دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۶ - ۱۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۶۹۹
دنیای خودرو

هات هچ (Hot Hatch) به چه خودروهایی گفته می شود؟

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تکراتو/ هات هچ (Hot Hatch) به دسته‌ای از خودروهای کوچک اطلاق شده که با توجه به قدرت پیشرانه و فلسفه ساخت، از توانایی‌های بالایی در حد خودروهای اسپرت برخوردار شده‌اند. در این نوشته به بررسی این اصطلاح خواهیم پرداخت.

 

هات هچ (Hot Hatch)

هات هچ (مخفف عبارت Hot Hatchback) اصطلاحی است که در نشریات اروپایی مرتبط با صنعت اتومبیل به خودروهای کوچک کلاس بدنه هاچ بک با توانایی‌ها بالای دینامیکی اطلاق می‌شود. این خودروها عموما نمونه‌هایی کوچک و شهری بوده که با استفاده از پیشرانه‌هایی قدرتمند در کنار وزن بسیار کم، توانایی‌هایی بسیار بالا و حد و اندازه‌های خودروهای اسپرت پیدا کرده اند.

 

استفاده از این عبارت اولین با در دهه ۱۹۸۰ میلادی در اروپا رایج شد. این اصطلاح در جراید آمریکایی رایج نبوده و نمونه‌های کلاس بدنه هاچ بک، کوپه و سدان کوچک در دسته خودروهای اسپرت کوچک (Compact Sport) طبقه بندی می‌شوند.

 

خصوصیات خودروهای هات هچ

به طور کلی به خودرویی در کلاس بدنه هاچ بک که موتور آن در بخش جلویی واقع شده و نیروی تولیدی پیشرانه که معمولا از یک موتور ۴ سیلندر خطی تامین می‌شود و به چرخ‌های جلویی و یا هر چهار چرخ منتقل می‌گردد، هات هچ می‌گویند. البته بسیاری نیز عقیده دارند که نمونه‌های هاچ بک دیفرانسیل عقب و یا مجهز به پیشرانه ۶ سیلندر نیز توانایی قرار گرفتن در این دسته بندی را دارند.

 

این گونه از خودروهای اسپرت بر پایه خودروهای عادی شهری ساخته شده و تنها با ایجاد تغییراتی در موتور و سیستم فنربندی و در مواردی اضافه کردن قطعات تزئینی در بدنه برای افزودن چاشنی هیجان به ظاهر خودرو، به نمونه‌هایی قدرتمند با قابلیت شرکت در مسابقات تبدیل می‌شوند. در مجموع می‌توان گفت که سه فاکتور اصلی وزن کم، قیمت پایین و لذت رانندگی، شاخصه‌های اصلی این گونه از خودروها به حساب می‌آیند.

 

تاریخچه

اتومبیل‌های هاچ بک اسپرت سال‌ها پیش از ابداع این نام و در دهه ۱۹۵۰ و با ورود نمونه‌هایی مانند مینی (خودروی بسیار کوچکی که که در ایران با نام مینی ماینر شناخته می‌شد) پا به بازارهای جهانی گذاشتند.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رانندگان حرفه‌ای و طالب لذت رانندگی نیز با انتخاب نمونه‌هایی مانند فورد کاپری (Ford Capri) و یا ام جی بی (MGB) نیاز خود به سرعت و شتاب را برآورده می‌کردند و هنوز دلیل برای ساخت خودروهای کوچک شهری با قدرت بالا احساس نمی شد.

 

در ادامه به معرفی ۱۰ نمونه از بهترین هات هچ های جهان در دهه‌ها و ادوار مختلف صنعت خودرو پرداخته و به مروری خواهیم داشت بر تاریخچه این کلاس جذاب، کوچک و قدرتمند از خودروهای موجود در بازار.

 

سیمکا ۱۱۰۰TI (سال ۱۹۷۳ میلادی)

سیمکا ۱۱۰۰ TI محصولی از شرکت فرانسوی سیمکا بود که در سال ۱۹۷۳ میلادی بر پایه مدل استاندارد این خودرو راهی بازارهای جهانی شد.این خودروی کوچک و سبک وزن ۹۸۴ کیلوگرمی، از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۳ لیتری به حجم دقیق ۱.۲۴۸ سی سی نیرو می‌گرفت که توانایی تولید نیرویی در حدود ۸۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور تولیدی در حدود ۷۷ پاوند بر فوت (معادل ۱۰۴ نیوتون متر) را داشت.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

شاید از عدد در مقایسه با قدرت خودروهای امروزی رقم چشمگیری به حساب نیاید، اما در دهه ۱۹۷۰ میلادی و با شتاب اولیه‌ای کمتر از ۱۲ ثانیه و حداکثر سرعتی در حدود ۱۰۵ مایل در ساعت (معادل ۱۶۹ کیلومتر در ساعت) سیمکا ۱۱۰۰TI در رده اولین خودروهای هات هچ جهان قرار می‌گرفت.

 

رنو ۵ گوردینی یا رنو ۵ آلپاین (سال ۱۹۷۶ میلادی)

رنو ۵ گوردینی در سال ۱۹۷۶ میلادی و بر پایه خودروی مشهور فراتسوی رنو ۵ موجود در ایران طراحی و تولید گردد. این خودرو سبک وزن ۸۵۰ کیلوگرمی، با نام رنو آلپاین (Alpine) نیز شناخته شده و در کنار فولکس واگن گلف GTI یکی از اولین و بهترین خودروهای هاچ بک با عملکرد بالای تاریخ به حساب می‌آید.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رنو ۵ گوردینی از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۴ لیتری استفاده می‌کرد که با حجم دقیق ۱.۳۹۷ سی سی، توانایی تولید نیرویی در حدود ۹۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور تولیدی در حدود ۸۴ پاوند بر فوت (معادل ۱۱۴ نیوتون متر) را داشت. این موتور رنو ۵ گوردینی را در زمانی در حدود ۹.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت و در نهایت به حداکثر سرعتی در حدود ۱۰۵ مایل در ساعت (معادل ۱۶۹ کیلومتر در ساعت) می‌رساند.

 

فولکس واگن گلف GTI MK1 (سال ۱۹۷۶ میلادی)

در سال ۱۹۷۶ میلادی و همزمان با عرضه جهانی رنو ۵ گوردینی، شرکت آلمانی فولکس واگن خودروی افسانه‌ای گلف GTI MK1 را راهی بازارهای جهانی نمود که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، پدر خودروهای هات هچ امروزی به حساب می‌آید.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

فولکس واگن گلف GTI MK1 از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با حجم دقیق ۱.۵۸۸ سی سی استفاده می‌کرد که توانایی تولید نیرویی در حدود ۱۰۹ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۱۰۳ پاوند بر فوت (معادل ۱۴۰ نیوتون متر) را داشت. این موتور فولکس واگن گلف نسل اول را در زمانی در حدود ۹.۱ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر می‌رساند. حداکثر سرعت این خودروی ۸۴۰ کیلوگرمی نیز در حدود ۱۱۳ مایل در ساعت (معادل ۱۸۲ کیلومتر در ساعت) بود.

 

پژو ۲۰۵ GTI (سال ۱۹۸۴ میلادی)

شرکت فرانسوی پژو در سال ۱۹۸۴ هات هچ مشهور خود را به بازار عرضه نمود. این خودروی سبک وزن ۸۵۰ کیلوگرمی ۳ در با توجه به قابلیت‌های حرکتی خود به یکی از نمونه‌های مناسب برای مسابقات اتومبیل رانی و رالی تبدیل گردید.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پژو ۲۰۵ GTI از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با حجم دقیق ۱.۵۸۰ سی سی استفاده می‌کرد. این موتور توانایی تولید نیرویی در حدود ۱۰۴ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۹۸ پاوند بر فوت (معادل ۱۳۴ نیوتون متر) را داشت. پژو ۲۰۵ GTI به زمانی در حدود ۹ ثانیه برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر نیاز داشت و توانایی رسیدن به حداکثر سرعتی در حدود ۱۱۸ مایل در ساعت (معادل ۱۹۰ کیلومتر در ساعت) را داشت.

 

لانچیا دلتا اینتگرال (سال ۱۹۹۱ میلادی)

لانچیا دلتا اینتگرال (Lancia Delta Integrale) یک خودروی هاچ بک ۵ در چهار چرخ متحرک بود که توسط شرکت ایتالیایی لانچیا در سال ۱۹۹۱ میلادی راهی بازار شد و توانست مسیر و نگاه عمومی به اتومبیل‌های کلاس هات هچ را تغییر دهد. این خودرو یکی از اتومبیل‌های موفق در مسابقات رالی جهانی نیز نام گرفت.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این خودرو با استفاده از موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۰ لیتری خود به حجم دقیق ۱.۹۹۵ سی سی، توانایی تولید نیرویی در حدود ۲۰۷ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۲۲۰ پاوند بر فوت (معادل ۲۹۸ نیوتون متر) را با استفاده از سیستم توربوشارژر داشت. لانچیا دلتا اینتگرال برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت تنها به زمانی در حدود ۶ ثانیه نیاز داشت و حداکثر سرعت آن نیز در حدود ۱۳۴ مایل در ساعت (معادل ۲۱۶ کیلومتر در ساعت) بود.

 

دایهاتسو TR-XX Avanzato R (سال ۱۹۹۷ میلادی)

خودروسازان ژاپنی تعبیر خاص خود از خودروهای موجود در این کلاس بدنه ویژه را داشتند. این شرکت‌ها به جای بهینه سازی خودروهای هاچ بک کوچک، تمرکز خود را بر روی ساخت خودروهای فوق کوچک با موتورهای بسیار کم حجم بدون عوارض و مالیات قرار دادند که دایهاتسو TR-XX Avanzato R با سیستم انتقال قدرت به هر چهار چرخ یکی از آن نمونه‌ها بود.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

دایهاتسو TR-XX Avanzato R از یک موتور مینیاتوری ۴ سیلندر ۰.۷ لیتری به حجم دقیق ۶۵۹ سی سی استفاده می‌کرد که توانایی تولید نیرویی در حدود ۶۴ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۷۴ پاوند بر فوت (معادل ۱۰۰ نیوتون متر) را با استفاده از سیستم توربوشارژر داشت. این خودروی سبک وزن ۷۴۰ کیلوگرمی به زمانی در حدود ۸.۵ ثانیه برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت نیاز داشت و توانایی رسیدن به حداکثر سرعتی در حدود ۱۰۰ مایل در ساعت (معادل ۱۶۰ کیلومتر در ساعت) را داشت.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

دایهاتسو TR-XX Avanzato R در بازی کامپیوتری Grand Turismo 6 نیز حضور داشت و توانست به عنوان یکی از نمونه‌های پرشمار حاضر در این بازی مخصوص کنسول پلی استیشن ۳ به رقابت با حریفان بپردازد.

 

فورد فوکاس RS (سال ۲۰۰۲ میلادی)

فورد فوکاس RS در سال ۲۰۰۲ بر پایه مدل اصلی فورد فوکاس طراحی و راهی بازار خودروهای هاچ بک گردید. این خودرو با تکیه بر قابلیت‌های فنی بالا و لذت رانندگی توانست به موفقیت قابل توجهی در این کلاس بدنه از خودروها دست پیدا نماید. در این سال‌ها با توجه به استفاده از سیستم‌های کمکی مختلف وزن خودروها کوچک افزایش پیدا کرده و فورد فوکاس RS با وزنی در حدود ۱.۲۸۰ کیلوگرم، یک نمونه سبک وزن به حساب می آمد.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

فورد فوکاس RS با استفاده از موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری توربو خود به حجم دقیق ۱.۹۸۸ سی سی، توانایی تولید نیرویی در حدود ۲۱۲ اسب بخار را داشت و حداکثر گشتاور تولیدی آن نیز برابر با ۲۲۸ پاوند بر فوت (معادل ۳۱۰ نیوتون متر) بود. این خودرو به زمانی در حدود ۶.۷ ثانیه برای رسیدن از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت نیاز داشت و حداکثر سرعت آن نیز در حدود ۱۴۴ مایل در ساعت (معادل ۲۳۲ کیلومتر در ساعت) بود.

 

رنو مگان R26.R (سال ۲۰۰۸ میلادی)

رنو مگان R26.R در سال ۲۰۰۸ میلادی بر پایه رنو مگان RS نسل دوم ساخته شد. این خودروی هات هچ قدرتمند، زیبا و اسپرت با توانایی‌های دینامیکی و حرکتی بسیار بالا، مورد استفاده تیم رنو در مسابقات اتومبی رانی و رالی نیز قرار گرفت و توانست به یکی از بهترین خودروهای هاچ بک پرقدرت زمان خود تبدیل شود.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رنو مگان R26.R از یک موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر استفاده می‌کرد. این موتور قدرتمند با حجم دقیق ۱.۹۹۸ سی سی نیرویی در حدود ۲۲۷ اسب بخار و حداکثر گشتاوری در حدود ۲۲۸ پاوند بر فوت (معادل ۳۱۰ نیوتون متر) را تولید نموده که این خودروی اسپرت کوچک و ۱.۲۳۰ کیلوگرمی را در زمانی در حدود ۶ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت و حداکثر سرعت ۱۴۷ مایل در ساعت (معادل ۲۳۷ کیلومتر در ساعت) می‌ رساند.

 

آئودی A1 کواترو (سال ۲۰۱۱ میلادی)

خودروسازان آلمانی در طول تاریخ این صنعت به عنوان یکی از تولید کنندگان محصولات با کیفیت بالا شناخته می‌ شوند. آئودی A1 کواترو نیز یکی از این نمونه ها بوده که با تیراژ ۳۳۳ نمونه، در رده خودروهای کلاس هات هچ قرار می گرفت. تنها نکته منفی این خودرو، قیمت بالای ۴۰.۰۰۰ دلاری (معادل ۱۶۸ میلیون تومان با احتساب دلار ۴.۲۰۰ تومانی در زمان نگارش) بود که یکی از فاکتورهای لازم برای قرار گرفتن در رده خودروهای هاچ بک با عملکرد بالا را از آن سلب می‌نمود.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

آئودی A1 کواترو از یک پیشرانه  ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر استفاده می کرد که با تولید نیرویی برابر با ۲۵۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور تولیدی در حدود ۲۵۸ پاوند بر فوت (معادل ۳۵۰ نیوتون متر)، در زمانی در حدود ۵.۷ ثانیه، از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. حداکثر سرعت این خودروی ۱.۴۶۵ کیلوگرمی نیز در حدود ۱۵۲ مایل در ساعت (معادل ۲۴۵ کیلومتر در ساعت) بود.

 

رنو کلیو RS 200 (سال ۲۰۱۳ میلادی)

رنو کلیو یکی از نمونه‌هایی است که مدل‌های مختلف آن مانند رنو کلیو RS 220 شایستگی حضور در فهرست بهترین هات هچ های دنیا را دارند. اما در این نوشته به مدل RS 200 این شرکت اشاره می کنیم که در سال ۲۰۱۳ میلادی راهی بازارهای جهانی گردید.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رنو کلیو RS 200 با استفاده از موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری مجهز به سیستم توربوشارژر، توانایی تولید نیرویی در حدود ۱۹۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور تولیدی در حدود ۱۷۷ پاوند بر فوت (معادل ۲۴۰ نیوتون متر) را از موتور ۱.۶۱۸ سی سی خود را داشت. این خودروی ۱.۲۰۰ کیلوگرمی برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت از حالت سکون به زمانی کمتر از ۶.۸ ثانیه نیاز داشته و حداکثر سرعت آن نیز در حدود ۱۴۳ مایل در ساعت (معادل ۲۳۰ کیلومتر در ساعت) بود.

 

سایر نمونه‌های شاخص

البته خودروهای اشاره شده در این نوشته تنها نمونه‌هایی از خودروهای هاچ هت در طول تاریخ ۴۰ ساله این کلاس هستند. از سایر نمونه های این خودروهای پرقدرت با عملکرد بالا و قیمت پایین می‌توان به نمونه‌هایی مانند خودروهای فهرست زیر اشاره کرد:

 

تالبوت سان بیم (Sunbeam) مجهز به موتور ۴ سیلندر ۲.۲ لیتری با قدرت ۱۵۵ اسب بخار و شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۸.۳ ثانیه محصول سال ۱۹۷۹ میلادی

 

میتسوبیشی کلت (Colt) توربو مجهز به موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۲۳ اسب بخار و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۹ ثانیه محصول سال ۱۹۸۴ میلادی

 

فیات اونو توربو (Uno Turbo) مجهز به موتور ۴ سیلندر ۱.۳ لیتری با قدرت ۱۰۵ اسب بخار و شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۸.۳ ثانیه محصول سال ۱۹۸۵ میلادی

 

هوندا سیویک Type R مجهز به موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۸۲ اسب بخار و شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۸ ثانیه محصول سال ۱۹۹۷ میلادی

 

پژو ۲۰۶ RC مجهز به موتور ۴ سیلندر ۲.۰ لیتری با قدرت ۱۷۴ اسب بخار و شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۷.۴ ثانیه محصول سال ۲۰۰۳ میلادی

 

مینی کوپر S مجهز به موتور ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری سوپرشارژ با قدرت ۲۱۵ اسب بخار و شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۶.۵ ثانیه محصول سال ۲۰۰۶ میلادی

 

هیوندای i30N مدل سال ۲۰۱۸ میلادی

در سال ۲۰۱۸ میلادی، شرکت هیوندای نیز با استفاده از تیم بهینه سازی و تقویت اختصاصی خود با نام هیوندای N یک مدل قدرتمند از هیوندای i30 را با نام هیوندای i30N راهی بازار خودروهای کلاس بدنه هات هچ خواهد کرد که در آینده به معرفی، بررسی و مرور مشخصات فنی آن خواهیم پرداخت.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

بهترین هات هچ‌های موجود در بازار

از بهترین خودروهای هاچ بک قدرتمند موجود در بازار فعلی علاوه بر هاچ بک‌های قدرتمند سنتی و پرسابقه مانند فولکس واگن گلف، مینی کوپر و یا هوندا سیویک Type R، می‌توان به نمونه هایی مانند آئودی S1 ، فورد فوکاس ST ، سئات لئون (Seat Leon)، مرسدس AMG A45 ، ب ام و M140i و اپل یا واکسهال کورسا (Opel ‎/ Vauxhall Corsa) اشاره نمود.

 

خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرومرسدس
خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودروآئودی
خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودروب ام و
خودروهای هات هچ,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرواپل/واکسهال

مشخصات فنی بهترین خودروهای هات هچ در دهه مختلف در یک نگاه

 

 سیمکا ۱۱۰۰TIرنو ۵ گوردینیفولکس گلف GTI MK1پژو ۲۰۵ GTIلانچیا دلتا اینتگرالدایهاتسو TR-XX Avanzato Rفورد فوکاس RSرنو مگان R26.Rآئودی A1 کواترورنو کلیو RS 200
سال ساخت۱۹۷۳۱۹۷۶۱۹۷۶۱۹۸۴۱۹۹۱۱۹۹۷۲۰۰۲۲۰۰۸۲۰۱۱۲۰۱۳
حجم موتور (لیتر)۱.۳۱.۴۱.۶۱.۶۲.۰۰.۷۲.۰۲.۰۲.۰۱.۶
تعداد سیلندر۴۴۴۴۴ توربو۴ توربو۴ توربو۴ توربو۴ توربو۴ توربو
قدرت (اسب بخار)۸۲۹۲۱۰۹۱۰۴۲۰۷۶۴۲۱۲۲۲۷۲۵۲۱۹۷
گشتاور (نیوتون متر)۱۰۴۱۱۴۱۴۰۱۳۴۲۹۸۱۰۰۳۱۰۳۱۰۳۵۰۲۴۰
شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر (ثانیه)۱۲۹.۷۹.۱۹.۰۶۸.۵۶.۷۶.۰۵.۷۶.۸
حداکثر سرعت۱۶۹۱۶۹۱۸۲۱۹۰۲۱۶۱۶۰۲۳۲۲۳۷۲۴۵۲۳۰
وزن (کیلوگرم)۹۸۴۸۵۰۸۴۰۸۵۰۱.۳۰۰۷۴۰۱.۲۸۰۱.۲۳۰۱.۴۶۵۱.۲۰۰

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش