چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۴۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۵۶۰
کتاب، شعر و ادب

نشست رسانه‌ای نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی برگزار شد

حاجیان‌زاده: بچه‌ها را با قصه‌گویی به کتاب‌خوانی تشویق می‌کنیم

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,علی‌رضا حاجیان‌زاده
علی‌رضا حاجیان‌زاده در نشست رسانه‌ای نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی درباره برقراری ارتباط بین قصه‌گویی و کتابخوانی گفت: در مراکز کانون تلاش می‌کنیم از طریق قصه‌گویی و خواندن داستان کتاب‌ها، بچه‌ها را به کتاب خواندن تشویق کنیم.

به گزارش ایبنا، نشست رسانه‌ای نوزدهمین دوره جشنواره قصه‌گویی با حضور علی‌رضا حاجیان‌زاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ظهر امروز (۲۴ بهمن‌ماه) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

 

علی‌رضا حاجیان‌زاده در این نشست با بیان این‌که هنر قصه‌گویی هنری مردمی است، بیان کرد: مخاطبان قصه و قصه‌گویی به تعداد کودکان و نوجوانان کشور هستند حتی بزرگسالان هم به این حوزه علاقه‌مندند صاحبان این هنر مادران، کتابداران و مربیان هستند و این هنر منحصر به عده‌ای خاص یا چهارچوب‌های انحصاری نیست. همچنین محتوای قصه‌ها معمولا تجربه‌های زیستی هر قومی است. قصه‌گویی، روشی برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم فرهنگی، آموزشی و تربیتی است. خدا هم بخشی از آموزش‌های خود را در قالب قصه در قرآن برای ما نازل کرده است.

 

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان در ادامه به برقراری ارتباط بین قصه‌گویی با افزایش آمار کتابخوانی و مطالعه بین کودکان و نوجوان اشاره کرد و گفت: در مراکز کانون تلاش می‌کنیم از طریق قصه‌گویی بچه‌ها را به کتاب خواندن تشویق کنیم. بر این اساس مربیان قصه‌های کتاب‌ها را برای بچه‌ها تعریف می‌کنند سپس آنها را تشویق به مطالعه کتاب مورد نظر می‌کنند و از طریق قصه‌گویی بچه‌ها را به کتابخوانی تشویق می‌کنیم. همچنین برای توجه بیشتر به قصه‌های بومی و محلی در جشنواره سال گذشته ۱۶ جلد کتاب از قصه‌های بومی و محلی را رونمایی کردیم.

 

به گفته وی، نوزدهمین جشنواره قصه‌گویی دارای چند بخش قصه‌گویی به شکل ملی و بین‌المللی، مقاله‌نویسی و سمینار، داستان‌نویسی رضوی و برنامه‌های جنبی است که از ۲۷ بهمن تا یکم اسفند برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگان و قصه‌گویان آن شامل مربیان کانون، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، اعضای نوجوان کانون، مربیان مراکز فراگیر و قصه‌گویان جشنواره قصه‌گویی رضوی است.

 

راه‌یافتگان به بخش نهایی جشنواره قصه‌گویی 

مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره تعداد شرکت‌کنندگان و برگزیدگان این دوره از جشنواره نیز بیان کرد: کلا این رقابت‌ها در سه بخش قصه‌گویان ملی، بین‌المللی و مقالات برگزار شده است. در مجموع ۴هزار و ۳۰۰ قصه به دبیرخانه ارایه شد که به چند بخش تقسیم می‌شود. در این دوره هزار و ۹۰ مربی در مرحله استانی شرکت کردند که ۴۹۰ برگزیده به مرحله نهایی صعود کردند و از بین آنها ۲۰ نفر در بخش نهایی انتخاب خواهند ‌شد. از این بین ۷۴۷ نفر در بخش آزاد شرکت کردند که ۱۳۶ نفر از آنها در بخش استانی انتخاب شدند و ۵ نفر به جشنواره نهایی رسیدند و در نهایت ۳ برگزیده خواهیم داشت. همچنین ۴۴۶ شرکت‌کننده در بخش قصه‌گویی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها داشتیم که ۳۶ نفر در مرحله استانی برگزیده شدند و ۱۰ نفر به سطح جشنواره راه یافتند و ۲ برگزیده خواهیم داشت.

 

وی اضافه کرد: در بخش نوجوان هزار و ۷۳۶ نفر شرکت کردند که ۱۶۵ برگزیده استانی داشتیم و ۱۱ نفر به جشنواره راه یافتند که از همه آنها تقدیر می‌شود. در بخش قصه‌گویی رضوی ۱۷۹ شرکت‌کننده داشتیم که ۸ نفر به مرحله ملی راه یافتند و ۳ نفر برگزیده خواهیم داشت. در بخش مروجان فراگیر که معمولا نابینایان را پوشش می‌دهد ۱۷ شرکت‌کننده داشتیم که ۱۲ نفر به بخش نهایی راه یافتند و ۳ نفر به جشنواره بین‌المللی می‌رود و یک برگزیده خواهیم داشت. در بخش خارجی هم ۷۲ قصه‌گوی خارجی در این دوره شرکت کردند که از بین آنها ۱۳ نفر شامل ۱۱ نفر قصه‌گو و ۲ نفر داور بین‌المللی انتخاب شدند.

 

حاجیان‌زاده در ادامه به داوران این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: داوران ما در بخش ملی خانم مریم نشیبا، علی خانجانی و محمد سیمزاری و داوران بین‌المللی این دوره از جشنواره شامل یک داور از اندونزی، یک داور از آلمان و مصطفی رحماندوست از ایران است.

وی افزود: هیات انتخاب از بین قصه‌هایی که به مرحله استانی رسیده ۵۷ اثر را برگزیدند که شامل ۴۲ اثر قصه‌گویی در بخش ملی و ۱۵ اثر در بخش بین‌المللی. البته ۱۵ قصه‌گوی ایرانی هم به صورت داوطلبانه در بخش بین‌المللی شرکت کردند. قصه‌گویان خارجی نیز از کشورهایی مانند کلمبیا، اسپانیا، کوبا، هند، کاستاریکا، آرژانتین، فرانسه، استرالیا، تاجیکستان و ... بودند. در بخش مقاله‌نویسی نیز که به صورت سمینار برگزار می‌شود، داوران عبارتند از اکبر قاسم‌پور، حسن دولت‌آبادی و غلامعلی افروز. در این بخش ۱۶۲ چکیده شرکت کردند که ۸۲ برگزیده در مرحله اول داشتیم و ۳ اثر در بخش نهایی انتخاب می‌شود. در بخش داستان‌نویسی نیز ۲۵۳ اثر رسید که در مجموع ۳ برگزیده خواهیم داشت.

 

برگزاری ۱۰ نشست و کارگاه آموزش قصه‌گویی

حاجیان‌زاده در ادامه به برنامه‌های جنبی این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: از جمله این برنامه‌ها می‌توانم به برگزاری ۱۰ نشست و کارگاه و ارایه مقالات اشاره کنم که شامل موضوعاتی از جمله شیوه‌های استفاده از متون کهن در قصه‌گویی، قصه‌گویی و رشد مهارت‌های اجتماعی، شیوه‌های پرورش فکر کودکان با قصه‌گویی، بایسته‌های قصه‌گویی دینی برای کودک امروز، کارکردهای روانشناختی قصه‌گویی، قصه‌گویی و نمایش، کارگاه خلاقیت در بازی قصه و افسانه‌های محلی، کارگاه قصه‌گویی اشتراک‌گذاری افکار، کارگاه بایسته‌های قصه‌گویی بر پایه ادبیات و ارایه مقالات و مروری بر دستاوردهای علمی جشنواره خواهد بود.

 

وی درباره سایر برنامه‌های جنبی این دوره از جشنواره نیز توضیح داد: اعزام قصه‌گویان به بخش‌های مختلف در شهر تهران برای ترویج فرهنگ قصه‌گویی و همچنین رونمایی از سه عنوان کتاب «آی قصه قصه قصه»، «مقالات جشنواره» و «آهوانه ۳» از جمله برنامه‌های جنبی ما خواهد بود.

 

این مقام مسئول، درونمایه آموزشی و تربیتی، زندگی به سبک ایرانی و اسلامی و داستان‌های رضوی را به عنوان محتوای در نظر گرفته شده برای قصه‌های این دوره از جشنواره عنوان کرد.

 

«هفته‌ای با قصه‌گویی» در مدارس اجرا شد

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان حضور نوجوانان را ویژگی برجسته این دوره از جشنواره قصه‌گویی عنوان کرد و گفت: در دوره‌های قبلی فقط قصه‌گویان و مروجان قانون به قصه‌گویی می‌پرداختند، در دوره قبلی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها را به این جشنواره اضافه کردیم امسال نیز تلاش کردیم نوجوانان را به این دوره از جشنواره اضافه کنیم. البته ما کلاس قصه‌گویی برای بچه‌ها نمی‌گذاریم فقط از سنین کودکی برای آنها قصه می‌گوییم و وقتی آنها به سن نوجوانی می‌رسند خودشان به قصه‌گویی می‌پردازند. دومین ویژگی این دوره از جشنواره نشر قصه‌ها است؛ در سال گذشته قصه‌ها فقط در جشنواره منعکس می‌شود و به بیرون انعکاس نمی‌یافت. در این دوره تلاش کردیم از طریق پرتال کودکان و نوجوانان قصه‌ها را به بیرون از فضای کانون منتقل کنیم.

 

حاجیان‌زاده اظهار کرد: اقدام بعدی ارتباط با آموزش و پرورش است ما در این دوره تلاش کردیم قصه‌گویانمان را در طول یک هفته به شکل متمرکز در مراسمی با عنوان «هفته‌ای با قصه‌گویی» به مدارس بفرستیم که از ۲۶ آذرماه به مدت یک هفته اجرا شد. همچنین در طرح «کانون مدرسه» که ارتباط کانون پرورش فکری با مدارس بود یا قصه‌گویان ما به مدارس می‌رفتند یا بچه‌ها به کانون می‌آمدند و از فعالیت‌های مختلف کانون پرورش فکری از جمله قصه‌گویی مربیان بهره می‌بردند. همچنین در این دوره «بسته قصه‌گویی کانون» به صورت سی‌دی در بین مخاطبان عرضه می‌شود. از سوی دیگر تشکیل دبیرخانه دایمی قصه‌گویی برای تقوت این حوزه و همچنین دبیرخانه دایمی استانی برای تقویت قصه‌گویی در مراکز کانون و فضای جامعه و خانواده از دیگر برنامه‌هایی بود که به صورت ویژه در این دوره از جشنواره اجرا کرد.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش