جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۵ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۲۰۷
اخبار خودرو

شاید «خودروهای خودران» آنقدر هم که به نظر می رسند خوب نباشند!

به جرات می‌توان گفت تمامی سلاطین خودروسازی هر کدام به نوعی درگیر ساخت و توسعه خودروهای خودران هستند. شرکت‌های بزرگی مانند فورد یا بی‌ام‌و بودجه‌‌های کلانی را برای تحقیق و توسعه جهت ساخت خودروهای خودران اختصاص داده‌اند، در این بین سلاطین بزرگ فناوری مانند اپل و گوگل هم با اختصاص هزینه‌های کلانی قصد دارند در صنعت خودروسازی برای خود اسم‌و‌رسمی دست‌وپا کنند.

 

این تلاش‌ها باعث شده است تا شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه خودروهای خودران باشیم، در این زمینه برای نمونه می‌توان به خودروی خودران گوگل اشاره کرد که تابستان امسال در جاده‌های کالیفرنیای شمالی آزمایش شد. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۱۰ میلیون دستگاه خودروی خودران راهی جاده‌های آمریکا شوند. با این حساب این پرسش پیش می‌آید که آیا مشتریان نیز به خودروهای خودران علاقه خواهند داشت؟

 

 

۱۰. خودروهای خودران برای محتاط بودن برنامه‌ریزی شده‌اند

خودروهای خودرانی که تاکنون شاهد نمونه‌های آزمایشی‌ آن‌ها بوده‌ایم بسیار محتاطانه برنامه‌ریزی شده‌اند. این امر باعث شده تا خودروهای خودران بسیار آرام در کنار جاده حرکت کنند و در هر شرایطی رفتار محتاطانه‌ای داشته باشند.

 

در صورت بروز خطر خودروهای خودران برنامه‌ریزی شده‌اند تا به کنار جاده حرکت کرده و متوقف شوند. گوگل نیز که ید طولایی در ساخت خودروهای خودران دارد عملکرد خودروی خودران خود را همانند شاگردی که در حال آموزش رانندگی است در جاده توصیف می‌کند. با این حساب به نظر می‌رسد خودروهای خودران امنیت خوبی را برای سرنشینان فراهم کنند اما بدون شک رانندگی با چنین خودرویی حوصله شما را سر خواهد برد.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۹. در خودروهای خودران خبری از گاز دادن در کار نیست

حتما به خوبی می‌دانید که گاز دادن یکی از لذت‌های رانندگی است و راننده‌ای را سراغ نداریم که فشار دادن پدال گاز را دوست نداشته باشد. اما از قرار معلوم به لطف خودروهای خودران دیگر خبری از لذت فشار دادن پدال گاز در این خودروها نخواهد بود. به این ترتیب بعید به نظر می‌رسد بتوانید موسیقی دلخواه خود را پخش کرده و گاز دهید. همان‌گونه که اشاره کردیم خودروهای خودران بسیار محتاطانه طراحی شده‌اند و خبری از هیجان در رانندگی با این خودروها در کار نیست. به این ترتیب زمانی که برای رسیدن به محل کار عجله دارید بعید به نظر می‌رسد بتوانید روی خودروهای خودران حساب باز کنید.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۸. خودروهای خودران آنچنان که باید و شاید جذاب نیستند

افرادی که عشق ماشین هستند ارتباط نزدیکی با خودروهایی مانند ماستانگ، پورشه یا فراری برقرار کرده‌اند.خودروهای پرطرفدار دهه‌های متمادی است که در بین علاقه‌مندان به خودرو حضور دارند و هر کدام از این خودروها ویژ‌گی و ظاهری دارد که آن‌ها را نمی‌توان در خودروهای خودران فعلی پیدا کرد.

 

انصافاً باید گفت چیزی که فعلاً‌ به لحاظ زیباشناختی در خودروهای خودران با آن طرف هستیم با استانداردهای طراحی خودروهای تراز اول بازار فاصله بسیار زیادی دارد. شاید هم سازندگان خودروهای خودروران به عمد این خودروها را ساده و جمع‌وجور طراحی کرده‌اند تا از این طریق سایر رانندگان در خیابان تعامل بهتری با آن‌ها برقرار کنند. اما آنچه مهم است این نکته است که در خودروهای خودران فعلی خبری از طراحی زیبا نیست.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۷. بیشتر خودروهای خودران با انرژی الکتریکی حرکت می‌کنند

با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت بیشتر خودروهای فعلی خودرانی که شاهد هستیم تمام انرژی خود را از منابع الکتریکی بدست می‌آورند. به این ترتیب در حال حاضر خبری از مدل‌های هیبریدی در خودروهای خودران نیست. البته انصافاً‌ باید گفت با توجه به حرکت همه‌جانبه‌ای که سلاطین خودروسازی برای بهینه‌ کردن هر چه بهتر خودورهای الکتریکی در پیش‌رو گرفته‌اند نمی‌توان به استفاده از انرژی الکتریکی در خودروهای خودران خرده گرفت.

 

اما همان‌گونه که شما بهتر از ما می‌دانید علی‌رغم تمام پیشرفت‌هایی که در خودروهای الکتریکی شاهد بودیم باز هم این خودروها نقص‌های مهمی نسبت به خودروهای بنزینی دارند که در این زمینه می‌توان به طی مسافت کم با باتری الکتریکی اشاره کرد. در حال حاضر خودروهای خودران چیزی حدود ۱۶۰ تا ۳۲۰ کلیومتر با یک بار شارژ می‌توانند طی کنند. به این ترتیب بعید به نظر می‌رسد به این زودی‌ها سرنشینان خودروهای خودران بتوانند مسافت‌های زیادی را بین شهرهای مختلف طی کنند. از طرف دیگر خودروهای خودران برنامه‌ریزی شده‌اند تا با سرعت زیادی حرکت نکنند. به این ترتیب روی مسافت و سرعت خودروهای خودران نمی‌توان حساب باز کرد.  

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۶. وضعیت ترافیک از چیزی که هست بهتر نخواهد شد

ترافیک معضلی است که گریبان تمام شهرهای بزرگ دنیا را گرفته است، در این بین خودروهای خودران نوید برطرف کردن ترافیک را می‌دهند. اما این نکته را از ما داشته باشید که بعید به نظر می‌رسد به این زودی‌ها خودروهای خودران معضل ترافیک را حل کنند. بزرگان صنعت خودروسازی نیز به این واقعیت اعتراف کرده‌اند که به این زودی‌ها نمی‌توان روی کمک خودروهای خودران برای رفع ترافیک حساب باز کرد.

 

گوگل هم به تازگی به این واقعیت اذعان داشته است که خودروهای خودران نیز مانند سایر خودروها در خیابان‌ها تردد می‌کنند و همانند خودروهای معمولی فضایی از خیابان و جای پارک را اشغال می‌کنند. از طرف دیگر پیش‌بینی می‌شود در آینده شاهد حضور خودروهای خودران در کنار خودروهای سرنشین‌دار در خیابان‌ها باشیم که این امر نیز باعث سردرگمی بیشتر رانندگان و افزایش ترافیک خواهد شد.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۵. خودروهای خودران تاب سرمای سخت زمستان را ندارند

خودروهای فعلی برای حضور در شرایط مختلف آب و هوایی ساخته شده‌اند اما جالب است بدانید سرما و یخ‌بندان بلای جان خودروهای خودران است و این خودروها در هوای سرد و طوفانی قادر به تشخیص مسیر نیستند. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود شهرهای آفتابی و گرم ابتدا میزبان خودروهای خودران باشند. سازندگان خودروهای خودران نیز در حال حاضر خودروهای خود را در شرایط گرم آب و هوایی امتحان می‌کنند. با این حساب بعید به نظر می‌رسد به این زودی‌ها شاهد پیشرفت فناوری برای حضور خودروهای خودران در شرایط آب و هوای سرد و برفی باشیم.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۴. خودروهای خودران از تشخیص یک حفره کوچک عاجز هستند

در حال حاضر شرکت‌هایی که مشغول به ساخت و توسعه خودروهای خودران هستند نسبت به فناوری‌های پیشرفته‌ای که در این خودروها به خدمت گرفته شده تعریف و تمجید‌های زیادی می‌کنند اما این سکه روی دیگری نیز دارد و خودروهای خودران گاهی اوقات از انجام کارهای بسیار ساده و پیش‌‌پا افتاده عاجز هستند.

 

در این زمینه می‌توان به عدم توانایی در تشخیص یک حفره کوچک توسط خودروهای خودران اشاره کرد. به این ترتیب احتمال زیادی وجود دارد زمانی که سوار خودروی خودران شده‌اید و قصد دارید تا رسیدن به مقصد چایی میل کنید، خودروی خودران شما حفره‌های جاده را تشخیص نداده و داخل آن‌ها رفته و چای شما بر روی لباستان بریزد. در حالی که رانندگان به راحتی حفره‌های موجود در جاده را تشخیص داده و از کنار آن‌ها رد می‌شوند، خودروهای خودران از انجام چنین کار ساده‌ای عاجز هستند.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۳. خودروهای خودران ممکن است هک شوند

هر کجا که صحبت از فناوری‌ در میان باشد احتمال هک نیز وجود دارد و خودروهای خودران نیز با فناوری‌های پیشرفته‌ای که دارند قابل هک شدند هستند. جالب است بدانید در سال ۲۰۱۵ هکرها موفق شدند فرمان و ترمز یک خودروی جیپ را از طریق سیستم پخش هوشمند این خودرو از راه دور در اختیار بگیرند. به این ترتیب می‌توان گفت حتی خودروهای پیشرفته‌ فعلی که به تجهیزات هوشمند مختلفی مجهز هستند نیز قابل هک شدن هستند، با این حساب خودروهای خودران نیز که از فناوری‌ رایانش ابری بهره می‌‌گیرند بیشتر در معرض هک و خرابکاری قرار دارند. حتی پیش‌بینی شده است در آینده ممکن است هکرها خودروهای خودران را هک کرده و از آن‌ها برای انجام عملیات تروریستی استفاده کنند.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۲. خودروهای خودران می‌توانند دستورات راننده را نادیده بگیرند

در حال حاضر خودروهای خودران به گونه‌ای طراحی شده‌اند که علی‌رغم مجهز بودن به سیستم خودکار حرکت و تعیین مسیر، راننده بتواند در این سیستم دخالت کرده و قسمتی از فرآیند رانندگی را در اختیار بگیرد. اما در اختیار گرفتن کنترل خودروهای خودران به همین سادگی‌ها هم نیست و می‌تواند دردسرهایی را به دنبال داشته باشد.

 

برای نمونه فرض کنید در صندلی خودرو خودران نشسته و با خیال راحت در حال مطالعه یا چرت زدن هستید که به ناگاه خودروی خودران تقاضای در اختیار گرفتن کنترل خودرو را صادر می‌کند. با این حساب مشخص نیست اگر سرنشین در این حالت آماده به در اختیار گرفتن کنترل خودرو نباشد چه وضعیتی پیش خواهد آمد؟ از طرف دیگر خودرو خودران ممکن است دستوری که توسط راننده صادر می‌شود را نادیده بگیرد و به همان صورتی که برنامه‌ریزی شده، رانندگی را در پیش بگیرد.

 

در این شرایط ممکن است خودروهای خودران دستورات راننده را نادیده بگیرند و به همان صورتی که برنامه‌ریزی شده‌اند رانندگی کنند:

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

۱. خودروهای خودران حوصله تان را سر می‌برند

با این واقعیت باید روبرو شد که خودروهای خودران فعلی بسیار ساده و کسالت بار طراحی شده‌اند. از طرف دیگر راننده‌ها علاقه دارند تا با خودرویی زیبا و قدرتمند سروکار داشته‌ و حس ناب رانندگی را در بزرگراه‌ها همراه با گوش فرا دادن به موسیقی مورد علاقه خود تجربه کنند.

 

اما خودروهای خودران تمامی این لذت‌ها را از راننده‌ها خواهند گرفت. در پایان باید گفت خودروهای خودران میوه‌های تازه باغ فناوری هستند که هنوز نوبَر نشده‌اند و نمی‌توان در خصوص آن‌ها نظر قطعی صادر کرد، با این حساب آرزو می‌کنیم خودروهای خودران در آینده پیشرفت سریع‌تری داشته باشند تا هر چه سریع‌تر مواردی که به آن‌ها اشاره شد برطرف شود.

 

خودروهای خودران,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

 

محمد کاملان

 

 

bartarinha.ir
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش