پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۱۷

علائم خرابی سنسور مپ چیست؟

خرابی سنسور مپ,خرابی سنسور مپ خودرو,خرابی سنسور مپ چه علائمی داردسنسور مپ یا فشار هوای منیفولد یکی از قطعات داخلی خودرو است
سنسورها در خودرو نقش بسزایی دارند و برای کامیپوتر خودرو، اطلاعات لازم را مخابره می کنند و اگر هر سنسور، معیوب شود امکان ارسال اطلاعات لازم به کامپیوتر خودرو وجود ندارد و در نتیجه خودرو بدرستی کنترل نمیشود و کارکرد درستی ندارد. در این مطلب از سرپوش با علائم خرابی سنسور مپ خودرو آشنا خواهید شد.

خرابی سنسور مپ

یکی از قطعات داخلی خودرو به نام سنسور مپ یا فشار هوای منیفولد میباشد که وظیفه ی ارسال اطلاعات به کامپیوتر خودرو را بطور مستقیم بر عهده دارد. موقعیت قرارگیری این سنسور در مجرای ورودی هوای موتور میباشد که میزان هوای مکش شده را به کامپیوتر خودرو گزارش میدهد.

تاثیر خرابی مپ سنسور بر عملکرد خودرو

از علائم خرابی سنسور خودرو می توان به خرابی خودرو و اخلال در عملکرد آنها اشاره کرد که در ادامه بطور مفصل تر با آن ها اشنا میشوید:

>> سنسور معیوب و خراب، با گزارش اطلاعات اشتباه و ناقص به ECU باعث ایجاد مشکل در ادامه فرآیند میشود. به عنوان نمونه ، وقتی که مقدار هوای ورودی توسط سنسور مپ، کم تر از مقدار اصلی گزارش شود؛ زمان اجرای جرقه توسط شمع ها با تأخیر انجام میشود. از این رو میزان سوخت کمتری در پی تأخیر در جرقه شمع ها، به موتور میرسد و مقدار هوای بیشتر موتور به سوخت باعث کوبش در خودرو شده و تأثير به سزایی بر شتاب خودرو می گذارد.

>> از عوامل مؤثر در خرابی سنسور مپ می توان به خرابی سنسورها، اندازه‌گیری و گزارش هوا بیشتر از مقدار اصلی اشاره کرد که موجب سریعتر جرقه زدن شمع ها و افزایش مصرف سوخت براساس افزایش حجم هوای گزارش شده میشود. افزایش سوخت بیش از اندازه و مقدار اصلی، تبعاتی بهمراه دارد که شامل مسدود شدن مش های کاتالیزورها، خرابی شمع ها و تشکیل لایه کربنی می باشد.

>> مپ سنسور، وظیفه ی کنترل سوخت موردنیاز محفظه احتراق را بر عهده دارد. درصورتی فرآیند احتراق با مشکل رو به رو میشود که مقدار سوخت و فشار هوای ورودی به اندازه کافی تنظیم و ارائه نشده باشد و درنتیجه باعث سوخت ناقص هیدروکربن ها و تولید گاز مونواکسید کربن و افزایش میزان تولید آلاینده ها میشود.

>> احتراق در خودرو با خراب شدن سنسور مپ، در حالت رقیق و غلیظ انجام میشود که موجب آسیب دیدن موتور و اختلال در عملکرد خودرو میشود. در اثر احتراق رقیق، مشتقات NOX تولید و منتشر میشود.

نشانه های خرابی سنسور مپ,خرابی سنسور مپ خودرو,تست سنسور مپ خودروخرابی سنسور خودرو موجب خرابی خودرو و اخلال در عملکرد آن‌ها می‌گردد

علائم خرابی سنسور مپ خودرو

خرابی یا معیوب بودن مپ سنسور باعث بروز مشکلات فراوانی برای خودرو میشود که در ادامه با آن ها اشنا میشوید. کامپیوتر خودرو در صورت عدم دریافت اطلاعات از سوی سنسور مپ، قادر به تنظیم وضعیت دقیق دریچه های ورودی هوای موتور نیست. بنابراین برخی از علائم خرابی سنسور مپ عبارتست از:

> روشن شدن چراغ چک خودرو:

روشن شدن چراغ چک در پشت آمپر خودرو از ساده ترین نشانه های خرابی سنسور مپ به شمار می رود. دلایل بسیاری باعث بروز این مشکل میشود که برای کشف دلیل اصلی آن باید به مراکز ارائه خدمات تخصصی سیستم برق خودرو بروید و با استفاده از دستگاه دیاگ، تشخیص دهند.

> ریپ زدن خودرو:

از دیگر علائم خرابی سنسور مپ می توان به ریپ زدن خودرو اشاره کرد. در این زمان ، وقتی که موتور نیازمند هوای بیشتری است، چنانچه دریچه های ورود هوا توسط کامپیوتر خودرو به اشتباه بسته شود، موتور میلرزد و اصطلاحا ریپ می زند.

> افزایش مصرف سوخت:

مصرف سوخت خودرو در صورت بروز مشکل در سنسور مپ، به میزان بسیاری افزایش می یابد.

> افزایش میزان آلایندگی:

افراد نمیتوانند افزایش میزان آلایندگی را به راحتی تشخیص دهند؛ به همین خاطر، متخصصین معاینه فنی میتوانند برای اطلاع از سلامت سنسور اکسیژن، تست های آلایندگی را انجام دهند. درواقع خرابی سنسور مپ، یکی از دلایل ردشدن بسیاری از خودرو ها در تست های مربوط به معاینه فنی است.

محل نصب سنسور مپ خودرو

سنسور فشار مطلق منیفولد هوا در خودروهای مختلف در موقعیت های گوناگونی نصب شده است ولی در اغلب خودروها محل نصب این سنسور، بعد از دریچه گاز میباشد ، به این دلیل که کامپیوتر خودرو توانایی تخمین میزان هوای ورودی به هر سیلندر را داشته باشد و بتواند در هر سیلندر، میزان سوخت لازم برای پاشش و زمان دقیق احتراق را مشخص کند؛ از این رو به منظور کاهش مصرف سوخت، کاهش میزان آلایندگی و سلامت موتور به یک سنسور مپ خودرو سالم نیاز دارید و اگر خراب شود باید سریعا این مشکل را حل کنید.

زمان تعویض سنسور مپ

در دفترچه راهنمای هر خودرو می توانید از زمان تعویض سنسور مپ مطلع شوید. بطور کلی، سنسور مپ باید پس از هر ۱۵۰ هزار تا ۱۶۰ هزار کیلومتر تعویض شود. البته ممکن است که سنسور اکسیژن، بنا به علل بالا، سریعتر خراب شود.

هرگز سنسور اکسیژن ارزان و غیراستاندارد نخرید؛ به این دلیل که احتمال اسیب های بیشتر براساس نقش مهم این قطعه در خودرو، وجود دارد.

نحوه تعویض مپ سنسور خودرو,خرابی سنسور مپ چه علائمی دارد,علائم خرابی سنسور مپ خودرویکی از ساده‌ترین نشانه‌های خرابی سنسور مپ، روشن‌شدن چراغ چک در پشت‌ آمپر خودرو است

تست سنسور مپ خودرو

البته با استفاده از برخی نشانه ها می توان تست سنسور مپ با خودرو و تست سنسور مپ بدون دستگاه دیاگ را انجام داد که از آن ها می توان به ریپ زدن خودرو و سه کار کردن آن، کاهش یکباره قدرت موتور ماشین، لرزش موتور در حالت های طبیعی عملکردی، دوده گرفتن سر شمع ها و در نهایت افزایش یکباره مصرف سوخت اشاره کرد. البته نباید برای شتشوی سنسور مپ، آنرا دستکاری کنید بلکه باید نوک سنسور، رو به پائین باشد. شما به یک اسپری ماده شست و شو نیاز دارید. علاوه بر اینها عوامل مؤثر در کاهش عمر مفید مپ سنسور، کارکرد بالای این قطعه و یا ورود آب به آن می باشد.

نحوه تعمیر یا تعویض مپ سنسور

در صورت خرابی سنسور مپ می توانید آن را تعمیر کنید. رعایت دو اصل زیر برای تعویض یا تعمیر این سنسور، ضروریست:

- خودروی خود را قبل از هر اقدامی خاموش کنید.

- بست های باطری را بردارید.

اکنون می توانید مپ سنسور را تعویض کنید. به این صورت که پس از جدا کردن سوکت روی مپ سنسور، پیچ های روی آنرا به آرامی باز کنید. حالا بدون این که نوک سنسور را لمس کنید به آرامی بردارید و سرش را به سمت پائین نگه دارید. در این مرحله آنرا با استفاده از اسپری انژکتور شست و شو دهید. سپس قطعه را به جایگاهش منتقل کنید و خودرو را پس از بستن پیچ ها و سوکت و بست های باطری، روشن کنید. درصورت عدم کارکرد سنسور، باید قطعه ای جدید جایگزین آن کنید.

در نهایت، فیش سنسور و نحوه اتصال آنرا پیش از تعویض سنسور اکسیژن خودرو، بررسی کنید؛ به این دلیل که احتمال سالم بودن سنسور وعدم اتصال صحیح آن وجود دارد.

از طرف دیگر، وجود هر گونه سوراخ یا نشتی در یکی از شلنگ های مکش دریچه گاز متصل به سنسور مپ می تواند کارکرد آنرا با مشکل رو به رو کند. یکی از موارد قابل بررسی، قبل از تعویضش اینست که سوراخ های ریز تعبیه شده روی سطح سنسور اکسیژن را بررسی کنید. عمل سنجش اختلاف فشار هوای بیرون و میزان مکش موتور، درصورت مسدود شدن این سوراخ ها بر اثر گردوغبار بدرستی انجام نمی شود.

سرویس و شستشوی مپ سنسور

شما باید سنسورهای تعبیه شده بر روی مانیفولد هوای ورودی را از جای خود باز کنید و کاربراتور( کانتاکت شور خشک)، نوک سنسور و داخل آنرا با کمک اسپری مخصوص تمیز کنید. سپس آنرا به آرامی با استفاده از هوای فشرده خشک کنید. سپس برخی از سنسورها از طریق شلنگ به مانیفولد مرتبط هستند، که باید شلنگ ارتباط را از نظر عدم پاره گی و نشتی هوا، مورد بررسی قرار داد.

سنسورهایی نظیر ورودی هوای موتور، منیفولد و تمام قطعات مربوطه به دلیل وجود لوله برگشت بخارات روغن در سر هواکش، همیشه در معرض جریان هوای چرب قرار دارند و به همین خاطر، چرب میشوند. این چربی به تدریج ، جذب قطعات داخلی سنسور ها میشود و این قطعات نمیتوانند کارایی درستی از خود نشان دهند؛ بنابراین باید سرویس و شست و شو شوند. از مزایای شستشوی سنسور می توان به رفع کپ و مکث موتور و عدم افت شتاب مناسب و افزایش عمر این قطعه اشاره کرد.

محل نصب سنسور مپ خودرو,خرابی سنسور مپ,زمان تعویض سنسور مپریپ زدن خودرو یکی از علائم خرابی سنسور مپ است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش