پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۳ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۷۷۹
حوزه بهداشت و رفاه

کمبود پرستار آی‌سی‌یو مشکل جدی بیمارستان‌ها

اگر این حجم واکسیناسیون از اسفند شروع می‌شد، این همه مرگ‌ومیر نداشتیم | عبور ۲۲ استان از پیک پنجم کرونا

کندی واکسیسناسیون در ایران و افزایش مرگهای کرونایی,مرگ به خاطر کرونا
رئیس بیمارستان سینا با اشاره به وضعیت و مشکلات موجود برای مدیریت بیماری کرونا در کشور، به مباحث مطرح برای برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: در مورد راهپیمایی اربعین باید شرایط واکسیناسیون در کشور عراق و همچنین زائران سنجیده شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدطالب‌پور رئیس بیمارستان سینای تهران گفت: تعداد ورودی بیماران کرونا به بیمارستان ما هنوز خیلی زیاد است اما اگر بخواهیم به منحنی نگاه کنیم، حدودا ۵ روز است که مراجعات سیر صعودی نداشته و حتی اندکی کاهشی بوده است.

او گفت: در جریان پیک سوم در تابستان سال قبل هم تقریبا دوبار بالا و پایین شدن روند را تجربه کردیم. اکنون هم نمی‌توان گفت پیک در حال افول است اما چند روزی است که شیبِ کمی در منحنی اتفاق افتاده است. معمولا پیک بیماری دوره دارد و روند منحنی‌ها هم وابسته به رفتار جامعه انسانی و جدی گرفتن ویروس است.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۵۰ نفر مراجعه روزانه داریم و نزدیک ۲۵ الی ۳۰ نفر هم در روز بستری می‌شوند و ترخیصی‌ها هم ۲ تا ۳ نفر است. اکنون ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستان شامل ۲۳۰ تخت در اختیار بیماران کرونا است و حدود ۱۸۰ بیمار بستری داریم.

طالب‌پور تاکید کرد: همچنان مشکل کمبود تخت در بخش ICU احساس می‌شود و متاسفانه تعداد زیادی از بیماران بدحال در بخش‌ها مانده‌اند. چراکه ICU‌ها همگی پر هستند. بیماران بدحال می‌شوند و نیاز به دستگاه و تجهیزات دارند.

وی افزود: اما نیروی انسانی برای ایجاد ICU جدید وجود ندارد و پرستارانی که ICU را بچرخانند خیلی کم هستند و حتی با وجود اینکه با رقم‌های بیشتر هم پیشنهاد کار در این بخش را ارائه کردیم اما کسی نمی‌آید که بتوانیم ICU جدید ایجاد کنیم. ما در شرایط عادی هم پرستار ICU کم داشتیم زیرا یک پرستار شاغل در ICU به اندازه یک پزشک عمومی باید مهارت و تبحر داشته باشد و باسواد باشد.

وی با تاکید بر اینکه معطل شدن بیمار در اورژانس بیمارستان به معنای نبود تخت بستری نیست، اظهار کرد: یک ستاپ وجود دارد که اگر قرار است بیماری بستری شود باید سی‌تی اسکن و آزمایشات لازم را انجام دهد و اگر تایید شد ۱۰۰ درصد کرونا دارد، در آن بخش بستری می‌شود. پس طول کشیدن روند بستری الزاما به معنای کمبود تخت نیست.

رئیس بیمارستان سینا درباره پیش‌بینی شرایط کرونا در روزهای آتی عنوان کرد: شرایط روزاهای آتی به مولفه‌های زیادی از جمله واکسیناسیون سریع، رعایت پروتکل‌ها، عدم تجمعات و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و... وابسته است. اگر بخواهیم برای مهار بیماری گام برداریم، مهم‌ترین قدم واکسیناسیون است.

طالب پور گفت: از تعداد بیمارانی که پس از روند کشوری واکسیناسیون در بیمارستان ما فوت کردند حتی یک نفر هم نداشتیم که دوره زمانی کافی از ۲ دوره واکسیناسیون را گذرانده باشد و به خاطر کرونا فوت کرده باشد. پس واکسیناسیون کامل اثر بسیار قابل توجهی در کاهش مرگ و میر دارد و اگر این واکسن‌ها در اسفندماه به مردم تزریق می‌شد، جلوی این حجم از مرگ و میر گرفته می‌شد.

وی درباره مباحثی مبنی بر برگزاری راهپیمایی اربعین حسینی نیز گفت: همه کشورها پس از واکسیناسیون بیش از ۷۰ درصد جامعه از سختگیری‌های خود کاسته‌اند. در جامعه ما حدود ۱۰ درصد مردم واکسیناسیون کامل را انجام داده‌اند. لذا نمی‌توان برخی رفتارها و کارهای گروهی و اجتماعی را آزاد کرد. در مورد راهپیمایی اربعین نیز باید شرایط کشور عراق هم سنجیده شود. اگر در آن جامعه بالای ۷۵ درصد افراد واکسینه شده باشند و مسافران و زائران هم واکسینه شده باشند، باز ریسک ابتلا به کرونا وجود دارد اما حداقل میزان مرگ بسیار کم‌تر خواهد بود.  

 عبور ۲۲ استان از پیک پنجم کرونا

۴ استان در نقطه ثبات ابتلا و بستری و ۵ استان همچنان در روند صعودی بیماری کرونا قرار دارند، البته شرایط در تمامی استان‌ها شکننده است و نگرانی از شروع موج ششم کرونا وجود دارد

کندی واکسیسناسیون در ایران و افزایش مرگهای کرونایی,مرگ به خاطر کرونا

به گزارش روزنامه همشهری نیمه اول تیر امسال بود که با شیوع سویه دلتای ویروس کرونا، موج پنجم این بیماری در کشور آغاز شد. افتادن از یک موج بیماری به موجی جدیدتر که ویژگی‌های خطرناک‌تری هم داشت، شرایطی دشوار و البته طولانی را برای بیماران و کادر درمان پدید آورد. با همه سختی‌ها اما این موج هم در حال پایان است و حالا ۲۲ استان‌ روند نزولی کرونا را طی می‌کنند؛ درحالی‌که ۴استان چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و قزوین در نقطه ثبات ابتلا و بستری قرار دارند و در ۵استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی و زنجان هنوز ابتلا و بستری کرونا همچنان حالت صعودی دارد. پایان پیک پنجم درحالی‌که سویه جدید لاندا پشت دروازه‌های کشور است، شاید چندان خوشحال‌کننده نباشد؛ موضوعی که نشان می‌دهد پایان یک پیک پایان بیماری نیست، بلکه آغاز ورود سویه‎ای جدید است و برای مصون ماندن از آن باید همچنان بحرانی بودن شرایط را باور کرد.

البرز در شیب نزول بیماری

با اینکه البرز یکی از استان‌هایی است که روند کاهشی ابتلا به کرونا در آن آغاز شده است، اما در شبانه‌روز گذشته ۱۸۹نفر دیگر در بیمارستان‌های این استان بستری شده‌ و ۲۶نفر هم فوت کرده‌اند. سخنگوی علوم‌پزشکی البرز درباره وضعیت کنونی این استان به همشهری می‌گوید: حدود یک هفته است که روند کرونا در استان به تثبیت رسیده و پس از آن کاهشی شده است؛ هرچند این سیر نزولی درصورت رهاشدن پروتکل‌ها از سوی مردم و مسئولان می‌تواند روند عکس یابد.

مهرداد بابایی با بیان اینکه سویه جدید بیماری می‌تواند وضعیت آینده بیماری را در استان تحت‌تأثیر قرار دهد و خطرناک کند، می‌افزاید: شیوع سویه‌ دلتا تجربه قابل‌توجهی برای سیستم بهداشتی استان بود؛ زیرا تصور نمی‌کردیم این موج تا این اندازه گسترده و میزان بستری و مرگ این قدر زیاد شود. با این حال وضعیت بحرانی ویروس دلتا تجربیات خوبی برای ما داشت که مهم‌ترین آن افزایش تجربه کادر درمان و پیداکردن استراتژی‌هایی مانند آموزش پزشکان، درمان سرپایی و ایجاد بخش‌های بستری موقت برای تزریق داروهای بیمارستانی بیماری بود. این تجربیات کمک می‌کند در موج‌های بعدی بهتر بیماری را درمان و با آن مقابله کنیم.  

روند نزولی کرونا در اردبیل

شمار جان‌باختگان و افراد بستری مبتلا به ویروس کرونا در اردبیل، یک‌ماه پس از طی روند افزایشی، در روزهای اخیر در مسیر نزولی قرار گرفته است. در ادامه وضعیت قرمز کرونا، شمار مبتلایان جدید کرونا در استان با ۴۴نفر کاهش نسبت به یک هفته قبل به ۱۴۵نفر و شمار مجموع افراد بستری همزمان نیز با ۸۳ نفر کاهش نسبت به اول این‌ماه به ۸۱۴ نفر تنزل داشته است. به‌گفته شهرام حبیب‌زاده، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان، با وجود این شمار مبتلایان کرونا در استان نسبت به جمعیت استان همچنان بالاست و با پرهیز از دورهمی و عادی‌انگاری بیماری کوویدـ ۱۹ و استفاده مستمر از ماسک توسط شهروندان باید به حفظ وضعیت کاهشی بیماری کمک کرد.

کندی واکسیسناسیون در ایران و افزایش مرگهای کرونایی,مرگ به خاطر کرونا

کاهش ۷۰۰نفری بیماران در گلستان

۱۰روز است از تاخت و تاز کرونا در موج پنجم شیوع این بیماری کاسته شده و ازدحام بیماران در مراکز درمانی استان نیز کم‌کم رو به کاهش است. در ۱۰روز اخیر حدود ۷۰۰نفر از تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان کم شده، اما همچنان تعداد بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند، بالاست. تداوم روند کاهشی شیوع کرونا موجب کاهش محسوس تعداد بستری‌شدگان و مراجعه‌های سرپایی شده، ولی آمار فوتی‌ها که قبل از شیوع موج پنجم به ۲تا ۳مورد در روز رسیده بود، همچنان ۲رقمی است. با فروکش کردن تب تند کرونا در گلستان با کاهش ۵۱نفری آمار بیماران بستری، تعداد این بیماران به ۱۳۲۸نفر رسیده و میزان ترخیصی از بستری‌ها پیشی گرفته است. تداوم این شرایط می‌تواند به بهبود وضعیت بیمارستان‌ها و بازگشت آرامش نسبی به کادر درمان استان کمک کند. موضوع نگران‌کننده اما بی‌تفاوتی برخی از شهروندان در روزهایی است که هنوز موج پنجم شیوع کرونا ادامه دارد. در گرگان هنوز هم تعداد زیادی از شهروندان اعتقادی به استفاده از ماسک ندارند.  

بوشهر در آرامش

فراز و فرود ابتلای مردم بوشهر به کرونا در سال ۱۴۰۰چنان زیاد بود که مردم این استان کمتر تفاوتی بین موج ۴و ۵بیماری احساس کردند. حالا اما با نزولی‌شدن شیب بیماری وضعیت در این استان کمی آرام شده است و کادر درمان و مردم می‌تواند کمی نفس بکشند.

رئیس علوم‌پزشکی بوشهر به همشهری می‌گوید: مانند دیگر استان‌های جنوبی کشور موج پنجم کرونا در بوشهر هم با فاصله بسیار کمی از موج چهارم آغاز شد و شرایط بحرانی مدت‌ها ادامه داشت. اکنون روند کاهشی با یک حالت ثابت مدتی است آغاز شده و مبتلایان کرونای استان از هزار نفر در روز به ۳۰۰نفر رسیده است. سعید کشمیری با بیان اینکه مهم‌ترین نشانه فروکش کردن موج هم همین کاهش تعداد مبتلایان و به تبع آن کاهش تعداد بیماران بستری در استان است، می‌افزاید: اورژانس‌های استان شاهد کاهش ۵۰درصدی مراجعه هستند و پیش‌بینی ما این است که روند کاهشی در استان ادامه داشته باشد. وی یکی از دلایل کاهش مراجعه را افزایش واکسیناسیون افراد در بوشهر می‌داند و می‌گوید: هم‌اکنون ۴۰درصد از جامعه هدف در استان یک دوز و ۲۰درصد ۲دوز واکسن زده‌اند و افزایش افراد واکسن‌زده استان می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند. رئیس علوم‌پزشکی بوشهر با تأکید بر اینکه موج‌های چهارم و پنجم بدون فاصله و فرصت و استراحت برای کادر درمان اتفاق افتاده است، می‌گوید: پیش‌بینی من این است که موج ششم هم اتفاق خواهد افتاد، اما دست‌کم درباره بوشهر به‌دلیل افزایش واکسیناسیون و بهبود آب‌وهوا و امکان تهویه هوا، این موج خسارت کمتری به بار خواهد آورد.

تثبیت روند در ۴استان

موج پنجم کرونا در چهارمحال و بختیاری، قزوین، کهگیلویه‌وبویراحمد و لرستان به اوج خود رسیده است؛ روندی که نشان می‌دهد این استان‌ها با حفظ همین شرایط می‌توانند وارد روند نزولی بیماری و از موج پنجم خارج شوند. به‌گفته مجید شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری تعداد بیماران سرپایی استان در هفته‌ گذشته ثابت مانده است و به‌نظر می‌رسد ظرف یکی ۲هفته آینده نیز تعداد بیماران بستری به ثبات برسد و استان از قله موج پنجم عبور کند.

صعود کرونا در ۵استان

استان‌های غرب و شمال   غرب کشور دیرتر از دیگر نقاط ایران به‌سویه دلتای ویروس کرونا آلوده شدند و به همین دلیل موج پنجم هنوز در آنها به ثبات نرسیده یا کاهشی نشده است. بحران در ۵استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان‌های شرقی و غربی و زنجان ادامه دارد. در کرمانشاه افزایش ۱۳۲درصدی مبتلایان نسبت به پیک قبل نگران‌کننده است. این استان همچنان در حال صعود به قله پنجم کروناست و هر روز رکورد جدیدی از تعداد بیماران بستری ثبت می‌شود. در آذربایجان شرقی کرونا روزانه جان ۲۶نفر را می‌گیرد و به‌گفته سیمین خیاط‌زاده، مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از ۴هزار نمونه، نتایج بیش از ۱۵۰۰نفر مثبت شده است. در زنجان هم ۶۴۹ بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها بستری هستند و به‌گفته پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان موارد مثبت سرپایی استان طی هفته‌های گذشته روند افزایشی یافته است.

وضعیت در کردستان هم به همین شکل است و در هفته‌های گذشته همچنان با صعود شمار مبتلایان روبه‌رو هستیم. آذربایجان غربی هم وضعیتی صعودی دارد و به‌گفته رئیس کارگروه اطلاع‌رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی، استان هم‌اکنون در اوج پیک قرار دارد. علی‌احمد آقاپور با بیان اینکه برای بهبود شرایط فقط ۲راهکار واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ها را پیش رو داریم به همشهری می‌گوید: مشکل اصلی تولید بیماری است و بدون رعایت پروتکل‌ها ویروس مدام انتقال می‌یابد. وی با بیان اینکه تعداد فوتی‌های استان در شبانه‌روز گذشته ۳۰نفر و نسبت به روزهای قبل با افزایش مواجه بوده است، می‌گوید: با رعایت بیشتر و افزایش واکسیناسیون امیدواریم به‌زودی از موج پنجم خارج شویم.

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش