سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۷۵

کاربرد انواع چراغ خودرو روی بدنه چیست؟

چراغ خودرو,عکس چراغ خودرو,استفاده های چراغ خودروانواع چراغ خودرو وظایف خاصی را برای هشدار به سایر رانندگان برعهده دارند
چراغ خودرو یکی از مهم ترین قسمت های خودرو است که وجود آن برای ایمنی شما و دیگر رانندگان ضروری است. از چراغ های گوناگون و متعددی در سیستم روشنایی خودروهای سواری استفاده شده است. بلد بودن و سالم بودن این چراغ ها در امتحانات راهنمایی و رانندگی و همینطور مراکز معاینه فنی خودرو بسیار مهم می باشد.

چراغ خودرو

بعد از این که در آزمون ها و دریافت گواهینامه رانندگی موفق شدید، باید بتوانید از مهارت هایی که آموزش داده شده به شما بدرستی استفاده کنید. استفاده درست از چراغ خودرو در حین رانندگی یکی از این مهارت ها میباشد  که قبل از دریافت گواهینامه توسط ازمونها اعتماد حاصل می شود که راننده بدرستی این وظیفه را انجام دهد.

متأسفانه بعضی از رانندگان این مهارت را فراموشی کرده اند و فراموشی در استفاده چراغ خودرو نه تنها برای جان خود رانندگان خطرناک است بلکه سبب به خطر انداختن زندگی دیگر افراد نیز می شود. هر کدام از چراغ های خودرو عملکردی مختص به خود دارند که جهت کمک به راننده در زمان مناسب جهت جلب توجه دیگران باید مورد استفاده قرار گیرد. چنانچه به درستی از چراغ خودرو استفاده نکنید امکان دارد تصادفات وحشتناکی برایتان رخ دهند. به همین خاطر بسیار مهم است که کارایی هرکدام از چراغ های خودرو و نحوه استفاده از آن ها را بفهمید و در زمان و مکان مناسب از آن ها استفاده کنید.

وقتی صحبت از سیستم روشنایی اتومبیل ها میشود، در واقع داریم از سیستمی که شامل چراغ جلو، فلاشرهایی در جلو و عقب و کنار و حتی گاه سقف خودرو و نیز چراغ عقب و… است، حرف می زنیم. هدف از ایجاد این سیستم اینست که هم مسیر را برای کاربر اتومبیل روشن کند، هم باعث تشخیص اتومبیل توسط دیگران شود و هم پیام هایی به دیگران راجع به اندازه و سرعت اتومبیل مخابره کند و در چه موقعیتی در حال حرکت است. چنین پیغام هایی برای خودروهای دیگر مخصوصا وقتی که خیابان ها شلوغ بوده و سرعت بالاست، اهمیت زیادی دارد. به این منظور نیز در سراسر جهان سعی شده است که از رنگ هایی مشخص و استاندارد سود برده شود تا از این طریق کاربران اتومبیل سرگردان نشوند و تکلیف روشن باشد.

کابرد چراغ خودرو,چراغ خودرو,ویژگی های یک چراغ خودرو خوبمهم ترین اجزای چراغ خودرو محفظه چراغ ، لامپ و قاب می باشد

 شکل ظاهری انواع چراغ خودرو متنوع است و در روی خودرو بر مبنای طراحی کارخانه سازنده تعبیه میشود. اغلب خودروهایی که از چراغ هایی با لامپ هالوژن استفاده می کنند، بر اساس تحمل شرایط حرارتی لامپ هالوژن ۵۵ وات، مواد و قطعات آن در نظر گرفته شده اند. لامپ های هالوژن به صرف انرژی بالایی برای تولید نور نیاز دارند و بنابراین حرارت زیادی نیز تولید می کنند و از لامپ های گازی به شمار می روند.

ویژگی های یک چراغ خودرو خوب

* یک چراغ خودرو جلو درصورتی خوب و باکیفیت است که بگونه ای طراحی شده باشد که به خوبی نور را در قسمت موردنظر پخش کند.

* چراغ خودرو باید برای تنظیم نور چراغ ها یک یا چند پیچ داشته باشد. یکی از تست های مراکز معاینه فنی این مورد میباشد بهتر است توسط دستگاه، تنظیم چراغ ها انجام شود.

* چراغ خودرو برای داشتن نور قابل قبول باید یک کاسه آینه ای از جنس مرغوب داشته باشد. کدر شدن کاسه چراغ سبب میشود میزان تابش نور کاهش یابد.

* یک چراغ خودرو خوب و با کیفیت باید IP44 باشد، یعنی ضد آب باشد و در هوا بارانی یا زمان شستن خودرو، آب وارد چراغ نشود.

* بهتر است چراغ خودرو لامپ های اصلی و شرکتی داشته باشد. لامپ های نامناسب سبب میشود چشم رانندگان مقابل شما اذیت شوند. درصورت توجه نکردن به این نکته، خودروی شما از تست معاینه فنی رد می شود.

انواع چراغ خودرو روی بدنه

هر ماشینی دارای چراغ های مختلفی است و کاربرد هر چراغ خودرو متفاوت است که به راننده در مواقع خاصی کمک می کند. به همین خاطر باید با کاربردهای چراغهای خودرو و زمان مناسب استفاده از آن ها آشنا شوید.

> چراغ های بزرگ جلو:

طراحی چراغ های بزرگ جلو براساس استاندارد خاصی نیستند و طراحی آن ها متناسب با شکل و شمایل هر خودرو میباشد یعنی که هر کمپانی، طراحی های منحصربه‌فردی برای خودش دارد ولی در نهایت تلاش می کنند در مورد این نوع چراغ خودرو طراحی های خوبی داشته باشد، به علت اینکه اولین مواجهه هر کسی با اتومبیل ها، از ناحیه جلوی ماشین اتفاق می افتد و یک چراغ بزرگ با طراحی بد، باعث میشود حسابی توی ذوق ماشین بازان بزند.

چراغ خودرو مدرن,تولید چراغ خودرو,چراغ خودرویکی از انواع چراغ خودرو چراغ راهنما است

چراغ های بزرگ جلو متشکل از دو قسمت اصلی هستند. کاسه ی چراغ که به شکل کره طراحی شده قسمت اولیه این چراغ خودرو می باشد. سطح آنرا جیوه اندود می کنند تا نوری که در آن تولید میشود انعکاس خوبی داشته باشد و بیشتر به چشم بیاید. در مرکز این کاسه، چراغ را طراحی می کنند. چراغ با فنر یا حلقه نگه دارنده پلاستیکی وصل شده و در جای خود محکم قرار می گیرد. بخش دوم چراغ خودرو را بلوری یا عدسی چراغ می نامند که روی کاسه چراغ قرار گرفته و با کاسه یکی شده است تا مانع از ورود گرد و خاک و آب و… به  کاسه چراغ شود. منشورهای بلورینی این سطح عدسی را پوشانده اند که برای مدیریت پرتوهای نور لامپ استفاده می شوند. شاخص ترین جنبه استفاده از سیستم روشنایی اتومبیل در قسمت جلوی آن به چشم می خورد که شما با نور بالا و نور پائین و همینطور مه شکن و چراغ بغل و… روبرو میشوید.

۱. نور بالا:

در بخش جلویی اتومبیل، نور بالا استفاده می شود و این چراغ خودرو در مواقعی که تردد کم است مورد استفاده قرار می گیرد به علت این که این نور کنترل نشده است و باعث میشود چشم کاربران و عابران خیره شود. تنها در زمانی توصیه می شود که از آن استفاده کنید که شرایطی خاص وجود داشته باشد. همینطور رانندگان برای علامت دادن به دیگر خودروها یا عابران از این نور استفاده می کنند.

۲. نور پایین:

کاربران اتومبیل تلاش می کنند بیشتر از این نور چراغ خودرو استفاده کنند. آنها از این نور برای روشن کردن سطحی که روی آن رانندگی می کنند، استفاده می کنند. مزیت این چراغ خودرو اینست که برای رانندگان یا عابرانی که به طرف اتومبیل می آیند مشکلی ایجاد نمی کند.

> چراغ های مه شکن:

در هوای مه آلود از شعاع دید راننده، به علت وجود غلظت و تراکم ذرات بخار آب و همچنین موقع بارش شدید برف، کاسته می شود و از این جهت قدرت تشخیص جاده مختل می شود. بدین ترتیب باید از چراغ مه شکن برای روشن نمودن سطح جاده استفاده شود. دو عدد چراغ مه شکن در قسمت جلوی خودرو در کنار چراغ های بزرگ، در یک مجموعه ساخته شده که بر روی خودرو نصب می شوند. تابش نور در این چراغ ها زرد رنگ است و این نوع چراغ خودرو قدرت نفوذ بیشتری نسبت به نور چراغ های بزرگ خودرو دارد. برای ایجاد نور زرد رنگ در چراغ های مه شکن باید  به دو روش زیر عمل کنید:

الف) استفاده از عدسی یا بلوری زرد رنگ در ساختمان چراغ

ب) استفاده از حباب زرد رنگ در روی لامپ چراغ

سیستم روشنایی خودروهایی که فاقد چراغ مه شکن است، از چراغ های مه شکن موجود در بازار که معمولاً به شکل گرد یا چهارگوش ساخته می شود استفاده می کنند. طراحی این چراغ خودرو بگونه ایست که خط قطع نور تیزی داشته و به خوبی مسیر حرکت خودرو را روشن می کند.

چراغ خودرو,تنظیم چراغ خودرو,انواع چراغ خودرو روی بدنهچنانچه به درستی از چراغ خودرواستفاده نکنید امکان دارد تصادفات وحشتناکی برایتان رخ دهند

> چراغ های خطر:

هدف از طراحی چراغ های خطر، هشدار و همچنین مشخص نمودن موقعیت خودرو در محیط کم نور ، هوای مه آلود و نیز تاریکی هوا است که در روی بدنه قسمت عقب خودرو نصب می شود. تعداد چراغ های خطر به تعداد حداقل یک عدد در هر سمت بدنه است، که در بعضی از خودرو ها کاسه چراغ، مستقل از دیگر چراغ های عقب است و در بعضی دیگر بطور مشترک بهمراه چراغ ترمز در یک کاسه ی چراغ قرار می گیرند. رنگ تلق این چراغ خودرو، قرمز است و اگر از تلق بی رنگ در ساختمان چراغ استفاده شده باشد با حباب قرمز روی لامپ را می پوشانند. تلق چراغ های عقب در برخی از خودرو ها بر مبنای طراحی کارخانه ی سازنده، یکپارچه است و در بعضی دیگر هر کدام از چراغ ها تلق جداگانه ای دارند.

> چراغ های ترمز:

چراغ های ترمز نیز از نوع چراغ های هشدار دهنده و اعلام خطر در خودرو محسوب میشوند. به منظور اعلام کاهش سرعت و توقف و یا وضعیت جدید برای خودروها، چراغ های ترمز را روشن می کنند. این چراغ خودرو از لحظه ی شروع ترمز قرمز میشود و تا خاتمه ی آن روشن می ماند. در قسمت عقب خودرو، چراغ ترمز نصب می شود و در هر طرف خودرو یک یا دو عدد چراغ ترمز وجود دارد. رنگ تلق یا عدسی روی این چراغ، قرمز است و در صورتی که از تلق شفاف بی رنگ در طرح چراغ استفاده شده باشد لامپ درون کاسه ی چراغ، حباب قرمز رنگ خواهد داشت.

در اکثر خودرو های جدید در مدار الکتریکی ترمز، چراغ ترمز دیگری پیش بینی می کنند و روی سینی زیر شیشه ای عقب، آنرا قرار میدهند به طوریکه همراه با چراغ های ترمز روی بدنه روشن می گردد. طرح ظاهری این چراغ خودرو یکسان نیست و طبق نظر کارخانه های سازنده با یکدیگر فرق دارند.

> چراغ های دنده عقب:

برای روشن کردن فضای عقب خودرو و آگاهی سایرین از جهت حرکت خودرو از چراغ های دنده عقب استفاده می کنند. این نوع چراغ خودرو که در کنار چراغ های خطر، ترمز و راهنما در روی بدنه تعبیه میشوند ، دو عدد هستند. تلق یا عدسی چراغ های دنده عقب بی رنگ و شفاف انتخاب شده است و برجستگی هایی دارد که سبب پخش پرتوهای نور لامپ در محیط می شود. این چراغ ها در قسمت عقب خودرو به صورت مجزا و یا همراه با سایر چراغ ها نصب میگردد.

> چراغ های راهنما:

چراغ راهنما بسیار بیشتر از نشان دادن جهت تغییر مسیر کاربرد دارد. مشخص کردن تصمیم برای تغییر مسیر به راننده پشت سر نخستین کاربرد چراغ راهنما می باشد. از دیگر کاربرد های این چراغ خودرو استفاده در زمان توقف است. هنگامی که شما در کنار خیابان توقف کرده اید و یا در محل مناسبی، ماشین پارک نشده باید از چراغ جفت راهنما استفاده کنید که نام دیگر آن فلاشر است. یکی از کاربردهای دیگر چراغ راهنما اینست که هنگامی که در جاده یا اتوبان با سرعت بالا حرکت کنید و در مقابل شما خطری میباشد باید از فلاشر یا جفت راهنما در آن زمان استفاده کنید تا به رانندگان عقبی خطر را اطلاع دهید. شبیه زمانی که به یک تصادف می رسید و یا یک حیوان از جاده و یا خیابان در حال عبور است.

درباره انواع چراغ خودرو,چراغ خودرو,مشخصات چراغ خودروشکل ظاهری انواع چراغ خودرو متنوع است

زمانی که ماشینتان خراب شده و به کمک نیاز دارید نیز می توانید از فلاشر استفاده کنید تا توجه ماشین های امداد و سایر ماشین ها به خودروی شما جلب شود تا درصورت امکان به کمک شما بیاند. همچنین می توانید در زمان کاهش دید از چراغ راهنما استفاده کنید. این کاهش دید میتواند به دلایلی چون وجود مه یا وجود بادهای شنی باشد ولی در مواقعی که حس کردید چراغ خودرو شما نمی تواند به خوبی محل شما را به سایر رانندگان اطلاع دهد باید از فلاشر استفاده کنید.

> چراغ های پلاک خودرو:

برای روشن کردن فضای محل نصب پلاک شناسایی، در خودرو های سواری از مدار چراغ های پلاک استفاده می شود. به طوریکه محل نصب پلاک با این طرح روشن می شود و به هنگام شب و تاریک بودن هوا رویت و قرائت مندرجات روی صفحه ی پلاک شناسایی امکان پذیر می شود. در هر خوردویی دو عدد از این چراغ ها وجود دارد و در قسمت بالا یا دو طرف پلاک عقب، این نوع چراغ خودرو نصب می شود.

> چراغ های جانبی( پارک):

زمانی که سوئیچ چراغ های روشنایی توسط راننده ی خودرو در وضعیت مرحله ی اول سوئیچ قرار می گیرد، جریان الکتریکی مدار تعدادی از چراغ های روشنایی روی بدنه و داخل اتاق خودرو برقرار می شود. چراغ های جانبی( پارک) به چراغ هایی گفته میشود که روی بدنه قرار دارد و روشن میشوند که از این نوع چراغ خودرو می توان به چراغ های کوچک روی سپر یا بدنه ی جلوی خودرو و چراغ های خطر که محدوده ی خودرو را در تاریکی شب یا در هوای مه آلود مشخص می سازند، اشاره کرد. چراغ جانبی( پارک) در بعضی از خودرو ها در داخل کاسه ی چراغ بزرگ جلو خودرو طراحی و نصب شده است.

> چراغ های عقب خودرو:

چراغ عقب خودرو در رانندگی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و خرابی آن سبب بروز تصادفات بسیاری می شود. در چراغ عقب خودرو دو قسمت مهم که باید به خوبی کار کنند شامل چراغ خطر و چراغ نور در شب می باشند. رنگ چراغ عقب خودرو همیشه به قرمز بوده به علت این که در بین نورها، نور قرمز بیشترین تابش را دارد. در خودروها یک چراغ در وسط خوردو در قسمت بالای صندوق عقب یا پشت شیشه عقب قرار دارد که کمک کننده چراغ خطر بوده و این چراغ خودرو نور بالایی را در هنگام ترمز به راننده پشت سر نشان می دهد.

تجهیزات تقویت کننده نور چراغ خودرو,انواع چراغ خودرو,چراغ خودروهر ماشینی دارای چراغ های مختلفی است و کاربرد هر چراغ خودرو متفاوت است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش