یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۱:۳۸ - ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۴۸۸
موبایل و تبلت

چرا مجهز شدن آیفون‌ها به زوم اپتیکال ضروری شده است؟

گوشی آیفون,زوم اپتیکال در گوشی های آیفون

نگاهی به قوانین ترکیب بندی دنیای عکاسی در زمان ثبت تصاویر نشان می دهد که بیشتر اصول و قوانین مربوط به ترکیب بندی عکس تاکنون تغییر چندانی را نکرده و ثابت مانده اند. همچنین باید بگوییم که می توان از دو قانون ترکیب بندی در اکثر موقعیت های عکاسی استفاده کرد و آن دو قانون یکی پر کردن فریم عکس و دیگر حذف کردن فضای مرده است.

به عنوان نمونه اگر قصد عکاسی از یک خودرو را داشته باشید باید بگونه ای از این خودرو عکاسی کنید که این خودرو در عکس نهایی غالب باشد، مگر این که هدف شما از عکاسی از این خودرو نشان دادن محیط اطرافش باشد. کادربندی نادرست باعث می شود که بخش هایی از فریم عکس نهایی اضافی باشند.

با توجه به این موضوع، در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چرا اپل  (Apple) به دوربین تله فوتوری بکار رفته در آیفون ها توجه چندانی را نمی کند؟ در حالیکه دوربن تله فوتو یکی از اولیت های اصلی شرکت کره ای سامسونگ در زمان توسعه ی گوشی جدید است.

اگر به خانواده ی آیفون ۱۲ توجه کنید، می بینید که اپل در آیفون ۱۲ مینی و نسخه ی استاندارد آیفون ۱۲ از ماژول دوربین دوگانه متشکل از دوربین فوق عریض و دوربین اصلی استفاده کرده است. فاصله ی کانونی لنز های بکار رفته در این دوربین ها به ترتیب معادل با ۱۳ و ۲۶ میلی متر در یک دوربین DSLR مجهز به سنسور فول فریم است. همان گونه که از فاصله ی کانونی این لنز ها مشخص است، استفاده از این دو دوربین در هنگام عکاسی باعث می شود که فاصله ی عکاس از سوژه افزایش پیدا کند.

اگر در زمان عکاسی از آیفون ها ۱۲ پرو یا آیفون ۱۲ پرو مکس استفاده کنید، می بینید که در هنگام عکاسی با این آیفون ها میتوانید از دوربین تله فوتو هم استفاده کنید. البته باید بگوییم که مقدار بزرگ نمایی اپتیکال دوربین تله فوتو ی استفاده شده در آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرو مکس به ترتیب ۲ و ۲٫۵ برابر است که این مقدار بزرگنمایی معادل با فاصله ی کانونی ۵۲ و ۶۵ میلی متر در یک دوربین DSLR با سنسور فول فریم است.

با وجود این که نسخه ی پرو آیفون های ۱۲ دارای دوربین تله فوتو هستند، اما در دنیای عکاسی میزان بزرگنمایی دوربین تله فوتوی این آیفون ها متوسط در نظر گرفته می شود. البته باید بگوییم که در این مقاله نمی خواهیم راجع به بزرگنمایی دیچیتال آیفون ها که بزرگنمایی ۱۰ برابری را ارائه می دهد صحبت کنیم ، زیرا همان گونه که می دانید استفاده از این بزرگنمایی دیجیتال باعث کاهش شدید کیفیت تصاویر می شود و عکس نهایی به صورت پیکسلی و تار شده ثبت می شود.

نگاهی به گوشی های پرچمدار شرکت رقیب یعنی سامسونگ نشان می دهد که سری گلکسی S21 در کم ترین حالت بزرگنمایی هیبرید (ترکیب بزرگنمایی دیجیتال و اپتیکال) ۳ برابری را ارائه می‌دهند که البته تفاوت چندانی را با مدل های پرو آیفون ۱۲ ندارد.

با این وجود، اگر گوشی گلکسی S21 اولترا را تهیه کنید می توانید که در زمان عکاسی از بزرگنمایی اپتیکال ۱۰ برابری این گوشی استفاده کنید که معادل فاصله ی کانونی ۲۴۰ میلی متر در یک دوربین عکاسی DSLR با سنسور فول فریم است. باید بگوییم که این مقدار بزرگنمایی بیشتر از لنز های تله فوتویی است که عکاسان خبری بطور معمول از آن استفاده می کنند.

نکته ی قابل توجه درباره ی ماژول دوربین به کار رفته در سری گلکسی S21 این است که سامسونگ در تمامی این گوشی ها از یک ماژول دوربین شامل دوربین فوق عریض، دوبین اصلی و دوبین تله فوتو استفاده کرده است. حتی گوشی مقرون به صرفه ی گلکسی S20 FE هم دارای ماژول دوربینی متشکل از این دوربین هاست.

اگر گوشی های اندرویدی دیگر را هم مد نظر قرار دهیم، می بینیم که دیگر سازندگان گوشی های اندرویدی هم روند مشابه با شرکت سامسونگ را دنبال می کنند. به عنوان نمونه گوشی پرچمداری مانند وان پلاس ۹ پرو دارای دوربین تله فوتو با بزرگنمایی ۳٫۳ برابری در کنار دوربین فوق عریض و دوربین اصلی در ماژول دوربین خود است.

البته بیشتر گوشی های اندرویدی ارزان قیمت دارای ماژول دوربینی مشابه با آیفون ۱۲ مینی و نسخه ی استاندارد آیفون ۱۲ هستند. در واقع بیشتر گوشی های مقرون به صرفه و ارزان قیمت اندرویدی دارای یک ماژول دوربین دوگانه شامل دوربین فوق عریض و دوربین اصلی هستند. البته گوشی های اندرویدی هم وجود دارند که علاوه بر این دو دوربین، در ماژول دوربین آن ها از یک دوربین ماکرو هم استفاده شده است.

همچنین گوشی های اندرویدی پرچمدار و مقرون به صرفه ای هم وجود دارند مانند گوگل (Google) پیکسل ۵، شیائومی می ۱۱ و وان پلاس ۹ که ماژول دوربین آن ها دارای دوربین‌های مشابه با آیفون ۱۲ است.

اگر بخواهیم منصفانه برخورد کنیم باید بگوییم که استفاده از دوربین فوق عریض و دوربین اصلی در ماژول دوربین یک گوشی به این معنی نیست که ماژول دوربین بکار رفته در آن بی مصرف است. بدون شک کاربران میتوانند که از دوربین فوق عریض استفاده شده در ماژول دوربین این گوشی ها برای ثبت عکس های از فضا های بزرگ یا تعداد افراد زیاد استفاده کنند.

گوشی آیفون,زوم اپتیکال در گوشی های آیفون

تنها مشکلی که در زمان استفاده از دوربین فوق عریض وجود دارد این است که دوربین‌های فوق عریض بطور معمول تمایل دارند که اعوجاجی را در لبه های تصویر ایجاد کنند و پرسپکیتو لبه های عکس را با انجام این کار خراب کند. در واقع به این دلیل است که عکاسان حرفه ای از لنز های فوق عریض در هنگام عکاسی پرتره استفاده نمی کنند.

دوربین های تله فوتوی بکار رفته در گوشی ها هم محدودیت های مربوط به خودشان را دارند. البته به طور معمول مزیت های استفاده از دوربین تله فوتو بیشتر از محدودیت های آن است زیرا به طور معمول در هنگام عکاسی افراد برای نزدیک شدن به سوژه ی مد نظر مشکل دارند.

به عنوان نمونه اگر شما در کنسرت باشید به طور معمول جمعیت زيادي میان شما و صحنه ی کنسرت وجود خواهد داشت. در این مواقع استفاده از لنز تله فوتو و عکاسی با آن باعث می شود که شما بتوانید عکس مناسبی را از سوژه ی دلخواه خود ثبت کنید و موقعیت را از دست ندهید. با توجه به این موضوع، ما فکر می کنیم که اپل باید از دوربین تله فوتو در تمامی آیفون ها استفاده کند به ویژه اکنون که سامسونگ در حال نزدیک شدن به اپل در بازار گوشی های هوشمند است.

چرا آیفون ها بزرگ نمایی کمی را دارند و چه زمانی این مشکل حل می شود؟

دلایل مختلفی وجود دارد که نشان می دهد چرا اپل در حال دنبال کردن این استراتژی است. نتایج نظرسنجی انجام شده توسط سایت Android Authority نشان می دهد که بیشتر کاربران دوربین تله فوتو را به دوربین فوق عریض ترجیح می دهند. البته باید بگوییم که امکان دارد تحقیقاتی که اپل درباره ی این موضوع انجام می دهد گسترده تر باشد و این شرکت نظر تعداد بیشتری از افراد را درباره ی این موضوع بدست آورده باشد.

همان گونه که می دانید اپل شرکتی است که در زمان توسعه ی یک گوشی جدید به استفاده از طراحی باریک و زیبا اهمیت بسیار زیادی را می دهد و حتی برخی وقت ها کارایی را فدای طراحی محصولاتش می کند. نگاهی به جدیدترین آیفون های موجود در بازار نشان می دهد که این آیفون ها ماژول دوربین برجسته ای را دارند و استفاده از یک دوربین تله فوتو با بزرگنمای اپتیکال بیشتر از ۲٫۵ برابر ممکن است که به یک سنسور بزرگ تر و فناوری لنز پریسکوپی احتیاج داشته باشد.

در نتیجه امکان دارد که اپل برای افزایش میزان بزرگنمایی دوربین تله فوتوی بکار رفته در آیفون مجبور شود که از ماژول دوربین با برجستگی بیشتری در آیفون ها استفاده کند یا که به کل ضخامت بدنه ی آیفون ها را افزایش دهد.

البته باید گفت که سیاست اصلی در زمان توسعه ی یک گوشی به احتمال زیاد به حداقل رساندن هزینه ی اجزای بکار رفته در آن است. همچنین در حال حاضر لنز های پریسکوپی گران قیمت هستند و حتی افزایش ضخامت بدنه ی آیفون برای قرار دادن لنزی با بزرگنمایی اپیتکال بیشتر در آن هم هزینه ی ساخت آیفون را به صورت غیرضرروی بالا می برد. باتوجه به این موضوع، منطقی به نظر می رسد که اپل تنها از دوربین فوق عریض در مدل های رده پائین آیفون و خانواده ی آیپد استفاده می کند.

گوشی آیفون,زوم اپتیکال در گوشی های آیفون

همچنین باید بگوییم که بنظر نمی رسد که اپل بزودی از دوربین تله فوتو در مدل استاندارد آیفون استفاده کند. حتی شایعه های منتشر شده درباره ی دوربین نسل بعدی آیفون نشان می‌دهند که از دوربین فوق عریض مجهز به سیستم فوکوس خودکار ابتدا در ماژول دوربین آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس استفاده خواهد شد و اپل در زمان دیگری از دوربین فوق عریض مجهز به سیستم فوکوس خودکار در ماژول دوربین دیگر مدل های آیفون استفاده خواهد کرد.

اگر اپل از دوربین تله فوتو در ماژول دوربین مدل های رده پایین آیفون هم استفاده کند انجام این کار به احتمال زیاد به دلیل فشار بازار و کاهش قیمت قطعات بکار رفته در آیفون خواهد بود. بی راه نیست که اگر در این مورد اپل را مورد انتقاد قرار دهیم.

این شرکت در یک دهه ی گذشته توانسته است که گوشی هایی را با بهترین دوربین ها به بازار عرضه کند. ناامید کننده است که در زمان کنونی می بینیم که یک شرکت از تکنولوژی خودش استفاده نمی کند و کاربران را مجبور می کند که برای استفاده از فناوری که باید در همه ی دستگاه ها وجود داشته باشد، پول اضافه بپردازند. در واقع عقیده داریم که اپل از ماژول دوربین سه گانه باید در همه ی مدل های آیفون استفاده کند و هیچ دلیل برای انجام ندادن این کار توسط اپل وجود ندارد.

گوشی آیفون,زوم اپتیکال در گوشی های آیفون

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش