شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۶ - ۳۰ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۲۰۱۹
اخبار بازار خودرو

علت گرانی ۲ هفته اخیر لوازم یدکی خودروهای خارجی چیست؟

علت گرانی لوازم یدکی خودروهای خارجی

بازار لوازم یدکی خودرو یکی از بازارهای شلوغ و پر خرید و فروش است زیرا زمانی که خودرو دچار نقص فنی می‌شود هیچ راهی جز تعویض قطعه وجود ندارد و قطعه فرسوده یا باید تعمیر شود یا تعویض. اما مسئله اینجاست که قیمت لوازم یدکی خودرو از جمله خودروهای خارجی نظیر هیوندا و کیا همواره در حال نوسان بوده و عوامل متعددی بر افزایش و کاهش قیمت تاثیر دارند. حال می‌خواهیم علل گران شدن لوازم یدکی طی دو هفته اخیر را بررسی کنیم.

مهمترین عوامل گران شدن قیمت لوازم یدکی

قیمت لوازم یدکی کیا و هیوندای

لوازم یدکی خودروهای خارجی از جمله کیا و هیوندا از کشور سازنده یا کشورهای واسطه وارد می‌شوند و همین مساله موجب می‌شود تا قیمت ثابت نمانده و نوسان داشته باشد. بازار خرید و فروش قطعات یدکی خودروهای هیوندای به دلیل ارتباط مستقیم با قیمت ارز یکی از بازارهای بی‌ثبات محسوب می‌شود و هیچ گاه نمی‌توان قیمت ثابتی را برای یک قطعه مشخص نمود. از مهمترین علل نگرانی قیمت لوازم یدکی عبارت است از:

شرایط آب و هوایی

شاید عجیب به نظر برسد اما شرایط آب و هوا و فصل‌ها در کاهش و افزایش قیمت لوازم یدکی تاثیر دارند. به عنوان مثال در فصول گرم سال به دلیل بالا بودن حرارت و گرمای بیش از حد در بیشتر مناطق کشور، قطعات موتوری بیشتر آسیب می‌بینند. در نتیجه در فصول گرم تقاضا برای خرید لوازم موتوری از جمله سیلندر، پیستون، اویل پمپ و ... افزایش می‌یابد.

از طرفی در فصول سرد سال قطعات جلوبندی و بدنه بیشتر دچار آسیب شده و میزان فروش این قطعات بیشتر می‌شود. قطعات بدنه و جلوبندی ممکن است بر اثر سرمای هوا و تغییرات دمایی دچار مشکل شده و نیاز به تعویض داشته باشند. همین مسائل خود یکی از مهمترین علل افزایش قیمت لوازم یدکی است. هر قدر تقاضا بیشتر باشد و تعداد قطعات موجود در بازار نیز محدود شود، قیمت بیشتر خواهد شد.

مشکلات گمرکی و ترخیص کالا

مشکلات گمرکی و ترخیص کالا

از دیگر عوامل موثر بر قیمت لوازم یدکی خودرو مشکلات واردات قطعات و ترخیص کالا از گمرک است. تمامی قطعات خودروهای خارجی وارداتی هستند و بایستی مراحل اداری گمرک انجام شوند تا قطعه ترخیص شده و وارد بازار شود. حال مشکلاتی از جمله عدم ترخیص به موقع قطعه و کمبود آن در بازار لوازم یدکی موجب می‌شود تا قیمت قطعات موجود در بازار افزایش یابد. قوانین سختگیرانه و تشریفات اداری گمرک این اجازه را به واردکنندگان قطعات نمی‌دهد که تمامی قطعات را به یکباره وارد بازار کنند فروشنده ناچار است برای جبران خسارات قیمت قطعات را کمی بالاتر ببرد.

نوسانات ارز

نوسانات نرخ ارز

و اما مهمترین عامل افزایش قیمت لوازم یدکی خودروهای خارجی ثابت نبودن نرخ ارز است. ممکن است فروشنده زمانی که قیمت ارز بالا است قطعه را وارد کند و تا مراحل گمرک طی شود نرخ ارز پایین آمده و فروشنده برای جبران خسارت وارده راهی جز بالا بردن قیمت قطعه ندارد. هزینه واردات، مالیات و ... همگی بر قسمت نهایی قطعه تاثیر دارند و نباید انتظار داشت با پایین آمدن نرخ ارز، قطعات یدکی خودروهای کیا نیز با قیمتی پایین‌تر به فروش برسند. نهایتا این اتفاق می‌افتد که قیمت قطعه برای مدتی ثابت باقی بماند. با توجه به نوسانات اخیر دلار طبیعی است که قیمت قطعات نیز روند صعودی داشته باشند.

افزایش قیمت خودرو

علت دیگری که موجب می‌شود قیمت قطعات و لوازم یدکی در چند هفته اخیر افزایش یابد، بالا رفتن قیمت خودروهای خارجی است. قیمت خودرو بر افزایش یا کاهش قیمت قطعات تاثیر دارد زیرا قطعات را معمولا همان شرکتی تولید می‌کند که قطعه را عرضه کرده است. البته نوسانات موجود در بازار لوازم تقلبی بیشتر از فروشگاه‌های مجاز و معتبر است. به همین دلیل توصیه می‌شود برای خرید قطعات یدکی به فروشگاه‌هایی که قطعات را مستقیما از شرکت تولید کننده خریداری می‌کنند، مراجعه نمایید.

در شرایط گرانی لوازم یدکی چکار باید کرد؟

مسلما وقتی خودرو و قطعات یدکی وارداتی هستند مشکلاتی از جمله نوسانات قیمت امری طبیعی خواهد بود. همانطور که اشاره کردیم عواملی از جمله قیمت خودرو، نرخ ارز و مشکلات گمرکی بر قیمت قطعات تاثیر دارند اما سوال اینجاست که در این شرایط اگر به یک قطعه نیاز پیدا کردیم چکار باید کنیم؟ آیا باید دل به دریا بزنیم و دست به دامن قطعات تقلبی شویم؟

توصیه ما به دارندگان خودروهای خارجی این است که حتی وقتی قیمت قطعه بالا است به هیچ وجه از قطعات تقلبی استفاده نکنند. زیرا این قطعات کیفیت مطلوبی نداشته و به خودروی شما خسارت زیادی وارد می‌کنند. بهتر است هزینه‌ای که صرف خرید قطعه تقلبی و تعمیر خودرو می‌کنید را به یکباره صرف خرید قطعه اصل کنید و از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

سخن پایانی

به طور کلی قیمت گذاری لوازم یدکی خودروهای خارجی بر اساس قیمت خرید و هزینه‌های واردات آن انجام می‌شود و مسائل مختلفی بر ثبات یا بالا رفتن قیمت قطعات تاثیر دارد. بازار لوازم یدکی خودروهای خارجی نیز تحت تاثیر نوسانات ارزی بوده و با شرایط کنونی بازار ارز، نمی‌توان انتظار داشت که قیمت قطعات و لوازم یدکی جی اس پی ثابت و بدون تغییر باقی بماند.

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش