جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۵۷ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۴۳۲
دنیای خودرو

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی؛ جدالِ نابرابر!

پیکاپ‌ها یا همان وانت‌ها، امروزه نقش بسیار مهمی را در حمل‌و‌نقل شهری و بین شهری برعهده داشته و به تنهایی حجم قابل توجهی از محموله‌های باری مختلف را حمل کرده و فشار زیادی را در صنعت حمل‌و‌نقل جهان به دوش می‌کشند. در کشور ما نیز پیکاپ‌ها از این قائده مستثناء نبوده و به دلیل هزینه‌های کمتری که نسبت به سایر خودروهای ویژه حمل‌ونقل کالا از قبیل کامیون و کامیونت دارند؛ با استقبال فراوانی از طرف کارفرمایان و رانندگان مواجه هستند و اغلب کارفرمایان استفاده از چند وانت را به یک کامیون بزرگ ترجیح می‌دهند.

 

با این وجود سالهاست که در کشور ما پیکاپ‌های خاص و پرقدرتی به تولید نمی‌رسند و خودروسازان ایران نسبت به تولید پیکاپ‌ها یا بی‌توجه هستند و یا توان کافی را برای توسعه محصولات راهبردی در صنعت حمل‌و‌نقل جاده‌ای ندارند. بنابراین صنعت خودروسازی ما در این زمینه، همانند سایر حوزه‌های تولیدی؛ درجا زده و به تولید محصولات قدیمی و از رده خارج خود ادامه می‌دهد. اما در آن سوی اقیانوس آرام و در ایالات‌متحده آمریکا اوضاع فرق داشته و در این کشور غول‌هایی شگفت‌انگیز به تولید می‌رسند!

 

غول های آمریکایی

غول‌های آمریکایی باعث شده‌اند که امروزه این کشور را به عنوان زادگاه اصلی پیکاپ‌های جهان بشناسند؛ زیرا خودروسازان این کشور به شکل تخصصی و نه فقط برای فتح بازارهای هدف؛ بلکه برای قدرتنمایی در برابر سایر خودروسازان جهان اقدام به توسعه و طراحی پیکاپ‌های جدید می‌کنند. در ادامه تعدادی از جدیدترین پیکاپ‌های آمریکایی را معرفی کرده و سپس به چند نمونه از پیکاپ‌های تولید شده در کشورمان اشاره می‌کنیم.

 

پیکاپ GMC Sierra HD مدل ۲۰۲۰

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

غول جنرال‌موتورز آمریکا در سال ۲۰۲۰ از یک پیشرانه V8 توربوشارژ با ظرفیت ۶.۶ لیتر استفاده می‌کند. پیشرانه مذکور از سوخت دیزل استفاده کرده و حداکثر توان آن ۴۴۵ اسب بخار است.

 

در این خودرو از یک گیربکس ۱۰ سرعته اتوماتیک استفاده شده و راننده GMC Sierra HD توان انتخاب سیستم حرکتی مورد نظر خود را با توجه به شرایط جاده و محموله خود خواهد داشت. این پیکاپ غول پیکر به تایرهای ۱۸ اینچی، دوربین‌های عقب، جلو و جانبی، صفحه نمایش ۱۵ اینچی، سیستم کنترل تریلر، ترمز کمکی و... مجهز شده و قیمت آن در نسخه استاندراد ۳۵ هزار دلار است.

 

پیکاپ شورلت Silverado HD مدل ۲۰۲۰

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پیکاپی که می‌بینید در نوع خود بسیار حیرت‌انگیز بوده و لقب تانک را با خود به یدک می‌کشد! این هیولای عظیم با طراحی جالب و خیره‌کننده‌اش از یک پیشرانه ۶.۶ لیتری Duramax turbo دیزل و V8 استفاده می‌کند که قدرت آن به ۴۴۵ اسب‌بخار می‌رسد.

 

اما اگر خیلی از خودروهای دیزلی استقبال نمی‌کنید؛ می‌توانید نسخه بنزینی آن را با پیشرانه ۶.۸ لیتری V8 و جدید شورلت با توان ۴۰۱ اسب‌بخار خریداری کنید. هر دو پیشرانه مذکور از یک گیربکس ۱۰ سرعته اتوماتیک برای انتقال قدرت به چرخ‌ها استفاده می‌کنند. Silverado HD به ترمز پارک اختصاصی، ترمز کمکی، ترمز تریلر یکپارچه، سیستم کنترل تریلر، سیم بکسل، ۱۵ دوربین مجزاء برای کنترل بهتر خودرو و... مجهز شده است.

 

پیکاپ فورد Super Duty Live مدل ۲۰۲۰

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

یکی دیگر از قدرتمندترین پیکاپ‌های آمریکایی Super Duty Live نام دارد که مدل ۲۰۲۰ آن به تازگی در شیکاگو رونمایی شده است. این پیکاپ نیز همانند دو پیکاپ قبلی از پیشرانه V8 استفاده می‌کند؛ اما با این تفاوت که گیربکس‌، سوخت و حجم پیشرانه Super Duty Live بسیار متفاوت با وانت‌های قبلی است. به عنوان مثال باید به استفاده از پیشرانه ۷.۳ لیتری V8 در یکی از نسخه‌های فوردSuper Duty Live اشاره کرده که آن را به تنهایی تبدیل به یکی از ابر پیکاپ‌های آمریکایی کرده است.

 

پیکاپ رام HD Debuts مدل ۲۰۱۹

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

غول بعدی رام HD Debuts نام دارد که در مدل ۲۰۱۹ از یک پیشرانه ۶.۷ لیتری توربودیزل استفاده کرده و حداکثر توان آن ۴۰۰ اسب‌بخار است. پیشرانه مذکور برای انتقل قدرت خود به چرخ‌ها از توان یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک بهره برده و اگر موتور HD Debuts شما را راضی نکرد؛ می‌توانید از نسخه ۶.۴ لیتری V8 و ارتقاع یافته آن با توان ۴۱۰ اسب‌بخار و گشتاور ۵۸۱ نیوتن‌متر استفاده کنید. رام HD Debuts یک پیکاپ لوکس بوده و از امکاناتی نظیر دوربین ۳۶۰ درجه، ترمز اتوماتیک اضطراری، کروز کنترل انطباقی، شیشه‌های عایق در برابر صدا، ۱۷ بلندگو، ۴ سیستم صوتی گوناگون و... برخوردار است! این غول در کارخانه فیات کرایسلر در کشور مکزیک به تولید رسیده و در آمریکا با ۵ سال گارانتی عرضه می‌شود.

 

وانت های داخلی

چهار غول بالا معرف تمام مؤلفه‌های مرتبط با یک پیکاپ واقعی هستند و به جرات می‌‌توان گفت که خودروسازانی همانند تویوتا با محصولی همانند هایلوکس قصد نزدیک شدن به استانداردهای خودروسازان آمریکایی در زمینه تولید پیکاپ را دارند و با وجود تلاش‌های فراوان خود هنوز نتوانستند به موقعیت و برتری فعلی پیکاپ‌های آمریکایی نزدیک شوند. اما در مقابل خودروسازان ما نه به فکر نزدیک شدن به خودروسازان آمریکایی هستند و نه توان رقابت با خودروسازانی همانند تویوتا را دارند. بلکه آنها به قدری ضعیف عملکرده‌اند که متاسفانه امروزه بسیاری از قطعات خودروهای تولیدی آنها از جمله پیکاپ‌ها، از کشور چین تامین می‌شوند! حالا نگاهی هم به چند نمونه از وانت‌های خودروسازان داخلی می‌اندازیم تا با دست آوردهای آنها آشنا شویم.

 

آسنا و آراز از شرکت آمیکو

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

آمیکو به تازگی و دوباره به جمع پیکاپ سازان کشور ما برگشته و یک پیکاپ چینی را با نام‌های آسنا(دو کابین) و آراز(تک کابین) به تولید می‌رساند. این پیکاپ از یک پیشرانه ۴ سیلندر با توان ۱۴۳ اسب‌بخار و حجم ۲۳۷۸ سی‌سی استفاده کرده و تنها مزیت آن این است که پیشرانه مذکور را مهندسین کمپانی میتسوبیشی طراحی کرده‌اند و در بین پیکاپ‌های فعلی بازار ایران از امکانات معقولی برخوردار است.

 

پیکاپ فوتون و آریسان از ایران‌خودرو

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پیکاپ فوتون یا Tunland از محصولات مونتاژی ایران‌خودرو بوده و این روزها شرایط خیلی مناسبی از جهت تولید و فروش ندارد. این پیکاپ دو دیفرانسیل از پیشرانه‌ای با توان ۱۳۰ اسب‌بخار استفاده کرده و حجم موتور آن همانند پیکاپ آمیکو آسنا ۲۳۷۸ سی‌سی است.

 

این پیکاپ امکانات خاص و پیچیده‌ای ندارد و خشک و خالی به تولید رسیده و به فروش می‌رسد. آریسان نام یکی دیگر از پیکاپ‌های این روزهای ایران‌خودرو بوده و از یک پیشرانه ۱.۷ لیتری با قدرت ۸۶ اسب‌بخار و مشابه با وانت پیکان برخوردار است.

 

در واقع آریسان همان وانت پیکان است که از اتاق پژو ۴۰۵ استفاده کرده و تنها اندکی تغییر را نسبت به آن داشته است. این وانت جزء پر دردسرترین وانت‌های ایرانی بوده و اکثر صاحبانش از آن دل خوشی ندارند.

 

پیکاپ‌های ریچ، نیسان ۲۴ و پراید ۱۵۱ از سایپا

پیکاپ‌های ایرانی و آمریکایی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سایپا پیکاپ ریچ از محصولات کمپانی دانگ‌فنگ چین را مونتاژ می‌کند. این پیکاپ از پیشرانه‌ای با توان ۱۳۲ اسب‌بخار و حجم ۲.۴ لیتری برخوردار است و از نظر امکانات و... باید گفت که در حد و اندازه آمیکو آراز است. دیگر محصول مشهور و نام آشنای گروه خودروسازی سایپا وانت نیسان ۲۴ است که گروه زامیاد از زیر مجموعه‌های خودروسازی سایپا وظیفه تولید آن را برعهده دارد.

 

این وانت که تبدیل به یک خودروی ظاهرا ابدی در صنایع خودروسازی ایران تبدیل شده است؛ یکی از ابزارهای مشهور کشتار در جاده‌های ایران بوده و ایمنی بسیار پایینی دارد. این خودرو در سه نوع دیزلی، انژکتوری گازسوز و انژکتوری بنزینی تولید شده و حداکثر توان آن بین ۹۰ تا ۱۰۰ اسب ‌خار است. البته باید به این نکته اشاره کرد که این موجود ابدی برای ادامه حیاط خود در ایران با تغییر چهره و نام پادرا توسط زامیاد و با قیمتی بیشتر به تولید رسیده است.

 

اما شاهکار صنعت خودروسازی ایران و حتی جهان را باید سایپا ۱۵۱ دانست. این پیکاپ که ارزان‌ترین وانت موجود در ایران است؛ تنها ۷۱ اسب‌بخار قدرت داشته و حداکثر توان حمل بار آن به سختی به ۱.۵ تن می‌رسد. این در حالیست که چهار پیکاپ غول پیکر آمریکایی که به آنها اشاره شد؛ به راحتی توان حمل ۱۵ تن بار را دارند! البته نباید از سایر محصولات تولید شده در ایران همانند وانت مزدا و... چشم‌پوشی کرد؛ اما صورت مسئله تغییر نمی‌کند و ما معنای واقعی پیکاپ را درک نمی‌کنیم!

 

امین نقی زاده

 

bartarinha.ir
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اطلاعات فنی خودروهاتون یکمی دقیق نیست اون پیشرانه میتسوبیشی که آمیکو داره با اسمش مردم ساده ایران رو فریب میده مربوط به ۲۵ سال قبله و مصرف بالایی داره و فقط چینیهای متقلب بدون مجوز دارن ازش استفاده میکنن پیشرانش هم ۱.۶ لیتریه و در حد پیکان وانت هستش و اصلا مناسب جثه بزرگ این خودرو نیست پراید وانت هم با درج ۱.۵ تن خیلی بهش آوانس دادید ۵۰۰ کیلو بار مجازشه و اصلا امنیت نداره... متاسفانه در ایران دچار حصر و ستم از طرف مافیا هستیم
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش