پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۰۹ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۷۲۰
حوزه بهداشت و رفاه

نماینده مجلس: بیماران در بیمارستان‌ها به‌دلیل کمبود کپسول اکسیژن می‌میرند|کاهش تولید اکسیژن به دنبال قطعی برق

کمبود اکسیژن در ایران,مرگ به خاطر کمبود اکسیژن
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پیگیر قضیه تامین واکسن کرونا در کمیسیون بهداشت هستیم؛ چرا‌که امروز وضعیت کشور بحرانی است و بیماران از کمبود کپسول اکسیژن جان می‌دهند.

محمدعلی محسنی بندپی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره صحبت‌های علیرضا زالی که یک روز بعد وی از آن عقب‌نشینی کرد، گفت: درباره صحت و سقم صحبت‌های اولیه زالی نمی‌توانم اظهارنظر کنم، زیرا در جریان سفر کارشناسان مختلف خارجی به کشور نبودم اما باید بگویم کمیسیون بهداشت و درمان به طور جدی پیگیر قضیه واکسن است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روز سه‌شنبه یک جلسه ۳ ساعت و نیمه با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های مختلف از جمله ۴ معاونت وزارت بهداشت و وزارت‌‌خانه‌های صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیروهای نظامی و انتظامی و روسای بیمارستان‌های استان تهران و تقریباً همه اعضای کمیسیون برگزار شد و ما حداقل ۳۰ مهمان مختلف در کمیسیون داشتیم که به طور مفصل قضیه بیماری کرونا و راه‌حل‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت که ماحصل این جلسه آن شد که یک پیشنهاد ۲۰ ماده‌ای به رئیس مجلس داده شود.

وی یادآور شد: روز دوشنبه ریاست محترم مجلس طی نامه‌ای از کمیسیون بهداشت و درمان درخواست کرد که به طور اورژانسی موضوع کرونا را بررسی کند که ما روز سه‌شنبه جلسه مذکور را برگزار کردیم و روز چهارشنبه هم جلسه جمع‌بندی داشتیم که عصر همین روز نامه ۲۰‌ماده‌ای  به رئیس مجلس داده شد.

نماینده مردم نوشهر و چالوس تاکید کرد: واقعیت قضیه این است وضعیت کشور امروز یک وضعیت بحرانی است، امروز در بسیاری از بیمارستان‌ها بیماران به واسطه نداشتن کپسول اکسیژن جان خودشان را از دست می‌دهند؛ یعنی کار از کمبود تخت ICU، کمبود رمدسیویر و داروهای مختلف کرونا گذشته است و افراد به خاطر نداشتن کپسول اکسیژن به رحمت خدا می‌روند.

وی ادامه داد: امروز تمام تخت‌های بیمارستانی پر است، تخت‌های بخش‌های تخصصی‌مان را به بیماران کرونایی اختصاص داده‌ایم، در اورژانس بیماران به وفور پیدا می‌شوند و هیچ چاره‌ای نداریم جز اینکه ورودی‌های بیمارستان را کم کنیم در غیر این صورت اگر به همین منوال پیش برود، هر گونه ابتلایی شانس احتمال مرگ را بالا می‌برد زیرا سرویسی داده نمی‌شود.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: من از حوزه انتخابیه خود بازگشته‌ام، جلسه اضطراری با رئیس شبکه توزیع دارو، روسای بیمارستان‌ها و فرماندار داشتیم پزشکان می‌گفتند چه کار کنیم؟ رئیس شبکه از کمبود اکسیژن صحبت می‌کرد و مستقیماً اعلام می‌کرد که آقای دکتر کار از کمبود دارو گذشته است، از کمبود اکسیژن بیماران می‌میرند!

وی تاکید کرد: از وزارت کشور درخواست کردم که ممنوعیت در جاده‌های شمالی را اعمال کند، باز هم دوباره در صحن مجلس در تذکری این موضوع را عنوان می‌کنم، بایستی ممنوعیت در جاده‌ها وجود داشته باشد.

محسنی بندپی ادامه داد: هنگام بازگشت از حوزه انتخابیه خود از جاده شمال باز می‌گشتم به وفور ماشین در این جاده در حال تردد است، با این وضعیت چگونه می‌توان بیماری را کنترل کرد؟ امروز واقعاً کادر درمان خسته شده و کادر انسانی نداریم.

وی گفت: به احتمال قوی با سایر نمایندگان استان‌های شمالی با جدیت پیگیری می‌کنیم که ممنوعیت تردد در جاده‌های شمالی اعمال شود تا پرستاران، پزشکان و کادر درمان نفس بکشند و خانواده‌ها کمتر دچار ابتلا شوند و با درماندگی عزیز از دست بدهند.

کاهش تولید اکسیژن به دنبال قطعی برق

مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می‌گوید که با وجود ممنوعیت صادرات اکسیژن، این محصول همچنان به صورت غیرمجاز و با عناوینی چون نیتروژن صادر می شود و به دلیل نبود آنالایزرهای مخصوص، کسی در مرزهای خروجی متوجه آن نمی‌شود.

کمبود اکسیژن در ایران,مرگ به خاطر کمبود اکسیژن

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و عضو هیات مدیره انجمن گازهای فشرده استان تهران با بیان اینکه قطعی برق، تولید کارخانه‌های تولید اکسیژن را با مشکل مواجه کرده، از انحصار واردات سیلندر نیز سخن گفت.

 به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، مهراد عباد با اشاره به اینکه «مساله اصلی و مخاطره‌آمیز برای کارخانه‌های اکسیژن ساز، قطعی برق است» توضیح داد: کارخانه‌های تولید اکسیژن، هوا را وارد دستگاه‌هایشان کرده و بر اساس یک فرایند، اکسیژن آن را جدا می‌کنند. این دستگاه‌ها با برق کار می‌کند و مواد اولیه آن نیز هواست. بنابراین یکی از عوامل کلیدی تولید اکسیژن برق است که متاسفانه در ماه‌های اخیر مدام با قطعی مواجه بوده است. مساله این است که فرایند آغاز به کار دستگاه های تولید اکسیژن پس از قطعی برق ممکن است تا یک روز به طول بیانجامد تا به راندمان مطلوب برسد. بنابراین با وجود قطعی‌های اخیر، راندمان این دستگاه‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است.

او افزود: این قطعی ها در عین حال به دستگاه ها نیز لطمه می‌زند و در صورت وارد آمدن این آسیب، تکنولوژی و قطعات مورد نیاز برای تعمیر این دستگاه ها در ایران وجود ندارد.بسیاری از دستگاه های اکسیژن ساز از نوع روسی است که سن آن‌ها به حدود پنج تا ۷ دهه پیش باز می‌گردد.

مساله دیگری که عباد بر آن دست گذاشت، دشواری های تامین سیلندر اکسیژن است. او در این باره توضیح داد: سیلندرهای مورد استفاده برای مخزن اکسیژن از طریق واردات و تولید داخل تامین می‌شود؛ بر اساس ضوابطی که برای ثبت سفارش تعیین شده، فقط شرکت هایی می توانند نسبت به واردات این مخازن اقدام کنند که در دو سال گذشته نیز کالای مورد نظر را وارد کرده باشند. این ضابطه سبب شد که در واردات سیلندر انحصار ایجاد شود و اکنون تنها کسانی قادر به واردات این کالا هستند که در سال های پیش نیز آن را وارد کرده اند و تعداد این شرکت‌ها بسیار اندک است. یعنی حدود یک یا دو شرکت در حال حاضر، ۹۵ درصد واردات در این بخش را انجام می‌دهند.

او ادامه داد: البته ضابطه دیگری نیز وجود دارد که به موجب آن کسانی که تاکنون اقدام به واردات کالایی نکرده‌اند، می‌توانند تا سقف ۵۰۰ هزار دلار آن کالا را وارد کنند. با وجود این، بسیاری از شرکت ها از جمله شرکتی که من مدیریت آن را بر عهده دارم، سال گذشته توانست تنها حدود ۵ سیلندر وارد کند و اکنون به ما اجازه می دهند که تنها همان ۵ سیلندر را وارد کنیم.  این انحصار سبب افزایش قیمت‌ها شده و به رغم افزایش تقاضا در مورد این کالا، نه تنها واردات آن افزایش نیافته که دچار کاهش نیز شده است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه ظرفیت تولید سیلندر توسط تولیدکنندگان ایرانی نیز پایین است، افزود: البته تولیدکنندگان ایرانی، بیشتر توان خود را به تولید سیلندر CNG معطوف کرده اند. به این دلیل که رقابت با سیلندرهای وارداتی برای آنها بسیار دشوار است. افزون بر این، تولیدات داخلی نیز اغلب، کیفیت خوبی نداشته و این سیلندرها در بازار مساله ایجاد کرده است. از این گذشته، به رغم تقاضای موجود، در سال‌های گذشته،  پلنت‌های جدید تولید اکسیژن وارد کشور نشده و همین مساله سبب شده که با وجود افزایش تقاضا، عرضه تغییری نکند.

عباد با بیان اینکه سیلندرفروش‌ها در دو سال گذشته، قیمت‌های خود را به میزان نامتعارفی افزایش دادند،‌ادامه داد: در شرایطی که کشور با کمبود سیلندرهای اکسیژن مواجه است و به رغم نیاز مبرم بیماران به این کالا، قیمت سیلندرها تا ۱۰ برابر نسبت به دو سال گذشته افزایش یافته است. یعنی قیمت یک سیلندر ده لیتری که در دو سال گذشته، حدود ۳۰۰ هزار تومان بود، در حال حاضر به دو میلیون و سیصد هزار تومان رسیده است. در این شرایط، بسیاری از بیماران ناگزیرند برای مصرف دو هفته خود، یک سیلندر چند میلیون تومانی خریداری کنند.

بحث دیگری که این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به آن پرداخت، صادرات اکسیژن است. او گفت: با وجود آنکه صادرات اکسیژن ممنوع است، این محصول همچنان به صورت غیرمجاز و با عناوینی چون نیتروژن صادر می شود و به دلیل نبود آنالایزرهای مخصوص، کسی در مرزهای خروجی متوجه آن نمی‌شود. یعنی بخشی از اکسیژن تولید در کشور که ضروری است در کشور خودمان مصرف شود، به صورت غیرمجاز به کشورهایی نظیر عراق و افغانستان صادر شده است.  

عباد گفت: طی این مدت بخش خصوصی در تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران و بیمارستان‌ها نقش موثری ایفا کرده است. به طوری که در انجمن گازهای فشرده سعی کردیم، سیلندر اکسیژن را با قیمت تمام شده عرضه کنیم. همین طور، اتاق تهران، کمپین نفس، جامعه ابرار و سایر نیکوکاران از بخش خصوصی کمک‌هایی در این زمینه ارائه کردند. اما آنقدر حجم تقاضا بالاست که برای تامین آن یک اراده ملی می طلبد. جالب اینکه برخی بیمارستان‌های کشور که دارای بودجه‌های کلان نیز هستند، از انجمن گازهای فشرده درخواست کرده اند که به آنها سیلندر امانی بدهیم و برخی دیگر از بیمارستان‌ها نیز سیلندرهای امانی که دریافت کرده اند را پس نمی‌دهند تا این انجمن بتواند آنها را در اختیار سایر نیازمندان قرار دهد.  

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش