اضافه یک فصل بازی در سریال «یک روز دیگر هم زندگی کن» و دو سال حضور در مجموعه «تماس» توانی برای کیفر ساترلند که پسر ارشد دونالد ساترلند هنرپیشه قدیمی و معروف سینمای امریکا است باقی نگذاشته بود و او ترجیح می‌داد مدتی به‌خود سخت‌ نگیرد و از فشار مفرط «شش روز در هر هفته» کار در سریال‌ها و گاه ۱۵ ساعت در هر روز کار کردن روی این مجموعه‌ها فاصله گیرد و هر از چند گاه در یک فیلم سینمایی حضور یابد و بخت آزمایی‌اش در کارهای هنری را به چنین موردی منحصر و محدود سازد.

 

اما رسیدن پیشنهاد بازی در سریالی دیگر موجب شد کیفر ساترلند قرار قبلی‌اش و تعهدی را که با خود داشت، نادیده بگیرد و با مجموعه «بازمانده منتخب» به صفحه جادویی بازگردد و با این سریال که ابتدا در پاییز ۲۰۱۶ به نمایش در آمد و به سیزون پنجم نیز کشیده شده، یک بار دیگر مقابل چشم بینندگان قرار گیرد.

 

«بازمانده منتخب» درباره کاراکتری به‌نام  تام کرکمن با بازی ساترلند است و او عضوی از کابینه رئیس جمهوری امریکا است که از قبل برای زمانی انتخاب شده است که بلایی بر سر رئیس‌جمهوری بیاید و وی از صحنه حذف شود و کرکمن در چنین زمانی باید سریعاً جای رئیس جمهوری غایب را پر و به جای وی انجام وظیفه کند و رئیس‌دولت موقت شود و این اتفاق دقیقاً روی می‌دهد. ساترلند در مصاحبه پیش رو درباره این سریال و برخی موارد دیگر سخن می‌گوید.

 

‌ حتماً معتقدید که اگر فرمت و شکل وحشتناک و بسیار سخت تهیه «۲۴» و سریال‌هایی مانند آن در میان نباشد، مدیوم تلویزیون آن قدرها هم بد نیست و کار در آن بسیار آسان‌تر می‌شود.

قطعاً همین طور است و کار بخصوص برای سناریست‌ها و نویسندگان داستان‌ها بسیار آسان‌تر می‌شود. ما این موهبت و رهایی از فشار سریالی را که همه اتفاقات یک اپیزود آن در ۲۴ ساعت روی می‌دهد، طی سریال «تماس» و اینک «بازمانده منتخب» حس کرده‌ایم. تا زمانی که مجبور نباشید داستان یک اپیزود را حداکثر طی ۲۴ ساعت رو کنید و از هر دقیقه روز برای رساندن کارتان به پخش بهره‌ گیرید، مشکل حادی نخواهید داشت. این بواقع بار سنگین بزرگی بود که با این مجموعه تازه از روی دوش ما برداشته شد.

 

‌ آیا در «بازمانده منتخب» هر اپیزود داستان مستقلی دارد که تکلیف آن در همان قسمت مشخص می‌شود؟

از برخی جهات اینگونه به‌ نظر می‌رسد، اما سه مورد و خط اصلی در این سریال وجود دارد و سه پایه بزرگ این مجموعه را شکل داده‌اند. یکی مسائل دراماتیک خانوادگی است که در هر اپیزود نمود دارد، دیگری ادامه تحقیق پیرامون اینکه چه کسانی آن بمب‌گذاری را طراحی و اجرا و مرگ رئیس‌جمهوری و نمایندگان کنگره را ترسیم و محقق کردند و سومی اینکه پس از این چه باید کرد و راه بازسازی کنگره و یک هیأت دولت جدید چیست. آنها باید وانمود کنند که همه چیز به سرعت در حال جایگزینی و پایه‌های سیاسی و مبانی اقتصادی کشور تکان نخورده است، حال آنکه حقیقت چیزی بجز این است و امریکا به لرزش درآمده و روبه‌ سقوط می‌رود.

 

‌ اما می‌گویند در قواعد امنیتی امریکا یک جانشین برای «بازمانده منتخب» هم پیش‌بینی شده است.

من هم شنیده‌ام اما چند و چون آن را نمی‌دانم. در سناریو و در متن داستان ما، نهاد محل فعالیت‌های من حزب دموکرات است و قرار است که انتخاب من براساس نظرسنجی و یک انتخابات دموکراتیک صورت گرفته باشد. حال آن که جمهوریخواهان این را قبول ندارند و فرد دیگری را به‌عنوان بازمانده منتخب برگزیده‌اند! همین مسائل، دنیای رئیس‌جمهوری موقتی را لرزان‌تر و بی‌ثبات‌تر می‌سازد.

 

‌ آیا با این چندگانگی این احتمال که در صورت ترور رئیس جمهوری قدرت به دست نظامیان بیفتد، زیاد نیست؟

بله، این ترس و احتمال همیشه زیاد و قوی است، حتی وقتی دوایت آیزنهاور از ریاست جمهوری امریکا کنار می‌رفت، قسمت عمده نطق خداحافظی‌اش را به ترس‌های موجود در این زمینه اختصاص داد و گفت قدرت‌های صنعتی چنان اوج گرفته‌اند که تاب تحمل یکدیگر را ندارند و گرایش جنگ افروزی دارند و دولت‌های بعدی نیز عنصر نظامی و رویکردهای جنگی آشکاری داشته‌اند. جنگ‌های اخیر جهان اغلب بر پایه تسلیحاتی که امریکا با ترساندن کشورها به آنها فروخته، بنا نهاده شده و شدت گرفته است.

 

‌ نام‌های دیک چنی معاون سابق رئیس‌جمهوری امریکا و هالی برتون هم در سریال می‌آید.

همین‌طور است و این به قصد بخشیدن فضای واقعی بیشتر برای بینندگان این مجموعه فیلم در نظر گرفته شده است.

 

‌ وقتی کاراکتر شما یعنی رئیس دولت موقتی از وجود یک بازمانده منتخب ثانوی مطلع می‌شود، چه می‌کند؟

او می‌خواهد برود و کار را رها کند اما الزام‌های برخاسته از صحبت و توافق قبلی او با ارتش وی را از این‌کار باز می‌دارد.

 

‌ آیا به منطقی و قانونی بودن اتفاقات ذکر شده در سناریو اعتقاد داشتید و در این زمینه خاطر جمع بودید؟

در این زمینه گفت‌وگویی طولانی با دیوید گاگن‌هایم که سناریو را نوشته و مارک گوردون که تهیه‌کننده مجموعه‌است، داشتم و به نقطه نظرهایی واحد رسیدیم. ما حتی روی اینکه دوره کار این «بازمانده منتخب» ۴ یا ۸ سال باشد بحث کردیم.

 

‌ آیا قسمت‌های اکشن و برخورد درطول سریال زیاد است؟

خیر، عملیات و اتفاقات بیشتر تحقیقی و کارها دفتری است ولی البته در جاهایی درگیری و برخورد هم داریم. در مجموع حال و هوای این مجموعه بیشتر شبیه به فیلم‌های «تمامی مردان رئیس‌جمهوری» و «مدعی» است تا فیلم «نیروی هوایی یک» که تلاش یک رئیس‌جمهوری را برای رهایی از چنگ ربایندگان او و هواپیمای حامل وی به‌ نمایش می‌گذارد.

 

‌ آیا جریان کنوانسیون‌های سیاسی کشورتان را تعقیب و مراسم آن را معمولاً از تلویزیون تماشا می‌کنید؟

خیر، اما برای اینکه در این سریال بهتر ظاهر شوم، فیلم ضبط شده برخی از آنها را دیدم.

 

‌ در سریال تأکید می‌شود که ازدواج شما پیوند مستحکم و موفقی بوده است.

همین‌طور است. ایفای نقش همسر من و بواقع شریک زندگی «بازمانده منتخب» با ناتاشا مک ایلهون است و او به خوبی از عهده وظایف محوله برآمده است.

 

‌ کدام رئیس‌جمهوری سابق امریکا را به‌طور ضمنی الگوی رفتاری کاراکتر خود قرار دادید؟

شاید فرانکلین روزولت را که مثل تام کرکمن یعنی کاراکتر من در این سریال طبع آرامی داشت و نه لیندون جانسون را که می‌گویند از طبیعت ستیزه جو و پرخاشگری برخوردار بود.

 

‌ و سرانجام بگویید در خانواده‌تان وقتی بزرگ می‌شدید، بحث‌های سیاسی هم جریان داشت یا خیر و خاندان ساترلند اصولاً آدم‌های سیاست دوستی هستند یا نه؟

پدر بزرگم در کانادا فعالیت‌های سیاسی می‌کرد و سرکرده یک سازمان کارگری بود و سرانجام پست رسمی گرفت و مدیر بهداشت ایالت ساسکاچوان کانادا شد و آن‌هم به مدت ۱۶ سال، ما سال‌ها در همان جا زندگی می‌کردیم.مادرم نیز آدم سیاست بازی بود و سر میز شام برای ما سخنرانی می‌کرد! من با چنین پس زمینه‌هایی بزرگ شدم.

 

وصال روحانی

 

iran-newspaper.com
  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش